Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 GTI marş sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20802
Tarih: 05 Nisan 2025 Saat 02:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 GTI marş sorunu
Mesajı Yazan: uraybas
Konu: 106 GTI marş sorunu
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:44
selamun aleyküm bir aracım var 106 gtı basıma söyle bir olay geldi.aksam iş cıkısı benzin aldım eve gittim araç kapıda 3 saat kadar bekledi daha sonra araca tekrar bindim hastaneye kadar gittim hastane otoparkında yine 1 saat kadar durdu ve sonra işim bittikten sonra tekrar bindim ve marşa bastım araç çalıştı daha sonra stop etti bir kaç defa denedim çaışmadı daha sonra gaza basaraktan tekrar denedim gaz verince calısıyor fakat gazı bıraktığım anda stop ediyor mesela ışıklarda felan veyahut yolda giderken gazı bıraktığım anda araç stop ediyor aküm zayıftı abimin aracından sağlam aküyü aldım taktım araç çalışmadı yine aynı birde 1 ay öncesi rolanti mişürüm arızalı idi rolentide durmuyordu araç değiştirdim ondan şüphelendim rolanti mişürünün fişini cektim eskisi dışarda iken taktım araç çalıştı mişürden diye düşünerekten aracı stop ettim eski üzerinden cıkan mişürü taktım tekrar bastım araç çalışmadı.Kontağı çeviriyorum marş bölümüne artık calıstırma pozisyonuna getirdiğimde kontağı. CIT CIT CIT CIT die ses geliyor araç çalışmıyor bu sesler gelirken aynı zamanda aracın bütün ışıkları yanıp yanıp sönüyor yani 1 CIT sesinde ışıklar yanıp sönüyor biraz uzun oldu ama YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM HERKESE TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:51
aleykümselam.Akü sökme takma kurallarına uydunuzmu?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:53
akü sökme takma kuralları derken ? ilk başta takviye yaptım olmadı daha sonra üzerindeki aküyü cıkarttım ve diğer aküyü taktım yine aynı sorun devam ediyordu ve benim aklımdaki düşünce sanki benzin gelmiyor gibi :S

-------------
Azmiş pipi donda kızmış 106 GTI yolda durmazmış :)

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:59
Kontak kapatıldıktan sonra 10 dk beklenir ve kutup başları sökülür.Sonrada 10 dakka beklenip akü takılır.Yoksa aracın beyni veya elektirik aksamı zarar GÖREBİLİR.Hele hele takviye yapmak beyinli araçlarda çok çok sakıncalı bir durumdur.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:59
akü kutup başını söküp 20-30 dakka bekleyip takın belki düzelir.Wink

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:26
Aküyü söküp takarken uyku modunda çalışır durumda hiç birşey çalışır olmasın kapılar açık olmasın koliva kardeşin açtı bir konu vardı inceleyin derim ecuya birşey  olmasın 

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:42
anladım dün akşam uğraşıyordum araç ile 1 saate kadar aracın basına dönücem ve kutup başları geceden söküktü aracın.. gittiğimde takıcam denicem bahsettiğiniz gibi olmadı çekici ile sanayiye çekicem baska çare yok gibi :S birde koliva kardeşin konusunu bulamadım link varmı yardımcı olurmusunuz?

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:51
Link i bende bulamadım ama kendisine özelden mesaj attım yardımcı olacaktır  , umarım sorununuz çözülürSmile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:52
çok teşekkür ediyorum sizlere allah razı olsun 

-------------

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:53
Buyrun

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20338&title=aku-kutup-baslarini-sokerken-3-dakika-kurali

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:55
Destek geldi olay tamamdır WinkBig smile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:56
Nedemek kardeşim burda herkes birbirine yardım için var Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:56
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Destek geldi olay tamamdır WinkBig smile

LOL

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 12:00
Öyle bir şey ki aracı garaja çekip akşamdan akşama yağlama için felan ısıtıp 1-2km kadar çalıştırcaktım kış günü kullanmak istemiyorum .diğer aracımı kullanıcam

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 12:02

3 dakkamıymış o.Ben 10 dakka sonra çıkarıp 10 dakka sonra takıyorum.Ustam söyledi.Wink

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 12:29
Cit cit cit diye ses gelirken mars motoru donuyor mu yoksa hic mars motoru donmuyor mu?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:40
dönüp dönmediğini bilmiyorum ama cıt cıt cıt ses gelirken gösterge panelindeki felan tavandaki bütün ışıklar her cıt sesi ile beraber yanıp sönüyor .peki dönüp dönmediğini nasıl anlıcam ?

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:43
Orjinalini yazan: uraybas uraybas Yazdı:

dönüp dönmediğini bilmiyorum ama cıt cıt cıt ses gelirken gösterge panelindeki felan tavandaki bütün ışıklar her cıt sesi ile beraber yanıp sönüyor .peki dönüp dönmediğini nasıl anlıcam ?
marş sesi gelmiyormu.Motor dönmüyormu?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:49
he marş sesi gelmiyor ama motor hareket ediyor sürtünme gibi sesler duyuyorum. yani marş sesi yok en ufak gıy gıy gıy zorlanma gibi bile sesi yok umarım anlatabilmişimdir :/

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:56

he marş sesi gelmiyor ama motor hareket ediyor sürtünme gibi sesler duyuyorum. yani marş sesi yok en ufak gıy gıy gıy zorlanma gibi bile sesi yok umarım anlatabilmişimdir :/

Ben birsey anlamadim Smile
Su iki videoya bakin. Hangisi gibi?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:59

demir demire sürtme sesimi geliyor.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:04
Marş motoru mu dağıldı yoksa 

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:06
valla abim ben bişey anlayamadımda gerisini bilmem.Smile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:09
Abi ne sürtebilir ki acaba ya marş motoru dağıldı yada volan dişlisi sıyırdı ona sürtüyor.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:11
ya bendiks kırıldı volanta sürtüyor.Yada volantın kırık yerinde kalmış bendiks dişlisi volanı çeviremiyor.Şu sesin mahiyetini tam anlayaydık iyidi.Smile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:19
Evet kesin öyle birşeyler var aküyle ilgili değil gibi.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:32
Marş motoruna baktırmakta fayda var 

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:41
ilk paylaşılan videodaki gibi . isterseniz tel numaranızı verin ben sizi arıyayım müsaitseniz

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:45

ilk paylaşılan videodaki gibi . isterseniz tel numaranızı verin ben sizi arıyayım müsaitseniz

dostum durum ilk videodaki gibiyse.Yeni bir akü ve kutup bağlantı noktaları(kutup başları) almak sorunu çözüyormuş haberin olsun.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:50
hemen bir deneme yapayım aracın basına geçiyorum şimdi

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:51

Yeni bir aku alip, saglam baglantilarla birlikte tekrar denemenizi tavsiye ediyorum. Edineceginiz tecrubelerinizi bizlerle paylasirsaniz hepimiz icin cok faydali olur.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 17:42

hemen bir deneme yapayım aracın basına geçiyorum şimdi
eee sonuç?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:15

Abicim sürtme sesi filan deyince ben de yanıldım.Tabi ki senin akü bitik marş motoru akım çektikçe senin ışıklar yanıp sönüyor.O duyduğun seste marş motorundan geliyor. Aküyü değiştirince sorun biter.

Al bir tane multimetre akünün gerilimini kontrol et.Marşa basınca çok aşağıya düşüyorsa akü zayıftır.

Sonucu paylaş ama lütfen Smile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:08
+ kutup başının bağlantı soketini değiştirdik sorun çözüldü :) hepinize teşekkür ediyorum allah razı olsun yardımlarınız için 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:13

+ kutup başının bağlantı soketini değiştirdik sorun çözüldü :) hepinize teşekkür ediyorum allah razı olsun yardımlarınız için 
Allah sizdende razı olsun.Sorununuzun çözülmesine sevindik.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 22:04
Geçmiş olsun 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net