http://groups.yahoo.com/group/orange_people" rel="nofollow - - - - - - - - - - - kocaman tıbbi atık yazan ve oldukça çirkin olan yaşlı adama asansör - beklerken: "Ayyy tipe bak valla tam bir tıbbi atık." diyerek laf atan - yapay zekalı kişi benim ablam olur. Bunun üzerine ablamın şişman olduğunu - görüp, "Yük asansörü öbür tarafta, burada boşuna bekleme." diyerek cevap - veren eli öpülesice kişilik ise tıbbi atıktır. - - - - - - 2,5 yaşındaki yeğenimin sütyen görünce verdiği tepki: "Aaaa, meme külodu!" - - - - - - Yeni doğmuş oğluma, ısrarla babasının demode ismini koymaya çalışan kocamı - vazgeçirmek için, o ismin eski sevgilimin adı olduğunu söyledim. Sonuç; - artık babasından bile bahsetmiyoruz. - - - - - 4 yaşındaki prensese tehlike atlatıldıktan sonra oyuncağın arkasından - çıkardığı minik pili niye yuttuğunu soruyoruz. "Çok yoruldum, beni - çalıştırsın diye yuttum." diyor. Nasıl yani ya? - - - - - Ailece amcamlara bayram ziyaretine gittik. Konu yaştan açıldı. Yengem de - geçen hafta kırk yaşını doldurduğunu söyledi. Amcamın beni krize sokan - bomba önerisini aynen aktarıyorum. "Hanım, seni bozdursak da iki yirmilik - yapsak nasıl olur?" - - - - - - Sabah okula gelip bilgisayarın başına oturduğumda Youtube'un kapatıldığını - öğreniyorum. O sırada içeri elinde çayla çaycımız Şerife Hanım giriyor. - Acımı onunla paylaşmak istiyor ve "Şerife Hanım, duydun mu; youtube da - kapatılmış." diyorum. Şerife Hanım bu olaya hiç şaşırmadığını belirten - yorumunu ortaya atıyor hemen. "Bu okulda ne düzgün gidiyor ki zaten? - Tuvaletin süpürgesini de almışlar!" - - - - - - Uçuş boyunca çok sevimli ve tonton bulduğu yaşlı teyzenin üstüne - titreyerek yardımcı olduğu için teyzeden inerken, ''Evladım, çok sağol - yardımların için, biz de sizi or...u biliyorduk...'' cümlesini duyan - hostes arkadaşıma sizlerden kocaman bir alkış lütfen - - - - - - Gecenin üçünde odamın penceresinden ölümüne sarkıp sigara içerken, yan - pencereden ani bir şekilde kafasını uzatıp "Yakaladım! Hahaha!" diye - bağırıp az daha düşmeme sebep olan kadın, benim öz annemdir. - - - - - - Aile dostlarımızla beraber gittiğimiz sinemada, verilen 15 dakikalık arada - kalabalığa yakalanmamak ve sigarasını içmek için hızlıca karısının elini - tutarak dışarı çıkan, arkasını döndüğünde elini tutuğu kişinin karısı - değil de başka bir kadın olduğunu görünce "Eyvah s..tık." diyen, bu lafa - karşılık elini tuttuğu kadından "Dur daha s..madık kocam gelsin beraber - s..arız." cevabını alan benim sevgili ortağımdır. Savunması da hazır - beyfendinin "E karanlıktı ama!" - - - - - - Doktorunun "Kaç yaşındasın?" sorusuna "Sizce kaç gösteriyorum?" diye cevap - veren başka hasta var mı? Acil serviste bekliyorum da... - - - - - - Kocama ''Kocacığım, diyelim ki doktorsun ve diyelim ki estetikçisin, - neremi kesip düzeltmek istersin?'' diye sordum. ''Dilini.'' dedi. Üç - gündür susuyorum; ne olur, ne olmaz... - - - - - - Aile dostumuz olan, oldukça şişman ve iri yarı bir çiftin düğünündeyiz. - Babam altınları takarken mutluluk dilemeyi ihmal etmiyor: ''Allah bir - yastıkta kocatsın Ümit'ciğim. Tabii sığarsanız!'' Babam hariç ailecek - utandık. - - - - - - Geceleri çok sıcak olduğundan uyuyamıyorum. Ben de buna kendimce bir çözüm - buldum. Kuaför salonlarında saça su sıkılan sprey şişelerinden aldım ve - gece sıcaktan bunalınca yukardan püskürtüyorum, sanki yağmur yağıyormuş - gibi oluyor ve bayağı bir serinliyorum. Elime ayağıma da püskürtünce onun - serinliğinde biraz uyuyabiliyorum ama yanımda yatan sevgili kocam ertesi - gün bu durumdan rahatsız olduğunu şöyle ifade ederek beni gülme krizlerine - soktu: "Lütfen gece o suyu sadece kendine püskürt, yoksa kendimi manavdaki - sebzeler gibi hissediyorum." - - - - - - Arkadaşımın tavsiyesi üzerine, koşu yaparken çok terlemek için göbeğime - naylon poşetlerinden sardım. Ucuz ya, fikir mantıklı geldi denedim. Keşke - yazıları olan poşeti tercih etmeseydim. Çok terleyince poşetin yazıları - bana geçmiş. Artık göbeğim kendisini tercih edenlere teşekkür ediyor ve - yine bekliyor... - - - - - - Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce "Benim için de dua et" - deyiveriyorum ve babamın cevabıyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse - ne diyeyim?" - - - - - - Hoca ile birlikte doktor adayları sabah viziti geziyorken birden, - telefonun sesini kapatmayı unutan bir öğrencinin telefonu Emre Aydın - şarkısıyla çalmaya başladı. ''Adam olmaz dedin senden...'' Hocanın merakla - beklenen tepkisi gecikmedi. ''Baban arıyor galiba. Söyle, haklı çıktı.'' - - - - - - 5 yaşındaki yeğenime babası soruyor: "Büyüyünce ne olacaksın kızım?" - "Asena olacağım babacım; sen ne olacaksın?" Babası gayet sakin cevap - veriyor: "Katil" İkisine de meslek hayatlarında başarılar. - - - - - - Sevgili anneanneciğim, havaalanındaki kadın polis memurunun amacı sana - sarılmak değil üzerini aramaktı. Hadi sarılıp sırtını sıvazladın, bir de - üstüne öpmenin ne gereği vardı? - - - - - - Bundan birkaç sene önce büyükannemi doktora götürdük. Muayeneden sonra - tahlil için gün verip "Sabah sakın bir şey yemeyin, aç karnına gelin." - diye tembihlendi. Hastaneden çıktıktan 5 dakika kadar sonra büyükannem - sessizliği bozdu ve buram buram umut kokan sorusunu sordu. "Kahvaltıda ne - ikram edecekler acaba? Aç gelin diye o kadar sıkı tembihlediler..." - - - - - - Pek çok memleket gezdim ama hiçbir yerde Malatya'daki pratik düzeni - göremedim. Kız Meslek Lisesi, yanında Erkek Meslek Lisesi, yanında - Evlendirme Dairesi. - - - - - - - Bir alkış da metroda, elektrik paneline oturmakta ısrar edengençlere ''Bak - karışmam g.t kanseri olabilirsiniz haa...'' diye gayet bilimsel bir ikna - yöntemi sergileyen görevliye gelsin. Zira biz de gülmekten çene kanseri - olduk. - - - - - - Babama bilgisayar ve internet kullanmayı öğrettiğim ilk günler... "Baba - bak bu mouse, yani fare." diyorum, nasıl kullanıldığını gösteriyorum. - Birkaç gün sonra babam beni çağırıyor. "Kızım gel bak, bu kurbağa - çalışmıyor!" - - - - - - Oğlum, saatlerce uğraşarak kartondan yaptığım buzdolabı modeli ile - ödevinden en yüksek notu aldı. Öğretmeni ona "Aferin!" demiş. "Herkes anne - ve babasına yaptırmış. Ama sen kendin yapmışsın, belli." Kendimi hiç bu - kadar beceriksiz hissetmemiştim. Karım iki gündür gülüyor. Karizmam yerle - bir oldu. Teşekkürler öğretmen hanım! - - - - - - Kilo aldığımda, "Kilo aldın, biraz zayıfla" demek yerine, "Hadi tosunum, - az daha ye seni halde hamal yapacağım" diyen sevgili kocam, ben sana kel - olmandan dolayı "Az daha parlat, gece lambası yapıcam seni" diyor muyum? - Demiyorum! - - - - - - Özel bir bankadan defalarca, kredi başvurusu yapmam için arayan kadına - "Hanımefendi ben zengin bir koca buldum, krediye ihtiyacım yok çok şükür. - Darısı başınıza!" dedim. Artık arayanım yok, mutlu ve huzurluyum. - - - - - - Şu anda yazlıktayız ve bu akşam neredeyse tüm yazlık komşularımız bize beş - çayına davetli. Annemse ikramda kusur olmasın diye hamur işi üzerine tüm - hünerlerini sergilemekle meşgul. Daha dün aldığımız 30'luk karton yumurta - az önce bitti ve annem, uykudan kaldırdığı babamı yumurta alması için - markete gönderdi. Babam kaşı çatık, suratı asık halde kalktı ve söylene - söylene evden çıktı: "Sabah sabah ne yumurtasıymış bu arkadaş, daha dün - almadık mı? Üstüne oturup kırıyor musunuz bir bir? Nereye gidiyor o kadar - yumurta anlamadım ki? Size yumurta yetiştirecem diye tavuğun g.tü yırtıldı - iki gündür be!" - - - - - - Sevgili beli ağrıyan teyze; külodunun içine iğneleyerek elalemden - sakladığın zinet eşyanlarını röntgen filmiyle tespit etmiş bulunmaktayız. - Bilgilerine... - - - - - - Canım kaynanacığım, hani evimize her gelişinde, bin bir bahaneyle evin her - köşesini gezip temiz olup olmadığını kontrol ediyorsun ya, hiç zahmet etme - tertemiz her yer. Çünkü sen gelmeden önce oğluna saatlerce evi - temizletiyorum. - - - - - - Geçen akşam aynı yaşta olduğum ve bekar olan kız arkadaşımla Msn'de - kameradan sohbet ediyorduk. Arkadaşımın erkek kardeşi, komiklik olsun diye - annesine, "Anne kızın kocaya kaçacakmış, plan yapıyorlar!" diye seslendi. - Anneden gelen cevap, ikimizin de gülme krizine girmesiyle gecenin sonunu - getirdi. "Bu yaştan sonra ne kaçması! İstesinler hemen vereceğiz." - - -
- 6 yaşındaki oğlum babasıyla yaptığımız hararetli tartışmanın ortasında - kocamın üzerine yürüyüp "Artistlik yapma len!" dedi. Evet oğlum, koru - anneni böyle televizyondan öğrendiğin repliklerle.
|