Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

50 tl lik mazot ile 270 km

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20749
Tarih: 26 Şubat 2025 Saat 04:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 50 tl lik mazot ile 270 km
Mesajı Yazan: eserxxx
Konu: 50 tl lik mazot ile 270 km
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 04:34
Arkadaşlar merhaba, 2.0 hdi bir 307 aracım var. herzaman yakıtı Opet'ten ve 50 tl lik alıyorum. Her seferinde kilometreyi sıfırlıyorum ve hep sonuç, şehir içi kullanımda 270-290 km arası değişiyor. Rekorum 305 km. Kime sorsam harika diyor, sizce nasıl?? Bu arada geçenlerde bir parça araştırırken, grande puntocuların forumuna girdim. Herkes 1.3 multijet arabayla 50 tl ye 200 km gittiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 05:16
Multijetler 1.3 olmasına rağmen 100km de 6,5 litrenin altına düşemezler kolay kolay.Bizimkiler 2.0 olmasına rağmen multijetten  daha az yakıt yakıyor.HDi dizeller arasında en ekonomik motor.Üstelik multijet motor  HDİ motorun performansını veremiyor.Beni tatmin etmiyor multijet.Yakıt tüketim değeriniz oldukça iyi.Smile

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 08:46
Orjinalini yazan: eserxxx eserxxx Yazdı:

Arkadaşlar merhaba, 2.0 hdi bir 307 aracım var. herzaman yakıtı Opet'ten ve 50 tl lik alıyorum. Her seferinde kilometreyi sıfırlıyorum ve hep sonuç, şehir içi kullanımda 270-290 km arası değişiyor. Rekorum 305 km. Kime sorsam harika diyor, sizce nasıl?? Bu arada geçenlerde bir parça araştırırken, grande puntocuların forumuna girdim. Herkes 1.3 multijet arabayla 50 tl ye 200 km gittiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.

çok iyi bir yakıt sarfiyatı, ben 1,4 hdi ile 20 krş aşağı düşemiyorum. sizin gittiğiniz yollarda hiçmi trafik  lambası yok.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 09:16
aracıznızın yakıtı çok iyi.Ben şunu anladımki önemli olan ayağı gazda sabit tutmak yada devamlı hız sabitleyici kullanmak.

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 15:38

Arac sürekli ivmelendirerek kullanılırsa su gibi içer yakıtıBig smile. Motor maksimum torku elde edinceye kadar maksimum yakıt harcar.Maksimum tork elde edilen noktada ise yakıt tüketimi minimumdur.

Uzun yolda ben 95 e sabitliyorum.yaklaşık 2000-2100 d/dk  55 litre yakıtla 1000 km yol yapıyorum.Ama sabitlemezsem 130-140 basarsam o zaman  900 ancak yapıyor.Malum hız 110 u geçince %25 daha fazla yakıt yakıyor.Rüzgar direncini yenmek için daha fazla yakıt.

Şunu bilmenizi isterim;

Araç 80 km yi geçtikten sonra artık rüzgar direnci artmaya başlar ve motor gücünün %90 ı rüzgar direncini yenmek için kullanılır.  Wink

Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 15:58
Hemen bi 307 almak gerek.

-------------
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
                      AnKaRa

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 17:20
Orjinalini yazan: AhMeT® AhMeT® Yazdı:

Hemen bi 307 almak gerek.
o niyeSmile

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:05
Benim rekorum şehir dışında 40 tlye 218km Smile ah bide şehir içi böyle yaksa ne olur be Big smile

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:07
Bencede aga nası bir trafikte gidiyosunuz Big smile 1.4 hdı şehir içi  20 kr yakarken 2.0hdı nası  16 kr yakıyor Question

Mesajı Yazan: isodogu
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:20
Kimseyi itham etmek istemiyorum uzun yolsa birşey diyemem 2 lt dizel motor en rahat şehiriçi trafiğinde bile olsa o değerleri ya ka la ya maz...ben şahsen 1.6 110luk dizelle uzun yolda dahi 4.8 /100 km nin altına düşemedim  arkadaş eğer markaların test pilotluğunu falan yaptı ise amenna diğer türlü hesap hatası derim

Mesajı Yazan: oguzhandincel
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:23
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Benim rekorum şehir dışında 40 tlye 218km Smile ah bide şehir içi böyle yaksa ne olur be Big smile

Durmuş Lpg ile mi bu değer?

-------------
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.

Mesajı Yazan: riva70
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:24
lpgde ve uzun yolda ben bu sonucu anca yakalıyorum sizin hemde sehir içi müthiş...

-------------
Peugeot 307 1.6 XS seytan kırmızı
atiker multifast system

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:36
Benzinde olduğunu düşünebiliyormusun LOL

Mesajı Yazan: hakan38
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:37
abi ben o dediğinizi benzinle yapıyorum bea ) 1.4 olduğundan mı aceba

-------------
206+   2010 1.4 benzin+ lpg

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 22:40
Şehir dışı 18 kr yakıyorsan süper valla LOL sen en iyi 24kr yakarsın dostum ben benzinde en aşşa o civarda yakıom çünküBig smile

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:28

Evet 2.0 HDİ motor hacmine göre az yakıt harcıyor tabi basmazsan.

Bu nedendir diye sorarsanız motorun hacmine göre beygir gücünün düşük olmasından.

Hiç 2.0 litre turbo dizel motor 90 Hp olur mu? Bence en az 130 Hp olması lazım.Hatta 150 Hp olanı var. Fakat böyle olduğunda yakıt tüketimi fazlaca artıyor.

Yakıt tüketimi konusunda bence motor hacminden çok motorun ürettiği güce bakmamız lazım.

Yani 2.0 HDİ  90 Hp motor ile 1.6 HDİ 110 Hp yakıt tüketimleri yakın diyebiliriz. Birinde motor hacmi fazla fakat, gücü düşük.1.6 HDİ ise motor hacmi düşük gücü yüksek.

Kısacası 2.0 HDİ de motor gücünü azaltarak yakıt tüketimini azaltmışlar.

Ben bu şekilde düşünüyorum.Smile 

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:37
Tamam az yakabilirde , şehir içi 2.0 hdı 16 kr gibi rakamı ben yakacağına inanmıyorum acıkcası ben lpg ve şehirdışı 17-19 kr civarı yakıyorum Big smile

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:38
Aynen Handshake

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:47
Ben hesaplayınca benimki ortalama  24 kuruş yakıyor. 307 aynı motorla partner a göre daha az yakabilir neden derseniz 307 nin aerodinamik yapısı daha farklı yani rüzgar direnci daha düşük diyebiliriz.

16 kuruş mümkün değil. Taş çatlasın 20 kuruştan aşağıya düşmez.Ayrıca bu aracın ağırlığına görefilan değişiklik gösterir.

Partner adventure boş yüksüz ağırlığı 1350 kg.  307 2.0 HDİ  ise 1260 kg.

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:51
Aga şehir içinde rüzgar direnci neim olayı pek etki olmaz bence , şehirdışı desen doğrusun derim farkettirir 90km/s giderkenki rüzgar direnci vs de şehir içi dur kalk LOL bugün bizim küçük memleket Çorumda bir trafik vardı lan dedim ne oluo İstanbulamı geldik evin önüne geldim arabaya yer bulamadım herkeste var araba varya bazı evler 3 taneSmile 

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 23:55
O konuda çok haklısın gitgide araba sayısı artıyor. Millet araba almak için kuyruklarda bekliyor daha.

Bunun önüne geçemezlerse sonu pek iyi olmayacak.

Her bireyin bir tane arabası olursa bu ülkede iç savaş çıkar işte yandık o zaman. Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:05
O deilde benim 10 kaata gittiğim km hep düşüo ,yeter zam yapmayın kızlarla gezemeyecekLOL acaba arabaya kız atınca düz yoldamı gitsem şehirdışı az yakıo ya  Big smileLOL 20 tl atsam  110 km bir saat gitsem 90 la ohh iyi baya gezer HugLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:46

Tamam az yakabilirde , şehir içi 2.0 hdı 16 kr gibi rakamı ben yakacağına inanmıyorum acıkcası ben lpg ve şehirdışı 17-19 kr civarı yakıyorum Big smile
16 kuruş yaktım diyen ya yanlış hesaplamıştır yada mazotun en ucuz olduğu zamanlarda hesabını yapmış onu söylüyordur.Bizim aslanın son ölçümü30-35 kuruş arası.Valla bilmiyorumki çokmu götürüyor.Ermm

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:47

O deilde benim 10 kaata gittiğim km hep düşüo ,yeter zam yapmayın kızlarla gezemeyecekLOL acaba arabaya kız atınca düz yoldamı gitsem şehirdışı az yakıo ya  Big smileLOL 20 tl atsam  110 km bir saat gitsem 90 la ohh iyi baya gezer HugLOL
şimdi dostum attığın kız sayısıyla yaktığın yakıt arasında  doğru orantı var.Ağırlık bindikçe motor yakar.Onun için sen ekonomik olsun diye yanlız başına gez daha az yak.WinkLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:49
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

16 kuruş yaktım diyen ya yanlış hesaplamıştır yada mazotun en ucuz olduğu zamanlarda hesabını yapmış onu söylüyordur.Bizim aslanın son ölçümü30-35 kuruş arası.Valla bilmiyorumki çokmu götürüyor.Ermm

30-35 kuruş mu çok yakıyor kardeş ne yapıyon hem de 1.6 HDi fazla basma gaz pedalına aranıza

mesafe koyBig smile

Senin araç ağır biraz galiba yüklü geziyorsan bir de ondan fazla yakar.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:53
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

30-35 kuruş mu çok yakıyor kardeş ne yapıyon hem de 1.6 HDi fazla basma gaz pedalına aranıza

mesafe koyBig smile

Senin araç ağır biraz galiba yüklü geziyorsan bir de ondan fazla yakar.Wink
yük falan yok aile arabası zaten.Sırtında kendinden başka yük yok.Ama belki ilkbaşlarda diye böyle yakıyor diye düşünüyorum.Ama abim bu arabayı tutmak mesele.Azcık dokunmu uçuyor mübarek.Geçen bir kamyon sollayacam ben basıyom kamyon basıyo ben basıyom kamyon basıyo en sonunda verdim gazı ama daha ayağımın altında gaz var.Kamyonu geçti gözüm bir ibreye gittiki 160 ı geçiyor.Ulan dedim ne oluyoruz.ShockedSağ şeride geçip az hız azaltınca kamyon beni tekrar geçti ya neyse.LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:56

yavuz25 Yazdı:

[/QUOTE]
yük falan yok aile arabası zaten.Sırtında kendinden başka yük yok.Ama belki ilkbaşlarda diye böyle yakıyor diye düşünüyorum.Ama abim bu arabayı tutmak mesele.Azcık dokunmu uçuyor mübarek.Geçen bir kamyon sollayacam ben basıyom kamyon basıyo ben basıyom kamyon basıyo en sonunda verdim gazı ama daha ayağımın altında gaz var.Kamyonu geçti gözüm bir ibreye gittiki 160 ı geçiyor.Ulan dedim ne oluyoruz.ShockedSağ şeride geçip az hız azaltınca kamyon beni tekrar geçti ya neyse.LOL[/QUOTE]

Ne kamyonmuş o yahu o kadar hız yapıyor demek trafik canavarı kamyonBig smileBig smile

Araba kaç km de?

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:56
Yanlız gaz yakmamaya özen gösteriyorum LOL hem arabaya attığım dedim kızlar sevgilim deil tabi bunlar at serisi araba hp ekliom 2 beygir daha koyuyom arabaya 92 hp oluo az yakması lazım bi anormallik var LOL 

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:57
3500 e yaklaşıyor.Bu kamyoncular varya hepsi için demiyorumda içlerinde öyle şrf..ler varki o takomu ne haltsa ona birşey uyduruyor basıyorda basıyor.160 la   kamyonmu sollanır.Adama bir sürü laf saydım.

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 00:59

Yanlız gaz yakmamaya özen gösteriyorum LOL hem arabaya attığım dedim kızlar sevgilim deil tabi bunlar at serisi araba hp ekliom 2 beygir daha koyuyom arabaya 92 hp oluo az yakması lazım bi anormallik var LOL 
Belkide bujilerde sıkıntı vardır.Kıvılcım çakamıyordur.LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:00

3500 e yaklaşıyor.Bu kamyoncular varya hepsi için demiyorumda içlerinde öyle şrf..ler varki o takomu ne haltsa ona birşey uyduruyor basıyorda basıyor.160 la   kamyonmu sollanır.Adama bir sürü laf saydım.

Ben en son otoyolda gördüm tır bastıda basıyor ama 140 la filan gidiyordu.Otoyolda ben yavaş giderim.Malum yakıt tüketimi.Smile

Motor yeni olduğu için  çok yakıyordur o zaman 10000 km yi geçince 25 kuruşa kadar inersin.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:00
Aga o nası kamyonmuş çoğu benim dien arabayı yer be Big smile Ankaradan gelirken iyi bir bayır var 5 km vardır yani dedim şurayı viteste iniyimde yakıtı kessin  viteste inerken 90 a düştü araba tır arkadan bi gelio sellektör yapayapa gaza nası bastıysam bi baktım 180 libre korkunun gözünü sevim SmileLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:01

Ben en son otoyolda gördüm tır bastıda basıyor ama 140 la filan gidiyordu.Otoyolda ben yavaş giderim.Malum yakıt tüketimi.Smile

Motor yeni olduğu için  çok yakıyordur o zaman 10000 km yi geçince 25 kuruşa kadar inersin.Wink
valla içimi rahatlattın.Bende  diyordumki bu böyle olamaz.Böyle gelmiş ama böyle gidemez.şimdi önemli olan 10.000 e kadar kendimizi nasıl atacağımız.Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:03
ya bu kamyon ve tır şöförlerinin çoğu insan değil.Lan sen kaçla gidiyonki ben seni ibre 160 geçince anca solluyabiliyorum.Angry

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:03
Bujiler sağlam ayıp edion şimdi Big smile plantiyum bujigibi iyi çakıoda devirsiz sürüyok herhalde motoru fazla zorlamamak gerek  LOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:09

Bujiler sağlam ayıp edion şimdi Big smile plantiyum bujigibi iyi çakıoda devirsiz sürüyok herhalde motoru fazla zorlamamak gerek  LOLLOLLOLLOL
tabi tabi motoru zorlarsan yanar manar neye lazım.Sağdan sağdan yavaş yavaş.Big smileLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:10

valla içimi rahatlattın.Bende  diyordumki bu böyle olamaz.Böyle gelmiş ama böyle gidemez.şimdi önemli olan 10.000 e kadar kendimizi nasıl atacağımız.Big smile

Sıfır araba kokusu mis gibi ne güzel değil miBig smile İnsan hiç eskitmek istemiyor arabayı.

Ben içini hep temizlerim pırı pırıl koltukların altına kadar bezle silerim.İnsan hiç kirlensin istemiyor tabiLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:10
Tabi birden yüklenmiyecen ürker Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:13

Sıfır araba kokusu mis gibi ne güzel değil miBig smile İnsan hiç eskitmek istemiyor arabayı.

Ben içini hep temizlerim pırı pırıl koltukların altına kadar bezle silerim.İnsan hiç kirlensin istemiyor tabiLOL
Abim ne diyon ya.Big smileArabaya binen inen herkesi tehdit ettim.Sİgarayla arabaya bineni sigara gibi yakarım.Şimdi binen önce sigarasını söndürüyor sonra biniyor.Big smileLOL0 kokusu başka.Valla bende sildim sildim birşeye çıkmadı.Nasıl oluyorsa bir şekilde bulaşıyor toz toprak.Komple temizledikten sonra gazeteyle kaplıyorum heryeri kirlenincede çıkarıp çöpe atıyorum.Mis gibi tertemiz araba.Sonra tekrar aynı işlem.Tavsiye ederim.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:15
Ben arabayı alınca halı yıkamayla yıkadım koltuklarını o kokuyu koruom zuhahaBig smilesıfır dan koruyacam bir teyibi var bak onu ben aldım bide 2 adet lastik LOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:16

Tabi birden yüklenmiyecen ürker Big smile
vay sen eski şöförlerdensin galiba.SmileKuzu kurdun yol pejonun.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:18
Big smileLOLLOL gazı ince ince yavaş yavaş verecen , eski sayılırım LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:18
Big smile
Aynen ben de kimseyi sigarayla bindirmiyom gerekirse soğukta bekliyorum sigara biter ondan sonrabinilir arabaya.LOL Bazılarının zoruna gidiyor ama bu işler böyle.

Peugeot servisine gidersen paspas kağıtları var onlardan bol miktarda yüklen hatta ruloyu al at arabaya Big smile Çok iyi oluyor onlar.

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:20

Big smile
Aynen ben de kimseyi sigarayla bindirmiyom gerekirse soğukta bekliyorum sigara biter ondan sonrabinilir arabaya.LOL Bazılarının zoruna gidiyor ama bu işler böyle.

Peugeot servisine gidersen paspas kağıtları var onlardan bol miktarda yüklen hatta ruloyu al at arabaya Big smile Çok iyi oluyor onlar.
ruloyu atiyimda kovalasınlar değilmi.LOLŞaka bir yana zaten gıcıklar her otu böceği soruyorum diye.LOLBig smileBen gazeteden memnunum tavsiye olunur.WinkBig smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:24

Big smile

ruloyu atiyimda kovalasınlar değilmi.LOLŞaka bir yana zaten gıcıklar her otu böceği soruyorum diye.LOLBig smileBen gazeteden memnunum tavsiye olunur.WinkBig smile

Lafın gelişi söyledim tabi o kadar da değil ben de gazete koyuyorumBig smile.Çok çamurlu olursa kartonlar var onlardan koyuyorum.Yoksa arabanın içi çamurdan geçilmezLOL

Big smile

valla ben sigara hayatta ağzıma koymadım ne olduğunuda bilmem.İçen adamda arabanın içinde içemez.Kimsenin öyle bir lüxü yok.Araba0 kokusu+çok tatlı bir kavun kokusu kokuyor.Binen hayran kalıyor.SmileÇok doğru yapıyoruz.Beklemek şstemeyende sigarayı bıraksın değilmi Big smile

Yanlız serdiğin gazeteye dikkat et özellikle posta falansa acayip resimler olur baban neim biner sonra kötü olmasın LOLLOL 

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:25

Big smile

Lafın gelişi söyledim tabi o kadar da değil ben de gazete koyuyorumBig smile.Çok çamurlu olursa kartonlar var onlardan koyuyorum.Yoksa arabanın içi çamurdan geçilmezLOL
şaka olduğunu anladım dostum ondan abartıyorum ya.Big smileHele birde şu çamurlu ayaklarla arabanın halısına basanlar varya  beni mahvetti.Çıkmıyor orjinal halısından arkadaş kir yaa.Angry

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:26

Yanlız serdiğin gazeteye dikkat et özellikle posta falansa acayip resimler olur baban neim biner sonra kötü olmasın LOLLOL 
heralde yani.LOLBig smileLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:27
Aynen  kavun kokusu bende aşık oluyorum o kokuya Big smile

Hatta çamurlukların içini kokluyordum çilek kokuyordu ne güzel.Big smileLOL
LOL
Hele kaloriferi açtığın zaman daha güzel bir koku geliyor koku manyağı oldum Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:29
ya bende varya nerden geldiyse şu kavun kokusu burnuma kahretsin bırkamıyorum ya.Geçen bir yıkamacı abim başka parfüm verdi bu ne böyle manav gibi kokuyor falan dedi ama vazgeçemiyorum.Big smileLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:30
Çamurlukların içinimi kokluyorsunuz Smile aga bu işin sonu kötüye gider türk malı araba sayenizde çıkacak LOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:33

Çamurlukların içinimi kokluyorsunuz Smile aga bu işin sonu kötüye gider türk malı araba sayenizde çıkacak LOLLOL

Abi ama hani lastiklere filan bakıyorsun ya kontrol amaçlı öyle yaklaşınca tekerlerin oraya çok güzel kokuyorBig smile.Ben de dedim bu arabaya ne yapmışlar da böyle kokuyor.Parfüm banyosu mu yaptırıyorlar ki fabrikadaBig smileLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:35

Abi ama hani lastiklere filan bakıyorsun ya kontrol amaçlı öyle yaklaşınca tekerlerin oraya çok güzel kokuyorBig smile.Ben de dedim bu arabaya ne yapmışlar da böyle kokuyor.Parfüm banyosu mu yaptırıyorlar ki fabrikadaBig smileLOL
bahçeden falan geçincede benim burnuma lavanta kokusu gelmişti.Ama daha bir hoş oluyor nedense.LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:35
tekerlerin ordan koku gelip gelmediğine hiç dikkat etmemiştim yarın bir bakayım.Wink

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:36

Koku güzel olduktan sonra niye koklanmasın dostum.WinkBig smile

Ama ne yazık ki bu kokular zamanla kayboluyor.Cry

LOLBig smileLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:37

iiistop ederse garışmam be yaw.LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:37

Benim hasta filan olduğumu düşünmeyin ama böyle kokulara gerçekten zaafım var Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:48
LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:48
yok kardeşim estafullah takılıyorum ben sana WinkBig smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:50

yok kardeşim estafullah takılıyorum ben sana WinkBig smile

Big smileBig smile
Big smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 01:52
O deilde arabayla olduğun yerde pati çekerken gelen lastik kokusunada ben hastayım LOL bide şu balleyin kokusuna birgün çekmesem iyidir LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 02:01

Big smile abi lastik kokusu çok iğrenç bişey ya yanık balata gibi kokuyor.Bally kokusu iyidir iyi olmasa zaten bağımlılık yapmaz.Bu arada egsoz kokusu da süper deneyin eurodiesel yanınca o da güzel kokuyor ona da parfüm katmışlarLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 02:11
Hah o yanık balata kokusu tuaf ama hoşuma gido LOL eurodizel parfümlü LOLLOLBig smileBig smile 97 oktan benzini kokla bi manyak bişe zuhahaLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 09:52

Benim hasta filan olduğumu düşünmeyin ama böyle kokulara gerçekten zaafım var Big smile
estağfirullah ya.Koku sevmek hastalıksa bende hastayım.Heleki kavun kokusuna.LOLBig smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 09:53

Hah o yanık balata kokusu tuaf ama hoşuma gido LOL eurodizel parfümlü LOLLOLBig smileBig smile 97 oktan benzini kokla bi manyak bişe zuhahaLOLLOLLOL
benzin kokusunu değişmem.Hele o çiğ atılan benzinin kokusu yokmu.LOLLOL

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 10:03
Sehir içinde 2.0 için bu tüketim çok iyi bursada trafik yok galiba.Smile
İstanbulda bu tüketimi yapan varsa diyecek birşey hok.

Arkadaşlar bunuda yazmadan geçemiyicem 10 mesj dışında geri kalan mesajlar tamamen geyik konuyu bu kadar kirletmeyelim .
Nerde develet nerde moderatörler.Evil Smile

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 11:28
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

Arkadaşlar bunuda yazmadan geçemiyicem 10 mesj dışında geri kalan mesajlar tamamen geyik konuyu bu kadar kirletmeyelim .
Doğru konu biraz dağıldı size hak veriyorum.WinkAncak burda dünyayıda kurtarmıyoruz.Smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 18:37

Konuyu dağıttığımız için kusura bakmayınız herkese saygılar...Smile

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 18:50

Konuyu dağıttığımız için kusura bakmayınız herkese saygılar...Smile
Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 20:55
Evet biraz konuyu dağıtmışızSmilemillet geyik bölümü mevcut Big smile girdim konu dağılıo sanki LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 20:56
Konuyu acan kardeş ikinci mesajı yazmamış saten LOL

Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 01:25
ikinci mesajımı yazayım o zaman :)  bazı arkadaşlar inanmıyorlar, ama nasıl ispat edebilirim onu düşünüyorum :)  aracı 1500-2000 d/dk arasında kullanıyorum, 2500d/dk hatta daha bile aşağısında  vites değiştiriyorum.. daha önceki aracım benzinliydi, ondan kalma alışkanlık hala devam ediyor. Bu denemeyi 1-2 defa yapmadım, en az 4 aydır yapıyorum, her seferinde sonuç aynı. Lamba yandığı gibi istasyona gidiyorum, en fazla 3-4 km sürüyor gitmem, 50 tl lik alıp, kilometreyi sıfırlıyorum. birdahaki lamba yanmasına kadar 250 km den aşağısını hiç görmedim. Bende yanlış hesaplama yaptığımı düşündüm, ama samimi bir arkadaşımın kardeşi Peugeot servisinde çalışmıştı ( Bursa Nilkar ) iyi anlıyor bu işlerden, ona anlattım hesabı nasıl yaptığımı,o da hesabı doğru yaptığımı, en fazla 5-10 km fark edebileceğini söyledi. İlk yakıt almamda fotoğraflarını çekip koyacam buraya :)

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 09:33
Orjinalini yazan: eserxxx eserxxx Yazdı:

ikinci mesajımı yazayım o zaman :)  bazı arkadaşlar inanmıyorlar, ama nasıl ispat edebilirim onu düşünüyorum :)  aracı 1500-2000 d/dk arasında kullanıyorum, 2500d/dk hatta daha bile aşağısında  vites değiştiriyorum.. daha önceki aracım benzinliydi, ondan kalma alışkanlık hala devam ediyor. Bu denemeyi 1-2 defa yapmadım, en az 4 aydır yapıyorum, her seferinde sonuç aynı. Lamba yandığı gibi istasyona gidiyorum, en fazla 3-4 km sürüyor gitmem, 50 tl lik alıp, kilometreyi sıfırlıyorum. birdahaki lamba yanmasına kadar 250 km den aşağısını hiç görmedim. Bende yanlış hesaplama yaptığımı düşündüm, ama samimi bir arkadaşımın kardeşi Peugeot servisinde çalışmıştı ( Bursa Nilkar ) iyi anlıyor bu işlerden, ona anlattım hesabı nasıl yaptığımı,o da hesabı doğru yaptığımı, en fazla 5-10 km fark edebileceğini söyledi. İlk yakıt almamda fotoğraflarını çekip koyacam buraya :)

Herşey iyi güzel ama bu devirlerde kullanmak motora zararlı onu söyleyeyim.2000 devirin altında kullanmak motorda kurumlanmaya neden oluyor.

Az yakıt tüketeyim derken motordan olmayın.Smile   2000 devirin altına düşmeyin. Yİne aynı değerleri yakalarsınız merak etmeyin. Bir de bu şekilde deneyin.

Ben de 2.0 HDİ kullandığım için bunları yazıyorum.Wink

Mesajı Yazan: impertore
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 15:26
206 feline hdi 13 Litre mazotla 287 km.

-------------
308 T9 Allure 1.6 eHdi

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 15:59
yaklasık 2 ay önce rekorum 3 km sabah 3 km aksam 50 liralık mazotla 320 km

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 17:20
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

tüh tüh maşallah.. Clap litre fiyatı ne kadardı hatırlıyor musunuz?

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 19:42
Dalga geçmezk için mi yazıyorsun LOL ben 50tl ile 130 oda ışık yanık hali ile. oan da yine 50tl benzin alıyorum.

Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2012 Saat 20:55
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

tüh tüh maşallah.. Clap litre fiyatı ne kadardı hatırlıyor musunuz?
valla litre fiyatını hatırlamıyorum ama bu safaya gelene kadar araçta bayagı bakım ve parça degişimi yaptım ve sonunda fabrika degerini hatta su anda uzun yolda dahada asgıya düştü sanıyorum

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Mesajı Yazan: Çetinler
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2012 Saat 10:59
bendede 2004 model 1.4 dizel 170.000 de 206 var bir depo 50 litreyle doluyor ve ben bu 50 litreyle şehir içinde daha 850 km nin üzerine çıkamadım eğer yüksek devirli kullanırsam ve aracı sıkıştırırsam 750-800 km yol yapıyorum,daha uzunyola çıkmak kısmet olmadı oyuzden şehirler arası ne yakıyor bilemiyorum,evle işin arasında kullanıyorum arabayı 14 gitgel 28 km günde,güzergahımda yokuş felanda var ama bence bu sorun değil çünki her çıkışın birde inişi var :)  şehir gaziantep ve normal bi trafik var çokta kalabalık değil ama yollar kötü durumda çukurlar tümsekler busebebten dolayı durkalk sıkça yapıyorum acaba benim arabada fazlamı yakıyor 206 kullanıcıları değerleri ayrıntılı paylaşırlarsa sevinirim.

-------------
Peugeot 206 look 1.4 dizel

Mesajı Yazan: dsonat
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2012 Saat 17:04
yakın zamana kadar ataşehir deki shellden alıyordum ama son zamanlarda yaptığım yolun yarısını bile yapamadım aradım şikayetimi söyledim,geri döndüler ama bizde hata yok pompalarımız kontrol edliyor yada göstergeler bozuktur diye geri dönüş yapıldı ama çok tatmin etmedi,pompayı yüksek hızda doldurduklarını söyledim çok farketmez isterseniz test edelim dediler doğrudur yada değildir ama sonuç ortada 150 tl GTL Mazotla yakıtla 550 yi zor yaptım düşünün gerisini,sonra hemen yakınında petrol ofisi açıldı yenidir kaliteli yakıt koyuyorlardır diye düşünüp onlardan aldım eurodizel ve en yavaş hızla  yakıtı doldurttum sonuç harika ,,klima açık uzun yolda 120 110 dan aşağı düşmedim 1100 km gittim çok memnunum yani,,artık petrol ofisi eurodizel kullanıyorum,,ve unutmayın yakıtı yavaş hızla doldurtun hava yapabiliyor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net