Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sarsıntılar istenmeyen sesler tangur tungur

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20735
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 21:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sarsıntılar istenmeyen sesler tangur tungur
Mesajı Yazan: bilmem26
Konu: sarsıntılar istenmeyen sesler tangur tungur
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:41
106 Larda bu tangrtı her aracta varda bndekı normalmı yoksa hiç tertemız olanlarıda varmıdır ? bu tangr tungur seslerı nasl gıderırım ne gerekır nerden gelebilir sesler cukurlarta artan sesler bozuk yolda heryern ayrı oynaması falan . yardımcı olursanız sevınırım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:57
Sesler bir çok yerden gelir.Ama bildiklerimi sayayım.Kapıların ayarlarını yaptırın,kapı içi malzemelerini kapı sacından uzaklaştırıp hareketini engellemeyeck şekilde sabitleyin,Bagaj kapağından çok ses gelir onun için menteşeleri yağlayın ve kilit ayarını yaptırın.Konsoldan gelen sesler içinse eğer konsol söküldüyse birşey diyemem ama eğer çok ses geliyorsa açıp demet kabloları sbaitlemek sesi düzeltir.Aynı zamanda arabada plastik kutuda bozuk para bulundurmayın.Sesin nerden geldiğini bile anlayamazsınız(kendimden biliyorum).Ön takım elemanlarını kontrol ettirin ve eskiyenlri değiştirin.En çok ses ön takımdan gelir.Direksiyon kutusunun bir vidası oluyor bilmiyorum 106 da varmı oradan biraz sıktırın.Umarım işinizi görür bu yazdıklarım.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:09
Sagolasın hocam bu dedıgın yerlere bı bakıyım bagaj kapagından gelmıyor ön takımdan gelme olasılıgı yuksek smdı bıde helezyon takıcaz sesler artıcak ıyıce dıye korkuyorm sogudum aractan :(

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:10
Valla orjinal yaydan başka yay takmamanızı tavsiye ederim.Spor yayda bile konfor bozulur.Ses artar.Ön takım konusundada iyi anlayan birine gidin.Ön takım adamı hayata bağlar.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:11
spor yay takarsanız sesler büyük ihtimal artacaktır.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:12
ya aracın önu haddınden fazla yuksek bunu yayla çözerım dıye dusundum ama baya bı yuksek tekerle arası co sekılsız duruyor bıde arka tekere yapısık olunca önu dımdık berbat görunuyor tahmın edersınız :S nasıl gıderız onu ayarı falanmı vardır

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:14
arkayı kaldırabilirsinizde.Dediğinizde haklısınız yükseklik arabayı kötü gösterir ama birçokta avantajı vardır.Eğer çok sırıtmıyorsa oynamayın yükseklik ayarıyla.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:17
Önü çok sırıtıyor bıde 106 yuksek oldugunda bıseye benzemıyor hocam 3 degılde 5 cm dusse fena olmaz yanı :D

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:19
fazlada düşürmeyin tabi.Aracı düşürmeden önce ses işlerini halledin bence.(Ben galiba biraz çok orjinalciyim.Big smileLOL)

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:30
öyle olsun tabı ya yag gıbı gıtsın sessız ama patlamaya hazırrr :D

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:39
Smile

Mesajı Yazan: by_imp
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:48
valla arkadasim dedigin gibi her 106da vardir ki zaten 106 konfor araci degil bende 45 yanak lastik var kiwa yay var senin dedigin gibi tangur tangur ses geliyor bende on duzende sikinti var sandim goturdum araci bir gram bosluk felan cikmadi sesin iceriye okadar girmesinin sebebini ince yanak lastige bagliyorum ben dogalgaz hayatimizi felc etti gaziantep kostebek yuvasindan farksiz
gecen belediye hakinda arastirma yapiyorlardi buyuk sehirbelediye baskanin adini sordu bilmiyorum dedim ki gercekten bilmiyordum ogrenmis oldum okadar basif yani
basarili oldugu konular>>hic bise
basarisiz oldugu konular >> hersey ozelikle yollar yollar yollar
diye cevap verdim ne yapayim arabama asigim

-------------
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:54
ya sımdı aracları göruyorum fotolarda tertemızler 0. km arac gıbıler onlardandamı gelıyor dıyorum bu sesler :D

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:58
Winkvalla yol kötü olduktan sonra her araçtan bir süre sonra ses gelmeye başlar ancak alçalatarak sorunu dahada kötüleştirebiliriz.

Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 23:12
Yollar kotuyse her arabadan gelir hocam yapcak bisi yok.yavas yavas binecen artik arabana

-------------
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
                      AnKaRa

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 00:04
2004 model 307'de z rotlarını değiştirdim ve tamamen çözüldü eğer aracında varsa bi baktır derim

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 00:05
Benim arabada hiç ses yok inanınki park ederken kaldırıma çıkmışım duymadım hiç bi ses  LOL çözüm ise güzel bir şarkı son ses müzik hiç bişe duymuyorsun çok keyifle sürüyorsun Big smile

Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 00:25
Bnce ucyuzalti gbi yap. iyi bi muzik sistemi ve egzoz isini gorur

-------------
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
                      AnKaRa

Mesajı Yazan: GiTaRRa
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 00:55
kapı menteşesi..ayna tırnakları..direksiyonun alt tarafı...vites alt takımı...koltuk sürgüleri...eline wd 40 al başla yağlamaya %40 45 kesilir gavurlar yapmış hoca  Smile

-------------
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 09:46
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Benim arabada hiç ses yok inanınki park ederken kaldırıma çıkmışım duymadım hiç bi ses  LOL çözüm ise güzel bir şarkı son ses müzik hiç bişe duymuyorsun çok keyifle sürüyorsun Big smile
sen ilacı bulmuşsunLOLBig smile

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 11:44
spor yay takacaksan yaylar ile beraber hortum gelir bunu yaylara geçirmen lazım bu hortumları tamazsan her çukura girdiğinde gelen sesten dolayı paso sanayide alt takıma baktırırsın 

Mesajı Yazan: kuzu
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 11:59
106 EN ÇOK SORUN SAĞA VE SOLA DÖNÜŞLERDE GELEN TAKIRTI SESİ SES YAPMASINI SEBEBİ DİREKSİYON TIKIRTI BURCU SES YAPIYOR DEĞİŞTİRİRSENİZ SORUN BİTER.

-------------
HAKANKUZU

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 12:11

Değerli hakan arkadaşımız.Forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir.WinkBu hususa dikkat ederseniz seviniriz.Ayrıca forumumuza hoşgeldiniz,sizi tanışma bölümünde görmek isteriz.Wink

Mesajı Yazan: okankrgz
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 12:31
z rotları, direksiyon tıkırtı burcuna baktır... 106 bu illaki ses verir 13-14 yaşında arabalar... spor yay takarsan gene aynı sesi hissedeceksin...torpidonda, kapı ceplerinde bozuk para ıvır zıvır olmasın, vites önünde ki cebede koymamanı öneririm. bagaj kapağını kontrol ettir sağ ve solda iki adet ayar lastiği vardır ordan boşluk ayarını yaptır, kapı fitilleri eskimis olabilir.. birazda olsun sesler kesilecektir.

-------------
Koceli/İZMİT

1982

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 12:40
ben sana çözümü söyliyim. seslerin hiç birini bi daha duymicaksın. yola çıktınmı müziğin sesini aç tüm gocık seslerin yerini melodik sesler alsın :))

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesajı Yazan: CyberFame
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2014 Saat 09:26
İyi Günler. 2001 model 106 quicksilver kullanıcısıyım. Aracımda stabil yola girdiğimde takır takır ses geliyor. bir kaç kere sanayide ustalara gittim. direksiyon kutusundan geliyor dediler. ama pek bilgim olmadığımdan güvenemedim. araçımın ön takımında hiç bir problem olmadığını soylediler. yani direksiyon kutusunda problem olsa takır tukur ses yaparmı  veya bunun için nasil bir çözüm bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net