Yarın muayene günü
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20734
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 12:48 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Yarın muayene günü
Mesajı Yazan: enilder
Konu: Yarın muayene günü
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 19:17
İyi akşamlar arkadaşlar yarın muayenem var lpg li şekilde ilk muayenem olucak ek-1,egzoz muayenesi,ve sızdırmazlık yaptırdım aracımın tek extrası beyaz ampül farlar xenon değil 5000 kelvin ayarında beyaz ışık veriyor uzun kısa aracım peugeot 306 muayene öncesi tavsiye de bulunucaklar var mı? bu ampüller bana sorun çıkartır mı ?
------------- Peugeot 306 Griffe 1.6 8V
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:16
ampülller beyaz olduğu için sanırsam sorun çıkmaz.Motorun altını yıkatmışsınızdır umarım.Yıkatmadıysanız bile giderken altını mutlaka yıkatınki abuk subuk ithamlarla karşı karşıya gelmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:59
contada hafif yağ sızdırma olayıda var ama nasıl motor yıkatıcaz ki sonra çalışmaz etmez bide su kaçtı diye bedavadan iş çıkar
|
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:59
dostum motoru değil ,altını yıkatacan.Yağ kaçaklarını temizler.
|
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 22:00
hangi contada yağ sızdırma olayı var?
|
Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 23:33
Motor yag kacaklarina hafif kusur yaziyolar ondan bisey olmaz ama arkadaslarin dedigi gbi adam aracin altina giriyo eli ayagi yag oluyoya beylerin birazda onun icin afra tafra yapiyolar. yikatmanda fayda var
------------- Ahmet(06 PJ 790) 106 QS. AnKaRa
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 00:01
Vakit gecirecek birşeyler al yanına en son muaneye gittimde 9 da gittim 5 te gelmiştim
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 20:27
yavuz25 Yazdı:
hangi contada yağ sızdırma olayı var? |
Silindir kapak contasında sanırım inceden sızdırıyo öyle
AhMeT® Yazdı:
Motor yag kacaklarina hafif kusur yaziyolar ondan bisey olmaz ama arkadaslarin dedigi gbi adam aracin altina giriyo eli ayagi yag oluyoya beylerin birazda onun icin afra tafra yapiyolar. yikatmanda fayda var |
evet haklısınız bugün aracımın muayenesi gerçekleşti ama onaylanmadı
aşağıda yazdığım bir ağır kusur neticesinde aracım muayeneden kaldı
Arka servis freni : fren etkisi farkı kabul edilebilir düzeyde değil (%30 dan daha büyük) Ağır kusur Kısa hüzmeli far : ayarı çok yüksek Kısa hüzmeli far : yönü hatalı Akü bağlantısı : artı kutup başı üzerinde koruma kapağı yok (bunu bizim kalfa abi bu ne ya diyerek çıkarmıştı 306 da bilen bilir plastik gibi kumaşımsı bi giydirme kutup başında) Motor yağ kaçakları
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 20:28
Üçyüzaltı Yazdı:
Vakit gecirecek birşeyler al yanına en son muaneye gittimde 9 da gittim 5 te gelmiştim
|
Muayene randevum 3:00 de idi saat 3:25 de girdim,özellikle ilçeden almıştım randevuyu daha sakin bekliyodum ama yine vardı bekleyenler özellikle kamyonların gürültüsünde anons edilen plakaları duymak çok zordu 
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2011 Saat 21:14
Siz şanslıymışınız ben sabah 9 du gittim akşam 5 ti sıra geldi iki sefer uyuduydum 
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:05
Arkadaşlar yeni konu açmamak adına buraya yazıyorum benim lpg faturası kesileli baya oldu 6 ay kadar şimdi ben bu muayenemi yaptırdıktan sonra (1 hafta içinde tekrar gidicem) ruhsatı mı değiştirip lpg yi orayada tescillettirmem için belli bi yasal süre var mı?
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:11
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:16
Sağol yavuz25 hocam,bakım yaptırdım ama triger,klima,devirdaim direksiyon kayışı motor takozu falan hepsi halloldu ama yağ kaçağı için motor bloğunu kaldırmak gerekmiş farlar zaten biri bildiğin göz kırpıyo fren olayınıda bugün çözdük kampanayı bi söktük dayının serviste benden önceki sahibi sol kampanadaki balataları çaktırmış gülermisin ağlarmısın çifti 45 lira onu bile orjinal almaya tenezzül etmemiş bi sürüde uğraşmışlar balatayı delmişler punto atmışlar falan bende yeni bi takım balata aldım taktık bi 10 gün gezip ince ayardan sonra tekrar gidicem muayeneye diğer hafif kusurları zaten hallederim ama bu yağ olayını ancak yıkatabilcem şimdilik motoru açmaya niyetimiz yok tamirciye hergün gidiyorum zaten dayım olur kendisi allah razı olsun kahrımı çekiyo hep
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:21
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:23
silindir kapak contası işi kolay diye biliyorum.Kapak çıkarılıp taşlanır.Güzel olur.Ama tabi aciliyeti yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:24
far ayarlarınıda elektirikçide makinede yaptırın zira daha hakkınz yok.Yoksa yine para yatırıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:24
öyle,öyle hocam haklısın 3 kuruşluk iş yaptırıp 5 gün işin peşinden koşan arkadaşım çok ustaların kapılarını aşındırıyolar allaha şükür dayım bursanın sayılı tamircilerindendir ondan kafam rahat İlk götürdüğüm gün sel vardı zaten arabayı kanala soktum abi altına şemsiyeyle girse yeriydi o kadar yağmur damlasından sonra yağa pek aldırış etmedi
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:26
yavuz25 Yazdı:
silindir kapak contası işi kolay diye biliyorum.Kapak çıkarılıp taşlanır.Güzel olur.Ama tabi aciliyeti yoktur. |
kolayda biraz tuzlu işte kapak taşlaması contası keçesi yağı suyu yine 300 ü var ondan beklesin biraz hem havada soğuk dayıyı üzmeyelim
yavuz25 Yazdı:
far ayarlarınıda elektirikçide makinede yaptırın zira daha hakkınz yok.Yoksa yine para yatırıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. |
serviste var far ayarı biraz benim umursamazlığıma geldi hafif kusur olsun diye ama bu sefer yağ kaçağı haricinde perfect gidicem 
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:30
yağ kaçağını yıkattırın gitmeden önceki akşam.
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:33
Birde şu conta meselesine takıldı kafam en üstteki kapağın ordan kaçırıyor değilmi?
|
Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 20:40
dostum ilk başlardaki gibi sıkımıdır şimdi bilemem ampuller , far ayarı , emniyet kemerleri ön ve arka koltuk kafalıkları eğer yuvası olup kafalık yoksa birinden kafalık bul tak öle git bu tarz ıvır zıvıra çok sıkıntı yapıyorlardı adamın kango aracını kafalıkları yok diye geçirmemişlerdi ben de o zamanlar flash vardı arka silecek su atımı yok d,ye geçirmemişlerdi halbuki o modellerin hiçbirinde yoktu daha fazla sabırlı olamadım ve muayeneyi yapan çocuğu hırpalamıştım biraz ama el mahkum ertesi günü bi depo biraz hortum en dandiğinden bi motor alıp düzeneği kurdum gittim bi iki su fışkırttım geçtim işin kötüsü geçemedin istasyona 2.yi gitmek zorundasın çalışır görmek istiyorlardı muayene bitti evrakımı aldım çocuğun önünde hepsini söküp atmıştım =)
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:00
yavuz25 Yazdı:
Birde şu conta meselesine takıldı kafam en üstteki kapağın ordan kaçırıyor değilmi? |
hocam keşke en üstten olsa iki silindir bloğu arasında kalan contadan kaçırıyo,üst kapak külbütor contası sanırım o değil
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:00
ramazanturan81 Yazdı:
dostum ilk başlardaki gibi sıkımıdır şimdi bilemem ampuller , far ayarı , emniyet kemerleri ön ve arka koltuk kafalıkları eğer yuvası olup kafalık yoksa birinden kafalık bul tak öle git bu tarz ıvır zıvıra çok sıkıntı yapıyorlardı adamın kango aracını kafalıkları yok diye geçirmemişlerdi ben de o zamanlar flash vardı arka silecek su atımı yok d,ye geçirmemişlerdi halbuki o modellerin hiçbirinde yoktu daha fazla sabırlı olamadım ve muayeneyi yapan çocuğu hırpalamıştım biraz ama el mahkum ertesi günü bi depo biraz hortum en dandiğinden bi motor alıp düzeneği kurdum gittim bi iki su fışkırttım geçtim işin kötüsü geçemedin istasyona 2.yi gitmek zorundasın çalışır görmek istiyorlardı muayene bitti evrakımı aldım çocuğun önünde hepsini söküp atmıştım =)
|
vay arkadaş yaa hakikaten o zamanlar anasının gözüymüş bu muayene
işi,adam bana çok güzel dille anlattı ben yinede uyuz oldum geçirmedi
diye ama haklıymış sol balata çakma çıktı ben beyaz ampüllerle buz
mavisi parklarla girdim adam bişi demedi demek daha kötüleride varmış
seninki ibretlik cinsten ramazan hocam 
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:10
enilder Yazdı:
yavuz25 Yazdı:
Birde şu conta meselesine takıldı kafam en üstteki kapağın ordan kaçırıyor değilmi? |
hocam keşke en üstten olsa iki silindir bloğu arasında kalan contadan kaçırıyo,üst kapak külbütor contası sanırım o değil
|
o iş tehlikeli yağa su karışırsa çok çok kötü olur.
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:20
inşallah olmaz üstad,şimdlik böyle gider dedi ustamız yaza doğru açıcaz kapağı kısmetse
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:23
enilder Yazdı:
inşallah olmaz üstad,şimdlik böyle gider dedi ustamız yaza doğru açıcaz kapağı kısmetse |
aman abim çok dikkat et ve imkanın ölçüsünde geciktirme o çok ciddi bir olay.Sardırırsın yatakları bir sürü masraf çıkar başına sık sık yağı kontrol et .Tuhaflık görürsen aracı çalıştırma bile.
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:26
Ediyorum hocam,bakıyorum sık sık yağına suyuna + çok kullanmıyorum haftada bi kaç gün binerim.Çalıştırınca lpg ye geçene kadar hareket ettirmem hem benzinde çalışmış olur hem ısınır beklerken dikkat ediyorum inşallah çıkmaz sorun
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:27
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 21:45
benimkide bu hafta muayne gircek araçta sadece camlarda film var acaba onu sorun ederlermi
------------- HONDA CİTY 1.4 ES İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK
|
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 22:46
filmi burda sorun ediorlarda sizin memleketi bilemem.
|
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 23:09
yavuz25 Yazdı:
filmi burda sorun ediorlarda sizin memleketi bilemem. | bilmiyomki burdada sorun ederlermi acaba :(( inş etmezler 200 tlme yazık olur :((
------------- HONDA CİTY 1.4 ES İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK
|
|