Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Spor helezyonmu ? Kestırmekmı?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20728
Tarih: 02 Mayıs 2025 Saat 20:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Spor helezyonmu ? Kestırmekmı?
Mesajı Yazan: bilmem26
Konu: Spor helezyonmu ? Kestırmekmı?
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:06
arac 106 . Kestırmelıyımıyım spor helezyonmu takmalıyım bide fıyatlar nasıl oluyor yardımcı olursanız sevınırım sadece ön arka taraf dusuk zaten . :)Embarrassed

Cevaplar:
Mesajı Yazan: majeste_ksk
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:21
Arkadaşım helezonlarını kestirdiğinde aracındaki konforu unut ve sağlıklı değil. Makyaj yapıcam derken daha çok savrulma yaşarsın. Spor helezon tavsiye ederim. Eibach marka 206 aracımda kullanıyorum ve gerçekten çok faydasını gördüm. Fiyatına gelincede 250 ile 350 tl arası değişiyo marka marka.

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi
Otto Spec Titanium Egzost

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:26
anladım sagolasın . ustaya sordum pek fark yasamassın dedı oburundede cok ses gelıcek aracından dusurdugun zaman dedı ondan bı soruyum dedım :)

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:37
Valla hocam tabikide karar senin. Bende bikaç yere sordurdugumda aynı dediler ama orjinal ile spor helezon arasında sertlik farkı var. Yani aracla viraja girdiğinde helezon kendini bırakmıyo ve savrulmuıyorsun. 2.ise anı kalkıslarda normal helezonda araç ön kaldırma eğilimi gösterir ve lastiklere tam güç gitmez. spor helezonda sert oldugu için aracı bırakmıyor ve bütün gücü lastiklere uyguluyor. Sana pek fark yaşamazsın diyen ustanın hemen yanından kaçarak ayrıl :)

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:42
Orjinalini yazan: majeste_ksk majeste_ksk Yazdı:

Valla hocam tabikide karar senin. Bende bikaç yere sordurdugumda aynı dediler ama orjinal ile spor helezon arasında sertlik farkı var. Yani aracla viraja girdiğinde helezon kendini bırakmıyo ve savrulmuıyorsun. 2.ise anı kalkıslarda normal helezonda araç ön kaldırma eğilimi gösterir ve lastiklere tam güç gitmez. spor helezonda sert oldugu için aracı bırakmıyor ve bütün gücü lastiklere uyguluyor. Sana pek fark yaşamazsın diyen ustanın hemen yanından kaçarak ayrıl :)
hehe tessekkure derım hocam öyle yapıcam :) Clap

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 16:46
Rica ederim :)

-------------
~~ KARŞIYAKA ~~
Siyah 206 1.4 Fever
Benzinli
Simota Hava filtresi

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 17:18

bence hiç dokunmayın ama eğer illaki yapacam diyorsanız spor yay alın.Kestirmeye göre daha güvenli.Wink

Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 18:35
Bizde iki tane 106 var ben ilk once yayi kestirdim ve 3 gun sonra spor eiback spor yay aldim taktim.arasindaki ark cok bence. astramdada yaylar kesikti arac acayip vuruyodu ama simdi spor yayla super oldu. ben eiback i 5 cm taktim konfordan pek bisey kaybetmiyosun 200 tl ye aldim. arkadasimda ist den sem tuningden aldi ayni yayi 160 tl ama o pesin aldi ve siddetle tavsiye ederim on numara oluyo

-------------
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
                      AnKaRa

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:34
Orjinalini yazan: AhMeT® AhMeT® Yazdı:

Bizde iki tane 106 var ben ilk once yayi kestirdim ve 3 gun sonra spor eiback spor yay aldim taktim.arasindaki ark cok bence. astramdada yaylar kesikti arac acayip vuruyodu ama simdi spor yayla super oldu. ben eiback i 5 cm taktim konfordan pek bisey kaybetmiyosun 200 tl ye aldim. arkadasimda ist den sem tuningden aldi ayni yayi 160 tl ama o pesin aldi ve siddetle tavsiye ederim on numara oluyo
Spor yay takanlar genelde vurmaların olduğunu ve aracın konforsuzlaştığından bahsederler.Siz de tam tersi olmuş.Acaba cm den mi fark ediyor.Ermm

Mesajı Yazan: tolga35
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:47
helezon kestirmek son derece tehlikeli bir işlemdir kesinlikle tavsiye etmem.spor yayların da spor amortisörlerle beraber kullanmanı tavsiye ederim...

-------------
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:55
bakalım almayı dusunuyorum bı kac eksıgım var aracla ılgılı tamamlayıp sıra gelıcek 2 sınede  tesekkur ederım :)

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 22:02
Arabanın ana ihtiyaçlarını karşılamak daha doğru.Verdiğiniz öncelik kararı çok güzel.Bazı insanlar tanıyorum adamın arabaya koyacak benzin parası yok hala tampon boyama,modifiye peşinde.Tövbe tövbe ya.LOL

Mesajı Yazan: AhMeT®
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 22:52
Tamam konfor kaybediyosun ama ole ahim sahim degil. birazda taktigin marka cok onemli bence. ben tercihimi eiback dan yana kullandim ve pisman olmadim.helezon kestirmekten cok daha konforlu.ama illaki orjinal halini tutmuyor. Amortisorleride degistirmen gerek onlarda bin tl civari tutuyo. tercih senin ben yaylardan cok cok memnunum.marka cok onemli piyasada cok sert yaylar var onlardan alirsan pisman olursun top gbi seker aracin :-) .benim tavsiyem eiback yaydan yana gerisi sana kalmis tabiki.

-------------
Ahmet(06 PJ 790) 106 QS.
                      AnKaRa

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 22:59
Kestirmeyi düşünmeyin bile , spor yay takın 

Mesajı Yazan: birtekumutt
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 12:36
5cm lik spor yay al kendını basıyo 106lar zaten ben spor yayda kestırdım orjınal yay da kestırdım kullandım yok sesden durulmuyo sen spor yay al

-------------
peugeot 206 hdi x-line KIRMIZIII

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 12:51
Ben 307 için FK 3,5 cm yay aldım. Harika bastı ve konfor kaybı yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net