Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aracım çig atıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20695
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 17:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: aracım çig atıyor
Mesajı Yazan: estair
Konu: aracım çig atıyor
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 21:42
Cryarkadaslar aracım benzinli çig atıyor dengesiz çalısıyor  benzın kokusu var ve  devir 3000 bn gecmıyor hız da 100 gecmıyor neden olabılır pedelın sonuna kadar bastım helde yakıt tuketımı arrtı ne yapmam lazım Ouch

-------------
106 xr 1994

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 21:45
Soğukken eksozdan su damlama normaldir ama dierleri normal deil , bunun sebebi ateşleme sistemi olması kuvvetle muktebeldir . Gaz kelebeği temizliği yapıp hava filitresini kontrol edin derim.
Ateşleme sisteminden kasıt :
Buji
Buji kabloları ...vs ateşleme elamı parçaları

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 21:50
nasıp se  hafta sonu yaıcaz klebek temızlıgı orjınal fıltreyı takınca arac daha cok ıstop edıyo suan acık hava var ustunde daha az stop edıyor

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 21:52
Açık hava filitresinde hava debi olarak daha fazla giriyor die biliyorum demekki fazla havada daha iyi yakıyor ateşleme zayıf bence Wink

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 21:56
ya araba hos guzelde hala stop olayını cozemedım rölantı ayarlayıcı taktım duzelmedı yolda giderken anıden stop edıyo

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 23:22
Aracınız ısınıncamı stop ediyor
Arabada lpg var mı ?

Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 02:53

1.6 110 hp 206 var bendede 5000 6000 devirlere gelior lakin araç gitmior otobanda hız yapıorum 140 150 zor diyor tüm bakımlarını yaptım lakin gaz kelebeğini temizletmedim sanırım sorunumuz orası olabilir.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2011 Saat 11:32
1.6 8v 306 200km fazla zorlanmadan görüyorum , 180 daği az yani , hız yapmayın tabi LOL

Mesajı Yazan: scorpions_64
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 12:30
bende de buna benzer sorunlar var, çok konu açtım tam bir cvp bulamadım. acayip yakıt artışı, sabahları motor sopukken gaz yememesi, aracın çekişinden ve serilikten düşmesi (basıyorum motor bağırıyor ama araç gitmiyo anca yol yapıyo yani). üçyüzaltı arkadaşında dediği gibi ateşleme sisteminden de olabilir bende ona baktırıcam. birde bir kaç ustadan sibop yanması denen bi arıza duydum, yani siboplar aşındıktan sonra çalışıyo ama güç elde etmiyormuş çaresi silindir kapağı açılıp tüm sübopların değişmesi ve taşlanması falan lazımmış.ama bilgisayara bağladığımızda 1. silindir arızası verdi, yetkili servisteki eleman 1. enjektörün arızalı olabilir zengin karışımı yapmıyor dedi. bende mantıken düşünüp tamam benzinde yapıyor diyelim ama lpg de yapmamsı lazım, çünkü lpg de bağımsız enjektör var falan dedim, öyle değince ateşlemene falan baktır dedi eleman.

-------------
206 gti 2.0 2000

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 19:18
aracın gıtmememesı meyersem sanzumanı takan adi insan vidalarını ıyı sıkmamıs ve benrıyaj ayırma yapmadından anlassıkdı adi insanın yuzunden nerdeyse motoru ındırıyodum yolda cok az vidanın ucu tutuyomus

-------------
106 xr 1994

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 19:51
geçmiş olsun.Sorun tamamen düzeldimi.

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 19:53
Ne insanlar var yahu hayati önemi olan işleri bile baştan savma şeklinde yapıyorlar.

Geçmiş olsun.Smile

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 19:54
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Ne insanlar var yahu hayati önemi olan işleri bile baştan savma şeklinde yapıyorlar.

Geçmiş olsun.Smile
Abim sen hiç tabla vidalarını sıkmayı unutan birini duydunmu?LOL

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 20:25
allah razıl olsun arkadaslar
cırak yaparsa neden olmasın arac suan servıse cektım yapılıyo tamamen zarar yanı burdan cıkarılacak ders bılmedınız ınsanlara iş yaptırmayın ben basında duramadım ve coyle bı problem var 2150Q6 normalde orjınal telı ama adam uzun dıyo kendını kurmuyo dıyo bızde normala cevırdık boyle bı sacmalık varmı sase nosuna göre gelen tel uzu kendını kurmuyo

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 20:50
Araba bağırdığı halde gitmiyorsa baskı balata bitmiştir arkadaşım , size önerim aracınızın aynısından 3000 devir 5 viteste ne kadar hıza ulaştığını öğrenin mesala 120 ise normali sizin kaç bakın ozaman sorun belli olur
Sabahları gazı zor yiyolarsa şahsi düşüncem olayı ben direk ateşlemede ararım çünkü soğuk motorda ateşleme zayıf kalınca araba gaz yemez çünkü benzini yakabilmesi için soğuk havada daha iyi bir ateşleme ihtiyaç olur , aynı şekilde perfonmastada ne kadar iyi ateşleme o kadar iyi yakıt perfonmans

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2011 Saat 20:50
Geçmiş olsun dostum

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 09:56
Orjinalini yazan: estair estair Yazdı:

aracın gıtmememesı meyersem sanzumanı takan adi insan vidalarını ıyı sıkmamıs ve benrıyaj ayırma yapmadından anlassıkdı adi insanın yuzunden nerdeyse motoru ındırıyodum yolda cok az vidanın ucu tutuyomus

allah esirgemiş geçmiş olsun

Mesajı Yazan: Griffe
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2012 Saat 02:40
Merhabalar...

sanırım bu sorun bendede var.. eğer ki araç yüklü vede biraz gaz pedalına dokunursam benzin kokusu aracın içini sarıyor..birde sanırım aşırı yokuşlarda yapıyor bunu.yada depodan da geliyor olabilir diyeceğim ama depoya bir kaç kez baktırdık vede contasında herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler.. yaklaşık 3-5 ay öncede kelebek temizliğini yaptırmıştım.. bir kaç ay öncede bujileri değiştirmiştim..

-------------
1998 Model 306 Griffe..
Üsküdar-İSTANBUL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net