Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Süspansiyon Yumuşatma ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20605
Tarih: 09 Ağustos 2025 Saat 06:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Süspansiyon Yumuşatma ?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 Süspansiyon Yumuşatma ?
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2011 Saat 12:41
Ya arkadaşlar hepinizin bildiği üzere Peugeot güvenlik,fren ve virajları daha çok önemsediği için süspansiyonları sert yapıyor diğer tüm markalara göre daha güvenli yol tutuşu,fren mesafesi ve virajlarda kolaylık sağlıyor fakat bunları birazdaha yumuşatmanın bir yolu varmıdır ?
Not: Şıkların arasında lastik bacınsı düşürmek olmasın çukurlara girince jant gidiyor jant gidince param gidiyor param gidince huzurum gidiyor :D

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 00:55
kardeşim güzel bi konuya parmak basmışsınWink Ben arabayı alalı yaklaşık 1 sene oldu, sese lakırtıya tıkırtıya acayip alerji olan biriyim. Aylarca bu konuyu araştırdım, tanıdığım ustalara sordum ama süspansiyon sistemi ile alakali elle tutulur-işe yarar hiçbir bilgi edinemedim şimdiye kadar. Forumda birkaç konu açıldı ama onlarda da anlayan anlamayan herkes kafasına göre yorum yaptı. Hele ki "toz körüğü"nü değiştirince süspansiyon yapısından kaynaklanan kütürtünün-vuruntunun kaybolduğunu iddia edenlere dayanamıyorum artıkAngry Konuyu takip edecem inşallah faydalı bilgiler paylaşılır. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler, selametle...

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 01:29
çözüm Koni yumuşak ayarlı süspansiyon'dayymışşş =) 4 tanesi 800 TL =)

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 01:41
Ses bişe yapmaz ama takla atmak çok şey yapar Wink bırakın süspansiyonunuz öyle kalsın benim 306 nında sert ama gel görkü şehir dışı yollarda güveniyorum virajlarda arabaya daha doğrusu güven veriyor Smile

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 01:52
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Ses bişe yapmaz ama takla atmak çok şey yapar Wink bırakın süspansiyonunuz öyle kalsın benim 306 nında sert ama gel görkü şehir dışı yollarda güveniyorum virajlarda arabaya daha doğrusu güven veriyor Smile
kesinlikle katılyıorummmmm +1

Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 15:38

benim de merak ettiğim, hatta dün konu açayımmı açmayımmı diye düşündüğüm bir sorudur.

yumuşak tekerlek takın demeden süspansiyonlar üzerinde yapılabilecek değişikliklerden bahsedelim.

307 sw var bende, onun arka süspansiyonlar da acayip sert. sesden ziyade biraz konforsuz oluyor zıplıyoruz. yayları değiştirmeden sadece amörtiaör değişimi ile olacak iş mi acaba?
yukarıda denildiği gibi koni yumuşak amörtisörler takılarak olabilri ama onlar da pahalı be (800 TL)
ya da sertlik ayarı olan bir amörtisör bulup değiştirilebilir belki. önerilere açığım...

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 15:46
Arkada sizinde torsiyon varsa eğer torsiyonu yükseltirseniz yaylanma artacandan konfor artar ama orjinali ise yükseklik oynamayın derim

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 20:01
By HACK
Eminim benim 307 deki kadar lakırtı diğer 307 lerde yoktur ön takım sağlam amortisörler  sağlam takozlar sağlam sonunda sorunu çözdük aracımın z rotlarını değiştirdik ve denedimözellikle çukurlu yollardan geçtim parke yollara girdim arabamda ALLAH'a şükür tık yok artık radyonun sesini lakırtıları duymak için fazla açmak zorunda kalmıyorum. 
Benim de arka amortisördeki tozloğun biri yerinden çıkmıştı geri silikonladım ama ses kesilmedi vede işin garibi ben sesin tamamını arkadan geliyo biliyodumama tek sorun z rotlarındaymış bi baktır istersen.

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 20:44
ankara ve istanbul daki üyeler için bi link veriyorum adamlar bu konuda uzman...detaylı yardımcı olacaklarını düşünüyorum..
,mesala yaysız coiloversiz alçatma falan yapıyolar....kimin aklına gelirki
http://www.namistain.com/" rel="nofollow - http://www.namistain.com/

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2011 Saat 23:55
Orjinalini yazan: badcombatant badcombatant Yazdı:

By HACK
Eminim benim 307 deki kadar lakırtı diğer 307 lerde yoktur ön takım sağlam amortisörler  sağlam takozlar sağlam sonunda sorunu çözdük aracımın z rotlarını değiştirdik ve denedimözellikle çukurlu.............

sorunun çözüldüğüne sevindim kardeşimWink İnşallah başka sıkıntı yaşamazsın. Ben en son 3-4 ay önce bakımları yaptırırken kontrol ettirmiştim serviste sorun yoktu alt takımlarda. Yalnız benim burda bahsettiğim olay lakırtıdan (bilhassa ön takımdan gelen seslerden)ziyade arkaya 2-3 kişi attın mı çukurlarda gelen vuruntu, sanki amortisör son noktaya gelmişte takozlara vuruyo gibi yani:). Bu sorunun kronik olduğunu, amortisör çalışma mesafesinin kısa olduğunu söylüyor kimi ustalar. 307 sahibi tanıdığım birçok kişide bu problemden muzdarip durumda. Sertlik ayarlı amortisörler bu sorunu çözüyomuş ama arkadaşlarında bahsettiği gibi fiyatı biraz uçuk onundaSmile Gerçi alıştım ben artık yav, Allah kaza bela vermesin, masraf çıkarmasın yeter diyorumBig smile

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 00:33
Orjinalini yazan: badcombatant badcombatant Yazdı:

By HACK
Eminim benim 307 deki kadar lakırtı diğer 307 lerde yoktur ön takım sağlam amortisörler  sağlam takozlar sağlam sonunda sorunu çözdük aracımın z rotlarını değiştirdik ve denedimözellikle çukurlu yollardan geçtim parke yollara girdim arabamda ALLAH'a şükür tık yok artık radyonun sesini lakırtıları duymak için fazla açmak zorunda kalmıyorum. 
Benim de arka amortisördeki tozloğun biri yerinden çıkmıştı geri silikonladım ama ses kesilmedi vede işin garibi ben sesin tamamını arkadan geliyo biliyodumama tek sorun z rotlarındaymış bi baktır istersen.
tıkırtı ve ses benim aracımda yok fakat daha yumuşak bir süspansiyon için ne yapabilirim demiştim neyse süspansiyondan caydam. peki yumuşak ve sert lastik mi var ? yumuşak lastikten kastınız nedir ve hangi marka model lastik yumuşaktır arkadaşlar ?

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2011 Saat 00:39
Good Year, Nokian, Michelin lastikler yumuşak yapıya sahip sessiz lastiklerdir. Denemeni tavsiye ederim.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: seydişehirli
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2014 Saat 15:57
AHH O TIKIRTI SESLERİ YOKMU İÇİMİ ÜRPERTİYOR CÖZÜMÜ BULAN VARSA PAYLAŞŞIN

-------------
307 xt kırmızı şeytan

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2014 Saat 17:19
lastik değişimi yada farklı amorsitör kullanımıyla kayda değer bir konfor yakalamak mümkün değildir 307 lerde  yapabileceğiniz tek şey sürekli bozuk yolda kullanıyorsanız lastik havalarını düşürmektir.  onuda abartmadan ve uzun yolda standart derecelerine çıkartmak kaydıyla.  ama buna karşın birçok üst sınıf araçla başabaş bir yol tutuşu vardır.  özellikle araka süspansiyon  rahatsız edici seviyede sesli. 

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: seydişehirli
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2014 Saat 16:14
basınçlar nasıl olmalıdır bi bilğiniz varmı ?

-------------
307 xt kırmızı şeytan

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net