araç alçatma yardım
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Jant Lastik Seçimi
Forum Tanımlaması: modifiyeli peugeotlar icin jant lastik şikayet ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20565
Tarih: 23 Eylül 2025 Saat 02:15 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: araç alçatma yardım
Mesajı Yazan: etiket53
Konu: araç alçatma yardım
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 01:47
arkadaşlar 2001 model 1.4 206 aracıma 17 jant taktirdim.. alçatmak istedim ama spor yay istediğim alçakliğa ulaşmadi ve amatsorlerden tak tak ses geliyor amatsorleri kesmemizin gerektiğini soylediler bilgisi olan yardımcı olabilirmi
------------- 2001 1.4 XR Bordo Rize-
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 11:22
sakın haaa amarsitör kesme değildir senin spor yaylardan gelen sestir spor yaylarınla beraber hortum gelmesi lazım o hortumları yaylara geçirip monte etmelisin artı iyice emin ol yaylar amorsitör takozların tam oturmuşmu yaylar takılı değilse ses yapar artı araçta 17 inç jant ve spor yay var kesinlikle konfor bekleme benim araçta 18 inç jant ve spor yay var sesleri böyle kestik
|
Mesajı Yazan: golge_oyunu
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 13:39
Kullandığın yaylar 5cm civari ise amortisörleri de değişmelisin , yaylarına uygun amortisör almasın....
------------- 2004 model 307 XT otm. AB (-)
|
Mesajı Yazan: etiket53
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 13:58
zaten amortisörleri gozden cikardim yenilerini alacağim duracak bi koşede soylemek istediğim araca hasar verirmi kesersek bunlari
------------- 2001 1.4 XR Bordo Rize-
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 16:22
amortisör kesilmesini ilkez duydum amortisör mü yaymı kesilecek ? eğer yeni amortisör alıcaksan spor amortisörler var onlardan almanı tavsiye ederim takım halinde hem yay hem amortisör
|
Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 16:39
yeni uyumlu olanı alacan mecbur 17 olunca işler değişiyo 206 da
------------- pug 206 1.4 75 hp 8v 1999 zavoli sıralı lpg
|
Mesajı Yazan: pachito
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 17:46
amartisor kesilmez , amartisor takozlarını yarıdan keseerler , ama dikkat et derım,:) , çünkü genelde amartisor kesim işlemi , orjinal yaylar kestirilirken yaparlar ama kesinlikle taqvsiye etmem
------------- m-yersel@hotmail.com
Arh+ / 206 XS
|
Mesajı Yazan: sosyete_60
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2011 Saat 23:08
15 JANT KULLANIRSAN VE 3.5 CM YAY TAKARSAN Bİ SIKINTI OLMAZ SÜSPANSIYON ESKİSİ GİBİ HEMEN HEMEN PEKTE VURUNTU OLMUYOR ARKALARI TORSİYONLARDAN MI DÜŞÜRDÜNÜZ
|
Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2011 Saat 00:59
Durumu tam açıklamamışsınız. Size tek tavsiyem yay,amörtisör veya takozu sakın kestirtmeyin.
|
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2011 Saat 01:41
Aracının istediğin şekilde düşmesini istiyorsan yayları pres yaptır spor yaydan daha güzel oluyor
------------- PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
|
Mesajı Yazan: ike
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 20:08
yayları nasıl pres yaptıracağız peki?
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 20:19
Yayları kestirmekten farklı olarak ne gibi artısı var ?
|
Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2011 Saat 22:22
çok limitlerde kullanmayacaksanız makas tarzı hareketlere girmeyecekseniz olabilir ama kestirme/presletme sağlıklı çözümler değil bunun yerine koni amartisör alın yada coilover alın aklınız kalmadan güvenle binersiniz.
|
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 11:10
Üçyüzaltı Yazdı:
Yayları kestirmekten farklı olarak ne gibi artısı var ? |
yayları presleyerek salınım miktarını kısıtladıkları için yayında boyu kısalıyor.Yani baklalar arası mesafe azalıyor.Yay kestirmekten farkı ise biraz daha güvenli olması.Sonuçta yayın fiziki boyutu değişmiyor.
|
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 12:37
Ama esneme payından ötürü yine aynı hesaba gelmiyormu kestirmekten iyi gibi gözüküyor tabi
|
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 12:43
esneme payıda azalıyor tabiki.Ondan sonra kasislerde çat çat vuruyor.
|
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2011 Saat 12:46
Öne benim gibi 2 babayiğit bindimi çöküo saten gerek yok böyle işlere gecen halamı bindirdim biraz kilo sorunu var 130 kilo araba yan durdu aga resmen dedim hala sen inde arkaya bin 
|
|