Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

308 vti titreme (şiddetli)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20461
Tarih: 03 Haziran 2025 Saat 01:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 308 vti titreme (şiddetli)
Mesajı Yazan: 3saniye
Konu: 308 vti titreme (şiddetli)
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 20:29
İyi akşamlar arkadaşlar.
Benim araç 308 vti otomatik.Bugün araç çalışırken titremeye başladı.Titreme hafif kalır.Resmen sarsılıyor.Yavaşladığımda veya durduğumda, sanki dışardan birisi arabayı sallıyormuş gibi sarsılıyor. Soğutma fanıda habire çalışıyor.Benim aklıma enjektörler geldi. En yakın yetkili servis 80 km uzaklıkta.Sizce ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:13
geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:35
Saniyorum aracinizin garantisi hala vardir. O yuzden 80 km birsey degil gidip servise baktirin.
Zannimca katalitik konvertorde ya da egzoz sisteminde bir sorun olabilir. Altta kalan lamda sensorunu cikarip icerideki yapinin bozulup bozulmadigina bakilabilir. Sogutma fani calisiyorken hararet yuksek mi gostergede? Yoksa hararet olmadigindada mi calisiyor?

Mesajı Yazan: golge_oyunu
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 17:04
Arkadaşım yakıtın bitmek üzeremi ? kırmızı yanıyor mu ?

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 20:49
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Saniyorum aracinizin garantisi hala vardir. O yuzden 80 km birsey degil gidip servise baktirin.
Zannimca katalitik konvertorde ya da egzoz sisteminde bir sorun olabilir. Altta kalan lamda sensorunu cikarip icerideki yapinin bozulup bozulmadigina bakilabilir. Sogutma fani calisiyorken hararet yuksek mi gostergede? Yoksa hararet olmadigindada mi calisiyor?

Radyatöre su ilave ettim biraz.Hararet 60-70 lere düştü. Kontağa basmamla fan tekrar çalışmaya başladı.Bundan önce megane 2 kullanıyordum.Onda da katalitik konvertör arızası vardı.Ama onda titreme olmamıştı. Konverter dağılıp çıkışı tıkadığından gaza ne kadar basarsam basayım araç 80km/h i geçmiyordu.Konvertörü söktürünce araç rahatlamıştı.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 20:49
Orjinalini yazan: golge_oyunu golge_oyunu Yazdı:

Arkadaşım yakıtın bitmek üzeremi ? kırmızı yanıyor mu ?
Çeyrek depo benzin var.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 20:54
Bence hic fazla beklemeden servise gidin ve garanti kapsaminda baktirin. Sonuclardan bizleri de haber etmeyi unutmayin.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 20:59
Arkadaşım şunu için sordum benim iki kez başıma geldi yakıtı dipine kadar kullandım  bitmeye yakın titreyerek gitmeye başlıyor katalizör hatası veriyor arıza lambası yanıyor . benzin alıyorum anında düzeliyor.. hatta bugün yine oldu .. aldıgın yakıttan da kaynaklanıyor olabilir .. 

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 21:01
köyü yakıt bunun nedeni olabilir ( solvent ) Geek 

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 21:05
Orjinalini yazan: golge_oyunu golge_oyunu Yazdı:

Arkadaşım şunu için sordum benim iki kez başıma geldi yakıtı dipine kadar kullandım  bitmeye yakın titreyerek gitmeye başlıyor katalizör hatası veriyor arıza lambası yanıyor . benzin alıyorum anında düzeliyor.. hatta bugün yine oldu .. aldıgın yakıttan da kaynaklanıyor olabilir .. 

Yakıttan da kaynaklanmıştır diyicem ama, bu titreme sorununu ilk çalıştırma esnasında da yapıyordu daha önceden.

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 12:11
Arkadaşlar aracı servise götürdüm.Cihaza bağladılar. 2 ve 4 nolu silindirlerde hata okudu.Usta, ateşleme bobini arızalanmaya başlamış ama şimdilik idare eder dedi. Hata kodlarını sildi ve araçta şu anda titreme olmuyor. Tuhaf ama arıza ışığının yanması bile aracı etkiliyormuş demek ki.

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 12:14
Geçmiş olsun .

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 12:17
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

Geçmiş olsun .
Teşekkürler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net