Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 ay araç yatacak, ne yapmalıyım?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20457
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 23:49
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 5 ay araç yatacak, ne yapmalıyım?
Mesajı Yazan: 206cc
Konu: 5 ay araç yatacak, ne yapmalıyım?
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 13:28
Sevgili arkadaşlar kısmetse pazartesi günü askeriyeye teslim oluyorum, bu yüzdende aracım 5 ay yatmak zorunda kalıcak, bi tanıdığıma anahtarı teslim edicem, haftada bir iki haftada bir çalıştırcak aracı, bırakmadan önce  sizce neler yapmalıyım neler yapmamalıyım ? Şu anda aracın yağının değiştirilme zamanı geldi ama şimdimi yaptırsam bu işlemi yoksam dönünce mi ? Karar veremedim henüz, tavsiyelerinizi bekliyorum.

-------------
2003 Peugeot 206 CC Roland Garros

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 14:27
Aracınızın bakımlarını yaptırın araç o şekilde yatsın.Sadece çalıştırmak yetmez ayda en az 100 km yapsın araç.Daha iyi olur.İşleyen demir ışıldar.Wink

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 14:56
Benim bildiğim o kadar süre araç yatacaksa akünün kutup  başlarını  sökmek gerekir 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 14:58
Eğer arkadaşınız  çalıştırmassa aküden olursunuz 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 15:11
Aracı fazla uyutmayın uykucu olur sonra LOL  Gezsin dolaşssın canı sıkılmasınBig smile

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 15:42
arada sırada çalışacak araç, tekerleri sökmem felan gerekir mi yine, bide ince yanak teker

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 15:47
Araç tamamen yatacaksa aracı kaldırıp altına 4 tane takoz koyup sabitleyin.Aracın yükü lastiklere binmesin.

Benim tavsiyem bunlara gerek kalmadan aracı birisi haftada 20 km kadar tur attırsa daha iyi olur.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 16:02
bakımlarını şimdi mi yaptırsam mantıklı olur yoksam dönünce mi ?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 16:06
Bence yaptırırsanız daha iyi olur.Filtre bakımlarını da yaptırın aracı döndüğünüzde bakımlı şekilde kullanırsınız.5 ay çok da kısa bir süre değil çünkü malum soğuklarda var.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18168&title=ara-uzun-sre-yatacaknerileriniz-arkadalar

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 17:10
Geçen sene askere gittim ve aracım 5 ay kullanılmadı,Şu işlemleri yaptım.Döndüğümde tek marşta çalıştırdım.Uygulayıp uygulamamak sana kalmış.
1)Akü kutup başını söktüm.Söktükten sonra kutup başına ve kelepçeye biraz gres yağı sürdüm ve alimünyum folyo ile kapladım.Oksitlenmemesi için.
2)Lastiklerin havasını biraz indirdim.Takoza kaldırmadım aracı.
3)Kapalı otopark buldum,fiyatta anlaştım.Zeminden 3 kat aşağıya koydum.Araç ışık görmedi,dışarının soğuk havasından etkilenmedi.
5)Araca branda örtmek kaportada terleme yapabilir ve boya atmasına sebep olabilir.Branda tavsiye etmem.
6)Aracın benzin deposunu yarıya kadar doldurdum.İmkanın varsa fulle.
7)Tüplü ise lpg tankını doldurma.
8)Aracın bakımını yaptırmana gerek yok.Ben yaptırmdım ki bakım zamanı gelmişti.
9)Aracın antifirz seviyesini kontrol ettir.Eksikse antifirizi tamamla.Ayrıca cam suyu bölümüne kışlık cam suyu koy.
10)Döndüğünde yağını suyunu kontrol edip çalıştır.İlk işin bakım yaptırmak olsun.
 Güle güle git gel..

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 17:16
daha önce ben de aracımdan ayrılmak zorunda kaldım. 10 aylık bir yalnızlığa terketmiştim aracımı. akü kutup başlarını sökmüştüm. bir de arkadaşımın tavsiyesini dinleyerek aracı  kaldırıp takozladım 4 lastiğinide. diyarbakır sıcak nedeniyle branda falan da atmadım kesinlikle üstüne ama bez ayarlayıp onu örtebilirsin üstüne. gerçi arkadaşa bıraktım diyorsun bırak kullansın o zaman sadece çalıştırmakta yetmiyor aracın motorunu. asıl söyleyeceğim 10 ay sonra takozladığım aracımı toprağa bastırdım lastiklerini. akü kutup başlarını bağlayıp az da dua ederek marşa bastım. belki inanmayacaksınız ama tek marşta aldı ve indim öptüm aracın ön kaportasını. helal dedim koçumaaaa... :D 

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 19:32
Takoz koyup 4 tekeri yerden kestikten sonra aküyü söküp evde müsait bir yere koyun.Arabayı çok çok akraba olmadıktan sonra kimseye emanet etmeyin mesela ben yıkamacıda 10 dakkalığına bile kimseye vermem anahtarı.;)5 ay çalışmamayla birşey olmaz.Uygun bir kapalı otopark daha iyi olur.Wink

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:17
eğer arkadaşınız araç ile ilgilenecek ise bakım yaptırın kutup başlarını gresleyin ve muhakkak araç haftada 25 30 km yol yapsın

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:21
Bence arabayı kimseye emanet etmeyin , arkadaşların dediği gibi önlemini alın kapalı otoparka koyun , Allah korusun arkadaşınız arabayı sürerken bi kaza yapsa direk ruhsat sahibini buluyorlar Confused siz arabayı güzel bir yere koyun kafanız rahat etsin hiç birşeyde olmaz arabaya 

Mesajı Yazan: BurakGÖNÜLAL
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 21:23

Kendi fikrimi soyluyorum aracı satar bankaya vadeli mevduata koyar 5 ay boyunca yatan araba degıl kazanan para olarak degerlendırırdım :)

-------------
2oo3o7 ı.6 Xt Gümüş....
BrC lpG
Full olsun !
Benim olsun !

Fransız Horozu...

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:28
kapalı yer bulamadım çevremde, dışarıda kalıcak araç, bakımlarını yaptırıcam, üstüne branda çekicem haftada bir iki haftada bir çalıştırılacak araç, bi sorun olmaz inşallah, başkada yapcak bişi gelmiyor aklıma, mayıstada kavuşucam inşallah

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:33
Biz de yapıcaz askerliği ama bakalım ne zamanBig smile Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.

En büyük asker bizim askerBig smile

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:36
Dostum branda çektirme pişman olursun.;)

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:38
Sen iyisi askerlik yapacan yere araba ile git çek kışlaya arabayı çarşı izninde turlan Big smile ne güzel olur ama demiLOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:39
yapan var onu bilde.LOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:45
Ciddimi LOL iyimiş ozaman ben araba ile giderim askere , dizel olaydı iyi olurdu tankların mazodundan aşırırdım zuhaha LOL neyse bende f 16dan çalarım 1 depoya bir bardak koysam araba roket olur LOL arkadaşın arabada üstü açıkki üstünü açıp gezecen açacan müziği 300 500 300 500 ( bizim burda disko müziğine öyle derlerSmilehızlı hızlı okununca güzel oluyor )

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:48
aynen yaa, izin verirler mi acaba alsam mı yanıma :))

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:49
acemide olmazda, usta birliğinde olabilir diyolar, bizim buralara yakın düşersem hiç düşünmem gider alırım arabayı

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:51
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

branda çeksem kış zamanı iyi olmaz mı, cabrio araç sonuçta

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 22:55
Millet kepçeyle falan foto çekio ya güzel çıkıo die , çek arabayı tank ın yanına aç arabanın üstünü bin arabaya al eline roketatarı , yanlarda tanklar falan çok olsun ne manyak çıkar foto LOL Şaka bir yana hayırlısı ile gidip gelin bizde gideceğiz ama bakalım nezaman Smile

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:00
Orjinalini yazan: 206cc 206cc Yazdı:

boyada hal bırakmaz bak tecrübeleri dinle pişman olursun.Wink

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:01

izin vermesiyle ilgisi yok.Gittiğin yerde bir kapalı otoparkla anlaşırsın haftasonları arabana binersin.Wink

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:04

boyada hal bırakmaz bak tecrübeleri dinle pişman olursun.Wink

yaa yeni aldım brandayıda, daha paketini bile açmamıştım :)

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:05
istersen sar ama demedi deme.Sonra yanar dönersin.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:07

izin vermesiyle ilgisi yok.Gittiğin yerde bir kapalı otoparkla anlaşırsın haftasonları arabana binersin.Wink

nereye gitcemizide bi bilsek harika olcakta, otoparka nasıl güvencem bilmediğim yerde anahtarımı teslim etcem, hiç bi fikrim yok

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:09
anahtarı niye teslim ediyon hayırdır?Smile

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:09
askere anahtar almıyolarmı yoksa.Smile

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:12
işte bende o nu bilmiyorum, alıyolar mı :)

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:14
anahtara kim ne diyecek ya rahat ol.Benim bildiğim hiç anahtara bakmazlar bile ama artı bir uygulama yaparlarsa ona birşey diyemem.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:17

anahtara kim ne diyecek ya rahat ol.Benim bildiğim hiç anahtara bakmazlar bile ama artı bir uygulama yaparlarsa ona birşey diyemem.

bak şimdikafamda soru işareti bıraktırma, birden bütün fikirlerim değişmişti :)

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:18
yok kafanda soru işareti kalmasında.:) Yani anahtar gayet nırmal bir eşya diye düşünüyorum ve mantiken sorun çıkmaması gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:22
Benim arkadaşım hakkaride yapıyor gecen konuştuk nöbetteymişLOL napıyon dedim 12 saat nöbet var zaman geçmio mp3 dinliom dedi (küçük bir karakolmuş yarısı uyuyor yarısı nöbet tutuyormuş mağlum zor bir bölge ) , siz anahtardan bahsedionuz  adam nöbetteyken muhabbet ettik zuhaha LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:23
LOL
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Benim arkadaşım hakkaride yapıyor gecen konuştuk nöbetteymişLOL napıyon dedim 12 saat nöbet var zaman geçmio mp3 dinliom dedi (küçük bir karakolmuş yarısı uyuyor yarısı nöbet tutuyormuş mağlum zor bir bölge ) , siz anahtardan bahsedionuz  adam nöbetteyken muhabbet ettik zuhaha LOLLOLLOL

süper moral verdin hacı eyvallah sağol LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:24
LOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:28
5 ay çokta uzun bir süre değil.Kafaya takma fazla.Zaten her Türk asker doğar.Sayılı günde çabuk geçer.Wink

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:31
Sorunu arabalar çıkarıyor fransız malı ya , TÜRK malı olsaydı hiç sorun olmazdı askere giderken LOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:32
Big smileo niye?

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:36
Ee gavur malı askere gitmeni istermi LOL Türk malı olsaydı , parçası ucuz olurdu arabada ucuz olurdu bozulursa bozulsun avradını .. Big smileBig smile der güle oynaya giderdik askere , araba ile falan uğraşmazdıkLOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:37
şimdi anlaşıldı.LOL

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:52

Sen iyisi askerlik yapacan yere araba ile git çek kışlaya arabayı çarşı izninde turlan Big smile ne güzel olur ama demiLOL

ne yazık ki böyle bir şansımız yok arkadaşlar üzülerek söylemek istedim. aklınızdan bile geçirmeyin. üzerinizde hiçbir kimlik olmayacak ve en kısa zamanda enselenme gibi şanssızlıklarla karşı karşıya kalmanız çok büyük bir olasılık. üzülmenize canınızı sıkmanıza değmez... 

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:53
Fransada mı askerlik yapsam napsam veremedim şimdi karar LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:54
Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

ne yazık ki böyle bir şansımız yok arkadaşlar üzülerek söylemek istedim. aklınızdan bile geçirmeyin. üzerinizde hiçbir kimlik olmayacak ve en kısa zamanda enselenme gibi şanssızlıklarla karşı karşıya kalmanız çok büyük bir olasılık. üzülmenize canınızı sıkmanıza değmez... 

anahtar olsa sadece yanımızda diyoduk ?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2011 Saat 23:59

branda konusunda sakın hata yapıyım deme kardeşim. boya moya kalmaz araç için için çürür kardeşim. nemleniyor altında aracın. üstü kapalı sadece bir ufak garaja sokabilirsen ne mutlu sana. aksi halde bir bez çarşafla kapatmayı dene. malum kuş pisliği gibi konularda yardımcı olur boyanın yanmaması için. güneş daha bir yakıyor pislik olduğunda yaşayanınız mutlaka vardır. bezi de bir yakının arada sırada sirkelesin yeterli bana sorarsan. çok da dert etme aracını evelallah birşey olmaz. sen akü ve takozlama konusunda dinle bizleri yeter. takozlamayı mutlaka yap ama kardeşim. lastikler yumurtalaşıyor tabii şehirden şehire fark var. bir de takozlamazsan sen de farkına varacaksın araç çökecek. daha bir yere yapışıyor yaylardan herhalde. sürüşe çıktığında tekerlek yuvarlak değil de elips gibi hareket ediyor araç bir yükselip bir iniyorsun seyir halinde(yaşamış biri olarak tavsiyemdi). hayırlı tezkereler kardeşim. güle güle gidip gelmen dileğiyle...

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 00:03

Orjinalini yazan: cigdemilker cigdemilker Yazdı:

anahtar olsa sadece yanımızda diyoduk ?

kardeşim senin bileceğin iş en başında. bilgilerimi paylaşıyorum seninle sana kalmış. bana  sorarsan güzel bir fotoğrafını al yanına 5 ay diyorsun hem ne olacak ranzada da alta geçersin üsttekinin alt tarafına tıkıştırır ona bakarak uyursun artık ne diyeyim.

Mesajı Yazan: HAR_teo
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 01:00
benim araçta 6 ay yattı ama bi problem yok tıkır tıkır. Sadece anahtarı vereceğin kişinin arabayı arada çalıştırması lazım birde klimayıda çalıştırsın. Başka birşeyde düşünme. Tecrübe konuşuyor ;)

-------------
2001 206 XR 1.4 Manuel Benzin (Black devil eye headlights + carbon tavan kaplama) "BL@ck @ng€L"

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 15:47
kiraya wer :))

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 17:05
bi arkadaşın kendisine ait bi depo buldum, oraya koyucam şimdi aracı, tekerleri sökcez takoza yaslıcaz, akü kutup başlarınıda sökcem gres yağı sürcem, bugün yağını felanda değiştim aracın antifirizde koyduk, şimdilik bunları yapmayı planlıyorum.

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2011 Saat 20:21
Sat arabayı 3 5 de üstüne koy yap bedelli tabanvayla gez 6 ay hür general olarak yap askerliği :)

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net