Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MOTOR ÜFLEMESİ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20417
Tarih: 20 Eylül 2025 Saat 13:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: MOTOR ÜFLEMESİ
Mesajı Yazan: emrust
Konu: MOTOR ÜFLEMESİ
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:08
S.a arkadaşlar 2000 model 306 xr platıum alacaz ama soyle bı sorun var motor hakkında fazla bılgımız yok motorcuya göturduk arabada baskı balata bıtık dedı üfleme var dedı ama baskı balata degışır bırde segman atılırsa araba düzelir dedi siz neler düşünüyosunuz şimdiden tşk.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:19
sekman işi sakat geçici bir çözümdür ağız tadıyla binemezsiniz.Tavsiye etmem.

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:21
peki baskı balatayla bı alakası varmıydır?

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:22
Baskı balatayla bir ilgisi yoktur.Motor aşınmıştır ve ömrünün sonuna gelmek üzeredir.Eğer aracı alırsanız sekman attırsanız bile bir süre sonra komple revizyona girmek zorunda kalırsınız.Uzak durun.

Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:25
üstadım motor ustası ne kadar iyi olursa olsun modern motorlarda artık yağ çubuğu açılıp gaz vermeyle sağlıklı bilgi edinilmiyor. ben şahsen güvenmezdim, güvenmedim.
en güzeli yetkili servise gidip biraz para ve zamana kıyıp çok nokta expertizi yaptırmak.
diye biliyorum benGeek

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:27
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

üstadım motor ustası ne kadar iyi olursa olsun modern motorlarda artık yağ çubuğu açılıp gaz vermeyle sağlıklı bilgi edinilmiyor. ben şahsen güvenmezdim, güvenmedim.
en güzeli yetkili servise gidip biraz para ve zamana kıyıp çok nokta expertizi yaptırmak.
diye biliyorum benGeek

tabi abimin dediği gibi teşhis koyabilmekte önemli.Acaba doğru teşhismi koydu usta?

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:35
ewt bende ondan yanayım (yag çubugunu açtı yagı saglamdı kapagı açtıgında da bı duman felan çıkmadı sadece motora giren bi borunun girişini açtı üfleme var dedi)

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:44
eğer arabayı sevdiyseniz gerçekten servise gösterip duruma göre karar verin.

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:46
Üflemesi ve baskı balatası bitik arabayı nie alasınız iyi bir para düşmedikçe hem motor bitik hem baskı balata yani şanzuman inecek 

Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:47
bundan önceki aracım 98 corsa gls 1.4 lpgli idi. 90 beygir olanından. önceki sahibi opel yetkili servis danışmanıydı. aracı uygun fiyata aldım çünkü kaportasında önceden işlem vardı fakat yürüyen motor süperdi, hem ben arabayı 146bin de aldım ve 30bin km kullandım, motor yürüyenden yana hiçbir şikayet olmadı bobin dışında.

sanayi içinde rastgele bir opel motor ustasına gittik. adam kaputu açtı, yağ çubuğunu çekti gaz jiklesini çekti motoru bağırttı. kalktı dedi bu motor bitik, üfleme var, yağ yakıyor dedi. bir tur attı, balata bitmek üzere, frenler iyi değil dedi. ulen dedim seninde, sana gelenin de...
gittim yetkili servise, bir bir seceresini çıkarttı. klima düğmesinde problem vardı (adam yeni değiştirmiş, tekrar garantiden değişti.) ön takım ve motor şanzuman takozları kulakları falan dedi, adama değiştirttim) motor 83 beygir güç verdi benzinde. lpg de 79bg. motor yürüyen iyi, yağ yakmıyor dendi.

elime belgeyi aldım, doğru satışa...

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:47
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Üflemesi ve baskı balatası bitik arabayı nie alasınız iyi bir para düşmedikçe hem motor bitik hem baskı balata yani şanzuman inecek 

kardeşim sadece baskı balata motor olsa iyi akslar,bilyalar,daha neler neler bitmiştir.

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:56
araba orjinel degeşeni yok alma amacımızın nedenı o ondan sonra arabanın fıyatından düştü bunları azda olsa yani demek istemem bunları yaptırısak arabanın motor saglamlaşırmı ondan haber almak istiyoruz anlıcanız.

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 21:58
sekman atmayla motor sağlamlaşmaz,revizyon parasını düşün fiyattan artı olarak baskı balata parasını düşün.En kötü ihtimalle birazdaha harcarsınız üstüne.

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:01
arabnın ön takımda iyi sadece sorun baskı balata ve üfleme

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:02
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

sekman atmayla motor sağlamlaşmaz,revizyon parasını düşün fiyattan artı olarak baskı balata parasını düşün.En kötü ihtimalle birazdaha harcarsınız üstüne.

Belliki arabayı sevmişsiniz.SmileServise gidip motoru kontrol ettirin masrafları düşün.Smile

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:02
eyv.bilgi için tşkler en iyisi servise götürmek rahat bir şekılde

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:07
Biz teşekkür ederiz.Serviste hemde kafanız rahat olur.Wink

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:08
En temiz 2. elde 500 tl yine harcarsın tevcübe ile sabittir , size tavsiyem temiz bir araç bulun zira segmanla motor düzelmez komple yapılması lazım bunuda yapacak usta iyi yapması lazım yoksa yine başa bela alırsın
şimdi sana adam diecekki segman attırmada şu kadar düşüom diyecek , baskı balata ise diecekki ikinci el araba kardeşim olur oncaz , segmanı düşecek alacan arabayı segman attıracan araba dırık tutmayacak 1 seneye komple motor yaptırcan , baskı balata saten yapılacak , bide illaki ekstra masraf çıkacak ....vb LOL sonra arabadan soğucan satacan zarar edecenWink Temiz bir araba al motoru şöyle gözünü doyursun ustada modelinin arabası desin , çekişi it gibi olsun güzel güzel bin . Arabanın süsüne boyasına sakın ola aldırma zira araba boyayla  , çelik jantla yürümüyor Big smile

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:11

En temiz 2. elde 500 tl yine harcarsın tevcübe ile sabittir , size tavsiyem temiz bir araç bulun zira segmanla motor düzelmez komple yapılması lazım bunuda yapacak usta iyi yapması lazım yoksa yine başa bela alırsın
şimdi sana adam diecekki segman attırmada şu kadar düşüom diyecek , baskı balata ise diecekki ikinci el araba kardeşim olur oncaz , segmanı düşecek alacan arabayı segman attıracan araba dırık tutmayacak 1 seneye komple motor yaptırcan , baskı balata saten yapılacak , bide illaki ekstra masraf çıkacak ....vb LOL sonra arabadan soğucan satacan zarar edecenWink Temiz bir araba al motoru şöyle gözünü doyursun ustada modelinin arabası desin , çekişi it gibi olsun güzel güzel bin . Arabanın süsüne boyasına sakın ola aldırma zira araba boyayla  , çelik jantla yürümüyor Big smile

Bir söz aklıma geldi."Makyajda bir yere kadar."LOL

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:15
Aynen , benim arabanın aynısı beyaz bir 306 var , adam yapmışta yapmış araba gerçekten güzel olmuş , arabada tanıdım bir kişinin gecen çevre yolunda denk geldik , sellektör etti artistlik hareketler falan abart eksoz bağrıo falan , hemen benzin tutuşa çöktüm asıldım gaza benim patlak eksozun tozunu baya bi çekti içine LOLLOL jantınan olmuo motora bakacan demi ama , aynadan bi baktım surat Cry böyle  zuhahaha Big smile

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:16
zaten aracagımız araba sade çelik jant felan yok

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:16
Arabana bak,oda sana baksın.Clap

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:17

Aynen , benim arabanın aynısı beyaz bir 306 var , adam yapmışta yapmış araba gerçekten güzel olmuş , arabada tanıdım bir kişinin gecen çevre yolunda denk geldik , sellektör etti artistlik hareketler falan abart eksoz bağrıo falan , hemen benzin tutuşa çöktüm asıldım gaza benim patlak eksozun tozunu baya bi çekti içine LOLLOL jantınan olmuo motora bakacan demi ama , aynadan bi baktım surat Cry böyle  zuhahaha Big smile

birde böyle önceden artistik yapıpta , sonradan madara olunca bir abi ayağına düşüyorlarki.LOLTongue

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:21
Big smileBig smile sonra gördüm baya kırıttırdı , ya benim filitre pisti .. vs LOL 

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:23

Big smileBig smile sonra gördüm baya kırıttırdı , ya benim filitre pisti .. vs LOL 

klasik savunmalar bunlar.LOL

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 22:27
Kardeşim dedim gibi iyi bakıttır , iyi düşün tart hesabını yap sonra pişman olacağın bişe yapma ,hesabına gelirse alırsın bir 306 daha gelir aramıza Smile hesabına gelmesse araba dolu bulursun daha iyi bir 306

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net