buji seçim konusunda yardim
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20122
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 22:15 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: buji seçim konusunda yardim
Mesajı Yazan: by_imp
Konu: buji seçim konusunda yardim
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 15:27
merhaba arkadaslar ben bujilerimi değişmeyi düşünüyorum bu tek tırnak cift tırnak olayi hakinda bilgim yok yakit tasarufu sağlıyacak buji kullanmak istiyorum yardimci olursanız sevinirim birde arabam 3 gündür 1000 devirde pir pir ediyor motor ve egzoz egzoz sesinden çok beli oluyor bu neyden olabilir bilgisi olan varmi arkadaslar
------------- kerem gaziantep gazikent mah. 106 GTİ siyah 0 rh +
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 15:57
Ben orjinallerinden yanayim. Orjinal peugeot kutulu.
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 16:48
orjinal bujiler kac tırnak oluyor peki
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 21:33
Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:16
koliva Yazdı:
Ben orjinallerinden yanayim. Orjinal peugeot kutulu. |
Aynen katılıyorum,orjinal kutulu bujiden başkasını kullanma,aracın şasesine göre sorgulatıp alacağın buji en uygun bujidir,şase numaranı verirsen yardımcı olurum
------------- Peugeot & Citroen Yedek Parça Peugeot Yedek Parça Bayii
Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080
|
Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:18
by_imp Yazdı:
orjinal bujiler kac tırnak oluyor peki
|
Peugeot orjinalde artık çift tırnak kullanmıyor ,bütün bujileri tek tırnaktır.
------------- Peugeot & Citroen Yedek Parça Peugeot Yedek Parça Bayii
Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080
|
Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:28
şahin peugeot ile iletişime geç ben bujilerimi ordan aldım orjinal çift tınak 4 tırnak takılma fazla aracın orjinal ise orjinalini tak eğer motorun baştan aşşağı modifiyeli ise çift tırnak tak sadece buji ile perfonmans bekleme hep bu yanlışa düşeriz buji hava filtresi değiştirmekle extra bir perfonmans bekleme sana verecekleri en fazla 1 2 hp
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:29
Benim aracta lpgde stop ediyor sabahları bosch lpg bujisini kullanmamda bi zarar olurmu ? bazıları motora zarar veriyor falan diyor
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:38
anladim tskler yarin servise sokacagim arabayi bakalım ne diyecekler en buyuk sıkıntım araba 2 devire kadar boguluyor sanki motordan tuhaf bir pir pir sesi geliyor rolantide ise devir düşüp kalkıyor
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:40
djchaos Yazdı:
şahin peugeot ile iletişime geç ben bujilerimi ordan aldım orjinal çift tınak 4 tırnak takılma fazla aracın orjinal ise orjinalini tak eğer motorun baştan aşşağı modifiyeli ise çift tırnak tak sadece buji ile perfonmans bekleme hep bu yanlışa düşeriz buji hava filtresi değiştirmekle extra bir perfonmans bekleme sana verecekleri en fazla 1 2 hp | performansan cok ben yakıt I azaltmayi düşünüyorum cunku cok fazla içiyor
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:46
Bu ateşleme vsden olabileceği gibi kirli havafilitreside yapıyor alt devirlerde cansızlık
|
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2011 Saat 22:58
yok hava filitresinden olmadigini biliyorum ne zaman kaputu açıp direksiyon hidrolik yağ pompasına veya motoruna dokunursam arabada bir değişiklik yaşıyorum 3 aydır calismiyan hiz göstergesi kendiliginden düzeldi
|
Mesajı Yazan: amonse
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 18:11
ben boch marka buji taktırdım.önceden aşırı derecede egzozdan beyaz duman ve yağ damlası gibi siyahımsı birşey geliyordu. boch marka buji taktırdım şimdi ne duman ne sıvı.hiçbirşey kalmadı...sizce bu normal mi
------------- 206 XS 2000 model km 160.000 ( içime dert olmayan,akışına bırakılmış km sayacı ! )
|
Mesajı Yazan: gumus_5757
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2011 Saat 17:36
aracında lpg varsa tek tırnak tak derim ya orjinali yada bosch marka al . benim 106 da tek tırnak ngk marka buji vardı temizledikten sonra takarken teki kırıldı bende takım olarak bosch fr7dc buji aldım aracın performansı çok süper farketti.tavsiyem bosch veya orjinal al derim.tek tırnak
|
|