arka cam silecek kolu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20070
Tarih: 21 Haziran 2025 Saat 17:32 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: arka cam silecek kolu
Mesajı Yazan: xpyhre
Konu: arka cam silecek kolu
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:33
206 gti aracımın arka cam silecek kolu calişmiyor, neden kaynaklanıyor olabilir, kontrol edilecek yerleri neresidir? bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım beklemekteyim.
------------- Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:39
Sigortasini kontrol ettiniz mi?
|
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:42
Kontrol etmedim Koliva, hiç biryerine bakmadim nereye bakacağimi bilemedim.
|
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:43
xpyhre Yazdı:
Kontrol etmedim Koliva, hiç biryerine bakmadim nereye bakacağimi bilemedim.
|
Bu tip arizalarda oncelikle sigortaya bakilir cunku en muhtemel ve en ucuz cozum oradadir  Hangi sigorta oldugunu soylerdim ama 206'larda uretim yilina gore sigorta paneli degisiklik gosteriyor. Yaniltmis olmayayim siz en iyisi aracinizin kullanma kilavuzuna bakin.
|
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:45
kullanım klavuzu elimde yok malesef
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:49
Sigorta kutusu sök atan sigorta saten kendisini belli eder elini sürdün zaman diğerlerine oranla dışarı çıkık durar . Yada tek tek sigortalara bak sağlam mı değilmi , nası olsa atan sigortalar sizin aracınızın hepsini yenilersiniz
|
Mesajı Yazan: enilder
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:49
Sigortadan yada silicek motorundan olabilir
|
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2011 Saat 22:54
Üçyüzaltı Yazdı:
Sigorta kutusu sök atan sigorta saten kendisini belli eder elini sürdün zaman diğerlerine oranla dışarı çıkık durar . Yada tek tek sigortalara bak sağlam mı değilmi , nası olsa atan sigortalar sizin aracınızın hepsini yenilersiniz
|
sigorta kutusunu söktüm hepsini kontrol ettim hepsi eşitti, sonra komple hepsini söktüm birer birer yeniden taktım yine calişmadi. Bunun yanı sıra aracın kornasıda calişmiyor. sigorta kutusunda biraz kalın bi siyah sigorta var kornaya bastiğimda o sigortadan tık tık diye ses geliyor.
|
Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 00:17
Motor bölümündeki sigorta panelini de kontrol et. Senin sorunun sigortadan.
------------- Kemanyak Kisses You 207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
|
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 05:48
Eger sigortadan olmadigina eminseniz silecek motoruna kadar soktukten sonra bir olcu aleti yardimi ile soketine elektrik gelip gelmedigini test etmeniz gerekiyor.
Korna icin ise, o duydugunuz klik sesi korna rolesinden geliyor. Ayni yukaridaki gibi kornaya giren soketi sokup elektrik gelip gelmedigini bir olcu aleti ile denemeniz gerekiyor.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 08:55
koliva Yazdı:
Eger sigortadan olmadigina eminseniz silecek motoruna kadar soktukten sonra bir olcu aleti yardimi ile soketine elektrik gelip gelmedigini test etmeniz gerekiyor.
Korna icin ise, o duydugunuz klik sesi korna rolesinden geliyor. Ayni yukaridaki gibi kornaya giren soketi sokup elektrik gelip gelmedigini bir olcu aleti ile denemeniz gerekiyor.
|
hocam ölcü aleti dediniz, kontrol kalemi kullansam işimi görürmü?
|
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2011 Saat 10:49
kontrol kalemide işini görür bi ucunu şaseye değdir kalemin ucunuda silecek motorunun fişlerine değdir tek tek içerden komut vererek kontrol et eğer + gelirse tesisat ve diğer yerler sağlamdır sorun silecek motorundandır
------------- PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
|
|