Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine yeniden kayış sesi:)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19880
Tarih: 15 Temmuz 2025 Saat 12:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yine yeniden kayış sesi:)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: yine yeniden kayış sesi:)
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 20:36
arkadaşlar geçenlerde pudra yöntemiyle kayış sesini çözmüştük yalnız bugun aşırı derecede kayış sesi aldım arabada. 3 gündür araba hiç çalışmadı sıcaklık 3 ile 10 derece arasında değişiyor bide yağmur yağdı bugun bunların etkisi olmuşmudur bu kadar ses artmasına açıkçası korktum öle bi ses geldi ki dedim kayış kopacak herhalde :)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 20:39
Soğuyunca sertleşmiştir kayış. Belki etkisi olabilir.

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 20:41
Benim ses kendi kendine kesildi, acaba kayış mı koptu ondan ses çıkmıyor Sırıtma

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 20:48
Orjinalini yazan: volkan_uysal volkan_uysal Yazdı:

Benim ses kendi kendine kesildi, acaba kayış mı koptu ondan ses çıkmıyor Sırıtma

ahahaha Kahkaha

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:02
SırıtmaSırıtma

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:09
Geçmiş olsun kardeşim bi kurtulamadın şu sesten :)) kayışı kes olsun bitsin ya Sırıtma

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:20
buradan yetkililere sesleniyorum kayışsız araba yapsınlar:) bugun bide arabayı satın aldığım adamı gördüm triger olayını sordum ben herseyini değiştirdim o ses gene kesilmedi ben aldığımdada vardı demek hala var ha dedi güldük beraber:) satarsam günün birinde çok yanık kayış sesi var diyecem alacak olan kişiye:)
işin gırgırı bir yerde artık vazgeçtim kayış sesinden bakalım ne olacak:)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:20
kayışa abart eksoz tak  iyi sarar  Kahkaha bende ah bi lpg stop sorunu çözebilsem 

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 21:21
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

kayışa abart eksoz tak  iyi sarar  Kahkaha bende ah bi lpg stop sorunu çözebilsem 

hatasız pug olmaz deyip hatalarıyla sevecez artık bunları ne yapalım :)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:01
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

hatasız pug olmaz deyip hatalarıyla sevecez artık bunları ne yapalım :)

Thumbs Up ben de aynen öyle yapıyorum. Bende de var o kayış sesi. Bende derken arabayı kast ediyorum Embarrassed

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:01
bende hasan kardeşimin bahsettiğinden yola çıkıp pudra döktüm 2 gün ses çıkmadı arabadan ama bugunEmbarrassedöyle bi kayış sesi geliyodi arabadan yemin ediyorum önceki kayış sesini arar oldum valla önceden motor soğukken ilk çalıştırma esnasında ilk hareketde 3-4 sn lik bi kaçış sesi geliyodu bidaha gelmiyodu şimdi motor ısınmasına ragmen 2000 deviri altına düştüğü zaman öyle bi bağırıyorki aklınız durur hemde hiç susuyor delirdim valla sesten herkez tuhaf tuhaf bakıyodu valla kayış öttükçeEmbarrassed
harbiden eski haline gelsin benim için kafi ne yapacağım bilmiyorum....Embarrassed

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:07
Bu öten v kayısı ise değiştirin pahalımıki ? 

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:16
hocam kayış pahalı değilde kesmiyor ki sesi bendeki kayış zaten yeni değişmiş anlamadık nedir bu işin özü ama şunu anladık demekki pudranın yan etkileri var hocam :)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:18
SırıtmaKahkaha koptum zaahhaahah Sırıtma Yan etki olur tabi ilaç bu biryeri yapıyor bir yeri bozuyor Kahkaha

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:20
SırıtmaSırıtma hahah
şaka bi yana illaki bi çözümü vardır ya böyle saçmalık görmedim ben Sleepy

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:26
prospektüsü de okudum ama kayışla ilgili bişey yoktu ki olsa dökmezdik vallaha :) her neyse artık müsait bi vakitte kendim açıp bakacam :) 

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:27
Gerginlikle alakalıdır die düşünüyorum sıcakta genleşir ses yapar soğukta büzüşür ses yapar , gerginliği iyi ayarlanmalı sanırım . Benim v kayısının orda gergi bilyesiydi sanırım öyle bişe değişti bir süre ses yapmıştı gıy gıy gıcık bişe .

Mesajı Yazan: emin08
Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:32
kayışın takıldığı ve hareket ilettiği kasnakları kontrol ettirdiniz mi? Kayış ve kasnak birbirine paralel değilse veya kasnak düz dönmüyorsa kaçırma yapabilir diye düşünüyorum. 

-------------
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:35
ustaya da gösterdik servise de götürdük bişey yapamadılar en son ustanın biri pudra döktü burda başka bi arkadaş ta tavsiye etmişti dökdük 2 gün ses hiç çıkmadı sonra sesin maşallahı var, 
acaba bizim araba pudra bağımlısı olduda pudra mı istiyor bilemedim :)

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 22:37
Sabah kontağa basınca  pudra bul bana sahibbbb... demesin Evil Smile Kahkaha

Mesaj Tarihi: 11 Kasım 2011 Saat 23:55
aynı ses bendede var 125 liranın ucunda ama gidip yaptıramıyorum.kasnak yuva yapıyomuş.o yüzden kayışa zararı yok ama kasnak ses yapıp çirkin bi ses yapıyo ustaya gelicem diyorum gidemiyorum para ve zaman kısıtlı malesef.bu sıkıntıyı çözünce foto ekliycem emin ol Embarrassed

Mesajı Yazan: Canip
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 00:15
Allahdan ben evde pudra bulmadım. Yoksa pişmanlar kervanına bende katılacaktım.

-------------
**Peugeot 307 XT 2004 1.6 O.V.**
Değişeni yok ama değiştireceğim yeri çok

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 00:19
Orjinalini yazan: Canip Canip Yazdı:

Allahdan ben evde pudra bulmadım. Yoksa pişmanlar kervanına bende katılacaktım.
pudranın zararı yok fakat geçici bir çözüm olarak kullanılabiliyor ayrıca bu sıkıntı bir çok araçta oluşuyor parça 125 tl fiyatını öğrendim ama pazarlık yapmadım.

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 01:43
şu olay nette gezinirken gözüme takıldı istersen bi dene çözüm olabilir

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/gunk-m206-kayis-ses-onleyici-sprey-170gr-37742048

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:37
hocam bugun ses hiç yapmadı anlamadım gitti, pudradan sonra bide spreymi deneyelim ama ilhan abimiz bulmuş sorunu o çözsün sonra bizde aynı kanaldan devam edelim:)

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:40
kayışın gergi problemi ile ilgili bir sıkıntı olmasın ? sogukta sertleşip sıcakta genleşir,ki diyarbakır iyi soguktur bilirim...

pudra fikri benden çıkmıştı geçici bir çözüm fakat sprey,pudra derken kozmetik ürünlerine bağımlı bi aslan olmasın :)

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:47
bende bugun olayı anlatmak için geldimki hasan arakadaşımız benden önce yorumu yapmış ...
öncelikle hava çok soğuktu tepelerde bulunan karlar şehiri yeterince soğutuyor sabah dışarı çıktıp arabamı çalıştırdığımda ses gelmedi şaşırdım kaputu açtım ses şimdi gelecek şimdi gelecek diye 5 dk kaputa bakarak geçirdim...Embarrassedbu havada muhakkak yapması gerekiyordu neden yapmadı anlamadım 30 dk falan arabayla gezindim ama 1 sn dahi ses yapmadıGülme

pudrayla iyimi oldu anlayamadım ama  hayırlısı bakalım dün ki gibi yapmasında bidaha...

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:53
walla hocam bende aynı şekil oldum dedim acaba kayış koptuda iman gücüyle mi gidiyorum çünkü hiç ses çıkmıyordu maşallah dedim, ama şimdi yarın sabah çalıştırıken ne olacak meraktayım hala, fexzi arkadaşımızın dediği gibi burası çok soğuk sabahları bide benim arabayı bıraktığım yer resmen ayaz yiyor sürekli bir rüzgar esiyor, götürdüğüm usta kayışın gerginliğindede sıkıntı yok demişti ama bilemiyorum işte , yarı yıl tatilini bu arabanın eksiklerini gidermek için harcayacam kesin ya ankarada ya da istanbulda, usta bulamamk ne kötü birşey ya, şimdi ilhan abiden haber bekliyoruz kasnakla çözülürse bu iş pudraya son verecez, yoksa dediğiniz gibi kozmatik manyağı olacak bizim araba:)

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:55
yarın nasıl çalışıp çalışmayacağını bilmeden ses çıkmasın diye umutla bekleme ne tuhaf bi durumGülme

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 22:40
Orjinalini yazan: etohem etohem Yazdı:

yarın nasıl çalışıp çalışmayacağını bilmeden ses çıkmasın diye umutla bekleme ne tuhaf bi durumGülme

aynen :)

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 00:04
az kaldı beyler ayın 15inde gidicem ustaya eğer dediği gibiyse ki çok emin konuştu birde hayatta bana yanlış yapmaz sağolsun.daha ben demeden bu ses kasnak sesi onuda bir ara geldiğinde halledelim dedi artık ayın 15inde ;
1.grank kasnağı değişcek
2.ön amortisör takozları değişcek.
3.sağ ön abs sensörü değişcek.
4.geri vites sensörü kontrol edilcek (direk uzun çalıyor sanki çarpmışım gibi)
bütün bunlar yapılınca akşam foruma konu açar yazarım.eğer ses gitmezse ustanın levyesini kafasında kırarımStar

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 07:42
Orjinalini yazan: volkan_uysal volkan_uysal Yazdı:

Embarrassed

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 13:02
bugun hava hafif kar yağışılıydı ve yeterince soğuktu kayıştan hiç ses gelmedi Embarrassed
anlamdım gitti pudra iyimi geldi kötü mü?Embarrassed

Mesajı Yazan: nteker
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 13:07
Arkadaşım senin o sesten bende de mevcuttu;

- Triger değişti olmadı,
- V kayışı değişti olmadı,
- Krank kasnağı değişti olmadı,

En sonunda altarnatör gergi rulmanını değiştirdik(otomatik gergi rulmanı) ses kesildi yaklaşık 7-8 ay oldu ses artık yok. Yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonrada ses 1-2 ay gibi kesilip tekrar geliyordu. Bence altarnatör gergi rulmanını değiştir.

-------------
Peugeot 2004 model 307 1.6 XR (LPG'li-LANDİ)

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 13:22
Orjinalini yazan: nteker nteker Yazdı:

Arkadaşım senin o sesten bende de mevcuttu;

- Triger değişti olmadı,
- V kayışı değişti olmadı,
- Krank kasnağı değişti olmadı,

En sonunda altarnatör gergi rulmanını değiştirdik(otomatik gergi rulmanı) ses kesildi yaklaşık 7-8 ay oldu ses artık yok. Yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonrada ses 1-2 ay gibi kesilip tekrar geliyordu. Bence altarnatör gergi rulmanını değiştir.

fikirlerin ve yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim necip abi...

Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2011 Saat 13:58
maliyeti nedir hocam bu gergi rulmanının

Mesajı Yazan: nteker
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 06:28
Ben yetkili serviste arka balatalar - v kayışı - otomatik gergi rulmanı  250TL vermiştim. Ama sen murat beye bir sor istersen fiyatı.

-------------
Peugeot 2004 model 307 1.6 XR (LPG'li-LANDİ)

Mesajı Yazan: aşil16
Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 08:37
benım sabahları mahale ayaga kalkıyor kayıs sesınden :Dne yaptıysam benımkıde dınmedı kadın corabı baglayınca kesılıyormus :DEmbarrassed

-------------
5546158013
model 2000
206 xs

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2011 Saat 09:50
Orjinalini yazan: aşil16 aşil16 Yazdı:

benım sabahları mahale ayaga kalkıyor kayıs sesınden :Dne yaptıysam benımkıde dınmedı kadın corabı baglayınca kesılıyormus :DEmbarrassed
yok yaw olurmu o çorak koca arabayı nasıl taşısın Sırıtma

Mesajı Yazan: amonse
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 04:05
ses v kayısından mı yoksa trigerden mi geliyor...eğer v den ise bilyalardan biri bozuktur sürtme sesi gibi ses yapar...bilya dağılmadan değiştir. ancak trigerden geliyorsa ses triger kapagını söküp tekrar takın vidalarını çok sıkmayın.kapağa sürtme yapoyor olabilir..olmadıysa sana asıl tavsiyem motor takozunu kontrol ettir.takoz değişecek olmuşsa çok ilginçtir ki bu sesleri yapabilior.bilgine

-------------
206 XS 2000 model km 160.000 ( içime dert olmayan,akışına bırakılmış km sayacı ! )

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 06:36
pudra benim bildiğim pişiğe iyi geliyor eğer pudra ile geçmişse kayışın yağlanmış demektir ıslak yağlı kayışlar ses yapar

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 19:12
Orjinalini yazan: amonse amonse Yazdı:

ses v kayısından mı yoksa trigerden mi geliyor...eğer v den ise bilyalardan biri bozuktur sürtme sesi gibi ses yapar...bilya dağılmadan değiştir. ancak trigerden geliyorsa ses triger kapagını söküp tekrar takın vidalarını çok sıkmayın.kapağa sürtme yapoyor olabilir..olmadıysa sana asıl tavsiyem motor takozunu kontrol ettir.takoz değişecek olmuşsa çok ilginçtir ki bu sesleri yapabilior.bilgine

şimdi ben v kayışı ile triger kayışı arasındaki farkı bilmiyorum:) bu siyah bi kutu var onun içinde mi kayış? bide böle direk kaputu açtıığında görünün bi kayış var oda herhalde v kayışı oluyor. eğer o kayış v kayışı ise v kayışına baktılar her yerine ellediler ettiler ama hiç bir sey bulamadılar. trigeri yeni değişmiş dediler. şuan kayış sesi hiç yok. ne sabah ne akşam. şuan ekonomik sıkıntım var olmasa hazır indirimde varken gidecem servise ne varsa değişin diyecem ama öle duruyruoz işte:)

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2011 Saat 21:21
İndirime fazla aldanmayın. Yüzde 20 lik iskontoda bile pahalılar.İşçilikten çıkarırlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net