Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Debriyaja basınca gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19822
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 12:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Debriyaja basınca gelen ses
Mesajı Yazan: ask307
Konu: Debriyaja basınca gelen ses
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 08:52
selam arkadaşlar;
3 gündür süren ara sıra kesilen debriyaja basınca çok hafif motor sesiyle birlikte bir ses geliyor debriyajdan çekince ses gidiyor, anlattığım kişiler debriyaj rulmanı diyor ama baskı balata rulman değişeli 7000 km oldu sizce ne olabilir

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 08:56
debriyaja bilyası(rulmanı) bozuk olsa debriyaja basınca ses kesilir eğer sen basınca ses geliyosa o farklı bişeydir

Mesajı Yazan: ask307
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 10:05
evet debriyaja basınca tırrrrrrrr diye ses var debriyajdan çekince ses kesiliyor

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 11:38
sorun debriyaj bilyasında dostum.. yeni değiştiyse ozaman parçayı aldığın yere git ve durumu izah et yeni parça versinler işçiliğide kendi ceplerinden ödesinler

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 02:13
kardeşim geçmiş olsun, maalesef büyük ihtimalle sorun debriyaj bilyasından kaynaklanıyor. debriyaja bastığında normalin dışında bir titreşim de hissediyorsan sorun kesinleşmiştir demektir. zamanla sertleşme, seste ve titreşimde artma olur. en kısa zamanda işinin ehli bir ustaya göster. ben 1 ay kadar önce değiştirdim. aynı sorun bende de olmuştu. baskı balata komple kit işçilik dahil 400 tl ye yaptılar (Luk marka).

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 16:17
Konuyla alakasız olacak ama patlak eksoz alt devirlerde cansızlık yaparmı yani perfonması etkiler mi ?

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 16:21
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Konuyla alakasız olacak ama patlak eksoz alt devirlerde cansızlık yaparmı yani perfonması etkiler mi ?
yakıtı yükseltir performansı düşürür.

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 16:29
Hım bunu öğrendim iyi oldu yakıtın arttını biliyordumda perfonmansta düşüyor demekki . Bende abart gibi çalışıyor die sökmüyordum , son susturucu delik deşik Sırıtma

Mesajı Yazan: sniperElite
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2011 Saat 12:38
kesinlikle baskı balata bende de olmuştu basınca ses geliyor baskı balata bilyesi bilyenin bastığı tırnaklar var onlardan biri kırılınca ses yapıyor debriyaja basınca

-------------
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası

Mesajı Yazan: Nefretnet
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2011 Saat 18:20
Selam arkadaslar az once gelirken bende fark ettim 206 rg model debriyaja basinca ust noktada sanki kayis sesi gbi bir sen geliyor acaba bu nedendir ne yapmam gerekli yolda sıknti cikartrmi nekadara maal olur yapilmasi yoktu boyle bisey az once fark ettim ya canim sıkıldı:(

Mesajı Yazan: ŞAHİN PEUGEOT EMRE
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2011 Saat 18:35

depriyaja basınca baskıya basan depriyaj bilyasından gelir o ses depriyaja basınca sens yapar bırakınca keser.

-------------
ŞAHİN PEUGEOT OTO YEDEK PARÇA EMRE KARATAY
0506 341 52 21
EMRE_KARATAY_92@HOTMAİL.COM.TR

Mesajı Yazan: Nefretnet
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2011 Saat 19:03
Normal mi yani ? Baski balata bitince nasil anlariz bitti mi acaba

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2011 Saat 08:43
Orjinalini yazan: Nefretnet Nefretnet Yazdı:

Eger bu sorun bilyadan ise gun gectikce ses artacaktir. Debriyajiniz git gide sertlesebilir. Genellikle bu parcayi degistirirken debriyaj balatasini da degistirirler cunku esas masrafi isciligi tutar. Yani bir tasta iki kus.

Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2011 Saat 08:46
arkadaşlar şu exedy tipi baskı yada balatalardan bizim araçlar için üretileni yokmu adamlar bütün parçaları hondalar içinmi yapıyorlar? yada şu bronz çaktırma meselesi nedir bu konularda bilgisi olan yada konuda deneyimli usta tavsiyesi yapacak olan varmıdır ?

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2011 Saat 10:03
Orjinalini yazan: Nefretnet Nefretnet Yazdı:

Arkadaşım araban gidiyorsa acil bir sorun yoktur ama kaçırma olabilir.Baskı balata bittimi arabayı 1. viteste yerinden hareket ettiremezsim.Wink

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2011 Saat 10:04
Orjinalini yazan: umutrizaergen umutrizaergen Yazdı:

arkadaşlar şu exedy tipi baskı yada balatalardan bizim araçlar için üretileni yokmu adamlar bütün parçaları hondalar içinmi yapıyorlar? yada şu bronz çaktırma meselesi nedir bu konularda bilgisi olan yada konuda deneyimli usta tavsiyesi yapacak olan varmıdır ?
Bronzu falan bilmemde çaktırma çıkan bitmiş debriyaj balatasının üzerine mm lelerle ifade edilecek şekilde balata çakılmasıdır.Ve pek güvenli olduğu söylenemez.Wink

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net