Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yakıt tüketimi bilgisi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19733
Tarih: 09 Haziran 2025 Saat 17:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yakıt tüketimi bilgisi
Mesajı Yazan: efsanemurat
Konu: yakıt tüketimi bilgisi
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:00
slm arkadaşlar dün aracıma 26.6 litre yakıt aldım kırmızı yandığında aldım yakıtı çoğunluk uzun yol olmak üzere şu an itibariyle 485 km yol yaptım hala kırmızı yanmadı ve büyük ihtimalle tahminime ve tecrübeme dayanarak söylüyorum kırmızı yanıncaya kadar bi 70 km ye yakın daha yol yapar yolculuk esnasında hızım ortalama 90 ile 110 arası tabi bazen 130 da yaptığım oldu.sizce nasıl yakmış aracım iyimi yoksa normalmi? 

-------------
2004 model 307 hdi xr 120000 km de

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:44
bence normal. bende lpg kullanıyorum kmde 0.16 krş yakıyor ortalama, lpg 2.10 tl litre fiyatı.

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:49
hesaplamalarıma göre 100tl civarı yakıt ile 555km yol yapıcaksın yani yaklaşık 18kuruş yakıcak yakıt normal bence ama bende yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum o araba 70 km değil yaklaşık 90km daha gider Sırıtma

Mesajı Yazan: orhanax
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:51
Eğer 70 km daha yaparsanız 555 km de 26,6 litre mazot yakmış olursunuz. Bu da demektir ki 100 km de 4,8 litre tüketmişsiniz. Aracınız 1.4 motorsa normal denilebilir belki ama 1.6 ise muhteşem...! EmbarrassedBen gaza çok dokunmamaya çalışmama rağmen 100 km de 6,0 litre yakıyor aracım.

-------------
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:56
bende ölçüm yaptım geçen 260km yol yapmışım ve yarısı şehir içi olmak şartıyla 45tl yakmış.yani kilometrede 17 kuruş yakmış.bunu kimseye söylemiyorum nazar deyer diye.maşallah demeyi unutmayın 1,6 araba için bu rakam bedava sayılır.unutmadan yakıtımı shell yada opetten alırım euro disel
 maşallah için şimdiden teşekkürler.Sırıtma

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 22:59
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

bende ölçüm yaptım geçen 260km yol yapmışım ve yarısı şehir içi olmak şartıyla 45tl yakmış.yani kilometrede 17 kuruş yakmış.bunu kimseye söylemiyorum nazar deyer diye.maşallah demeyi unutmayın 1,6 araba için bu rakam bedava sayılır.unutmadan yakıtımı shell yada opetten alırım euro disel

walla ilhan abi maşallah benim araba 20 krşun altına daha hiç inmedi:) gerçi lpg li benim ki ama :) bide lpg bizim burda ankaraya oranla 35 krş daha pahalı oda fark ettiriyor herhalde:)

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 23:02
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

walla ilhan abi maşallah benim araba 20 krşun altına daha hiç inmedi:) bendede lpg var zavolli takılı ayarları da normal diyorlar bakımını falanda yaptırıyorm ama yakıt hep bu düzeyde seyrediyor gerçi ben lpgyi senden 30 krş daha pahalı alıyorum:)
o olay beni çok kızdırıyor sorma.ankaradan çıkıyorum yolda oto gaz fiyatları sürekli yükseliyo.fakat mazot fiyatlarıda bir okadar düşüyo kaçakmıdır nedir diye bildik bi istasyon bulmadan mazot almıyorum.zaten araban lpgliyse alsammı almasammı deli ediyo adamı fiyatlar.

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 23:22

Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

walla ilhan abi maşallah benim araba 20 krşun altına daha hiç inmedi:) bendede lpg var zavolli takılı ayarları da normal diyorlar bakımını falanda yaptırıyorm ama yakıt hep bu düzeyde seyrediyor gerçi ben lpgyi senden 30 krş daha pahalı alıyorum:)
o olay beni çok kızdırıyor sorma.ankaradan çıkıyorum yolda oto gaz fiyatları sürekli yükseliyo.fakat mazot fiyatlarıda bir okadar düşüyo kaçakmıdır nedir diye bildik bi istasyon bulmadan mazot almıyorum.zaten araban lpgliyse alsammı almasammı deli ediyo adamı fiyatlar.

hocam mazotun kaçak olma ihtimali yüzde 1 milyon:) Batmanda arkadaşım mazotu hep shellden aldığı halde 1 ay içinde arabası perişan oldu önce regulatör ardından enjektörler gitti. 1500 tlye mal oldu. ve mazotta ucuz olmadığı halde ama tam tersine başka bi arkadaşım meganeye kullanıyo kaçak mazot onunsa hiç sıkıntısı olmadı:) 
biz vandan bi kere almıştık dobloya mazot performans olarak çok farkediyordu normal mazota göre ama ekenomi dersen çok ekonomik o zaman 45 lt 65 tl vermiştik:)  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net