Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Japon yapıştırıcı lekesi nasıl temizlenir

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19698
Tarih: 27 Kasım 2024 Saat 07:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Japon yapıştırıcı lekesi nasıl temizlenir
Mesajı Yazan: murat deniz
Konu: Japon yapıştırıcı lekesi nasıl temizlenir
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 18:58
Arkadaşlar hemen hepimiz araçlarımıza elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz. ufak tefek tamirat işleri, tesisat, sökme takma, boyama vs. vs.. ve bu işlemlerin bir çoğunda japon yapıştırıcısı veya türevlerini kullanıyoruz. olur ya kazayla istenmeyen yerlere bulaşabiliyor, ve can sıkıyor. bu sebeple size geçenlerde güneş gözlüğümün camına yanlışlıkla dökülen japon yapıştırıcısını nasıl temizleyebildiğimin yöntemini anlatmak istedim. belki yardımı olur. öncelikle şunu söylemekte fayda var arkadaşlar, anladığım kadarıyla japon bulaşan zeminin pürüzsüz olması gerekiyor, yani hafif mat duran plastik yüzeylerde değilde örneğin cam, ayna, kaporta gibi düzgün yüzeylerde işe yarıyor.
- öncelikle bayanların oje temizlemekte kullandıkları aseton almamız gerekiyor.
- güderi diye tabir edilen bir parça temin ediyoruz. laptop ekranı temizlemek için almıştım
- ve güderiye ara ara damlattığımız asetonu japon bulaşan yüzeye fazla bastırmadan sabırla siliyoruz. biraz sabretmek gerekiyor, çünkü bu işlem lekenin yoğunluğuna göre biraz zaman alıyor. ben bu işlemi uygulayarak güneş gözlüğümün camına hiçbir  zarar vermeden, çizilme dahi olmadan nokta kadar leke bırakmayarak temizledim. umarım birilerinin işine yarar.
saygılar.

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:34

ön konsola uygulasam, rengini alır mı merak ediyorum?

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: ŞevkeTŞeneR
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:38
benim sol ön camurluga xr yazısını japonla yapıstırmıslar söktüm altında japon izi kaldı oda cıkarmı bu yöntemle?

-------------
ŞevkeT ŞeneR
İstanbuL/EyüP
PeugeoT/106xR & ŞahiN_S
A+Rh

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:40
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

evet alabilir, ama teybin olduğu göğüs kısmındaysa leke bişey olacağını sanmıyorum.

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:41
Orjinalini yazan: ŞevkeTŞeneR ŞevkeTŞeneR Yazdı:

benim sol ön camurluga xr yazısını japonla yapıstırmıslar söktüm altında japon izi kaldı oda cıkarmı bu yöntemle?

çıkar yüksek ihtimalle, ama söylediğim gibi biraz sbaır gerektiriyor, zaman alabilir.

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:16
Kabortaya aseton uygularsanız boyaya zarar verir.En iyi ihtimal harelenme yapar boyada.

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:17
Orjinalini yazan: murat deniz murat deniz Yazdı:

Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

evet alabilir, ama teybin olduğu göğüs kısmındaysa leke bişey olacağını sanmıyorum.
tüh aldı boyayıda,simli parlaklığınıda eskisinden daha kötü oldu nezamandır kafama takmıştım bunu yenilemek yada karbon kaplatmak lazım

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:37
Bende tam bugün kırılan aynayı belki tutar die japonla yapıştırıken damlası kaportaya damladı , anlık arabamı savunma refleksi ile direk elimi çaldım Kahkaha ama hafif bi iz kaldı pastayla gider sanırım

Mesajı Yazan: oguzhandincel
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:45
Dikkatlice ve sabırla yapıldığında sizin yöntemle temizlenebilir gibi japon yoksa çok illet bişey ve çıkarmanın yolu yok.Teşekkürler bilgilendirme için.

-------------
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 22:18
bu baya bi işime yarar.teşekkürler bilgi için Alkış

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 23:42
arkadaşlar küçük bir hatırlatma: bu bilimsel bir yöntem değil yukarıda da belirttiğim gibi sadece kendim denediğim ve sonuç aldığım bir uygulamayı sizlerle paylaştım. o yüzden kaportada nasıl olur, tamponda nasıl olur bende bilmiyorum o yüzden önce görünmeyen kısımlarda deneme yapmakta fayda var. aman dikkat, acele edip zarar vermeyin. dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyor. söylediğim gibi ben güneş gözlüğünün camından çıkardım bu japonu hemde baya akmıştı üzerine. ayrıca gözlüğün camı plastikti ve hiçbir zarar vermedi.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 23:47
Gözlüğünüzün camı pürüzsüz ve üzerinde boya olmadığı için sorunsuz çıkarmışsınız.Bu tarz yüzeyler için çok faydalı bir bilgi ve olumlu sonuç alabilirsiniz. Fakat üzeri boyalı yüzeylerde yada hafif pürüzlü yüzeyler için boşa denemeyin daha da berbat edebilirsiniz...

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 15:54
sagol kardes bilgi icin

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 19:11
bencede aseton boyayı mafeder :)

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net