Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 XT 1.8 Motor Arıyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ
Forum Adı: Alınık Parçalar
Forum Tanımlaması: arayıpta bulamadığınız parcalar eşyalar
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19690
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 12:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 XT 1.8 Motor Arıyorum
Mesajı Yazan: B-Devi
Konu: 306 XT 1.8 Motor Arıyorum
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:28
306 XT 1.8 Aracımın Motoru artık iyiden iyiye haşat oldu. O yüzden rektifiye yaptırmaktan ziyade ikinci el temiz bir motor aramaya karar verdim. Duyan, gören, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Cümleten Hayırlı bayramlar...

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:38
Motordakı sıkayetın nereden bılemıyorum ama alacagın motorunda nasıl cıkacagı bır muamma. Ayrıca o makıneden bulmak bıraz zor olabılır. Cok rastlayacagın bır makıne degıl. Bu arada lazım olursa kodu XU7JP dır. Tek eksantrıklıdır. Egerkı asınıklık var ıse pıston gomlek degısırse gayet guzel olabılecegı kanaatındeyım. O makıneler gomleklı oldugu ıcın rektıfıyeye gerek kalmıyor. Sok tak oldu bıttı Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:45
Tamircim 3000 - 3500 TL diyor. O yüzden yenisi aramaya karar verdik :) Rektifiye de yaparız ama bloğun çok yorulmuş en mantıklısı yeni bir motor bul dedi. O yüzden arıyorum. Bulamazsam 3000-3500 TL karşılığında şuan elimdeki motoru sıfılayacak zaten. Tam bayram üstü çok kötü oldu bu arıza :(( bujilerin birine yağ kaçırıyormuş. Pır pırlayarak çalışıyo araba Ağlama

Bu arada benim motor seninkinin 8 V olanı galiba. 1993 Model

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:55
Orjinalini yazan: B-Devi B-Devi Yazdı:

Tamircim 3000 - 3500 TL diyor. O yüzden yenisi aramaya karar verdik :) Rektifiye de yaparız ama bloğun çok yorulmuş en mantıklısı yeni bir motor bul dedi. O yüzden arıyorum. Bulamazsam 3000-3500 TL karşılığında şuan elimdeki motoru sıfılayacak zaten. Tam bayram üstü çok kötü oldu bu arıza :(( bujilerin birine yağ kaçırıyormuş. Pır pırlayarak çalışıyo araba Ağlama

Bu arada benim motor seninkinin 8 V olanı galiba. 1993 Model

Evet aynenGöz Kırpma Benımkı cıft eksantrık. motor kodunun sonunda 4 var benımkınde. Ama onun harıcınde de cok farklılık var. neredeyse her tarafı farklı dıyebılırım

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:06
Piston gömlek komple değişince aşağı yukarı ne maliyet çıkar? Ustanın istediği rakam normal midir sizce?

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:07

Piston gömlek komple değişince aşağı yukarı ne maliyet çıkar? Ustanın istediği rakam normal midir sizce?

Onu bılemem ıste. Parca fıyatları ne durumdadır, hangı parcalar degısmesı gerekır, ıscılık ne alır vs bızler bılemeyız. Bır tahmınde bıle bulunsak yanlıs olur

Motor kapalı bır kutudur. Acınca ıcınden cok sey cıkabılır. Bır bakarsın yag pompasıda degısecektır, bır bakmıssın supaplarda degısecektır vs vs cok degısken bır konuGöz Kırpma

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:10
Rektifiye deyince herşey değişmiyormu zaten. Ben komple motor istiyorum. Ayrıca en az 100.000km garanti isterim dedim, güldü :))

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:25

Rektifiye deyince herşey değişmiyormu zaten. Ben komple motor istiyorum. Ayrıca en az 100.000km garanti isterim dedim, güldü :))

Pekı aracın genelı nasıl duzgun mu barı ??? hanı bu kadar para harcamaya degecek mı ? Mısal satıp harcayacagın parayı ustune koysanda daha yenı model duzgununu alsan olmaz mı ???

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:41
Pekı aracın genelı nasıl duzgun mu barı ??? hanı bu kadar para harcamaya degecek mı ? Mısal satıp harcayacagın parayı ustune koysanda daha yenı model duzgununu alsan olmaz mı ???
[/QUOTE]

Eğer imkanın varsa gerçekten güzel bi öneri araştırmakta fayda var 

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:45
Aracın aksamı çok hoşuma gidiyor o yüzden kıyamıyorum. Elektrik tesisatını komple elden geçiricem. Onun dışında kaportanın gerçekten maşaallahı var. En basidinden kapıları 5cm bile açıp bıraksan cuk diye yerine oturuyo. Yani tamamen kapanıyo. Şase çok düzgün. Ayrıca görüntüsü de çok güzel :) Motor haricinde içim rahat

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:50
Fotoğrafı var mı acaba? Merak ettim. Hiç 93 306 görmedim Gülme

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:51
en mantıkılısı işinin ehli bir ustaya motor yaptırmak.Satıpta alıcağınız aracın durumunu bilemiyeceksiniz sonuçta.Maaliyet olarakta tahmini konuşuyorum 3500ü geçmemesi gerek dizele motor yaptırdık biz Orjinal sıfır parçalar kullandık hiç masraftan kaçmadık 4000lira tuttu.dizel parçalarıyla benzin parçaları çok fark ediyo dizel tuzlu biraz

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:01
Nerde yaptırdınız siz ? Memnunsanız bi görüşelim ustanızla :)

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:05
Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

Sahibinden.com üzerinden almıştım. Ama aracı araba.com üzerinde de buldum. linki vereyim siz bakın :) 11.000 yazıyor fiyatı. Motor 200.000 de sıfırlanmış yazıyor ama yalan. inanmayın siz :) Bir de aracın üzerindeki jantları sökmüşler. Şu an Citroen Saxo VTS Modelinin çelik jantları var araçta. Bence bunlar daha güzel ;)

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3181961

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:12

Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

Sahibinden.com üzerinden almıştım. Ama aracı araba.com üzerinde de buldum. linki vereyim siz bakın :) 11.000 yazıyor fiyatı. Motor 200.000 de sıfırlanmış yazıyor ama yalan. inanmayın siz :) Bir de aracın üzerindeki jantları sökmüşler. Şu an Citroen Saxo VTS Modelinin çelik jantları var araçta. Bence bunlar daha güzel ;)

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3181961

Yaşına göre çok temiz ve güzel görünüyor. Güle güle kullanın Gülme

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:19
Teşekkür ederim ama Hayırlısıyla bi kullanmak nasip olmadı yahu :) herifler fena kandırdı bizi :D

-------------
Ateş Kırmızı 306 XT

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net