Lpg'li 206 Rc Varmıs türkiyede buyrun bakın :D
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19602
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 19:43 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Lpg'li 206 Rc Varmıs türkiyede buyrun bakın :D
Mesajı Yazan: oğuzhan86
Konu: Lpg'li 206 Rc Varmıs türkiyede buyrun bakın :D
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:11
atiker marka sıralı sistem lgp li 206 rc buyrun bakın :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-o-bir-rakipsiz-rc-63137373/detay/
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:13
Gayet Normal Bir Durum Değilmi...Adam Ferrari ye LPG Takmış RC ye Çokmu 
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:15
abi taktır tabi ama atiker kaktırma bari bi ton kaliteli yüksek performans araçlara özel üretim yapan markalar var bu aracta bunu hakediyor :)
|
Mesajı Yazan: 06K3892Böcüük
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:53
atiker aracın moturunu yanlıs anlamayında resmen XXXXXX yani benım yenı aldıgım 206 gti aracımda atıker vardı eskı aracımdan cıkardıgım brcyı taktırdım benzınden hıc bı farkı yok 2.vites 130 yapıyor inanmayan arkadaşlarımız varsa videosunu koymasını ögretsınler koyuyum buraya bi türlü cözemedım :D
------------- 06K3892 --->2001 Model 206 Gti 2.0 151Hp Böcüük .)
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:54
06K3892Böcüük Yazdı:
atiker aracın moturunu yanlıs anlamayında resmen XXXXXXX yani benım yenı aldıgım 206 gti aracımda atıker vardı eskı aracımdan cıkardıgım brcyı taktırdım benzınden hıc bı farkı yok 2.vites 130 yapıyor inanmayan arkadaşlarımız varsa videosunu koymasını ögretsınler koyuyum buraya bi türlü cözemedım :D |
arkadaşım yanlış anlama ama forumumuzu kullanan bayan arkadaşlarımızda var bilgin olsun.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:05
o motordan hayır gelmez artık. 200 beygirlik araba alacaksın. sonra az yaksın istiyeceksin. nasıl bir mantık bu ya. o zaman ya dizel alacaksın ya düşük motor hacimli benzinli arac alacaksın. aracım hem pehlivan olsun hem az yesin içsin.....ne iyiymiş be 
|
Mesajı Yazan: MMİMARR
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:14
maverick Yazdı:
o motordan hayır gelmez artık.200 beygirlik araba alacaksın. sonra az yaksın istiyeceksin. nasıl bir mantık bu ya. o zaman ya dizel alacaksın ya düşük motor hacimli benzinli arac alacaksın. aracım hem pehlivan olsun hem az yesin içsin.....ne iyiymiş be  |
:)
------------- PEUGEOT 206RC,W210 MERCEDES E200,W208 MERCEDES CLK200 KOMPRESSOR
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:19
MMİMARR Yazdı:
maverick Yazdı:
o motordan hayır gelmez artık.200 beygirlik araba alacaksın. sonra az yaksın istiyeceksin. nasıl bir mantık bu ya. o zaman ya dizel alacaksın ya düşük motor hacimli benzinli arac alacaksın. aracım hem pehlivan olsun hem az yesin içsin.....ne iyiymiş be  |
:) |
+1 ya bazen şaşırmaktan kendimi alamıyorum. nedir bu....adam rc araç alıcak lpg taktıracak?
misal vereyim, bir insanı alsak. ona 1 gün boyunca inşaatta veya performans gerektiren bir işte çalışacağını; ve bu hizmetin karşılığında tereyağlı peksimet vereceğimizi söylesek ne olurdu acaba?
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:33
ben tüpe karşı değilim ayrıca performans isteyen birisi tüpte taktırabilir ama reklamını en cok duyduğu ve dacia ya bile taktırılmayacak bir tüp ü gidipte kükreyen bir araca taktırmanın tek bir anlamı var kıroyum ama para bende diyor sanırım satan arkadaş cünkü artış sürat teknelerinde bile lpg kullanılıyor ama atiker değil :D yüksek performans istiyosan 3 markadan şaşma vialle prins teleflex... brc bile demem
|
Mesajı Yazan: alfa
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:47
206 rc lere tüp takılmasına bende karşıyım 180 hp lik bir makine alıcaksan demekki yakıtı göze alıyosundur tüp takılmasın derim ben arabanın havasını yerle bir ediyo güneşli havada şemsiyeyle gezmek gibi birşey bu durum
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:54
alfa kardeş milyon dolarlık sürat teknelerinde de war lpg ama bi bak bakalım nasıl markaları escalade de bile warsa takılır ama o araca yakışmayan bir kit takma
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:54
ne alakası var arkadaşlar sonuçta adam gibi malzeme adam gibi ustalıkla lpg taktırılabilir.Tabi o aracı gündelik olarak kullanmak mantık dışı ama şahsen bende düşünmedim değil bi 206rc alıp tüple gezmeyi :)
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:59
walla şu sıvı enjeksiyon bir cıksın alıcam 207 rc yi :D ama taktırıcam markalar belli büyük söylemiyeyim italyanların yanından geçmem :D hollanda dan şaşma :D
|
Mesajı Yazan: alfa
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 22:11
207 rc de var bizde 206 rc ye göre az yakıyo görselliğide güzel arabanın 206 rc den ağırda daha oturaklı gidiyo yolda alırsın inş şiddetle tavsiye ederim 207 rc yi bende gözümü 207 rc lemansa dikmeye başladım yavaş yavaş hayırlısı olsun
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 22:39
babacım şu le mans ta aynı rc değil mi farkı nedir?
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 06:30
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 06:52
Prof Yazdı:
yorumsuz | profum sana katılıyorum...
Bende fazla yorum yapmasam ıyı olur  Yoksa ortaya dokecegım lpglı Mercedes SL600 lerı BMW 7.40 ları Toyota Land Cruıser V8 lerı vs vs yuzunuz gozunuz acılacak  Bunların yanında rc nedır kı yaa
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 06:56
yine de herşeyin orjinali bana göre
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:03
maverick Yazdı:
yine de herşeyin orjinali bana göre |
Orjınal olunca kımse odul vermıyor. Bız tasarrufumuza bakalım  Lpg nın tadını bılen bılır... Gecenlerde Audı A6 1.8T ye taktırdım tereyagı gıbı  Hemde bu kısı dıger aracı olan 2006 model 307 AL4 te brc den hıc memnun olmayan bırısı. Ben ısrarla 990 TL lık atıkerı taktırdım sımdı anladı neyın ne oldugunu...
Sızler benzınde gaz pedalı oksamaya bızlerde lpg de pedalı dıplemeye devam  Saka yanı kızmayın
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:10
CeCoLi Yazdı:
maverick Yazdı:
Orjınal olunca kımse odul vermıyor. Bız tasarrufumuza bakalım  Lpg nın tadını bılen bılır... Gecenlerde Audı A6 1.8T ye taktırdım tereyagı gıbı  Hemde bu kısı dıger aracı olan 2006 model 307 AL4 te brc den hıc memnun olmayan bırısı. Ben ısrarla 990 TL lık atıkerı taktırdım sımdı anladı neyın ne oldugunu...
Sızler benzınde gaz pedalı oksamaya bızlerde lpg de pedalı dıplemeye devam  Saka yanı kızmayın |
sende kendince haklısın.  doğrudur. ama bana nedense arkada bomba taşıyormuşum gibi geliyor. onun için pek güvenli gelmiyor. nihayetinde gaz. sızdırması ve kaza anında neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:18
maverick Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
maverick Yazdı:
Sızler benzınde gaz pedalı oksamaya bızlerde lpg de pedalı dıplemeye devam  Saka yanı kızmayın |
sende kendince haklısın.  doğrudur.
ama bana nedense arkada bomba taşıyormuşum gibi geliyor.
onun için pek güvenli gelmiyor. nihayetinde gaz. sızdırması anında neler olabileceğini az çok tahmin
edebiliyorum.
|
Ben sana anlatsam lpg nın cok guvenlı bır sıstem oldugunu anlarsında uzun ıs  Bugune kadar sızdıran lpg lı arac gordun mu ??? Patlayan gordun mu???
Sozumun ozu """LPG sıstemı dogru ellerde takılırsa cok cok cok guvenlı bır sıstem. Aracın benzın sıstemınden cok daha guvenlıdır. Bunu bılen bılır...""" """Bunu MMO baskanı bıle cıkıp acıklamıstır"""
Hocam sen aydın bır ınsansın arastırıp ogrenmen gerekır. Inan boyle "bomba" kelımesını soyleyınce cok cok uzuldum yanı
Benzın deposu plastık lpg deposu celık olup arabadan saglamdır. Benzın borusu kaucuk ama lpg borusu kalın bakırdandır...
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:21
Neyse ben konuya fazla dahıl olmak ıstemıyorum sızler devam edın...
Ayrıca herkes lpg kullanacak dıye bır kaıde yok. Tercıh meselesıdır. Zaten herkes kullanırsa fıyatı artar. Herkes kullanmasın kı bızler rahat edelım
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:22
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/10/03/lpgli-arac-bomba-gibi-patladi" rel="nofollow - http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/10/03/lpgli-arac-bomba-gibi-patladi http://www.gercekkocaeli.com.tr/haber/8710/polis-adliye/diri-diri-yanarak-can-verdiler.html" rel="nofollow - http://www.gercekkocaeli.com.tr/haber/8710/polis-adliye/diri-diri-yanarak-can-verdiler.html
lpgli olup kaza anında aracın içinde sıkışıp diri diri yanan insanları biliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 07:27
""""""LPG sıstemı dogru ellerde takılırsa cok cok cok guvenlı bır sıstem. Aracın benzın sıstemınden cok daha guvenlıdır. Bunu bılen bılır...""" """Bunu MMO baskanı bıle cıkıp acıklamıstır""""""
Pıyasada duzgun olmayan ve kontrolsuz bırcok montaj var...
1000 tane aractan belkı 1 tanesınde boyle bır olay olur. Unutmakı benzınlı araclarda yanabılıyor. Hemde cok daha kolay... Benzın deposu plastık. Benzın deposu kırıldıgımı bır kıvılcımda yanmaya baslıyor...
Neyse ben daha konusmayacagım. Sızler bıldıgınız yolda ılerleyınız........ 
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 09:29
Bu aractan benzinsiz şahsen aynı tat alınmaz , benim düldül bile benzinde bi başka oluyor , evet perfonmans yakın benzinle ama benzin bi başka amaç perfonmanssa benzin Ama şuda birkesin lpg olmasa o gaza ben böyle basamam
|
Mesajı Yazan: zemi
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 09:32
bazi arkadaslar aslana yemden kaplana ekmek demis alman oto markalarin coğu fabrika cikisi isteğe bağlı lpg takiyorlar eğer ki bi sorun yasancaksa isimlerine leke düscekse bence bunu kendi elleriyle yapmazlardi sen git pehlivana 3 gün bonfile ver sonra 15 gün ac birak nolur o pehlivandan proteini baska türlüde alabilir hemde hergün ucuz yollu belki performansinda az bi kaybı olur ama değer 3 sene binsek arabaya ben lpg li sekilde arabanin parasini amorti etmis olurum benzinle binene göre bonfileci pehlivan emekli olur ben yürür giderim ;-)
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 09:46
Üçyüzaltı Yazdı:
Bu aractan benzinsiz şahsen aynı tat alınmaz , benim düldül bile benzinde bi başka oluyor , evet perfonmans yakın benzinle ama benzin bi başka amaç perfonmanssa benzin Ama şuda birkesin lpg olmasa o gaza ben böyle basamam  | aynen öyle valla benzinin performansını gaz veremiyor zaten yanma özelliklerine bakarsanız benzinin değeri gaza gore cok fazladır ve verdıgı tork da aynı sekılde bu lpg kitini ne kadar özenle bağlarsan bağla arabana verecegı deger aynıdır kotu baglarsın dahada dusurursun ama benzının yerını tutmaz benzındekı aracın egzoz sesı bıle daha bı gür cıkıyor :) imkanım olsa lpgyı cıkartır benzınde bınerım arabaya kım ne derse desın fark var ve ortada :) bunu kıme sorarsanız sorun benzının yerı ayrıdır kı 206 RC gıbı bı arabaya lpg sıstemı yazık ya zaten hız ıcın alıyorsun aracı zaten performans beklıyorsun lpgde neyın nesı o arabaya o kadar para verıyorsan benzınlede bınersın cecoli abı yanlıs anlamayın soyledıgımı ama audiler bmwlere taktıranlara yazık dıyorum sadece o zaten vergısı 6 aylık 1000 tl cıvarında :) o vergıyı odeyen bırı o arabalara o kadar para veren bırısı aracım 20 kurus yakmıs 40 kurus yakmıs hesabı yapmaz bence ama dedıgım gıbı yazk ya orjınalını bozmaya bıle degmez
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesajı Yazan: 06K3892Böcüük
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 09:51
arkadaşlar kusura bakmayın küfür ettigim için özür dilerim . rc'ye lpgye bende karşıyım aracın ömrünü yiyo madem tüplü kullnacaksın 1.6 110bg bı 206 xs veya quicksilver falan al onu kullan rcye tüp taktırmıs hemde atiker insan prince brc lovato gibi bi marka taktırır hiç deyse
------------- 06K3892 --->2001 Model 206 Gti 2.0 151Hp Böcüük .)
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 09:58
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
Üçyüzaltı Yazdı:
Bu aractan benzinsiz şahsen aynı tat alınmaz , benim düldül bile benzinde bi başka oluyor , evet perfonmans yakın benzinle ama benzin bi başka amaç perfonmanssa benzin Ama şuda birkesin lpg olmasa o gaza ben böyle basamam  | aynen öyle valla benzinin performansını gaz veremiyor zaten yanma özelliklerine bakarsanız benzinin değeri gaza gore cok fazladır ve verdıgı tork da aynı sekılde bu lpg kitini ne kadar özenle bağlarsan bağla arabana verecegı deger aynıdır kotu baglarsın dahada dusurursun ama benzının yerını tutmaz benzındekı aracın egzoz sesı bıle daha bı gür cıkıyor :) imkanım olsa lpgyı cıkartır benzınde bınerım arabaya kım ne derse desın fark var ve ortada :) bunu kıme sorarsanız sorun benzının yerı ayrıdır kı 206 RC gıbı bı arabaya lpg sıstemı yazık ya zaten hız ıcın alıyorsun aracı zaten performans beklıyorsun lpgde neyın nesı o arabaya o kadar para verıyorsan benzınlede bınersın cecoli abı yanlıs anlamayın soyledıgımı ama audiler bmwlere taktıranlara yazık dıyorum sadece o zaten vergısı 6 aylık 1000 tl cıvarında :) o vergıyı odeyen bırı o arabalara o kadar para veren bırısı aracım 20 kurus yakmıs 40 kurus yakmıs hesabı yapmaz bence ama dedıgım gıbı yazk ya orjınalını bozmaya bıle degmez |
Yanlıs anlayacak bırsey yok. Herkesın fıkrıne saygımız var... Ama bazı soyledıklerıne katılmıyorum 
Adam buyuk makıneye her gun bınıyorsa LPG de yaptıgı tasarruf ıle aracın yıllık vergını 2-3 kere cıkarıyor 
Sende oyle bır makıneye bınıyor olsan benzıne para veremezsın. Uzaktan konusmakla olmuyor yanı... Akrabamda 2000 model 5.28i vardı. Lpg ye gecınce "oh ne rahatmıs" dedı. Sakın gıdınce 32kr cıvarında yakıyordu. Benzınle 50 kr altına asla ınmıyordu zaten... Bastıgın zamanda 1600kg agırlık ıle kadranı kapatıyordu...
Ben gazlamaları kalkısları rollınglerı bıle lpg de yapıyorum catır catır redlıne cevırebılıyorum. Edırne yolunda cektıgım vıdeo ıle ıspatınıda yaptım bunun... 
Ama yıne dedıgım gıbı tercıh meselesı bu ıs. Ayrıca bu ısı herkes bılmez ınanmazda. Bırde demıssın ya "benzınde sesı bıle daha gur cıkıyor" dıye ama ben o kadar lpg lı aracla ugrasıyorum hıcbır tanesınde boyle bırsey gormedım. Kendı aracımda da bır fark yok. Tek fark enjektor sesı. Istedıgım zaman onuda kesıyorum 
|
Mesajı Yazan: zemi
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 10:23
bahsi gecen araba rc 20 bin civari yani ole zengin arabasi felan diil bence simdi adam 200 bin tl verir arabaya dersinki benzin parasi olsun artik ki o bile tüp taktiriyor rc e 20 verdin sora gittin yilda 25 bin km yaptin gelecek zamlari katmiyorum bile 15bin tl yakit eder yani arkadaslar biraz bol keseden atiyoruz bahsi gecen ensesi kalin araba sahipleri bile arabanin onda bir parasini yakita vermeye razi diilken rc yilda nerdeyse bi rc parasi vercek yakita oda ne icin ''performanz'' icinmi bilemicem artik tamam araba iyi gitsin istiyoruz hepimi ama herzaman daha hizlisi var 180 hp le 170 arasinda cok fark yok gibi lütfen ozaman skodaya bin felan gibi yorumlar yapmayin 20 bin klasmani icinde ekonomik ama ayni zamanda 170-180 hp olarak en mantiklisi rc lpg ye evet yoksa regal reklami olmayalim
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 10:24
her zman söylerim sürat teknesinde war fiyatları milyon dolar ferrari ne ki ama işcilik düzgün olursa marka ile birlikte performansı minimum minumim benzin kadar verimli olur hatta aracı +5 hp kazandırma durumuda war iyice araştrın derim ben
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 10:37
bu konu daha çok su götürür.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 10:44
maverick Yazdı:
bu konu daha çok su götürür.
|
Evet cok haklısın
Bu konuları anlatmaktan bıktım yani. Bu konu uzerınde kac kere konusmusumdur kım bılır. En sonunda bır vekıl yetıstırecegım artık o benım yerıme konusacak 
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 11:25
maverick Yazdı:
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/10/03/lpgli-arac-bomba-gibi-patladi" rel="nofollow - http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/10/03/lpgli-arac-bomba-gibi-patladi http://www.gercekkocaeli.com.tr/haber/8710/polis-adliye/diri-diri-yanarak-can-verdiler.html" rel="nofollow - http://www.gercekkocaeli.com.tr/haber/8710/polis-adliye/diri-diri-yanarak-can-verdiler.html
lpgli olup kaza anında aracın içinde sıkışıp diri diri yanan insanları biliyorum. |
konuya cok uzman olmamakla birlikte acıkcası bu konu benide düsündüren bir konu asıl sorun bence bu olaya teleflex şöyle bir yanıt vermiş ;
S 2. LPG PATLARMI ? LPG PATLAMAZ İSE PATLADI,YANDI DENİLEN HABERLER NEDİR? C 2. Lpg patlamaz. Hollanda da yapılan bir testde araç bir apartmanın üçüncü katından aşağı atılmıştır. Çarpışmadan daha şiddetli bir etki olmasına rağmen lpg li araçta herhangi bir patlama yanma olmamıştır. Lpg tankları benzinli otolarının yakıt depolarına göre daha dayanıklıdır. Yani arkadan çarpmalarda lpg deposu patlamaz. Aksine hasarın büyümesini engeller. Peki lpg li otolarda yangın çıktı bu otolar patladı haberi nedir? Her otomobilde benzinden dolayı veya lpg den dolayı yangın çıkabilir. Fakat bir otomobilin patlaması genelde benzinden olur. Doğru yapılmış bir lpg montajında deponun patlama riski kesinlikle yoktur. Lpg tankı 120 derece ısıyı gördüğünde tüm yakıtını aracın dışına tahliye eder ve patlama olmaz. Yakıt borularının lpg sızdırması halinde depodaki emniyet valfi devreye girerek yakıt gönderilmesini durdurur. Halk arasında patlama denen şey şudur. Enjektörlü otolara klasik sistem (karbüratörlü) montajı yapılmıştır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Yani sıralı sistem yerine az bir bedel ödeyerek yakıtın enjektörler aracılığıyla değil bir hortumla yanma odasına gönderilmesidir. Bu tarz montajlarda manifold patlaması olur. Veya back fire denilen geri ateşlemeyle hava filitresi patlar. Bu patlama sözü hep aracın patlaması şeklinde algılanmıştır. Bir çok haber lpg li otonun patladığını söylemiştir. Fakat sonradan düzeltmeler yapılmıştır. Zaten yanan veya patlayan bir otonun hemen neden dolayı yandığı belirlenemez. Araştırmaların yapılması gerekir. Fakat yanan otoda lpg tankının olması suçlu olduğunun göstergesi olarak algılandığından aracın arkasına boş bir depo bırakıp aracı ateşe versek lpg li oto yandı diye haber olur.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 15:38
CeCoLi Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
Üçyüzaltı Yazdı:
Bu aractan benzinsiz şahsen aynı tat alınmaz , benim düldül bile benzinde bi başka oluyor , evet perfonmans yakın benzinle ama benzin bi başka amaç perfonmanssa benzin Ama şuda birkesin lpg olmasa o gaza ben böyle basamam  | aynen öyle valla benzinin performansını gaz veremiyor zaten yanma özelliklerine bakarsanız benzinin değeri gaza gore cok fazladır ve verdıgı tork da aynı sekılde bu lpg kitini ne kadar özenle bağlarsan bağla arabana verecegı deger aynıdır kotu baglarsın dahada dusurursun ama benzının yerını tutmaz benzındekı aracın egzoz sesı bıle daha bı gür cıkıyor :) imkanım olsa lpgyı cıkartır benzınde bınerım arabaya kım ne derse desın fark var ve ortada :) bunu kıme sorarsanız sorun benzının yerı ayrıdır kı 206 RC gıbı bı arabaya lpg sıstemı yazık ya zaten hız ıcın alıyorsun aracı zaten performans beklıyorsun lpgde neyın nesı o arabaya o kadar para verıyorsan benzınlede bınersın cecoli abı yanlıs anlamayın soyledıgımı ama audiler bmwlere taktıranlara yazık dıyorum sadece o zaten vergısı 6 aylık 1000 tl cıvarında :) o vergıyı odeyen bırı o arabalara o kadar para veren bırısı aracım 20 kurus yakmıs 40 kurus yakmıs hesabı yapmaz bence ama dedıgım gıbı yazk ya orjınalını bozmaya bıle degmez |
Yanlıs anlayacak bırsey yok. Herkesın fıkrıne saygımız var... Ama bazı soyledıklerıne katılmıyorum 
Adam buyuk makıneye her gun bınıyorsa LPG de yaptıgı tasarruf ıle aracın yıllık vergını 2-3 kere cıkarıyor 
Sende oyle bır makıneye bınıyor olsan benzıne para veremezsın. Uzaktan konusmakla olmuyor yanı... Akrabamda 2000 model 5.28i vardı. Lpg ye gecınce "oh ne rahatmıs" dedı. Sakın gıdınce 32kr cıvarında yakıyordu. Benzınle 50 kr altına asla ınmıyordu zaten... Bastıgın zamanda 1600kg agırlık ıle kadranı kapatıyordu...
Ben gazlamaları kalkısları rollınglerı bıle lpg de yapıyorum catır catır redlıne cevırebılıyorum. Edırne yolunda cektıgım vıdeo ıle ıspatınıda yaptım bunun... 
Ama yıne dedıgım gıbı tercıh meselesı bu ıs. Ayrıca bu ısı herkes bılmez ınanmazda. Bırde demıssın ya "benzınde sesı bıle daha gur cıkıyor" dıye ama ben o kadar lpg lı aracla ugrasıyorum hıcbır tanesınde boyle bırsey gormedım. Kendı aracımda da bır fark yok. Tek fark enjektor sesı. Istedıgım zaman onuda kesıyorum  | lpgden anlıyor olabılırsın abi ama emin ol mod işinde egzoz konusunda her konuda sonuna kadar gıderım farkı farketmemıs olabilirsin aracında performans egzozu acık hava fıltresınden kaynaklanıyordur dogal olarak ben kendı arabamda kullanıyorum bılıyorum aradakı farkı goruyorum sen fark yok desende bu sozden ıbaret kalır benım ıcın fark ortada benzinli aracı redlıne e sokup ayagını gaz pedalından cektıgınde motor frenıyle bırlıkte hanı patlama sesı gelıyor ya hafıf hafıf ornegın o ses gelmıyor lpgde sesde degısme oluyor çekiş artıyor bunları teknık acıdan konusmakda fayda var burdan boyle olmuyor desibel ölçüm aletıyle deneyelım bırde dyno ya sokalım lpg li aracla benzınlı aracı ve lpg montajını senın yaptıgın veya yaptırdıgın bırının aracını sokalım farketmez sadece aradakı farkı gormenı ıstıyrum yakıt benım ıcın onemlı ama ben bır rc bınecek olsam lpg kullanmam yazıkdır o arabaya o kadar dusunuyorsan 206 HDİ al cok az yakar :)
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 16:08
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
Üçyüzaltı Yazdı:
Ama yıne dedıgım gıbı tercıh meselesı bu ıs. Ayrıca bu ısı herkes bılmez ınanmazda. Bırde demıssın ya "benzınde sesı bıle daha gur cıkıyor" dıye ama ben o kadar lpg lı aracla ugrasıyorum hıcbır tanesınde boyle bırsey gormedım. Kendı aracımda da bır fark yok. Tek fark enjektor sesı. Istedıgım zaman onuda kesıyorum  | lpgden anlıyor olabılırsın abi ama emin ol mod işinde egzoz konusunda her konuda sonuna kadar gıderım farkı farketmemıs olabilirsin aracında performans egzozu acık hava fıltresınden kaynaklanıyordur dogal olarak ben kendı arabamda kullanıyorum bılıyorum aradakı farkı goruyorum sen fark yok desende bu sozden ıbaret kalır benım ıcın fark ortada benzinli aracı redlıne e sokup ayagını gaz pedalından cektıgınde motor frenıyle bırlıkte hanı patlama sesı gelıyor ya hafıf hafıf ornegın o ses gelmıyor lpgde sesde degısme oluyor çekiş artıyor bunları teknık acıdan konusmakda fayda var burdan boyle olmuyor desibel ölçüm aletıyle deneyelım bırde dyno ya sokalım lpg li aracla benzınlı aracı ve lpg montajını senın yaptıgın veya yaptırdıgın bırının aracını sokalım farketmez sadece aradakı farkı gormenı ıstıyrum yakıt benım ıcın onemlı ama ben bır rc bınecek olsam lpg kullanmam yazıkdır o arabaya o kadar dusunuyorsan 206 HDİ al cok az yakar :) |
hocam benm anlamadığm teknik olarak söylüyosun ama bende şunu diyorum milyon dolarlık sürat motorlarına neden peki takıyolar bunu açıklar msn?
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:50
Muhammedım sen daha ıyı bılırsın kardesım ne dıyeyım 
Bu arada benım arabada hersey orjınal halde. Ne egzoz var ne fıltre... Ayrıca uygun bır zamanda egzoz sesının vıdeosunu cekeyımde beraberce dınlerız 
Bana kalırsa bu ıs bıraz ayarla fark yaratabılır dıye dusunuyorum...
|
Mesajı Yazan: tazmaniac
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:15
ya arkadaş ne lpgmiş destan da yazsan gene konuşuluyor he atiker taktırdımdı ilk hafta 5000 devri geçemiyodum uğraştım ettim hallettirdim ondan beri 2 senedir hiçbir sıkıntı yok lpgmle mutluyum:D
------------- 2004 Quiksilver
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:18
oğuzhan86 Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
Üçyüzaltı Yazdı:
Ama yıne dedıgım gıbı tercıh meselesı bu ıs. Ayrıca bu ısı herkes bılmez ınanmazda. Bırde demıssın ya "benzınde sesı bıle daha gur cıkıyor" dıye ama ben o kadar lpg lı aracla ugrasıyorum hıcbır tanesınde boyle bırsey gormedım. Kendı aracımda da bır fark yok. Tek fark enjektor sesı. Istedıgım zaman onuda kesıyorum  | lpgden anlıyor olabılırsın abi ama emin ol mod işinde egzoz konusunda her konuda sonuna kadar gıderım farkı farketmemıs olabilirsin aracında performans egzozu acık hava fıltresınden kaynaklanıyordur dogal olarak ben kendı arabamda kullanıyorum bılıyorum aradakı farkı goruyorum sen fark yok desende bu sozden ıbaret kalır benım ıcın fark ortada benzinli aracı redlıne e sokup ayagını gaz pedalından cektıgınde motor frenıyle bırlıkte hanı patlama sesı gelıyor ya hafıf hafıf ornegın o ses gelmıyor lpgde sesde degısme oluyor çekiş artıyor bunları teknık acıdan konusmakda fayda var burdan boyle olmuyor desibel ölçüm aletıyle deneyelım bırde dyno ya sokalım lpg li aracla benzınlı aracı ve lpg montajını senın yaptıgın veya yaptırdıgın bırının aracını sokalım farketmez sadece aradakı farkı gormenı ıstıyrum yakıt benım ıcın onemlı ama ben bır rc bınecek olsam lpg kullanmam yazıkdır o arabaya o kadar dusunuyorsan 206 HDİ al cok az yakar :) |
hocam benm anlamadığm teknik olarak söylüyosun ama bende şunu diyorum milyon dolarlık sürat motorlarına neden peki takıyolar bunu açıklar msn? | istisna derim :) çoğunluğunda lpg kiti yok dimi? 206 RC ve GTİ lerde oldugu gıbı pekı bunu acıklarmısınız bana ? hızda herhangi bir düşüş olmuyor ama daha ucuzda neden peki GTİ gibi RC gibi dedıgın sürat motorlarının cogunda lpg kiti yok?
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:28
TR'de 8 LPG'li Ferrari LPG TAKILAN ARACI FERRARİNİN GERİ ALMASININ TAMAMEN ŞEHİR EFSANESİ OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUNUZ?..
Ntvde otomobiller üzerine yapılan bir programa FERMAS aş nin müdürlerinden biri katılmıştı
Sunucu ona şu meşhur hikayeyi anlatıp gerçeklik payını sordu
-Efendim gerçekten birileri veya biri Ferrarisine lpg takmak istemiş , ancak bunu duyan Ferrari şirketi aracın parasını ödeyerek aracı gerimi almıştır ?
cevap aynen şöyleydi -O sadece şehir efsanesidir. İsteyen ferrarisine lpg taktırabilir ancak dünya üzerinde hiçbir ferrari servisi aracın bakımını ve onarımını yapmaz. Araçta işin ehli olmayan ustaların elinde harap olur.
Ve aynı müdür ülkemizde tam 8 tane lpgli ferrari olduğunu söyledi. Sanayide o usta bu usta dolaşıp dururken aracın sahibinin elinde kalacağını verdiği paranın hava olacağını da... Yani ferrarinin geri alma olayı tamamen yalanmış
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:29
buna bende karsıyım ferrariye ama bizim bahsimiz pug için :)
|
Mesajı Yazan: kabusizmit
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:33
Arkadaşlar 206 rc ye lpg montajına karşıyım ama olmaz diye birşey yok.Sıkıntı şu 206 RC peugeot severler için efsane bi araçtır... Hangimiz bi 206 rc miz olsun istemeyizki... sadece jantları için bile forumlarda sayfalarca konuşulmuş bi araç.... Haliyle insan böyle sevdiği bi araçta lpg yi düşünemiyor.
206 gti lpg li olunca ilgimizi çekmez ama lpgli rc deyince ilgimizi çeker...Çünkü RC efsanedir lpg yi ona yakıştıramayız.
|
Mesajı Yazan: mehmet1965
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 18:47
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be
------------- 2000 206 xr prenses aşk-ı şehir ESKİŞEHİR
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 19:07
mehmet1965 Yazdı:
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be |   hay yaşa abi ya fakir arabası bu heralde
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 19:08
mehmet1965 Yazdı:
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be | bu arada abi sende fakir arabası yokmuydu  
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 19:45
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
mehmet1965 Yazdı:
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be | bu arada abi sende fakir arabası yokmuydu   | benım araba artık fakır arabası degıl muhammet :)gectık bız o yolları ama senınkı oyleymıs ben ole duydum dogru mu kı
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 21:30
mehmet1965 Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
mehmet1965 Yazdı:
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be | bu arada abi sende fakir arabası yokmuydu   | benım araba artık fakır arabası degıl muhammet :)gectık bız o yolları ama senınkı oyleymıs ben ole duydum dogru mu kı | evet abı ya sorma fakir birinden almıştım  
|
Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 21:48
mehmet1965 Yazdı:
fakir mi bu ya bu ne bole yazık be makınaya bu araba bende olsa ucak benzını koyarım be
|

-------------
|
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 21:52
yav oğuzhan kardeşim sana geçenlerde o kadar anlattık o sürat motorlarına porşlara bilmem nelere takılan sıvı lpg ayrı bir sistem olduğunu sen hala açıklayın diyosun arkadaşım o konuyu bir daha oku derim sana. olmadı ara bir lpg'ciyi brc mi olur atikermi olur sen seç danışma hattını ara anlatsınlar uzun uzun.
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 22:06
aga ben o işi sordum o iş tamamen traşşş :D bu kardeşine inan o sıvı falan hikaye o ne iş biliyomusn tsi motorlar için gelicek bir sistem atmosferik motorda sıvıda kuruda aynı yoksa biliyorum onu söylediğini ben o günden sonra kaç yerle konustum 2011 de cıkıcak denmiş fakat hukuki bazı sorunlar yaşanıyormuş 2 marka arasında bildiğim bu o yüzden sıvı enjeksiyon cıkmamıs 2012 ortasında cıkıcakmıs tsi motorlar için özel markaya ve modele gelicekmiş atmosferik motorda da kullanılabiliyormus fakat sıvı yada şimdiki iyi olan sistemlerinkinden motor üzerinde bir fark yaratmıyacakmış bununda garantisini veriyorlar ve suanda hiçbir avrupa ülkesinde sıvı enjeksiyon yokmuş vialle biraz yalan cünkü kaç kişiyle konussam lpg enjektörü kullanıp bir araç sıvı enjeksiyon yapamaz eğer sıvı enjeksiyon yapıyorum diyen yerden de uzak dur motoru eline alma dediler yoksa bilip bilmeden hiçbir arkadasımı forumda yada dışarda bu şekilde bilgilendirmem :)
|
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 22:07
ayrıca sürat motorlarında olanda warmıs onlarda suanda kullanılan en ileri sistemmiş ama sıvı enjeksiyon suanda yok prins olsun teleflex olsun vialle olsun 2012 ortası gibi diyor ama yinede net birşey söyleyemiyorlar
|
Mesajı Yazan: oguz6578
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 07:16
alfa arkdaşım şemsiye zaten güneşli hava icadıdır :))))
------------- Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2
|
Mesajı Yazan: oguz6578
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 07:21
bide olaya yanlış bakan arkdaşlar :))) lpg mevzusu mercedes fabrika çıkışı lpg li araç fln veriyor neyse olaya yakıt bazında bakarsanız daha iyi olur... lpgnin patlaması benzinden daha fazladır bunuda unutmayın 180 beygirlik aracada takılır 300 beygirlikte hiçte klasını bozmaz ayrıca çevre için daha az zararlı......
------------- Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2
|
Mesajı Yazan: Eyüp Duygun
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 16:39
Adam 206 rc kullanmakdan zevk alıyorsa her gün biniyorsa yapıcak baska birsey yok.
Taktırmıs tüpünü mis gibi biniyor.Güzel iscilikle sorunsuzsa ne mutlu "bizim ülke şartlarında 4.55/lt"
Ben merakla beklıyorum kim bi pert s2000 alıp tüp takıcak :D:D
------------- Otomobil elektronigi ve Chip Tuning hakkında hersey ...!
MSN:duyguneyup@gmail.com
http://www.ecutuned.com - ecutuned
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:10
Eyüp Duygun Yazdı:
Adam 206 rc kullanmakdan zevk alıyorsa her gün biniyorsa yapıcak baska birsey yok.
Taktırmıs tüpünü mis gibi biniyor.Güzel iscilikle sorunsuzsa ne mutlu "bizim ülke şartlarında 4.55/lt"
Ben merakla beklıyorum kim bi pert s2000 alıp tüp takıcak :D:D
|
Aynen öyle, benim aracımda basarsam 1 milyona yakın yakıyo ama tüp taktırmıyorum sürekli binmiyorum araca ekonomi istesem 1,2 palio var kardeşimde ona binerim :)) sıvı lpg tıraş değil ayrıca cayenne' e takılan bmw lere takılan lpg Direct Liquid LPG, Türkiyede olup olmamasına yapacak bişey yok ne yazikki Oğuzhan kardeşim :)) Avrupa ülkelerinden Almanyada kullanılıyor diğer ülkeleri bilemem.
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 17:20
prins markası kendisi söyledi davalık olduklarını bir markayla sıvı enjeksiyon sistemi yüzünden o yüzden de avrupada suanda hiçbir ülkede yok dedi adamlar söyledi ben onların yalancısıyım dünyada olan varmış ama avrupada yokmuş ayrıca sıvı sistem tsi için geliştirildiğini söyledi atmosferikte hiçbir artısı yok cünkü suanda satışta olan tüm ürünler yeni nesil motorlara olmuyo dedi yani bu sıvı sistem tsi içn geliştirilmiş kendileri öyle söyledi
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:05
oğuzhan86 Yazdı:
prins markası kendisi söyledi davalık olduklarını bir markayla sıvı enjeksiyon sistemi yüzünden o yüzden de avrupada suanda hiçbir ülkede yok dedi adamlar söyledi ben onların yalancısıyım dünyada olan varmış ama avrupada yokmuş ayrıca sıvı sistem tsi için geliştirildiğini söyledi atmosferikte hiçbir artısı yok cünkü suanda satışta olan tüm ürünler yeni nesil motorlara olmuyo dedi yani bu sıvı sistem tsi içn geliştirilmiş kendileri öyle söyledi |
TSI ve TFSI lar için üretildi öncelikle Vielle markası atmosferikler içinde üretecek ne kadar doğru ne kadar yalan bende bilmiyorum bende Vielle' nin yalancısıyım :))
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:15
3 markayla prins teleflex viella ile konustum en güzel konusanda mengerler oto da makina mühendisiydi ufuk isimli o söyledi sıvı enjeksiyon sisteminin inceliklerini
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:17
yalnız adam sunuda söyledi teleflex suanda kullandıkları en iyi sistemin minimum benznli kadar performans vericeğini ve motora asla ilerleyen yıllarda motora zarar vermediğini kendilerinin garanti ettiğini söyledi
|
Mesajı Yazan: drakman
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:30
Diğer markaları bilmem ama PEUGEOT'a LPG olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:33
drakman Yazdı:
<FONT style=": #b8d1e0">Diğer markaları bilmem ama PEUGEOT'a LPG olmaz. |
neden olmaz
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:39
drakman Yazdı:
Diğer markaları bilmem ama PEUGEOT'a LPG olmaz. |
Drakman bunu oğuzhana söyleyerek hayatının yanlışını yaptın şimdi 4 gün konuşursunuz bu konuyu   
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:45
ya sizde öyle birsey yaptınız ki şu pug hani dısardan birisi görse f-16 falan mı diyecek :D sorduğm bir marka motorun bisey olmayacağına dair garanti verdiklerini söyledi araştırmasam neyse hayır konustuğumuz araclar max 25 lira olan araçlar bana inanmayan varsa cok biliyosunuz siz ya ben de söylüyorum acın telefon arayın abi:D 2.el kaç tane cayanne war onlarda bu sorduğm markanınkini kullanıyor 3 tane hollanda markası... cayenne de brc kullanmıyo :D
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:46
Takılıyorum sana kardeşim kızma :)))
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:57
sahibinden de sadece prins taktıran 20 tane araç 50 bin ve üstü fiyatı olan vialle den 1 tane war teleflex 5 tane war 40 bin tl üstü mesela opel astra var 40 bin tl lik 200 hp turbo motor landirenzo warmıs 3 bin liralık özel üretim gibi bişey sanırım bunlar sadece otomobil olanlardır :D suv larda ise prins markalı suv 23 tane teleflex markalı 5 tane vialle yalnız sabancı güvencesiyle olduğu için pek servis ağının olmamasından dolayı kaliteli olmasına rağmen pek tercih edilmiyormuş nokta :D :D :D
|
Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 22:33
Bu konu baya uzun anlaşılan :) benzinle lpg de fark var ama lpg de kullanmayınca şahine yol veriyorum niemi benzin bastımı acıtıo ama lpg isem istemediğime yol yok bol bol eksoz gazı var
|
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 22:43
bu konu bitmez zaten de bi nebze azalır belki :D
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 22:44
arkadaşlar eski 96 corollamıza lpg taktırmıştık 900 tlye tomasetto marka, sonrasında satarken dyno teste soktuk bakın bahsettiğim araç 13 yaşındaydı ve sadece son 1 yılı lpgliydi,araç lpgde 103 benzinde 106 hp güç vermişti,yani lpg performansı yok ediyor olayı,bence çok çok az farkedelicek birşey, ayda 1000+ km yapan herkes taktırmalı bence. tabi brc taktırıyorsa sadece 2a mühendisliğe bağlı yerlerde, atiker,prins vs ise göral gibi yetkili servislerde birde cecoli ustada :)
------------- 2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT 0554 941 25 90 A(+)
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 09:19
güzelim rc yi de fakir arabası yapmışlar ya helal olsun...
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 09:36
ümitarmatli Yazdı:
güzelim rc yi de fakir arabası yapmışlar ya helal olsun... |
Ne yanı fakır arabası tabı  Sen zengın oyuncagı mı sanıyordun ??? Altı ustu 25 lıralık arac 
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 10:00
dostum gunumuz sartlarinda 2000cc 200bg araclar 5000tl lik aracta olsa fakir arabasi sayilmaz. kaputunda aslan besleyen onun yemini dusunmez. yakiti coksa satsin hdi arac alsin tirtir gezsin. bu elemanin yaptigi 40pinar pehlivanina etek giydirmekten farjsiz.
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 11:21
ümitarmatli Yazdı:
dostum gunumuz sartlarinda 2000cc 200bg araclar 5000tl lik aracta olsa fakir arabasi sayilmaz. kaputunda aslan besleyen onun yemini dusunmez. yakiti coksa satsin hdi arac alsin tirtir gezsin. bu elemanin yaptigi 40pinar pehlivanina etek giydirmekten farjsiz. |
Sana katılmıyorummm
Bunlar klişe laflar. bmwye mercedese porsch a bıle bınenler bu lafı soyleyemıyorlar kı gıdıp dızelını alıyorlar. nıye benzınlılerı almıyorlar ??????? demekkı zengın bıle yakıtın hesabını yapıyor. bu konular tartısmayalım lutfen. zaman ekonomı devrı...
adamlar o luks araclarda bıle yakıt hesabı yaparken bız kendı 10-20 lıralık araclarımızda yapmamak ne mumkun...
Kafamı bozuyorsunuz en sonunda alacagım bır rc hem modlayıp hemde lpg takıp alayına gıdecegım o olacak yanı 
esas zengın kımdır bılıyormusun ??? Hergun aracına bınıp benzın kullanan kısıdır 
Benım gıbı yılda 15-20.000km yol yap hemde benzın kullan hıc akıl ısımı ya... Hıc bır araca benzınle bınmem ben. Onume ferrarı degıl 12 sılındır lamborghını dıalblo bıle getırseler ona bıle zevkle gaz takarım 
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 11:33
CeCoLi Yazdı:
ümitarmatli Yazdı:
dostum gunumuz sartlarinda 2000cc 200bg araclar 5000tl lik aracta olsa fakir arabasi sayilmaz. kaputunda aslan besleyen onun yemini dusunmez. yakiti coksa satsin hdi arac alsin tirtir gezsin. bu elemanin yaptigi 40pinar pehlivanina etek giydirmekten farjsiz. |
Sana katılmıyorummm
Bunlar klişe laflar. bmwye mercedese porsch a bıle bınenler bu lafı soyleyemıyorlar kı gıdıp dızelını alıyorlar. nıye benzınlılerı almıyorlar ??????? demekkı zengın bıle yakıtın hesabını yapıyor. bu konular tartısmayalım lutfen. zaman ekonomı devrı...
adamlar o luks araclarda bıle yakıt hesabı yaparken bız kendı 10-20 lıralık araclarımızda yapmamak ne mumkun...
Kafamı bozuyorsunuz en sonunda alacagım bır rc hem modlayıp hemde lpg takıp alayına gıdecegım o olacak yanı 
esas zengın kımdır bılıyormusun ??? Hergun aracına bınıp benzın kullanan kısıdır 
Benım gıbı yılda 15-20.000km yol yap hemde benzın kullan hıc akıl ısımı ya... Hıc bır araca benzınle bınmem ben. Onume ferrarı degıl 12 sılındır lamborghını dıalblo bıle getırseler ona bıle zevkle gaz takarım  |
walla babacım sana aynen katılıyorum + 1000 de benden.. ya hem hafta 2 biniceksin hemde performans diyeceksin banada bu mantıksız geliyo ben arabayı seyir için alıyorum sürmek için mi hani bazı arkadaşlar diyor ya benzinli binerim haftada 2 kez atarım cilasını arkdaaşlar bakın adamlar motorun performansını düşürmeyeceğinin garantisini veriyo diyorum bunu söyleyende mengerler oto mercedeslere kaç tane uygulama yapmışlar en ufak bir sorun yaşanmıyor eğer yaşayan birini bulursanız buyrun getirin dediler bunu diyen adamda mak. müh. sistemi içinden dışına bile birisi
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 11:44
ümitarmatli Yazdı:
güzelim rc yi de fakir arabası yapmışlar ya helal olsun... |         
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 11:46
Bırde su var... Sadece rc ıle mı veya 200bglemı gazlanıyor. Herkes kendı aracının gucu oranında gazlayabılır. Bu tercıh meselesıdır.
Zaten gazladıktan sonra yakıtın onemı olmaksızın yakıt artacak bunda sıkıntı yok. Ama ben aynı gucu lpg ıle dızel parasına alabılıyorken neden benzıne para vereyım??? benzınle bınınce odul mu verıyorlar ???
Zaten malumumuz her gun aracına bınen kısı benzın kullanıyorsa hem gaz pedalını oksuyor hemde arac az yaksın dıye dua edıyor benzın gostergesıne baktıkca strese gırıyor... Benım boyle bır derdım yok. Cebımde ruhumda rahat 
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 11:52
CeCoLi Yazdı:
Bırde su var... Sadece rc ıle mı veya 200bglemı gazlanıyor. Herkes kendı aracının gucu oranında gazlayabılır. Bu tercıh meselesıdır.
Zaten gazladıktan sonra yakıtın onemı olmaksızın yakıt artacak bunda sıkıntı yok. Ama ben aynı gucu lpg ıle dızel parasına alabılıyorken neden benzıne para vereyım??? benzınle bınınce odul mu verıyorlar ???
Zaten malumumuz her gun aracına bınen kısı benzın kullanıyorsa hem gaz pedalını oksuyor hemde arac az yaksın dıye dua edıyor benzın gostergesıne baktıkca strese gırıyor... Benım boyle bır derdım yok. Cebımde ruhumda rahat  | bende lpg varda ne oluyo abı gene çok yakıyor  gene stres ıcındeyım benzınle aynı yakıyor nerdeyse gazı :)) normal kullanımda 30 bıraz basarsan 47 kuruşa kadar yakıyor benzınle denemedım ama onun ustunede cıkmaz heralde
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:00
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Zaten malumumuz her gun aracına bınen kısı benzın kullanıyorsa hem gaz pedalını oksuyor hemde arac az yaksın dıye dua edıyor benzın gostergesıne baktıkca strese gırıyor... Benım boyle bır derdım yok. Cebımde ruhumda rahat  | bende lpg varda ne oluyo abı gene çok yakıyor  gene stres ıcındeyım benzınle aynı yakıyor nerdeyse gazı :)) normal kullanımda 30 bıraz basarsan 47 kuruşa kadar yakıyor benzınle denemedım ama onun ustunede cıkmaz heralde |
Guzel kardesım o senın aracın ıcın gecerlı bır durum... Kendı aracını bana ornek gosterme. Benım 1.8 aracım senınkınden az yakıyor. normal kullanımda 10-11lt lpg yakıyor. basarsamda 30 kusur bulmuyor yanı 
Senın aracındakı sıstemın duzgun guzel calıstıgı ne malum??? Memnun degılsen bas tusuna benzınle bın o zaman...  Benzınle bınıp bırde gaz basarsan cok rahat 55-60 kr lara cıkarsın merak etme sen
Bırde sunu unutmakı aracında bulunan 1.6 8V 100bg makıne ekonomık olmayan bır motor oldugu ıcın cok kısı borasını golfunu cok yakıyor dıye sattı yada lpg taktırdı. gucune gore yakıtı fazla tuketen bır makıne oldugunu cok kısı bılır. aracın agırlıgınıda goz ardı etmemek gerekır tabı  Ama kullanımı surus keyfı vs baskadır
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:19
cecoli hocam sence teleflex iyimidir mergenler yapıyor performasn anlamında da garanti veriyor hp kaybetmeyeceği konusunda
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:25
oğuzhan86 Yazdı:
cecoli hocam sence teleflex iyimidir mergenler yapıyor performasn anlamında da garanti veriyor hp kaybetmeyeceği konusunda |
Teleflex kalıtelı bır markadır pahalıdır. Ama ulkemızde yeterlı bayı agına ulasamadı. Bır yerde kalıtelı olmasıda hersey demek degıl. Bayı agıda ve dıstrıbutorde onemlı...
Ayrıca onceden ısmı Teleflex-Gfı idi. Gfı enjektor uretıcısının adıdır. Sonradan fuarda sorup ogrendıgım kadarıyla teleflex adı kalkmıs sadece GFI olmus. Sıtesındede aynı soyledıgım sekılde olmus zaten...
Ben aracı aldıgımda taktıracaktım ama sadece tam sıralı puskurtme ıle calısıyor dedıler. O acıdan yarı sıralı olan aracıma takamamıstık 
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:40
CeCoLi Yazdı:
ümitarmatli Yazdı:
Sana katılmıyorummm
Benım gıbı yılda 15-20.000km yol yap hemde benzın kullan hıc akıl ısımı ya... Hıc bır araca benzınle bınmem ben. Onume ferrarı degıl 12 sılındır lamborghını dıalblo bıle getırseler ona bıle zevkle gaz takarım  |
10,000-15,000 km yılda fazla bir rakam değil ki dostum ben 36,000-38,000 arası 106 yla (benzin 97 oktan) 25,000 - 35,000 km (euro dizel) arası hyundai ile yapıyorum. sen rc al lpg tak ertsi günü ben de rc alıp sana gitcem  
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 12:45
ben rc alıp lpg taktırırsam ya forumda üye sayısı artıcak yada forum kapanıcak ortası yok
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:08
oğuzhan86 Yazdı:
ben rc alıp lpg taktırırsam ya forumda üye sayısı artıcak yada forum kapanıcak ortası yok  |   ne rc ymiş arkadaş baksana forum 2-3 e bölünecek  
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:16
Umıt senın gıbı heyecanlısını tanımadım hee. Buyur arkadasım sen gec onden buyur. Benım kımseyle yarısım yok. Ayrıca yarısacak olursam arabayla degıl bılgıyle yarısırım Para arabayı alır ama bılgıyı alamaz
Kısaca """Lütfen Peşimden Gel"""
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:24
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:28
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:30
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:34
Bomba vursun seni emi    (Albaydan alıntıdır)
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:38
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:39
Hayırlı ısler Umıt. Bekleme yapma devam et
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:41
cem benden kaçışın yok bayramdan sonra senle atışmaya devam hacivat karagöz olcaz senle
|
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 13:49
ümit peki ya şöyle bir durum warsa ona ne diyeceksin peki dünya üzerinde bizim bilmediğimiz birçok politikalar war bazı ürünlerin satışını arttırmak bundan pirim kazanmak için belli şeyler pofpoflanır önemli olan bunların satışını arttırıp gereksiz tüketimi arttırmaktır hele bizim ülkemizde bu tip şeyler cok war yok zeytinyağı yiyin aycicekte bilmemne war vs yani benzin 4.4 lpg 2.4 arada 2 litre fark war olay bence tamamen politik benzin satışını teşfik etmekten başka zarardan başka bişey değil eğer bir iş iyi yapılıyorsa hakkını vericeksin net dünyada birtek bizim ülkemizde lpg böyle irdeleniyor istediğiniz araştırmayı yapın sadece türkiyede saçma sapan şeyler çıkıyor bakın ben konuda da belirttim açtığm konuda 2007 yılı yani bundan nerdeyse 5 sene önce yılın en hızlı aracı lpg li bir aracmış benzin lpg ye laf edenler gereken araştırmayı yazmıyo tamamen ezbere konusuyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2011 Saat 21:05
Arkadaşlar burada ümit in dediği konu 2000cc 200bg araca lpg takılmasıdır. Yakıtı çok düşünüyorsa RC araç alıp LPG takacağına ekonomik araç alsın buna örnek 1,4 hdi 206 olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2011 Saat 21:11
subaru impreza wrx sti de lpg takılmış internette arayın beyaz bir araç :D
|
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2011 Saat 21:54
istenilirse uzay mekiğinede takılır lpg :)) ama o mekik benimse eğer benzine devam :))
|
Mesaj Tarihi: 09 Kasım 2011 Saat 22:13
I Love My Pug FOREVER ßenzinnnnn :D
|
Mesajı Yazan: Canip
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 00:29
100 metre koşucuları her yere koşarak mı gidiyor..
Yeri gelir LPG ile gider yeri gelir benzine geçer,
------------- **Peugeot 307 XT 2004 1.6 O.V.** Değişeni yok ama değiştireceğim yeri çok
|
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 00:39
İsteyen istediği arabayı ister benzinli kullanır ister LPG'li. Sonuçta adamın kendi arabası kendi parası kendi zevki. En azından fikrine saygı gösterilmeli bence. Araç RC'de olsa başka bir araç da...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 00:45
Daha once soyledım ama yıne soylemek ıstıyorum. Bu ıs tercıh meselesıdır.
Ama unutulmamalıdır kı aracı benzınle kullanınca kımse odul vermıyor... Bız tasarrufumuza bakalım 
|
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 02:38
cecoli hocam aracı aldığm zaman tüp ü taktırmaya sendeyim :)
|
Mesaj Tarihi: 10 Kasım 2011 Saat 08:18
oğuzhan86 Yazdı:
subaru impreza wrx sti de lpg takılmış internette arayın beyaz bir araç :D |   taksınlar yaw ben bişi demiyorum ben affetsem allah affetmez bunları hele çarşı hiç affetmez   
|
|