Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arkadaşlar Acil Yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19549
Tarih: 16 Haziran 2025 Saat 07:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arkadaşlar Acil Yardım
Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Konu: Arkadaşlar Acil Yardım
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 11:12
Arkadaşlar merhaba 106 quik imde sorun var...
Yokuş çıkarken ve sert virajlara girdiğimde gaz kesiyor araba lpgli değil araba bu sabah işe gelirken yokuş çıkarken rezil etti gaz yemiyo resmen sorun ne olabilir.birde araba ufacık çukurdan bile geçerken yağ lambası sürekli hızlı bir şekilde yanıp sönüyor kalkışlardada aynısını yapıyo yağıda tam nedir sorun müşür ağrızalı olabilirmi ne yapamam gerekiyo cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 11:16
Geçmiş olsun,aynı araçtan bende de var aracınızda abart egzoz varmıdır?yada yakın zamanda yağ değişimi yada buna benzer bir mekanin problem yaşanmışmıydı?

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 11:19
müşürde olabilir elektirik arızasıda olabilir aynı sorun benim eski arabada vardı yağ lambası ara ara yanıyordu elektirik tesisatına baktırdım sorun geçti.
gaz kesme olayına gelince tam olarak bilgim yok ama enjektörlerden olabilir enjektör temizleyiciyi danışarak kullanmanı tavsiye ederim...
geçmiş olsun 106 olunca içim acıyor...

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 11:58
Abart egzozu şu yüzden soruyorum bir arkadaşımızda aynı problem vardı gaz kesme  gibi onun için sordum.

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 13:06
geçmiş olsun araç kaç km. de daha önce karbon cleaner yada motor temizliği yaptırdınmı , bir de daha önce arabanın gidişi nasıldı 

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:04
km 93 bin lerde abart egzos yok açık hava filtresi var sadece az önce tamirci arkadaşı aradım yağ müşürü olabileceğini söyledi temassızlık olabilir felan dedi anlamadığım bu araba niye yokuşlarda gaz kesiyo daha önceden böyle birşeyi yoktu aniden olmaya başladı 

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:05
şu sorunu çözünce ilk işim burda sizinle paylaşmak olacak çok merak ediyorum ne kadara patlayacak bakalım

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:13
sen enjektör temizleyiciyi sor bence pislik geldiği zaman öyle tekleme gaz kesme yapar..Göz Kırpma

Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:19
bayır yukarı gaz yemiyor düz yolda problem yok yazmışsın sebebi araç yamuk durduğu için benzin yakıt deposunun arkasına kaçıyor pompa benzini çekemiyor 

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:24
yağ lambası problemin müşürden değil müşüre giren soket gevşek yada oksitli bunları ayarla olmassa yağ pompanı değiştirmen gerek müşürden olsa lamba yanmaz eğer kabloda problem yyoksa pompadaysa arabayı kullanma piston yataklar az yağlanır motoru cortlatırsın 

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:27
abarth yada düz susturucunun içinde elyaf var arı kovanı gibi malzemeler var bunlar dağıldığı zaman gaz yemez düz yoldada bayırdada arkadaşımız sadece bayır diyor 

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 14:31
susturucudan olabilirmi bilmiyorum ama dediğin gibi yakıt deposundan olabilirmi acaba onu bi benzini fulleyip deniyecem birde bakalım

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 18:13
müşürden çıkan kabloyu takip ettim ve buldum sorunu iki tutam tel tutuyo yada tutmuyodu kabloyu bantladım oldu yağ lambası işini çözdük şimdi sorun şu çekiş işini halletmekte kaldı

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net