Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 kayış sesi(videolu) Çözüldü(pudranın gücü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19530
Tarih: 24 Haziran 2025 Saat 15:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 kayış sesi(videolu) Çözüldü(pudranın gücü)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 kayış sesi(videolu) Çözüldü(pudranın gücü)
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:07
arkadaşlar günlerdir şikayet ettiğim kayış sesine değişik yorumlar var ustalardan kasnaktan olabilir diyen var yalnış kayış takılmış diyen var rulmanlar diyen var ben bilemedim ne olduğunu ama en çok hoşuma giden ustanın birinin evet bu arabada kayış sesi var demesi oldu, bi el atarmısınız bu olaya şimdi kimse tam bişey diyemediği için eminim ordaki bütün parçaları değişmeden göndermeyecekler beni , ,,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:10
kardeşim geçmiş olsun, sese yorum yapamıcam ne yazıkkı bilgisayarda ses yok.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:12
Sabahları ilk çalıştırmada ya da motor soğukken benzer bir ses benim araçta da var. Isınınca kesiyor sesi. Tam olarak emin değilim ancak kasnaktan olabilir demişlerdi. Aşağı yukarı 6-7 aydır var bendeki ses şimdilik yolda kalmıyoruz devam. 

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:15
evet hocam aynen benimde sabahları ilk çalışmada oluyor en akıllıca yorum banada kasnak diyen ustadan geldi, ama şimdi bende kararsız kaldım ne yapayım diye. ben arabayı alalı 1.5 ay oldu 1.5 aydır bu ses var malum sabah ilk çalıştırmada adamdan satın alamadığımız için bu sesi de yedik :) ama adam triger falan değişmiş kısa bi süre önce . bilemiyorum ne yapsam kararsız kaldım.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:19

Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

evet hocam aynen benimde sabahları ilk çalışmada oluyor en akıllıca yorum banada kasnak diyen ustadan geldi, ama şimdi bende kararsız kaldım ne yapayım diye. ben arabayı alalı 1.5 ay oldu 1.5 aydır bu ses var malum sabah ilk çalıştırmada adamdan satın alamadığımız için bu sesi de yedik :) ama adam triger falan değişmiş kısa bi süre önce . bilemiyorum ne yapsam kararsız kaldım.

Valla her değişti diyene inanmamak lazım. Emin olmalısınız bence. Ben de geçen sene alınca ilk işim daha galeriden çıkarmadan triger setini değiştirteceksin ya da bana kaç km önce değiştirildiğini belgeler ile ispatlayacaksın dedim. Değiştirtti. Gözümle gördüm içim rahat. Bir defa R19 da başıma geldi. Allah düşmanımın başına vermesin olur olmadık yerde kopuyor. Rezil ediyor insanı. 

Sıkıntı yoksa elletme işini bilen kesin bundan diyen bir ustayı bulana kadar olur olmadık ustalara dokundurtma. Sırayla hepsini değiştirirler yukarıda da dediğin gibi. 

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:23
aynısı bendede oldu triger setini değiştirirken usta iyice kontrol etti sonra grank kasnağını orjinali 100 liraya aldım dışında sac olan bi kasnak zamanla boşluk yapmış oda böyle metalik bi kayış sesi veriyo. anlıycan masrafın 100 parça + işçilik en az geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:27
krank kasnağı yuva yapmış.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:44
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

aynısı bendede oldu triger setini değiştirirken usta iyice kontrol etti sonra grank kasnağını orjinali 100 liraya aldım dışında sac olan bi kasnak zamanla boşluk yapmış oda böyle metalik bi kayış sesi veriyo. anlıycan masrafın 100 parça + işçilik en az geçmiş olsun.

bende kasnak diye düşünüyorum hocam , siz yetkili servistemi yaptırdınız yoksa sanayide mi bide Diyarbakırda usta sıkıntısı da var. Tam manasıyla pug ustası olmuş kimse yok o yüzden bende çekiniyorum açıkçası... 
yardımlar için teşekkürler başka fikri olan varsa bekliyorum yardımları...

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:49
ben bunu kendi ustama ford servisine götürdüm orda yaptırdım biliyosunki 1,6 HDI motor global motor olduğu için parçaları C4 307 C-MAX MAZDA hepsinin aynı o yüzden hemen kolayca buldular.eğer parça bulamazsan ve ses çok rahatsız ederse triger kayışını çok az daha gerdirsinler ses kesilir tabi bu geçici bir çözüm olur.

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 20:58
parça sıkıntı olmuyor sağolsun murat abi bi telefonla gönderiyor İstanbuldan ama işte onu takacak usta lazım:=)

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:20
valla benim usta çok kolay değiştirdi.bi tane kaması var çok kolay sökülüyo ama işte değiştirirken triger kayışını sökmek gerekiyo o yüzden biraz zahmetli.

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:24
benim bıldıgım krank kasnagını sokerken yada takarken v kayısı degısır trıgerle alakası olmaması lazım bende degıstırdım ole bısey yok htasay kardesım  parcanı orjınal al eger kasnak sıkıntıdan ıse bızım arabaların kasnakları farklı otomatık sanzıman kasnagı alıcaksınız  yan sanayıde motorun balans tıtreme  sorunu yapar

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:26
bide bişey daha gergi rulmanınızda bozulmuş o ses yapıyo olabılır 

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:29
bu işi gittiği yere kadar deyip ötelersem ne olur?

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:35
benim başıma geldı şahsen kıbrısta okuyorum ankarada yaşıyorum aracımla mersine gidip ordan feribotla karşıya geçiyorum gecen sene   tam tarsus girişine dogru sarj lambası yandı dedım dınamo gıttı heralde eyvah  benzınlıge gırdım stop ettım bıdaha calısmadı akuyu yemıs baktımkı kasnagın ıcı bosalmıs bosa donuyo otomatık sanzıman oldugu ıcınde vurdurma vs gıbı bı sansınız yok bıde referandum oy kullanma gunuydu pazartesı adanadan felan peugeot bayısınden orjınal parca getırttık uzun yolda kalırsanız ugrastırır acıkcası  baktırmanızı tavsıye ederım ama gergı rulmanı veya yanlıs kayıs problemıyse cok buyuk sorun olcagını sanmam ama kasnak motor parcası oldugu ıcın  kontrolunun faydası var cunku  kasnagın ıcı kaucuk  tıtresımı onlemek ıcın buda zmanla  erıyo ıcı bosalıyo kasnagın bosa donuyo :) tecrubeyle sabıt :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:40
bride gordugum kadarı ıle  karter koruma muhafazası yok arabanızda almanızı tavsıye ederım cok buyuk onem tasıyo :) benım kasnak bosalldıgında  karter muhafazaya dusmus  adam bu yola dusup sıcrasaydı cok buyuk hasarlar verebılırdı dedı :) 

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:07
evet haklısın hocam karter önemli onuda yaptıracaz da işte hep ihmal hep ihmal:)

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:16
moralini bozma derim aynı tip sıkıntıyı citroen de arkadaş bebek pudrası ile çözdü ve şok oldum kasnaklarak hafiften serpeleştirdi ve ses gitti denemekte fayda var,şahsım adına ilk an bende inanmadım am asonrasında ki çözüm ses yok dıfır Gülme

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:22
Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

moralini bozma derim aynı tip sıkıntıyı citroen de arkadaş bebek pudrası ile çözdü ve şok oldum kasnaklarak hafiften serpeleştirdi ve ses gitti denemekte fayda var,şahsım adına ilk an bende inanmadım am asonrasında ki çözüm ses yok dıfır Gülme

nasıl yani hocam nereye serpiyoruz bebek pudrasını:)

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:23
kasnakların kıvrım kısmına döktü ve sesi kesti dediğim gibi şaka gibi ama çözüm oldu komik gelse de şahit oldugum bir olay Gülme

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:27
walla hocam yarın bi deneyeyim bakalım ne olacak, 
komik olsada işlevsel olması önemli, benim mesela şuan sinyal kolunun içinde sünger var com2000 arızalı dönüşlerde sinyal problemi var, bi sünger sıkıştırdık geçti:) arkadan küt küt ses geliyordu 200 tl harcadık kesilmedi sonra metin kardeşimiz silikonla amartisörleri takozları yukarı yapıştır dedi ses kesildi şimdi pudraylada bu sesi kesersek değme keyfimize yarın sonucu bildiririm artık:)

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:30
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

walla hocam yarın bi deneyeyim bakalım ne olacak, 
komik olsada işlevsel olması önemli, benim mesela şuan sinyal kolunun içinde sünger var com2000 arızalı dönüşlerde sinyal problemi var, bi sünger sıkıştırdık geçti:) arkadan küt küt ses geliyordu 200 tl harcadık kesilmedi sonra metin kardeşimiz silikonla amartisörleri takozları yukarı yapıştır dedi ses kesildi şimdi pudraylada bu sesi kesersek değme keyfimize yarın sonucu bildiririm artık:)

umarım olur üstat olursa ne mutlu bildiğim ve en son Fransa seyahatimde öğrendiğim kadarıyla citroen ve peugeot motorları aynıymış,umarım sorununuz bu komik pudra işi ile geçer..

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: aspirinxlarge
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 22:39
Arkadaşım aynı sorun bende de var. Bu ses motor ısınında kısmen kesiyor ama inceden yine geliyorsa kasnaktanmış eğer ses ısınınca direk kesiliyorsa kayış değiştir kayış sıklığı ile alakası yok çüngü gergiyi otomatik yapıyor.  Seninle bendeki sorun aynı ben p. tesi götürüyorum servise triger ile set değişim vs herşey dahil 400 tl ama sen triger yapmıcan yaklaşık 100-150 arası bişey tutar . ama yıne de en az 2 yere sor derim.  Bide ustasına götür. 3 lira fazla ver ama ustasına yaptır.  istanbulda olsan aynı zamanda aynı servise sokardık senin aracıda.  

-------------
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco

Mesajı Yazan: harmus
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 02:45
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

...............  cunku  kasnagın ıcı kaucuk  tıtresımı onlemek ıcın buda zmanla  erıyo ıcı bosalıyo kasnagın bosa donuyo :) tecrubeyle sabıt :D 

Kasnak içi kauçuk olduğu için zamanla yıpranıyor. Ben geçen yıl aynı sorunu yaşamıştım. Memlekette olduğumdan orijinal servisine kadar elletmeyeyim diyordum. Ancak, yolda giderken akü uyarısı ve ardından bir anda kasnak boşa dönmeye başladı. Yavaş yavaş giderek Edremi^'te yan sanayi ürünü ile yaptırdım.
Fakat, yukarıdaki ses kasnağın içinin boşalmasının sesi değil. En azından bende öyle değildi ses. İlk çalıştırmada veya düşük viteste ses oluyor, hız artınca kesiliyordu.

-------------
Sevgiyle Kalın.

Mesajı Yazan: nteker
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 08:34
Arkadaşım bu sesin benzeri bende de vardı buluncaya kadar sinir oldum. Krank kasnağı değişti gitmedi ses, v kayışı değişti gitmedi ses, en sonunda serviste dinlediler sesi ve gergi rulmanından kaynaklandığını söylediler ve otomatik gergi rulmanı taktılar ve ses artık yok. Bende ses ilk çalışmada gelip belli bir süre sonra gidiyordu eğer sende de böyleyse gergi rulmanına bir baktır.

-------------
Peugeot 2004 model 307 1.6 XR (LPG'li-LANDİ)

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:16
hocam ses ilk çalışmada var sonrasında yok, motor soğukken oluyor yani. sonra bi kere yürüyünce ses falan kalmıyor, beni tereddüte iten de bu kimisi dedi kasnak kimi dedi rulman yarın servise götürecem artık gerçi bu akşam pudra dökesim var baktım çok karışık nereye dökeceğimi bilemedim:)

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:19
Orjinalini yazan: aspirinxlarge aspirinxlarge Yazdı:

Arkadaşım aynı sorun bende de var. Bu ses motor ısınında kısmen kesiyor ama inceden yine geliyorsa kasnaktanmış eğer ses ısınınca direk kesiliyorsa kayış değiştir kayış sıklığı ile alakası yok çüngü gergiyi otomatik yapıyor.  Seninle bendeki sorun aynı ben p. tesi götürüyorum servise triger ile set değişim vs herşey dahil 400 tl ama sen triger yapmıcan yaklaşık 100-150 arası bişey tutar . ama yıne de en az 2 yere sor derim.  Bide ustasına götür. 3 lira fazla ver ama ustasına yaptır.  istanbulda olsan aynı zamanda aynı servise sokardık senin aracıda.  

walla hocam keşke istanbulda olsaydım, burdaki ustalar bi açıp bakalım diyolar önce bi dinleyeyim nedir ne değildir diyen yok, servis zaten alışmış diyor aracı bırak biz test ederiz ertesi sabah seni arar bilgilendiririz :) en sonuda kafam atacak sanayiye pejo servisi açacam:) en azından bende gelene bi açıp bakalım derim yani:D

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:35
Bu ses bende de vardı.Usta baktı,kayış biraz gevşemiş dedi.Herhsngi birparça değişmedi.Kayışı gerdi nası yaptıysa,ses kesildi..

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 16:19
bugun başka bi ustaya baktırdım araca, sağını elledi solunu elledi, dediki küçük çocugun var mı? bende dedim ki ne alaka çocuk mu bozdu arabayı:) yok abi dedi buna pudra dökmemiz lazım, bende geçen fevzi arkadaşımızın demesi üzerine pudrayı almıştım fakat nereye dökeceğimi bilemediğimden dökmemiştim. sonra adama dedim bagajda var pudra, bu sefer adam dediki abi millet bagajda stepne taşır sen pudra mı taşıyorsun:) anlattım durumu dediler doğru tespit yapmışlar pudrayı döktü bolca, bakalım yarın sabah ne olacak, merakla sabah olmasını bekliyorum:)

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 16:32
sen şimdi ustanın pudrayı döktüğü yerinde fotoğrafını çek paylaş bizde bişeyler öğrenelim yaw :)

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:07
hocam kayışın üstüne döktü pudarayı bende baktım böle hiç aklıma gelmedi o an videoya almak ama şunu tecrübeyle söyleyebilirm arabayı ilk çalıştırırken heryer pudra oluyor tecrübeyle sabit:)yarın bi resim çekerim ben size paylaşırım burda

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:11
Geçmiş olsun abicim Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:11
pudarayı v kayışın üzerinemi döktü yoksa koruma kapağını açıp triger kayışınamı döktü.
merakımı mazur gör çünki bendede var kasnak seside oan göre dökücem belki aynı sıkıntıdır Alkış

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:12
ilginç bi teknik ama nereye kadar goturur sızı orası malum uzun yola cıktıgınız da yolda bırakmasın :)

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:13
hocam bende o koruma kapağı yok herhalde çünkü usta sende bu kapak yok 30 lira bişey dedi al takalım onuda dedi. o videoda görünen kayışın üstüne döktü pudrayı

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:18
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

ilginç bi teknik ama nereye kadar goturur sızı orası malum uzun yola cıktıgınız da yolda bırakmasın :)

hocam ben bu ustaya gidene kadar bi kaç usta gezdim, kimisi rulman dedi kimi kasnak dedi. diğer ustalar sesi tarif edince şudur yada budur demişlerdi, bu usta kaputu açtı oraları iyice bi elledi:) baktı dinledi sonra sadece sabahları mı yapıyo diye sordu bende evet dedim o zaman çözüm pudra dedi:)
benim tahminimce yaptıgı tetkikten sonra herhangi bir sorun bulamadı:) son çare pudra dedi diye düşünüyorum. bu usta sadece pejo citroen ustasıymış bi arkadaşım tavsiye etti, ve görünce şaşırdım dükkanının önünde bir sürü araba vardı benim gezdiğim diğer pejo ustaları boş takılıyorlardı, bilmiyorum iyi bi ustamı değil mi ama bir sonraki tamir işi için ona götürecem arabamı bakalım nasıl bi izlenim bırakacak:)

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:48
inş bekledıgınız gıbı guzel cıkar ustanız  bı sorun cıkmaz heralde ozaman kayıstan kasnaktan cunku kullandıgımız araclar trıptonık ve kasnak bı sekılde koptugunda yada kayıs koptugunda sanzımana bı zarar gelmesın motorada aynı sekılde 20 tllık kayıstan kacıp komple motor yaptırmakta var :)

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2011 Saat 17:53
hocam arabanın trigeri yeni değişmiş, bugun bu bakan usta da aynısı dedi ben dedim değişelim trigeri falan diye gerekiyorsa adam ben sölemeden kendi söledi bunun trigeri yeni değişmiş diye, aldığım adam da öle demişti trigerini yeni değiştirdim diye, valla bilemedim ne olacak şimdi bi yanım diyorki yarın ses çıkarmasın araba bu sıkıntıyı halletmiş olayım, bi yanım da diyorki arkadaş ses çıkarsında varsa bi sıkıntı ortaya çıksın gidip yaptırayım çünkü biliyorum ki ses çıkmazsa yarın sabah bu işin üstünü çizecem:)

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 11:19
arkadaşlar bu sabah itibariyle ses kesildi. pudra pudra pudra:)

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 12:08
dsene benim çözüm işe yaradı sevindim kardeşim ;)

ismim geçsin lütfen fikir benim diye böbürleneyim :):) Dil Çıkarma

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: tuncaksoy
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 13:33
Ustanın bilgilerini verseniz de kenarda bulunsa =)

-------------
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 13:46
direk yukardan kayışamı boşalttınız pudrayı anlamadım şmdi????

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 14:18
bakalım bunu birde ben deneyeyim.Sırıtma

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 14:30
kayışların üstüne serpiştiriliyor,öyle abartı kullanım söz konusu değil,ama sesi kesin olarak kesiyor :)

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 15:36
bizde bi deniyelim bakalım....
Gülme

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 16:40
Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

kayışların üstüne serpiştiriliyor,öyle abartı kullanım söz konusu değil,ama sesi kesin olarak kesiyor :)

fexzi arkadaşımın tavsiyesiyle ezcaneden almış olduğum pudrayla ustaya gittim pudrayı usta direk kayışın üstüne boşalttı ve çalıştır dedi, ses gitti:) herkese tavsiye olunur, 

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:28
Video nerde ?

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:00
valla süper çözüm tüm sorunlar böle çözülse pudra , pişik kremi  , ıslak mendil felan :) ne harika olur

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: elerot
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2012 Saat 23:59
bende de buna benzer ses geliyordu kayış dedik denedik değil kasnak dedik değiştirip denedik değil dinamo ile klima kaldı geriye klimanın bilyesiymiş meğer değiştirdik oldu bu arada gergiden de oldum meğer onun bilyede sorun varmış süprüz oldu velhasıl olay kayışın geçtiği her kademeden olabilirdi... bu arada fiyat vereyim ben meseleyi klimanın başındaki bilyede çözdüğüm için sadece onu yenisiyle değiştirdim kafanın hepsini değil sadece bilye çaktırdık 50 liraya sorun çözüldü. 

ayrıca pudra olayı geçici çözüm değilmi ya gerçekten uzun vadede sorun tekrarlamıormu? enterasan mış?

Bİ SORUM DA VAR? debriyaja basınca kesilen cik cik cik diye bi ses var? baskı balatam değişimi geldi debriyajım çok sert bu sesinde bununla bağlantısı olabilir mi?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2012 Saat 07:50
Orjinalini yazan: elerot elerot Yazdı:

bende de buna benzer ses geliyordu kayış dedik denedik değil kasnak dedik değiştirip denedik değil dinamo ile klima kaldı geriye klimanın bilyesiymiş meğer değiştirdik oldu bu arada gergiden de oldum meğer onun bilyede sorun varmış süprüz oldu velhasıl olay kayışın geçtiği her kademeden olabilirdi... bu arada fiyat vereyim ben meseleyi klimanın başındaki bilyede çözdüğüm için sadece onu yenisiyle değiştirdim kafanın hepsini değil sadece bilye çaktırdık 50 liraya sorun çözüldü. 

ayrıca pudra olayı geçici çözüm değilmi ya gerçekten uzun vadede sorun tekrarlamıormu? enterasan mış?

Bİ SORUM DA VAR? debriyaja basınca kesilen cik cik cik diye bi ses var? baskı balatam değişimi geldi debriyajım çok sert bu sesinde bununla bağlantısı olabilir mi?

Debriyaj pedalinda kavrama noktasinda ya da daha yukarlarda titreme var mi?
Birde aracinizi stop ettiginizde, tam motor dururken bir ses yapiyor mu?

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2012 Saat 12:29
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: elerot elerot Yazdı:

Debriyaj pedalinda kavrama noktasinda ya da daha yukarlarda titreme var mi?
Birde aracinizi stop ettiginizde, tam motor dururken bir ses yapiyor mu?
benimde vardı kasnakla çözdüm durumu..
ayrıca kavrama noktasında benim titreme var 

Mesajı Yazan: seyyah772000
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2012 Saat 13:48
krank kasnağı dağılmış 140 tl falan orjinali değiştirebilirsiniz.

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2012 Saat 15:02
Aynı sorun bende de vardı. 3 ustaya gösterdim anlamadı. Ta ki bri gün sabah evimin önünde arabayı çalıştırdığımda krank kasnağının yerinden çıkıp yolda yuvarlandığını görene dek. Krank kasnağında sorun var.

Mesajı Yazan: burakrak53
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2016 Saat 11:11
Merhaba krank kasnağı bu en altta büyük olan mı? bir de krank kasnağı değişirken trigeri sökmeye gerek var mı? Benim arabamda da o kasnaklar'dan birinde problem var ama hangisi anlayamadım kayışı gevşetip elle kontrol ederek gergi rulmanında mı  sorun var yoksa krank kasnağındamı olduğunu anlıyabilir miyiz? veya hepsini değiştirip yeni kayış mı taktırsam çok maliyetli olur mu acaba?

-------------
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye

Mesajı Yazan: Bha41
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2016 Saat 22:35
selam hocam. pudrayla sesi kestiniz şuan devam ediyor mu? bende de aynı ses vardı kayıştandır diye değiştirdik ses devam ediyor. ne tavsiye edersiniz?

Mesajı Yazan: Deniz44
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2016 Saat 19:45
Bugun bende debedim ve pudranin gucu :)) paylasim icin tskler....

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2016 Saat 22:37
Orjinalini yazan: Deniz44 Deniz44 Yazdı:

Bugun bende debedim ve pudranin gucu :)) paylasim icin tskler....

Nasil doktunuz pudrayi? Calisirken mi dururken mi?

Mesajı Yazan: Deniz44
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2016 Saat 22:50
Araci calistirdim sonrasinda doktum hocam sesten eser kalmadi ole fazla dokmeyede gerwk yok 2 3 hamle yapin yeterli zaten ...

Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2016 Saat 23:23
Anladim hocam tesekkurler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net