Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yolda kaldım Acil (Videolu) (Çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19484
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 07:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yolda kaldım Acil (Videolu) (Çözüldü)
Mesajı Yazan: Lion46
Konu: Yolda kaldım Acil (Videolu) (Çözüldü)
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 15:02
Arkadaşlar az önce aracımı çalıştırmak istediğimde çektiğim videodaki sorunla karşılaştım işin tuhaf yanı anahtarı kontağa taktıgımda hız ibresi yerinden oynuyor,marşa bastıgımda garip bir uyarı sesi geliyor ve farları yaktıgımızda aracın göstergelerini aydınlatan lamba kısa süreli yanıp sönüyor halbuki ne farlar açık nede parklar araçta economy mode yazıp duruyor,normalde kontağı açtıgımda hararet göstergesi ve benzin göstergesi bir full olup sonra normal değerine ulaşıyordu ama şu an yerinden bile kıpırdamıyorlar.Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

-------------
2009 Peugeot 308 Vti tiptronic 120 hp ''inci siyah'' Prins Vsi 2 Lpg Kiti

Cevaplar:
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 15:23
Geçmiş olsun abi ben sorunundan anlamıyorum ama elektrik tesisatıyla alakalı olabilir diye düşündüm. Akünün kutup başını çıkarıp 5-10 saniye bekleyip geri takıyolardı 307' ciler ???

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 15:40
trafik sigortanızın(Genelde ücretsiz çekici hizmeti oluyor. Benim sigorta poliçemde böyle bir hizmet var.) çekici hizmeti varsa arayıp aracı yetkili servise çektirin bence.

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 15:42
Orjinalini yazan: maverick maverick Yazdı:

trafik sigortanızın(Genelde ücretsiz çekici hizmeti oluyor. Benim sigorta poliçemde böyle bir hizmet var.) çekici hizmeti varsa arayıp aracı yetkili servise çektirin bence.
bana göre korkulacak birşey yok. sorunun, motora ve diğer aksamlara zarar vermemesi için sistem kendini koruma altına almış.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:08
bence bir arıza değil sistem kendini bazı şeylere karşı korumaya almış ve marşa basmana izin vermiyor. yüksek ihtimal benzinin bitmiş ya da ço az kadığı için boşuna çalıştırmaya uğraşma diye akü marş motoru vs boşuna zorlama diye korumaya alıp marşa bastırmıyor olabilir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:13
Sorun çözüldü arkadaşlar akü bitmiş aküyü değiştirdim 60 amperlik çelik akü taktırdım araç çalıştı.Bu vesile ile bu video bundan sonra sorun yaşayacak arkadaşlara yardımcı olur umarım.

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:15
geçmiş olsun başlığın yanına çözüldü yazarsanız daha iyi olur

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:18
uzun süre çalışmamışmıydı araç?

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:21

uzun süre değil sadece dün yerinden hiç oynamadı bugunse çalıştırmak istediğimde bu sorunla karşılaştım ama çözüldü çok şükür.

-------------

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:31
Geçmiş olsun :) akü bittiğinde hiç yanmaması gerekmiyomu yav :D benimde wooferin düğmesi var lanet cihazın teli kopmuş aküyü bitirmiş ne kapılar açılıyo ne bir ışık var :)))

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 16:34
İnş aküdür sorun çünkü şarj dinamosundanda yapabilir akü şarj olmazsa bedavadan akü değişmiş olmasında

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 17:29
geçmiş olsun hocam

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 19:00
Geçmiş olsun

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 08:14
aynısı başıma gelseydi..keşke zamanında görseydim konuyu bilgiledirirdim seni..307 de akü gücü belli bi seviyenin altına düşünce araç böyle korumatya alıyo kendini..bu yüzden 2010 bedava çekici hakkımı kullanmıştım :)

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesajı Yazan: bahadiryor
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 08:23
Mrb. Akü değişimi nasıl yapılıyor. Direk çıkar yerine yenisini takmı yoksa araba çalışır vaziyettemi çıkarılıyor?

-------------
2003 OrientDarkBlue 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net