Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gaza Geldim...(Resim Eklendi)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19470
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 05:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Gaza Geldim...(Resim Eklendi)
Mesajı Yazan: gravis_pro
Konu: Gaza Geldim...(Resim Eklendi)
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 01:04
Yeni aldığım 106 QS aracıma Cecoli Cem kardeşimizin yardımlarıyla ve tavsiyesiyle Salı günü Atiker Fast sistem taktırdım. Tecrübe etmeden paylaşmak istemedim. Öncelikle belirtmek isterim ki gerçekten yapılan işçiliği beğendim. Taktırmadan önce de forumda daha önce taktıran arkadaşların yorumlarını da okudum. Her ne kadar gözümle görmeden fazla itibar etmemiş de olsam gördükten sonra ne kadar haklı olduklarına da kanaat getirdim. İşçilik 10 numara, ilgi alaka desen öyle. Buradan başta Cecoli olmak üzere dönüşümü yapan firmaya ve ustalarına çok çok teşekkür ederim.

İlk izlenimlerime gelince, çekiş, hızlanma hiç bir fark yok. Sabit devirlerde (2500 d/dk) yada yüksek devirlerde (5000 d/dk) LPG-Benzin / Benzin-LPG geçişlerinde hiç hissettirmiyor. İşlem bittikten sonra Cecoli ile tanışma fırsatımız oldu. kendisi de bizzat test etti. Herşey geyet güzel.Otoban da boş yolda deneme amaçlı 180 km/h hızlara kadar çıktım banamısın demedi. Yakıt tüketimini ise henüz ölçtüm ;

Ölçme yöntemi malum full depo km sıfırlandı tekrar fullendi ve %80 şehir içi sıkışık trafikte ve devirli kullanımda 100 km de 10,75 Lt tüketimi var. Şimdilik izlenimlerim bunlar. 106 QS LPG li kullanan arkadaşların son tüketim değerleri nedir. Belirtirseniz sevinirim.

Herkeze selamlar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Saleeh
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 01:09
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 08:57
iyi günlerde kullanın
saygılar

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 09:13
Rıca ederım abı ne demek... Hayırlısıyla gule gule kullanmanı dılerım. Aracınında masallahı var Gülme

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 09:19
Hayırlı Uğurlu Olsun...

Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2011 Saat 20:38
Hepinize teşekkür ederim.

Cem arada bir tecrübe edersin artık. Neyi var neyi yok görürüz Gülme

Mesajı Yazan: AliÖzagan
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2011 Saat 20:39
hayırlı olsun

-------------
Peugeot 206 1.4 XR 2001 model Otomatik Benzin(Şeytan Kırmızı) B Rh(-)

Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2011 Saat 22:01

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2011 Saat 22:16
hayırlı olsun ....

Mesajı Yazan: Erman41
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 00:02
hayırlı olsun 

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 11:32

Sistemin resimlerini ekledim.

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 11:39
hayırlı olsun. Cem kardeşimizin beğendiğim çok güzel bir sözü var " biz tasarrufumuza devam edelim " 

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: 06K3892Böcüük
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 12:06
hayırlı olsun

-------------
06K3892 --->2001 Model 206 Gti 2.0 151Hp Böcüük .)

"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her   şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 12:42
Hayırlısı Olsun Abicim...
Doğru Yolu BulmuşsunGülme

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 12:49
h.o :)) 

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 13:25
Benzinden hiç bir farkı yokken bugun için ortalama 12 Lt benzin yerine 9 Lt LPG neden kullanmayalım :)

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 13:26
hayırlı uğurlu olsun inşallah ama şöyle birşeyden korkuyorum Allah korusun Allahım yazdıysa bozsun ama arkadan gelen bir darbede çok tehlikeli sonuçlar çıkabilir ortaya :( bagajın ortasına monte ettirseydiniz keşke arka koltuğun oralara çünkü tam sıfır'a sıfır duruyor 

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 13:28
Orjinalini yazan: Burak07 Burak07 Yazdı:

hayırlı uğurlu olsun inşallah ama şöyle birşeyden korkuyorum Allah korusun Allahım yazdıysa bozsun ama arkadan gelen bir darbede çok tehlikeli sonuçlar çıkabilir ortaya :( bagajın ortasına monte ettirseydiniz keşke arka koltuğun oralara çünkü tam sıfır'a sıfır duruyor 
O Kadarda Değil Burak Gülme
Neticesinde LPG Tankı 
Yağ Tenekesi Değil;
Ona Bakarsan Benzin Depoları Daha İnce Sac tan İmal Ediliyor...Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 05 Kasım 2011 Saat 13:30
Nereye monte ettirirseniz ettirin böyle ağır bir durumda sonuç değişmeyecektir. Her halukarda arka kısımda bulunacak. Fakat deponun yapısı ve sac kalınlığı basit değil. Büyük darbelere mukavemet gösterecek güçte.

Mesajı Yazan: deamod
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 19:32
Hiç bişi deyilde araban çok temiz duruyor hayran kaldım yemin ediyorum...

-------------
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 19:37
Orjinalini yazan: deamod deamod Yazdı:

Hiç bişi deyilde araban çok temiz duruyor hayran kaldım yemin ediyorum...

Çok daha güzelleri sizlerin olsun. Teşekkür ederim. Araç uzun zaman Ankara da kullanılmış. 2-3 yıldır İstanbul da sanırım. Gayet temizdi. Beni de temizliği cezbetti.

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 20:59
Hayırlı olsun  gaz şamandıran daima full olsun lpg yi takanla taktıktan sonra bidaha görüşmek nasip olmasın.Lpgen hiç bozulmasın , karşılaştırmalarda hep az yakanların arasında olasın KahkahaStar HAYIRLI BAYRAMLAR

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 21:00
Benzin lpgden daha kaliteli bir yakıt , yani daha iyi patlar EmbarrassedSırıtma

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 21:55
hayırlı olsun güle güle kullan

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 22:33
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Hayırlı olsun gaz şamandıran daima full olsun lpg yi takanla taktıktan sonra bidaha görüşmek nasip olmasın.Lpgen hiç bozulmasın , karşılaştırmalarda hep az yakanların arasında olasın KahkahaStar HAYIRLI BAYRAMLAR
Orjinalini yazan: Üçyüzaltı Üçyüzaltı Yazdı:

Benzin lpgden daha kaliteli bir yakıt , yani daha iyi patlar EmbarrassedSırıtma

Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

hayırlı olsun güle güle kullan

Teşekkür ederim.

Bu arada kalitesini bilmem ama benzinde nasıl gidiyorsa LPG de aynı hiç bir fark yok. Tüketimini merak edenler aşağıdaki konuya bakabilir Embarrassed
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19671&title=106-qs-lpg-tketim-sonular" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19671&title=106-qs-lpg-tketim-sonular

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 22:43
"Benzin lpgden daha kaliteli bir yakıt , yani daha iyi patlar " bunu ben arkadan vurduğun zaman lpg patlayabir dien arkadaşa demiştim  Sırıtma

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2011 Saat 23:57
Haklısın. Aşağıda tank ile ilgili bir alıntı var. Bu arada 106 nın kullanım kitapçığında fabrikasyon LPG li motor seçeneği de mevcut. 

* Stepne ya da silindir şeklinde imal edilmiş LPG tanklarının maksimum test basınçları 105 bar dır.Benzin tanklarının test basınçları

ise 5 bardır.Tank et kalınlığı ise 3,5-4,5 mm olup kaynak yerleri rontgen filmi ile test edilmiş olup, Avrupa kalite belgesi E-CE-R 67

ve TSE standartlarına uygun imal edilmişlerdir.Benzinli araçlardaki benzin tankları kalınlığı ortalama 1mm kalınlıktadır.Et kalınlıkları

ve test basınçları karşılaştırıldığında LPG ve benzin tankının farkı gayet açık bir şekilde görülmektedir.

Ateşleme sıcaklığı 500* C"dir.Ateşleme sıcaklığının yüksek ve yakıt karışım oranının düşük olması

nedeni ile benzine göre LPG kaçağından yangın tehlikesi azdır.......

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2011 Saat 08:40
bu patlama işinden bende korkuyorum allah göstermesin tabide

arkadan daha önce kaza yaptım kendi aracımla arkadan vuraz araç çeki demirine vurdugundan bagaj içi yırtıldı arka panel yamuldu o lpg tankını o şekilde değilde direk kolduk dibine koysaydınız keşke

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2011 Saat 10:54
Ozellıkle Hakkı ve Gokhan abılerıme ve dıger arkadaslarımada selamlar... Bu bırlık ve beraberlıgımız daım olsun Hug

Gokhan abının aracı benımde hosuma gıttı nazar degmesın dıye kendısınede soylemıstım buradanda soyleyeyım. "masallah nazar degmesın"

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2011 Saat 11:03
Hayırlı olsun temiz bir lpg'li araç kullanman dileğimle. Thumbs Up

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2011 Saat 11:35
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Ozellıkle Hakkı ve Gokhan abılerıme ve dıger arkadaslarımada selamlar... Bu bırlık ve beraberlıgımız daım olsun Hug
Gokhan abının aracı benımde hosuma gıttı nazar degmesın dıye kendısınede soylemıstım buradanda soyleyeyım. "masallah nazar degmesın"

Allah razı olsun Cem kardeşim.

Orjinalini yazan: mehmet eren mehmet eren Yazdı:

Hayırlı olsun temiz bir lpg'li araç kullanman dileğimle. Thumbs Up

Aynı dileklerle teşekkür ederim. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net