HDI motor horultusu(ÇÖZÜLDÜ)
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19457
Tarih: 22 Mayıs 2025 Saat 16:34 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: HDI motor horultusu(ÇÖZÜLDÜ)
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Konu: HDI motor horultusu(ÇÖZÜLDÜ)
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 18:06
arkadaşlar aracımda bir süredir horultu şeklinde bir ses var.
Bu ses hava filtresini değiştirdikten sonra meydana geldi.
2. vitese atıp gaza bastığımda motor devirlenirken 1500 devirde Hortt diye ses geliyor titreşimli olarak.
devir yükselince kesiliyor.Hava filtresi kutusuna tekrar baktım.Hava emiş borusuna baktım.Bağlantı yerlerini kontrol ettim.Fakat bir türlü sesi kesemedim.
Başına böyle durum gelen var mı?Çözüm fikri olan.Teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 18:31
Bende hiç olmadı.
------------- PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58 ▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 18:52
Benim başıma geldi 3071.4hdi de hava fitre kutusunu sökmüştüm sonra takarken kutunun arkasından ön tarafa gelen plastik emiş borusunu , arka taraf bağlantısını düzgün takmamışım çok tatlı ses çıkarıyodu.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 21:15
Teşekkür ederim arkadaşlar
galiba bu sorun plastik emiş borusunun titreşiminden kaynaklanıyor. çünkü filtre kutusunda kesinlikle kaçırma ya da boşluk yok.
(çok abartılıcak bir ses de değil aslında ama benim kulağım sürekli motorda olduğu için sadece ben duyuyorum.)
Çözücem bu işi İNŞALLAH...
|
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 00:58
Problem çözülmüştür.Konu silinebilir.
Ses alt karter muhafazasının titreşiminden kaynaklanıyormuş.Hallettim.
|
Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2011 Saat 09:10
:))) Bu karter muhafazası hakikaten çok gıcık bir olay.. :) Benim karter muhafazası plastik iken bir sorun yoktu. Sonrasında ben demir olanı taktırdım ve 1500 devir ve sonrasında sanki ön konsoldan ses geliyor gibiydi.. En sonra aklıma karter muhafazasını değiştirdiğim geldi. Gidip adam gibi vidalarını sıktırınca ses kesildi. :))
------------- Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
|
|