Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

com2000 tuş tamam, ama bir sorunum var

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19451
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 02:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: com2000 tuş tamam, ama bir sorunum var
Mesajı Yazan: iamrasit
Konu: com2000 tuş tamam, ama bir sorunum var
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:02
Sağolsun cuneytatay adlı üyenin hazırlamış olduğu nasıl yapılır (bknz: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16691&title=peugeot-206-yol-bilgisayar-com2000-tu-yapm) bölümünü okuyarak bende com2000 tuşunu resimlerde görüldüğü gibi aynen yaptım. Öncelikkle cuneytatay 'a çok teşekkür ediyorum.

Aracım 206+ ve tek satır ekran var. Şuan o tuş çalışıyor ama basınca sadece sıcaklığı-tarihi gösteriyor.(tek satır ekran olduğu için sanırım.)  Şimdi 3 satır ekran taktırmak istiyorum yalnız aracımı yeni aldım ve garantili, garantinin bozulmaması için serviste mi yaptırmam gerekiyor bu işlemi? 2 yıl garantim var ve bozulsun istemiyorum açıkçası. Servisi aradım ekran 380 TL dediler + birde işçiliği olacak tabiki bunun.

Sizce ne yapmalıyım? tek satır ekranda yol bilgisayarı aktif olur mu ? yoksa 3 satır ekran almalımıyım? garantinin bozulmaması için hangi yolları izlemeliyim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:09
çok merak ediyorum gerçekten ne yapmalıyım , bilen birisi yok mu acaba :(

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:12
aracın garantisi bozulur diye bir şey yok arkadaşım.Şöyleki mesela sen aracına kaçak dandik yakıt koydun aracın zarar gördü motorun yalan oldu.Tamam onu karşılamaz garanti ama elektirik aksamını yani motorla alakasız olan kısmı karşılamak zorundalar.Kendin değiştirirsin yarın öbür gün o değiştirdiğin parça harici herşeyin garantisi devam eder

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:16
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

aracın garantisi bozulur diye bir şey yok arkadaşım.Şöyleki mesela sen aracına kaçak dandik yakıt koydun aracın zarar gördü motorun yalan oldu.Tamam onu karşılamaz garanti ama elektirik aksamını yani motorla alakasız olan kısmı karşılamak zorundalar.Kendin değiştirirsin yarın öbür gün o değiştirdiğin parça harici herşeyin garantisi devam eder

Servisi aradım ordan oraya aktardılar beni garanti olayını sorduğumda, sinirlendim kapattım bende telefonu. Eğer dediğin gibiyse sadece değiştirdiğim parça garanti kapsamı dışında kalıyorsa eğer hiç düşünmeden dışarıdan alır değiştirtirim parçayı.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:19
yol bilgisayarını ilk önce aracı  peugeot planet 2000 e bağlayarak yol bilgisayarının açılması gerek . bu işlemleri pug servisinde yaptırırsan sorun olmaz 

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:23
ekranı kendin değiştir. bişey olursada servise giderken eskisini takarsın (:

ekran tek satır olduğu için bilgisayardan açtırsan bile diğer iki satırı gösteremez çünkü tek satır (: bu yüzden önce ekranı değiştireceksin sonrada bilgisayardan aktif yapacaksın işlem tamamdır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:26
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

yol bilgisayarını ilk önce aracı  peugeot planet 2000 e bağlayarak yol bilgisayarının açılması gerek . bu işlemleri pug servisinde yaptırırsan sorun olmaz 

servisi aradım ve şöyle dediler, değiştirdiğiniz parça garanti dışı kalır ve ayriyetten o parçadan dolayı meydana gelebilecek tüm aksaklıklarda garanti dışında kalabilir. sonuçta elektronik bir parça bence dikkatli olun diye uyardı görevli beni. siz ne diyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:26
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

ekran tek satır olduğu için bilgisayardan açtırsan bile diğer iki satırı gösteremez çünkü tek satır (: bu yüzden önce ekranı değiştireceksin sonrada bilgisayardan aktif yapacaksın işlem tamamdır.

bende öyle düşünüyorum peki ekranı söküp değiştirmesi çok zor birşey midir ?

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:36
yoo, nasıl yapılırda olması lazım. okadar çok arkadaşımız değiştirdiki. bu yüzden ilk sen değilsin sorun çıkacağınıda sanmıyorum, öyle bişey olsaydı diğer arkadaşlarda sorun olduğunu belirtirlerdi, tadını çıkakrtıyorlar.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:36
servis çok abartıyor kardeşim rahat ol bişey olmaz arabana bunu yapan ben çok gördüm 

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 16:48
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

servis çok abartıyor kardeşim rahat ol bişey olmaz arabana bunu yapan ben çok gördüm 

yoo, nasıl yapılırda olması lazım. okadar çok arkadaşımız değiştirdiki. bu yüzden ilk sen değilsin sorun çıkacağınıda sanmıyorum, öyle bişey olsaydı diğer arkadaşlarda sorun olduğunu belirtirlerdi, tadını çıkakrtıyorlar.

tamamdır kararımı verdim, bu parçayı nereden kimden temin edebilirim, nerede taktırabilirim şimdi onu araştırayım. teşekkür ederim :)

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 17:11
Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06

http://www.peugeotmarket.com/" rel="nofollow - www.peugeotmarket.com

OTO EFE
Peugeot & Citroen
Çıkma Yedek Parça
0212 486 33 66

http://www.peugeotcikmacisi.com/" rel="nofollow - www.peugeotcikmacisi.com
http://www.cikma-parcaci.com/" rel="nofollow - www.cikma-parcaci.com

kolay gelsin 

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 17:16
aradım malesef ellerinde yokmuş. Ostim / Ankara 'da olan ömer otoda buldum ikinci el peugeot 307 ekranı 100 lira dedi. ama görmeden de almak istemiyorum açıkçası :/

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 19:45

Yol bilgisayarı olayını bende yapmak istiyorum ancak servisten aracın garanti dışı kalabileceğine dair banada sıkıntı yarattılar.Ayrıca yetkili servislerde yol bilisayarını takmıyorlar olmaz diyorlar hadi yaptırdın aynı şekilde garanti için sıkıntı yaratıyorlar.Ayrıca bizim 206+ larda ekranı takıp koldaki düğmeye bastığın anda yol bilgisayarı devreye giriyor ayrıdan serviste açtımaya falan gerek yok.Benim aracımın mart ayında garantisi doluyor bu yüzden mart ayından sonra yapacağım bende bu işlermi.

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 19:55
206 için bu com2000 tuşunu yapıp ekranı 3 satırla değiştirdikten sonra beyinden bişey aktifleştimek gerekiyormu yoksa direk çalışıyormu net bilgi alabilirmiyim?

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 21:22
2010 ve üzeri yani yeni kasa yani :)) 206+ lar için ayrıca aktifleştirmek gerekmiyor.3satır ekranı takıp tuşa bastığınızda otomatik olarak aktifleşiyor.Aslında zaten açık durumda ancak onu aktifleştirecek tuş ve ekran araçta olmadığı için çalışmıyor.Zaten 206+ comfort ve envylerde aynı ecu kullanılıyor.Sadece ekranı takıp envy diye daha pahalı olarak satıyor peugeot.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 21:28
Orjinalini yazan: iamrasit iamrasit Yazdı:

aradım malesef ellerinde yokmuş. Ostim / Ankara 'da olan ömer otoda buldum ikinci el peugeot 307 ekranı 100 lira dedi. ama görmeden de almak istemiyorum açıkçası :/

hocam 307lerin ki soluyor sen gene 206 ekranı al bence. bende 307 var benimki soluk bi sbah gösteriyo sonra gidiyo görüntü.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:00
Orjinalini yazan: Bahadır32 Bahadır32 Yazdı:

2010 ve üzeri yani yeni kasa yani :)) 206+ lar için ayrıca aktifleştirmek gerekmiyor.3satır ekranı takıp tuşa bastığınızda otomatik olarak aktifleşiyor.Aslında zaten açık durumda ancak onu aktifleştirecek tuş ve ekran araçta olmadığı için çalışmıyor.Zaten 206+ comfort ve envylerde aynı ecu kullanılıyor.Sadece ekranı takıp envy diye daha pahalı olarak satıyor peugeot.

Bahadır abi hızlı davranmış.

206+ bizden sorulur Sırıtma. gerekli açıklamayı yapmış.

Tek satır ekranda silecek kolunu yapman sadece dereceyi görmeni sağlar. Uzanıp ekran tuşuna basmana gerek kalmaz.
Benim aracımda daha garanti kapsamnda ama ben değiştirdim. Çünkü garanti olayı servisten servise değişiyor. Eskisini satma elinde tut onu takarsın bişi olursa. 206 ekranları bizimkine oluyor. PP2000de yol bilgisayarı kapalı olmasına rağmen verileri ben görebiliyordum ama yine de servise bi gittiğimde açtırdım. Pek bi değişiklik olmadı. Hatta hız uyarısı flnda vardı da onlar gereksiz diye açtırmadım. Dil seçeneği türkçe yoktu nedense. Ekran olayı böyle herhangi 3 satır 206-206+ ekranı bulursan fiyatı uygnsa kaçırmadan al. Ben bir tane envyden çıkma aldım.

bilgilerini günellersen daha çok yardımcı oluruz. Forumdaki abi ve kardeşlerim dışında 206+ konusunda çekinmeden bana soru sorabilirsin baya kurcaladım arabayı Dil Çıkarma

Mesajı Yazan: lkr_yldz
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:31
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

206 için bu com2000 tuşunu yapıp ekranı 3 satırla değiştirdikten sonra beyinden bişey aktifleştimek gerekiyormu yoksa direk çalışıyormu net bilgi alabilirmiyim?
eğer com2000 kolunu tamamen alıp aracındakiyle değiştirmezsen tuş yapman yeterli değil servisten planet2000 programına aracını bağlatman ve yol bilgisayarını aktif ettirmen lazım

-------------
2006 206 Feline 1.4 бензин
Cadence Digital Music Changer
195/50/15 Lassa İmpetus Revo

Mesajı Yazan: lkr_yldz
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:33

ekranı değiştirmek çok basit 2 tane torx vidasını söküyorsun o kadar

-------------
2006 206 Feline 1.4 бензин
Cadence Digital Music Changer
195/50/15 Lassa İmpetus Revo

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:47

Ben griye boyadım ama confortlarda siyah kenarda bir çerçeve var. Onu nazikçe çıkarman lazım ben defalarca çıkarmama rağmen dün çatlattım. mümkünse orta iç taraftan çizmeyecek bişi ile alttan gir ve yukarı doğru esneterek çıkar. en son alt kısmı yukarı çek. 2 adet 25 tork kullanacağın vida var hemen klima boşluğu önünde. onları söküyorsun. klima boşluğunun olduğu paneli sağ ve soldan parmak ucunla tutarak yukarı dişler çıkacak kadar çekiyorsun ve sonrasında kendine doğru çekiyorsun. 4lü flaşörün kablosu kısadır onun için soketini çıkar ve konsolu kenara koy. yanlış hatırlamıyo isem yine 25 tork ile ekranon sağ ve sol üst köşesinde vidalar var onları mümkünse düşmeyecek şekilde elini altta tuatarak sök. ekran çıkacaktır. Ekranın soketini ucundaki halka gibi olan kısmı yukarı doğru çekerek yuvadan çıkar ve diğer ekranı tak. paneli geri takarken yine yatay çizgiye paralel içe sok ve aşağı it oturt. çerçeveyide alttan başlayarak yine dikkatlice tak. Tabi bu arada 4lü flaşörü de unutma.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:55
Aliiiiiiiii seninle çoook işimiz olacak inşallah :)))
Bizim çocuk dünyaya bi gelsin hayırlısı ile araca yapmayı istediğim çok şey var.Sende alacağım çok yardım olacak.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:25
anlaşıldı..com2000'e para vermektense tuşu kendimiz imal edip serviste açtırmak daha makul gibi geldi.

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:31
Orjinalini yazan: Bahadır32 Bahadır32 Yazdı:

Aliiiiiiiii seninle çoook işimiz olacak inşallah :)))
Bizim çocuk dünyaya bi gelsin hayırlısı ile araca yapmayı istediğim çok şey var.Sende alacağım çok yardım olacak.

Abi okul ve iş biraz zor oluyor bu aralar yoğunum. Boş vakitlerimi de araba ile geçiriyorum. Aramız yakın olsa beraber güzel şeyler yapardık. Artık buluşmalarda görüşebilirsek birde bradan yazışarak bişiler yaparız. Bir ara seninle yaptıklarımı yapacaklarımı paylaşırım baya iyi olacak.

Hayırlsı ile bebek doğsun herşey hallolur.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:32
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

anlaşıldı..com2000'e para vermektense tuşu kendimiz imal edip serviste açtırmak daha makul gibi geldi.

İlk önce dikkatlice forumda cüneyt ustanın anlattığı uygulamayı yapın. Değişim görüyorusanız o zaman işleme devam edin. o zaman com2000 gerekmez.

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 00:24
okudum kardeşim yarın bakıcam değişim varmı yokmu?ona göre de ekran aramaya başlıcam uygunundan 

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 00:53
Ben cuneyt ustanın yazısını gördüm 5dk sonra denedim. dayanan böyle şeyleri beklemeye. Yaptım oldu havalara uçmuştum o zaman. Umarım bütün 206 ve 206+lar bir gün yol bilgisayarlı olur :D
Komşuda 2005 oto. var onu da gaza getirip yaptırcam Dil Çıkarma

Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 16:09
aracım 206+ ve  okuduklarımdan sonra bende yol bilgisayarına aktiv etmeyi düşünmekteyim ama kararsızım.

şu ana kadar okuduklarımdan gördüğüm,

kimi arkadaşlar 206+ da kol ve ekranı takınca yol bilgisayarı kendiliğinden aktif oldu, pp2000 den bişi aktif etmedik demiş.

kimileri pp2000 yol bilgisayarını açtık demiş.

okuduklarımdan gördüğüm diger nokta ise piyasadaki 206 ait ekranların ayakları, yeni 206+ tam uymadıgından araya bişiler sıkıstırılarak monte edilmiş.

yetkili servisler ile bişiler yapmak zor aracı alınca termometre ve rds yi forumdan okuduklarımı tarif ederek zar zor açtırdık.

yol bilgisayarı içinde benzer diyalogları yaşamak istemiyorum.

yapan arkadaşlara sorum 206+ kaç kişi kol ekran takınca yol bilgisayarını direk kaç kişi aktivasyonsuz gördü ?

kararsızım değerli fikirlerinizi beklemekteyim.

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 18:40
Hocam 206+ a yol bilgisayarını ilk yaptıranlaranım. Şans eseri çıkma envy ekranı buldum serviste anlamadılar bile değiştiğini. Çünkü düğmeleri fln aynı tek satırla.

Sen cuneyt ustanın taktiği ile kolunu düğme haline getir. Sonra çok zor ama 206+envy den çıkma ekran ara. Bu çok zor. Bulabilirsen 2002 üstü pejodan çıkma 3 satır ekran al ve montajını kolaylıkla yap. O aradaki boşluk kısmını halledersin kafana takma.

206 larda aktif etmek gerekiyormuş. Bende takar takmaz çalıştı. servise gittim adam baktı kapalı açıyım istersen dedi açtırdım. Pek bişi değişmedi.

Sen kolu hallet ekranı al sonrada kendin güzelce sök konsolu değiştir ekranı tuşu kullan verileri görürsen bi gittiğinde açtırırsın yok göremezsen yine bir ara uğra açtır. Ankarada isen yardımcı olurum bu konuda.

Ankarada birisi ekran satıyordu ama ne oldu onun yazısı bilmiyorum forumun hengamesinde kayboldu 120tlden veriyordu ekranı çok güzel fiyat kaçırma..

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2012 Saat 22:02
Orjinalini yazan: ScHerZo ScHerZo Yazdı:

206 larda aktif etmek gerekiyormuş. Bende takar takmaz çalıştı. servise gittim adam baktı kapalı açıyım istersen dedi açtırdım. Pek bişi değişmedi.

işte bu konuya kafam takıldı.pek bişi değişmedi derken neler değişmedi.

bu arada ilginize teşekür ederim.

ufaktan ekran işini araştırcam, servis sizinde kullandıgınız envy ekranına 320 tl dedi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net