Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yeni bir sıkıntıyla karşınızdayım:)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19395
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 01:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: yeni bir sıkıntıyla karşınızdayım:)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: yeni bir sıkıntıyla karşınızdayım:)
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 16:59
merhaba arkadaşlar 
arabadan değişik değişik sesler geliyor şuan, hani ford transitlerin arka kapılarından gelir ya zamanla böle gıcır gıcır gıcır diye ,böle sesler gelmeye başladı bugun arabadan arkada ses yapabilecek bütün ekipmanları sabitledim ama yinede geliyor aynı sesler. fikri olan var mı nedir acaba,,, 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 17:02
Ticarilerin degişmez bahtı :) Ama sizdede yaşanmaya başlamış kaldırım taşlı yollarda bozuk satıh larda gelmeye başlar.
-Kapı menteşelerinden gelir sıklıkle ama kesin çözümü bulunamadı sadece kesilebiliyr sonra yine piyasaya çıkıyor. Bende de var.
2008 deki 0 aldıgımz transporterı bi koö yoluna soktuk 12 binde ıken başladı her yerınden ses gelmeye :)

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 17:24
walla diyarbakırın yolları işte:) aldığımda yoktu demekki satan adamda geçici bir çözüm bulmuş:) aslında alışkın olduğum bi ses doblodan ama yinede insan duymak istemiyor:)

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 17:26
amortisör tozluklarının sesini kestiğine göre bagaj kapağından geliyor olabilir, arka emniyet kemerleride bağzen kapıya çarpıyor ses yapıyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 17:30
metin kardeşim ses arkadan geliyor ben ilkten krikodur falan diye önemsemedim sabah işe giderken öğlen oraları düzenleyip öyle çıktım yola ama gene ses devam ediyor. bugun o emniyet kemerlerine de baktım ve ordanda şüphelendim çünkü tabirimi af buyurun çok dandik duruyor kemerler:) dinmezse bu zırıltı artık elimize yağ alıp başlayacaz herhalde yağlamaya, yarın bi bagaj kapısına yoğunlaşayım bakalım:D

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 17:49
arka kapıların plastik aksamına koy elini bi bak kesilcekmi ses.geçme yerleri gevşiyo zamanla bizim bunların çünkü

Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 18:04

bizim araçta da olmuştu bu kapı içi sesler hem de araç daha yeniyken.(bizim arka kapılarda vardı bu seslerden zırıltı şeklinde)

garanti kapsamında olunca servise götürdük. ustanın başında durdum.ne yapıyor diye baktım Sırıtma

arka kapı kaplamasını söktü.İçinde kapıyı kilitleyip açmaya yarayan metal çubuklar vardı. o metalleri
 pense ile bükerek boşluklarını aldı biraz da yağladı sanırsam. O günden itibaren kapılardan gelen sesler kesildi.

Genelde bu sesler(araç içinden gelenler) plastik kaplamalar ile sac arasındaki titreşimlerden de kaynaklanabiliyor.
Bazı kişilere bu sesleri söylediğimde de çoğu kişi salla gitsin diyor. :D

bir de kapı fitillerine bakmak lazım gıcırtı varsa vazelin türü bir şey ile silinebilir.

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 18:37
hafta sonu gelsin bilimum yağlama teknikleriyle arabanın altından girip üstünden çıkacam bu hızla:)

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 19:40
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Ticarilerin degişmez bahtı :) Ama sizdede yaşanmaya başlamış kaldırım taşlı yollarda bozuk satıh larda gelmeye başlar.
-Kapı menteşelerinden gelir sıklıkle ama kesin çözümü bulunamadı sadece kesilebiliyr sonra yine piyasaya çıkıyor. Bende de var.
2008 deki 0 aldıgımz transporterı bi koö yoluna soktuk 12 binde ıken başladı her yerınden ses gelmeye :)

Gacır gucur gacır gucur uzun yolların korkulu kabusu anuvvv...

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 19:46
Sıvı gresle tüm kapıların ve bagaj kapağını yağla tık çıkmaz artık Dil Çıkarma

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 19:54
bende öyle düşünüyorum hocam hafta sonu bayramdan dönünce çıkartıp takım elbiseyi, giyecez eski kıyafetleri başlıcaz yağlamaya:)

Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 20:58
yağların en eyisi gres yağıdır :)

-------------
Kem âlât ile kemâlât olmaz...

Mesajı Yazan: emre cevik
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 21:42
kapı menteşelerini ve kapı lastiklerini kontrol et bence gevsek biryer varsa gıcırtı yapar

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:35
genelde arka bagaj döşemesinin(bagaj kapağında ki plastik bölüm) kenarları bu tarz gıcırtıları yapabiliyor..

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net