Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi çekiş ve duman sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19330
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 01:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi çekiş ve duman sorunu
Mesajı Yazan: conyaly
Konu: 206 hdi çekiş ve duman sorunu
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 18:35
ARKADAŞLAR MERHABA BEN ARANIZA YENİ KATILDIM. İSMİM ALİ AKBAŞ KONYA DA MEMURUM.. ARACIM 206 HDİ X LİNE 2003 MODEL 136000 KM DE. BENİM SORUNUM ARACIMDA KALKIŞTA ÇEKİŞ SORUNU.. FARKLI PEJOLAR DA KULLANDIM ONLAR DAHA HIZLI VE SERİ GELDİ BANA. BENİM ARACIM DİĞERLERİNE KIYASLA DAHA SESLİ ÇALIŞIYOR VE YÜKLENDİĞİM ZAMAN SİYAH DUMAN ATIYOR. KULLANIRKEN HİÇ HAZ ALMIYORUM. BAŞKA DİZELLERE BİNDİĞİM ZAMAN KENDİ ARABAMA BİNESİN GELMİYOR. NE YAPMAM VEYA YAPTIRMAM GEREKLİ CARBON CLEAN DİYORLAR. VEYA EGZOST MONİFOLTU KURUM BAĞLAMIŞTIR DİYORLAR.. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

-------------
ally

Cevaplar:
Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 18:48
ÖNCE Bİ KENDİNİZİ TANITIN , KÜÇÜK HARFLEDE YAZSANIZ OKUYABİLİYORUZ HEPİMİZ.
sonra sorunuza ayrıntılı cevap vermek çok zor çünkü arabanızın km sini yazmışsınız ama en son yağı,filtreleri nezaman değişti bakım durumu nedir onu yazsanız daha kolay yorum yapılır.fakat arabanızın siyah duman atması çok normal dizel olduğu için

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 18:56
forum kuralları geregi kucuk fontta yazı kullanıp ve  kendızı sıtede konu acıp detaylı tanıtırsanız sevınırız. sorununuzun bı cok nedenı olabılır arabanın kmsi yuksek  enjektorden olablır sanzımanın durumundan  pompa ayarsızlıgından veya turbonuzda sorun olabılır oncelıkle aracınız bakıma en son ne zaman gırdı ne ıslem gordu  bunu bılmemız gerekır

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 22:31
farklı peugeot 206 mı yoksa başka modeller mi? ben yaklaşık 15 ay oldu 132000 km idi şu an 185000 çıvarında, aldıgımda  bende aynı olayları gözlemlemiştim. Yağ , yag filitresi, mazot filitresi, hava filitresini değiştik, hava debimetresini sildik, katalizör içi dagılmıştı içini bolaştırdım araç bayagı rahatladı. ama ilk kalkış vw veya renolar gibi değil 3. vitesten sonra bayagı açılıyor..  Duman zengın hava ve yakıt karışımından yapar veya kalıtesiz akar yakıt olur..

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesajı Yazan: soldiermertefe
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 23:24
arkadaş büyük bir ihtimal senin turbo arızalı , sen turbona baktır.

-------------
2008 206 sedan comfort

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 23:33
aynı sorun bendede var..çekişini bilmem.gaza asılınca araba asılıyo çekişinden şikayetim yok da deli gibi kara duman atıyo..geceleri arabayı kullanmak istemiyorum..gaza asıldığımda arkadaki arabanın ışıklarında yükselen duman bulutlarını görmek sinirimi bozuyo..
bayram tatili için samsuna gittiğimde direk ustaya gidicem..öğrenci başıma tanımadığım trabzon sanayisinde arabayı söktürmektense bayramı beklicem 2 haftadan az kaldı..enjektör temizlettiricem,eksozu kontrol ettiricem,manifolda baktırıcam,inş. turbo değildir..bu karadumanın başka bi sebebi yok diye biliyorum.bu arada aracım 115 binde..113binde tüm filtreleri değişti bu aracın..opetten başka yerden yakıt  almam..nano tech yakıt katkısını her yakıtıma katarım.araca bor power ekledim yağına.bu kara duman harici bi şikayetim yok..ama çok canımı sıkıyor..

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 13:52
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

aynı sorun bendede var..çekişini bilmem.gaza asılınca araba asılıyo çekişinden şikayetim yok da deli gibi kara duman atıyo..geceleri arabayı kullanmak istemiyorum..gaza asıldığımda arkadaki arabanın ışıklarında yükselen duman bulutlarını görmek sinirimi bozuyo..
bayram tatili için samsuna gittiğimde direk ustaya gidicem..öğrenci başıma tanımadığım trabzon sanayisinde arabayı söktürmektense bayramı beklicem 2 haftadan az kaldı..enjektör temizlettiricem,eksozu kontrol ettiricem,manifolda baktırıcam,inş. turbo değildir..bu karadumanın başka bi sebebi yok diye biliyorum.bu arada aracım 115 binde..113binde tüm filtreleri değişti bu aracın..opetten başka yerden yakıt  almam..nano tech yakıt katkısını her yakıtıma katarım.araca bor power ekledim yağına.bu kara duman harici bi şikayetim yok..ama çok canımı sıkıyor..

bayram tatili için samsuna gittiğimde soluğu pompacıda aldım..dumanı görür görmez söküyoruz enjektörleri dedi.araç pejo ustasına çekildi enjektörler söküldü pompacıya gitti,enjektörlerin problemli olduğu yakıtı püskürtmek yerine damlattığını söyledi usta.enjektör tamir takımı (demesine göre sadece kasasını kullanmış içinde ne var ne yok değiştirip temizlemiş) değişti.bu sırada pejo ustası babamın 25 sene önceden arkadaşı çıktı.katalizörün eridiğini bittiğini ve hava geçişini tıkadığını söyledi.yenisi çok pahalı çıkması yada yan sanayisininde ellerinde olmadığını söyledi ve bu yüzden katalizör boşaltıldı tamamen...enjektörler tamir görüp temizlenip takıldı.depoya enjektör temizleyici katkı konularak araç yüksek devirde bir süre kullanıldı..duman azaldı.ustanın demesine göre yüksek devirde kullanmaya devam edicem bi süre daha ve tamamen kesecekmiş..ama hala var.kesilirse tamamen paylaşıcam.

gitmişken kırık plastik alt muhafazamı orjinal 206 çelik muhafazayla değiştirdim.

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 16:47
arkadaşım aracının enjektörlerini ve pompasını kontrol ettir.
ayrıca turbonu ve turbo hortumlarını kontrol ettir eğer en ufak bir delik çatlak varsa çekiş düşer yakıt artar hemde baya bi artar.
eğer euro dizel kullanmıyosan bundan sonra euro dizel kullan çünki bu araçların sistemi normal dizeller gibi değil daha hassas kolay gelsin.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 18:41
Orjinalini yazan: soldiermertefe soldiermertefe Yazdı:

arkadaş büyük bir ihtimal senin turbo arızalı , sen turbona baktır.
,
evet büyük ihtimal turbon arızalı  Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:08

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 21:21

Benım pompacı ustalardan aldıgım bilgiye göre enjektörlerin yenilenmesi ile yenisinin alınması arasında çok fiyat farkı çıkmıyor dediler o yüzden yenilenmesi daha mantıklı. Bu araçlarlar yapılırken ekonomiklik üzerine kurulmuş o yüzden çok performans beklemek yanlış olur aracı zorlarsan duman atar çünkü aşırı beslenır motor duman atar, performanslı olsa ıntercooler olurdu yok .... birde yakıt petrol ofisi ve opet ten aldıgım mazotlarda 3500-4000 devir dk duman atıyor fakat shell de böyle bir duman göremedin...

-------------
Peugeot 206 1.4 hdi look

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2011 Saat 23:19
@taskin mazotu her zaman opetten alıyordum.depo boş şu an yarın mazot alırken dediğin gibi shell'den hemde katkılı mazot alıp birde öyle deneyeceğim.aracın ekonomi için yapıldığının farkındayım sıkıştırmıyorumda ancak normal kalkış gidiş rampa bu tip yerlerde kara duman atıyordu..
bu arada enjektörlere gelince; yeni enjektörler 1800 tl yanlış hatırlamıyorsam,tamir takımı temizletme ayarlama sökme takma 550 tl ye mal oldu.yüksek oranda kesildi duman ama ben tamamen kesilmesini istiyorum (heleki masraf ettikten sonra) ustanın demesine göre bi süre daha atıcak temizleyince daha atmıcak..bakıcaz..

-------------
'04 golf V 1.6FSI siyah

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net