Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sunroof'un Su Alması ve Tamir Edilmesi Peugeot 307

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19284
Tarih: 19 Temmuz 2025 Saat 12:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sunroof'un Su Alması ve Tamir Edilmesi Peugeot 307
Mesajı Yazan: Feridun
Konu: Sunroof'un Su Alması ve Tamir Edilmesi Peugeot 307
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 02:11

Merhaba arkadaşlar. Sunroof su almaya başlamıştı kendim yapmaya karar verdim. Kumaş tavan açılmadan halledilebiliyor. Merak eden arkadaşların sorularını cevaplarım.

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ
"Eğer Osmanlı devleti gerçekten soykırım yapsaydı dünyada Türk'ten başka millet olmazdı"

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 07:28
Kardeşim ellerine sağlık güzel bir çalışma yapmışsın ve sorununu kendin çözmüşsün. Benim de sunrof su alıyor malesef. Yaptığımız incelemede benimkinin sorunu sunrof camı kenarındaki keçelerde 2 adet yırtık tespit ettim. Yana yana keçe arıyorum yani anlayacağın.Ama senin vermiş olduğun resimlerle bende kontrol edeyim ne olur ne olmaz.

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 08:20
ellerine sağlık çalışma çok güzel olmuş resimler ile anlatım yapman buradaki bir çok kişiye yardımcı olur.....

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 08:26
Eline emeğine sağlık kardeşim güzel çalışma Thumbs Up

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 09:19
Orjinalini yazan: ErhaN ErhaN Yazdı:

Kardeşim ellerine sağlık güzel bir çalışma yapmışsın ve sorununu kendin çözmüşsün. Benim de sunrof su alıyor malesef. Yaptığımız incelemede benimkinin sorunu sunrof camı kenarındaki keçelerde 2 adet yırtık tespit ettim. Yana yana keçe arıyorum yani anlayacağın.Ama senin vermiş olduğun resimlerle bende kontrol edeyim ne olur ne olmaz.

abi o keçeler zaten hep sızdırır, alttaki kanallarsa sızan suyu tahliye etmek için,

feridun abi ellerine sağlık. Fotoğraf nasıl ekleyeceğim diyordun maşallah fotoğraf eklemeyi öğrenmeyi geçip direk ustalık mertebine yerleşmişsin (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 09:20
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

hepimiz kardeşiz Kahkaha

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 09:34
Tebrikler güzel çalışma..
Keşke benimde sunroof.um olsada su alsa

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 10:54
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, yardımcı olduysam ne mutlu bana. Sanayideki sunroof ustası 300 Tl ye yaparım demişti. Usta yok komple tavan kumaşı sökücem yok sunroof'u tavandan indircim çekomastik yapıcam vs..vs... başka bir ustada sunroof kenarların çok su alıyor tahliye gideri suyu taşırıyor demişti cam kenarındaki keçeler bozulmuş yeni keçede takılmazmış çözüm olarakta sunroof camını değiştirelim demişti Sırıtma

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ
"Eğer Osmanlı devleti gerçekten soykırım yapsaydı dünyada Türk'ten başka millet olmazdı"

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 10:57
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

hepimiz kardeşiz Kahkaha

aynen abiKahkaha

Mesajı Yazan: hcbank
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 11:00
eline sağlık hakikaten çok yararlı ustalara 400 500 vermektense çok iyi yapmışsın

-------------
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 11:08
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: ErhaN ErhaN Yazdı:

abi o keçeler zaten hep sızdırır, alttaki kanallarsa sızan suyu tahliye etmek için,

feridun abi ellerine sağlık. Fotoğraf nasıl ekleyeceğim diyordun maşallah fotoğraf eklemeyi öğrenmeyi geçip direk ustalık mertebine yerleşmişsin (:

ustamı yok be kardeş sizlerin yanında ben daha çırak sayılırım Gülme bende sizlerden çok şey öğreniyorum. resim yüklemeyi imageshack sitesinden yükleyemedim başka resim yükleme sitesinden hallediyorum.

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ

Mesajı Yazan: aristokrat20
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 11:24
eline sağlık fakat bende aynı sorundan muzdariptim ankara webasto ya gittim komple sökeceğiz dediler sunroofu söktüler.bem başın da dururken o plastikleri fabrikanın taktığı yerden söküp 1 cm ileri tekrar taktılar sonuç hüsran meğerse sonroof arkaya kaymış komple söküp öne doğru kaydırıp tekrar sıktılar sorun çözüldü yani gereksiz 300 tl sakın aldanmayın arkadaşlar.

Mesajı Yazan: aristokrat20
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 11:31

hatta ön camdan alıyor dediler birde öncamı söküp tekrar silikonladılar gereksiz 120 tl. aman ustalara pardon yani kendini usta zannedenlere dikkat.

-------------
PEUGEOT 407 1,6 hdi executive

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 12:17
uzun süredir gördüğün en sağlam paylaşım diyebilirim..

neden derseniz çok değerli paylaşımlar mevcut fakat sunroof çok riskli bir bölge olduğu için takdir ediyorum.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 13:28
Eline emeğine sağlık.Alkış

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 14:00
teşekkürler arkadaşlar. tamir ettirseydim 300 tl sunroof,  camını değiştirmemi isteyen diğer usta da 600 tl cam parası istedi ve işçilik fiyatı buna dahil değildi. sonrada kalkıp iş yok müşteri yok derler geldimide nerden düdüklesem diye sebep ararlar. tabiki tüm ustalar böyle değil içerisinde ahlaklısı dürüst çalışanı var sözüm meclisten dışarı. bizler az çok teknik işlerden anlarız ama tamirden anlamayan bay-bayan araç sahibi arkadaşlarımız dikkatlı olmalı ve iyi araştırmalı diye düşünüyorum. bayan araç sahibi ustaya gidip vites kolu sıkıştığından kolay vites atamama problemini söylemiş ustada bunun için şanzuman sökülmesi dişli değişmesi gerekli vs sebepler sayıp dünyanın parasını aldıklarını biliyorum. oysa vites kutusu açılıp yağlanması veya küçük müdahale ile halledilmesi gereken birşeymiş sonra bayan gereksiz masrafı öğreniyor ama geç oluyor tabi.

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ

Mesajı Yazan: sinka251
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 16:19
valahi diycek bişey yok helel olsun,aynı sorun bende de var bende oradan şupelenmiştim ellerine salık 

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2011 Saat 21:16
süper çalışma, elinize sağlık,

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 12:10
teşekkürler arkadaşlar yardımcı olduysam sevinirim.

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 12:29
aynı problem maalesef bendede var , çok güzel çalışma olmuş tebrikler.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: mehmetaydinpug
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:21
çok detaylı anlatım olmuş helal olsun Alkış bu pejo parcacılarında sanruf parcası satmıyomuki millet yana yana fitil arıyo bilmem ne arıyor?????

-------------
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:40
Satıyorlar satmasına ama ufak bir tamirle tekrar kullanılabilecek basit bir plastik için bile 50 liradan açıyorlar ağızlarını BannedPeugeotta tam değerinde satılan tek ürün plastik perçinler (50 kr 1 tl) , o da her yerde bulunmuyor Dil Çıkarma

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 06:37
aynı yerden aynı sıkıntı bendede var ama sadece cok asırı yagmurda oluyodu cam sokulucek kumas sokulecek fılan dedıler yaptırmadım bende ınceleyıp cozmeye calısıyım bakalım süper olmuş

-------------
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:30

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Sunroof parçası kolay kolay bulunmuyor bulunsada çok pahalı satılıyor malesef. Tamiri çok kolay aslında :)

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:31
Orjinalini yazan: ismail özdemir ismail özdemir Yazdı:

aynı yerden aynı sıkıntı bendede var ama sadece cok asırı yagmurda oluyodu cam sokulucek kumas sokulecek fılan dedıler yaptırmadım bende ınceleyıp cozmeye calısıyım bakalım süper olmuş

İsmail sunroof giderin tıkalı olabilir giderlerine su testi yapmanı öneririm.

-------------
2005 Peugeot 307 XR
1.4 HDİ GRİ

Mesajı Yazan: deme
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2012 Saat 16:22
arkadaşlar aynı sorun bendede oldu su alıyo içeri. resimleri göremiyorum yardımcı olurmusunuz

-------------
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2012 Saat 16:23
resimleri yükleyen arkadaş tekrar güncelleyebilir mi

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2012 Saat 18:20
güncel

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 16:01
güncell yardım resimleri göremiyorum

-------------

Mesajı Yazan: mesutsen
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 17:46

herkese selam, 306 XR aracımın sunroofun dan su sızıyor,

tahliye borularından biri tıkanmış hava bile geçmiyor. tabi su birikince, tahliye havuzundanda sızıntı yapıyor. açmak için tahliye borusunun çıktığı yeri bulmaya çalıştım ama bulamadım Ouch sunroof tamircisine gitmek istemiyorum,
tamir için giden arkadaşlarım gereksiz yere sunroof u komple söküp takıyor, yağlıyor, boruları açıyor, sonrada 200 - 250 TL ödeme yapıyorsun dediler.
Gerek yok zaten sunroof yağlı halde duruyor, ben sadece tahliye borularının yerini merak ediyorum,
Bilen varmı? paylaşımlarınızı bekliyorum.

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 21:42

bunun da fotoları update edermısınız:)

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 23:48
emeğine sağlık paylaşım için tşk.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2012 Saat 16:46
güncel resimleri gören arkadaş yardımcı olabilirmi. resimleri göremyorum ben

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 20:14

resimleri güncellermisiniz

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 20:22
Hocam resimler silinmiş malesef, konu sahibi arkadaşta uzun zamandır giriş yapmamış...

Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2012 Saat 21:09
teşekkürler

-------------

Mesajı Yazan: mesutsen
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2012 Saat 17:55
Arkadaşlar merhaba,
ben aracımın sunroof unu kendim tamir ettim, fotoğraf çekmeye vaktim olmadı ancak 306 aracı olan arkadaşlar dilerlerse yardımcı olabilirim. 05372367824
aracın tavan döşemesini söktüm ve tıkanmış olan tahliye hortumunu çıkarttım. tüm forumlarda su tahliye borusunun ağzında tapa var dendi ancak bu sanırım 306 larda yok...
Tazyikli su ve hava sıkarak iyice hortumu temizledim ve sunroof havuzunda su birikince sızan yerlere slikon sıktım (zaten tahliye hortumlarını açınca gerek kalmamıştır bence ama yine de garanti olsun diye yaptım). Dikkatinizi çekmek istediğim konu hortumu çıkarınca tavan direklerinin arasından tekrar yerine yerleştirmeniz gerekiyor ancak bu iş baya bir zorlu oluyor, çok ince karga burun görevi görebilecek parçalar ile tavandan ve direk arasında hortumun yerine girmesi için baskı yapmalısınız. İnanın bu baya bi zorladı. Şimdi çok şükür yağmur altında ve üzerinde kar varken, öylece bıraktım, herhangi bir su sızıntısı olmadı.
herkese kolay gelsin.

Mesajı Yazan: asibartinli
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2013 Saat 13:00
merhaba resimleri göremiyorum arkadaşım nasıl bakacağız resimlere bilgi verebilirmisiniz

Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2013 Saat 13:46
307 de çozüm buldum. şimdi çok şükür sorun yok.

-------------

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2013 Saat 22:57

Orjinalini yazan: deme deme Yazdı:

nasıl çözüm buldunuz hocam biraz açıklama yapsanız.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2013 Saat 09:42
Orjinalini yazan: extremex16 extremex16 Yazdı:

Orjinalini yazan: deme deme Yazdı:

nasıl çözüm buldunuz hocam biraz açıklama yapsanız.

tavani içten söktüm tahliye borularıına baktım hepsi açık. zaten su dökünce su gidiyorsa açıktır borular. aslında tavanı sökmedende halledilebilir bence. sanrufu açın ön kısımda iki tarafta da olan açık tenkli bir kanal var. oranın altına su sızınca içeriye akıyor. şeffaf kanalı silikonlayıp suyu direk gidere verin çözüm olmazsa tavanı sökün. hasan arkadaşıma tekrar teşekkürler

-------------

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2013 Saat 23:42
açıklamanız için tesekkürler.yarın yağmur yağmazsa bir deniyeceğim ilginize tesekkürler.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesajı Yazan: teomann_40
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 18:24
Arkadaşlar 1 yıldır kullandığım 2004 307 aracımın sunroof u su almaya başladı. Sunroof sonradan takma , webasto marka . Nasıl bir çözüm bulabilirim ,bahsettiğiniz "su tahliye kanalları " sonradan takılanlarda da oluyor mu?

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 19:18
???????

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 21:15
onu bız bılemeyız kı taktırdıgınız yer bılır.. en guzelı takılan yerle ıletısıme gecsenız daha iyi olur

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2013 Saat 00:31
Ben taktırmadım ikinci el aldım tanımadığım bi insandan.Merak ettiğim sonradan yapılanlarda su kanalları oluyor mu ?

Mesajı Yazan: tolgatumer
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2013 Saat 03:02
Arkadaşlar aynı problem bende de var.. Tamirle ilgili fotoğraflar açılmıyor yenileme şansınız varmı acaba ? 

-------------
Peugeot 2005 307CC 2.0 (Benzin) Gri

Mesajı Yazan: SserkanT
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2013 Saat 13:15

dün akşam benim aracımda da aynı sorunu fark ettim. resimleri güncelleyelim lütfen

-------------
307 1.6i otm. XT Premium BVA

Mesajı Yazan: HASGUL
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 23:19
FERİDUN BEY MRB... SAYFAYA YENİ ÜYE OLDUM DA.. SİZİN PAYLAŞIMINIZ BENİM ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ... ÇÜNKÜ AYNI SORUN BENİM ARAÇTA DA VAR... SİZİN PAYLAŞTIĞINIZ RESİMLERİ GÖREMİYORUM DA... BU KONUDA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net