"306 XT 1,8" Sorunlar Listem :(
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19260
Tarih: 28 Kasım 2024 Saat 05:40 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: "306 XT 1,8" Sorunlar Listem :(
Mesajı Yazan: B-Devi
Konu: "306 XT 1,8" Sorunlar Listem :(
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 23:41
Arkadaşlar aşağıdaki problemlerin maliyeti hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim? Arabayı alalı daha 20 gün olmadı ve son 2 haftada 1000 TL üzeri masraf yaptığımdan dolayı gidip sormaya korkuyorum :((( Biraz fazla sorun var sanki ama affınıza sığınıyorum...
* Silindir kapağının dış contasından hafiften yağ sızıyor.
* Manifoltta çatlak var biraz ses yapıyor.
* Subap ayarı istiyor 1500 devir civarında "tiki tiki tiki" ses yapıyor.
* İç tavan lambasını yakınca kontak acılıyor. (kontak acılmadan yapılamayan işlemleri yapabiliyorum.) Örneğin kontak kapalıyken açıp kapatamadığım cam, sinyal, far vs gibi şeyler iç tavan lambasını yaktıktan sonra çalıştırılabiliyor.
* Vites "1 e" ve "Geriye" zor geçiyor.
* Arka camlara hiç elektrik gitmiyor.
* Kilometre saati çalışmıyor.
* Bagaj kapak düğmesi bozuk.
* Şoför koltuğu yanındaki Benzin kapağı kolu çalışmıyor. (Kapağı hiç açamıyorum )
* Trigger kayışı eskimiş
* Klima radyatörü yok
* Silecekler su Atmıyor
Şimdilik bildiklerim bunlar. Başka arıza var mı Allah bilir :(( İnşallah çok fazla masraf çıkmaz... Hayırlı akşamlar...
------------- Ateş Kırmızı 306 XT
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2011 Saat 23:57
bu aracı nasıl birisi kullanmış böyle ne olmuş bu araca çok geçmiş olsun
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:04
Aynı sorunlar dedemin 56 chev. sindede vardı. Hurdacıya makul bir fiyata verdik. İşiniz zor kolay gelsin nasıl bir kullanım bu ya ?
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:28
Usta sadece bunlar olsa yine iyi. Araç conta yakmıştı aldığımda. Motorcuya verdim adamın ağzı açık kaldı. Saplamalar mı ne varmış onlar haşat olmuş. conta kenarındaki vidaların hepsi yalama olmuş, adamlar da o vidaları söküp koca koca kamyon vidalarını çivi misali "ÇAKMIŞLAR". Neyse ki bizim usta yeni vida deliği actı ve o deliklere göre vida takıp o surunu çözdü. Aracı motordan cıkardıktan sonra 2 saat bile binemeden sağ ön tekerlek fırladı. Allah'tan max. 10 km hızla evin önündeki adadan dönerken fırladı. Allah korusun biraz hızlı olsam belki şuan bunları yazamayabilirdim. Meğer arabanın 4 lastiğindeki 16 bijonun tamamı kısaymış ve hepsi max 2 diş tutuyormuş.Ve ben o şekilde 1000km+ yol yaptım :( şükür ki o problemleri atlattık ama gözlemlediğim kadarıyla irili ufaklı baya bi arıza var. ÖZELLİKLE aracın elektrik tesisatı BERBAT!! motor bölümüne tam bi kablo kirliliği hakim ve araçtaki neredeyse bütün kablolar çürük :(((( Ve en kötüsü 8250 TL'ye verdikleri arabayı bana 6 ay vade var diye 10250 TL'ye verdiler. Ben de utanmadan aldım Siz yukarıdaki sorunlar içinde fiyatlarını bildikleriniz hakkında bilgi verebilirmisiniz bana :(
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:35
elektrikçiye kesinlikle gitmen gerekiyor çünki iç tavan lambanın elektrik ve şasisi kontaktan çekilmiş ve resmen kontağını açıyor triger kayışının maliyeti yaklaşık 100 tl geri kalan sorunları elektrikçi bilir.ankarada sana yardımcı olacak ustam var ama sen ankaradamısın onu bilmiyorum.yakıt kapağı kolay onun büyük bir ihtimalle teli kopmuş veya yerinden çıkmıştır.üst kapak contası ne kadar bilmiyorum.ama dediğim gibi iyi bir ustanın ilk etapta triger ve lambaya bakması lazım bu arada vites 1 ve geriye zor geçiyorsa baskı balatan bitmek üzre olduğundandır o en az 250 lira civarıdır.kolay gelsin yani sana diyeceğim işçilik dahil arabanın sıkıntıları 1000-1500lira arası tutar tahminimce ama çok düzgün bir araba olarak yıllarca binersin.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:13
umarım öyle olur çünkü alırken 2000 TL fazla ödedim ve bütün bunlar çözüldüğünde toplam maliyet 14500 TL civarı olacak :(
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:22
gittiğiniz her yerde kesinlikle bir kaç yerden fiyat alın ve işlemler yapılırken mümkün mertebe aracınızın başında bulunun.örneğin ben geçenlerde triger seti değiştirdim ve bir parça lazım oldu adamlar yan sanayi fiyatına 150tl derken ben orjinal parçayı hakan peugeotdan 100tlye aldım.bunlar önemli şeyler biliyosunuzki arabaya bakım yapılırken her parçada 3-5lira kırarken damlaya damlaya göl olur misali büyük meblalardan kurtuluyorsunuz.şimdiden allah kolaylık versin işiniz 1 günde bitmez baştan söyleyim.
|
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:31
Kardeşim çok geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun üzüldüm valla durumuna
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:32
Evet benim de hiç umudum yok bir günde biteceğine. Şu problemlerden kurtulayım başka birşey istemiyorum. Sıralama olarak En önemlisinden önemsizine doğru parça parça yaptırmayı düşünüyorum. Sanırım ilk elektrik tesisatından başlamamız gerekecek :)
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 02:01
sen dediğim gibi ilk triger sonra kontaktan alınan iç lamba sonra kapak contası bu sırayla tek tek yaptır inşallah ucuza çıkarda bende yazdığım fiyattan utanırım şimdiden allah yardımcın olsun.
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 02:09
kardeşim arac alırken herseyıne bakın ya bu sekılde bı aracı almayın ıyıce arastırın gecmıs olsun olan olmus artık saglamca yaptır ıyı bır ustaya satmaya nıyetın yoksa fıyattan kacma ucuzun sonu kotu olur
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 06:45
Hocam ne yalan söyliyim satmayı hiç düşünmüyorum. Hele bu haliyle asla satmam. Kimsenin ocağına incir ağacı dikemem. İnsanları arkamdan beddua ettireceğime benzin döker yakarım hiç düşünmem. Ama dediğiniz gibi olan olmuş artık. Ayrıca hepsi tamiri mümkün olan arızalar olduğu için şimdilik yakmayı düşünmüyorum :)
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 07:55
Büyük geçmiş olsun,ancak merak ettiğim aracı kendi başınıza mı aldınız ? Baktırmadınız mı hiç kimseye ? Sizi yargılamak adına söylemiyorum,o paraları kazanmak için hepimiz ne terler döküyoruz,harcarkende dikkatli olmalıyız.. Aracı bu haliyle bu tür fiyat politikaları ile satanlarıda sadece Allah'a havale ediyorum..
Yaptırmak istediğiniz işlemler için sitemizin sponsoru Şahin Peugeot ile görüşebilirsiniz. Kendisi Ümraniye'dedir. Sahibi Murat abimiz birçok kişiye yardımcı olmuştur. En son geçtiğimiz haftasonu ben kendisinin yanındaydım,çok makul fiyatları ve çok sağlam peugeot ustası var,derdinize çare olabilir, bir baktırmanızı tavsiye ediyorum..
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 08:11
Aracı alırken ufak tefek problemleri görmüştük ama motor için adam yeminler etti. Daha sıfır dedi 35.000 km önce yapıldı vs vs falan dedi. Kısmen doğru söylemiş, bizim usta conta yeni değişmiş demişti ama resmen alan adamı evine kadar idare etsin diye yapılmış heryeri. 2 Gün sonra S.O.S. vermeye başladı. Ayrıca ön cam da çatlaktı, En fazla 90-100 liraya değiştirirsin dedi :) 2000 TL'ye kadar masrafı göze alıyorum dedim, Saçmalama ya 200-300 liraya kapı gibi çıkartırsın bunu dedi. Sanırım bi sıfır eksik söylediAma Allah görüyor. Yetimin hakkı kimsenin cebinde kalmaz
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 09:57
Aman abi yaa,satıcının sözüne güven olur mu bu devirde,ben pert araba alıyordum neredeyse,baktırınca çıktı herşey,usta kontrol etmeden,net birşey söylemeden uzak durulmalı.. Hayatta herşey tecrübe ile öğreniliyor ama keşke böyle olmasaydı.. Rabbim'in adaletinden şüphe olunmaz,kimsenin hakkı kimsede kalmaz.. Dediğim gibi bir Murat abiye uğrayın,genel bir bakarlar,size liste çıkarırlar,kendinizde bildiğiniz yerlerden fiyat alıp kontrol edersiniz ama aracı alırken baktırdığınız usta kadar, bu işlemleri yaptıracağınız usta da çok önemli,2 kuruş fazla kazanıyım diye haysiyetini yitirmiş "usta" sıfatı taşıyanlara dikkat..
|
Mesajı Yazan: redline
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 11:09
Arkadaşım üzüldüm durumuna inşallah söylediğin rakamlardan daha düşük miktarlara gönlünce halledersin sorunlarını güle güle kullanırsın
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 11:48
Hepinize teşekkür ederim. Allah hepimizin gönlüne göre versin :)
|
Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 11:57
geçmiş olsun aracı kaça aldınız
------------- Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 12:00
kardeşim aracını kimseye teslim etme, bende pendikdeyim inan yetkili servis işi olunca veliefendi hipodromunun oradaki yetkili servise gidiyorum çünkü anadolu yakasında adam gibi usta yok.
tuzla dan kadıköye kadar bütün iyi dedikleri ustalara gittim hepsi boş çıktı ama bir usta var kesinlikle tavsiye ederim, ben memnun kaldım.
sponsorumuz şahin peugeot ile görüş. kendisi orjinal parça satar ve çok uygun fiyat verir. Birde ustası vardır aynı sanayide "şuayip usta" oda çok iyi peugeot ustasıdır. git aracını onlara teslim et onlar sana her türlü yardımcı olacaklardır.
neden onları tavsiye ediyorum diye sorarsan, hiç bir kâr yaca çıkarım yok, adamlar para kazanmak için değil müşteri kazanmak için çalışıyorlar bu yüzden gönlün rahat eder aracını da daha farklı seversin.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 12:11
metin Yazdı:
kardeşim aracını kimseye teslim etme, bende pendikdeyim inan yetkili servis işi olunca veliefendi hipodromunun oradaki yetkili servise gidiyorum çünkü anadolu yakasında adam gibi usta yok.
tuzla dan kadıköye kadar bütün iyi dedikleri ustalara gittim hepsi boş çıktı ama bir usta var kesinlikle tavsiye ederim, ben memnun kaldım.
sponsorumuz şahin peugeot ile görüş. kendisi orjinal parça satar ve çok uygun fiyat verir. Birde ustası vardır aynı sanayide "şuayip usta" oda çok iyi peugeot ustasıdır. git aracını onlara teslim et onlar sana her türlü yardımcı olacaklardır.
neden onları tavsiye ediyorum diye sorarsan, hiç bir kâr yaca çıkarım yok, adamlar para kazanmak için değil müşteri kazanmak için çalışıyorlar bu yüzden gönlün rahat eder aracını da daha farklı seversin. |
Katılıyorum,bakım zamanı geldiğinde bende Şahin Peugeot sonrada o ustaya giderim heralde. Parça konusunda Murat Abimiz yardımcı olacaktır,umarım tez zamanda sıkıntıların çözülür...
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 12:18
OkaN Yazdı:
geçmiş olsun aracı kaça aldınız
|
10.250 TL
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 12:22
metin Yazdı:
neden onları tavsiye ediyorum diye sorarsan, hiç bir kâr yaca çıkarım yok, adamlar para kazanmak için değil müşteri kazanmak için çalışıyorlar bu yüzden gönlün rahat eder aracını da daha farklı seversin. |
Heh bende ustanın adını hatırlamaya çalışıyordum.. Şuayip usta gerçekten işinin ehli,bildiğim kadarıyla Peugeot'tan birçok sertifikası varmış,sesinden,gidişinden anlıyor birçok şeyi,sağolsun sorduğum her soruya cevap verdi,çok sağlam bir usta gördüğüm kadarıyla..
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 12:49
artık araç alınmış,keşke almasaydın çok işin var diyip moral bozmaya gerek yok,
ben 307mi aldığımda, bana 10 kalem yalan söylemişti satan çocuk,sonra çocuğu buldum okuluna gidip dövecektim,Allahtan bulsun dedim,bana yaklaşık 1500 tl ek masraflı araç satmıştı, hadi her yalanını geçiyorum 307 ler çok az yakar falan diyordu :)
bir yerden başlamak lazım sonuçta arabayı geri veremeyeceğine göre iyi bir yerde yaptırt yıllarca bin sonra.
------------- 2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT 0554 941 25 90 A(+)
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 13:12
Büyük geçmiş olsun... Herşeyi geçtim o kadar 1.6 lar dururken neden 1.8 araç aldın vergi falan hiç düşünmedin mi herşeyi geçtim... Uyaran hiç mi olmadı ...
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 14:32
Büyük geçmiş olsun ama alınmış alınmıştır.Ustanın kötüsüne gelirseniz bir 10000 daha ahrcasanızda yola gelmez o araba.İstanbulda kocasinan sanayide işinin ehli bir kaç usta biliyorum ama çorluda yüzde yüz kefil olacağım bir yer var.İşçilik fiyatlarıda istanbula göre çok çok uygun burda ve gerçekten esnaf parada gözü olmayan insanlar..
|
Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 14:36
Silindir kapağının dış contasından hafiften yağ sızıyor.
* İç tavan lambasını yakınca kontak acılıyor. (kontak acılmadan yapılamayan işlemleri yapabiliyorum.) Örneğin kontak kapalıyken açıp kapatamadığım cam, sinyal, far vs gibi şeyler iç tavan lambasını yaktıktan sonra çalıştırılabiliyor.
* Şoför koltuğu yanındaki Benzin kapağı kolu çalışmıyor. (Kapağı hiç açamıyorum )
* Trigger kayışı eskimiş
* Klima radyatörü yok
* Silecekler su Atmıyor
silecek boruya bakılır motordansa 50 tl falan elektrikci 3-4 kalem işi hallleder radyatör efeden çıkma alırsın baskı balata bitmiş murat abiden alırsın triger yine murat abiden alırsın diğer şeyleride iyi bir usta halleder korkma o kadar.
------------- 2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT 0554 941 25 90 A(+)
|
Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 14:39
Kardeş çok üzüldüm galericiye bulaştın diye düşünüyorum.Bence sen ettiğin masrafı zarar say adamlara ne kadar verdin bilmiyorum ama o paradan birazını zarar say ve bu aracı adamlara geri ver.Sen bu araca ne kadar masraf edersen et o daha fazlasını çıkaracak başına .Yok araçtan kurtulamıyorum diyorsan işin çok.Tavan lambasından yanmasının sebebi aküden gelen kablolar yada siğorta kutusunda sorun olduğu için lambadan enerji alarak kontağa enerji vermişlerdir.İyi bir elektrikçi bulup elektrik tesisatını komple yenilet tek sefer masraf etmiş olursun .Motoru yeni yaptırdım diyorsun contadan nasıl yağ sızdırıyor.Vitese geç miyo diyorsun şanzımandan ne çıkacağı belli olmaz.Sen bu araçtan kurtul 2000 lira zarar et yine kurtul .İlk aracın diye düşünüyorum.
------------- 2011 C4 VTRPK MCP İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR *
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 17:53
3. aracım ama ilki samaraydı ikincisi doğan. ikisi de bende kaldıgı sürece hiç masraf cıkarmamıstı. Sadece doğanın fan muşuru arızalanmıştı onu da 15 TL ye halletmiştik :) Şimdiki arabamın da gitmesinde veya durmasında herhangi bir problem yok. Sadece arızalı olması mide bulandırıyor diye düşünüyorum. Bu arada benzin kapağı ve silecekleri bugün kendim hallettim. Cumadan sonra sadece arabayla ilgilendim :))
|
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 20:49
hocam alınmış alınmıştır her zaman boşver kafana takma ne kadar masraf istiyorsa kısmadan yapptır, uzun süre binersin . şimdiden klay gelsin diyorum sana.
|
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 00:15
B-Devi Yazdı:
OkaN Yazdı:
geçmiş olsun aracı kaça aldınız |
10.250 TL
|
Geçmiş olsun kadeşim inşallah fazla masraf çıkmaz.
|
Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 15:56
Silindir kapağının dış contasından hafiften yağ sızıyor.
* Trigger kayışı eskimiş
* Klima radyatörü yok
* Silecekler su Atmıyor
|
Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:02
Silindir kapağının dış contasından hafiften yağ sızıyor. öyle bir parça yok üst kapak contasıysa değişimi 50 işçilik 10 slikon 20 conta 70 tl
* Manifoltta çatlak var biraz ses yapıyor. kaynak oluyor 30 tl işçilik 50 tl kaynak sonra atabiliyor ucuzsa sıfır manifold al
* Subap ayarı istiyor 1500 devir civarında "tiki tiki tiki" ses yapıyor.subap ayarı senin arabaya yapılmıyor
* Vites "1 e" ve "Geriye" zor geçiyor. 1.ci ve geri vites senkromeci aynı 1 tane senkromeç değişecek açılmışken revizyon olması daha sağlıklı yedek parçasıyla 800 eğer debriyaj çok aşağıda kavrıyorsa debriyaj merkezin bozuktur yukardaysa debriyaj setin
* Trigger kayışı eskimiş set işçilik 300 tl
* Klima radyatörü yok komple bakımı ga dolumu radyotörü 600 tl
* Silecekler su Atmıyor silecek motoru 50 tl
|
|