Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

silecek değişimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19115
Tarih: 29 Aralık 2024 Saat 02:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: silecek değişimi
Mesajı Yazan: hakankarakas
Konu: silecek değişimi
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 01:25
arkadaşlar 407 me silecek alıcam ölçüleri 70x70 ama bugün aldım bitane ama sorunum nasıl çıkarıcam üzerindekini. kırmaktan korktum elimi sürmedim havada soğuktu. üniversal olan bütün hepsi olurmu ölçü tuttuktan sonra?

-------------
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH

Cevaplar:
Mesajı Yazan: harmus
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 03:54
Silecek değiştirecekler için belirtmek istediğim noktalar var.
Orijinal takıntım olduğu için pahasına bakmayıp Peugeto servisinden orjinal silecek takımı aldım 307 SW aracıma. Yağmurların başlamsıyla değiştirmek istdiğimde her ikisinin karlıklarının hem renk hem model olarak farklı olduğunu gördüm. Dikkatle incelediğimde Made in China yı da o anda farkedebildim.Servise geri götürdüm tabii. Biri grimsi diğeri siyah, üstelik şeklende farklı Tüm peugeot servislerinde durumun aynı olduğunu söylediler iade alırken.
Peugeot fabrikasına tedarik eden Valeo(Fransız) ve SWF (Alman) markalarını inceledim ve SWF aldım. Hem orijinal diye satılan sileceklerden daha uygun fiyata geldi bana. Bazı Peugeot sahibi arkadaşlarım en az 3-4 yıl sorunsuz kullanabileceğimi belirtiyorlar.
Bu arada ilk yağmurlu uzun yolda denedim. Silme sesi diye bir şet duymak mümkün değil. İz sorunu da yok.

-------------
Sevgiyle Kalın.

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 06:09
Orjinalini yazan: harmus harmus Yazdı:

Silecek değiştirecekler için belirtmek istediğim noktalar var.
Orijinal takıntım olduğu için pahasına bakmayıp Peugeto servisinden orjinal silecek takımı aldım 307 SW aracıma. Yağmurların başlamsıyla değiştirmek istdiğimde her ikisinin karlıklarının hem renk hem model olarak farklı olduğunu gördüm. Dikkatle incelediğimde Made in China yı da o anda farkedebildim.Servise geri götürdüm tabii. Biri grimsi diğeri siyah, üstelik şeklende farklı Tüm peugeot servislerinde durumun aynı olduğunu söylediler iade alırken.
Peugeot fabrikasına tedarik eden Valeo(Fransız) ve SWF (Alman) markalarını inceledim ve SWF aldım. Hem orijinal diye satılan sileceklerden daha uygun fiyata geldi bana. Bazı Peugeot sahibi arkadaşlarım en az 3-4 yıl sorunsuz kullanabileceğimi belirtiyorlar.
Bu arada ilk yağmurlu uzun yolda denedim. Silme sesi diye bir şet duymak mümkün değil. İz sorunu da yok.

Paylaştığın için sağol abi benimde şahsen en nefret ettiğim olaydır silerken ses çıkaran silgeç ve tabiki iz bırakması, değişimde ben de SWF alıyım. Güle güle kullan abi.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 09:37

hakan karnas, lastikleri açısından kesinlikle otjinal derim, silerken iz bırakıyor 1-2 saniyelik yolu göremiyorsun

kesinlikle muz alma, muzların uç kısımları belli bir süratten sonra kalktığı için cama tam basmıyor uç kısımları silemiyor. Normal kısa sileceklerde sorun olmaz ama uzun sileceklerde uçları kalkıyor. eski tip grafitli denilen telli sileceklerden kullan.

bende 307 de 71x65 silecek kullanıyorum, tecrübe ile sabittir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 14:33

benim sorunum bu deildiki :) görüşleriniz için teşekkürler ama aracımın üzerinde sileceği çıkaramadım diyorum. onu nasıl çıkarıcam çok inatçı bişeye benziyor bende kırmıyım diye uğraşıyorum.

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 14:38
kaldırcaksın aşağı doğru çekiceksin kancalı oluyo kancadan kurtarcaksın

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 14:40
Amac sılecegı sokmek Göz Kırpma Egerkı kırabılecegını dusunuyorsan ısı bılene teslım et Gülme

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 14:46
Artık silecek değiştirmiyorum.Sadece lastiklerin satıldığını ögrendim yan sanyi 3 TL aldım değiştirdim gayet iyi oldu.Gülme

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 14:52
sanırım kaynamış yerine. olmadı gitti lanet olası silecek aşşağı doğru çektirdim ama inmedi sanırım kaynamışmı ne arkadaş ya. havada soğuk diye uğraşamadım dünden bu yana. kapalı bi otoparkta denemem lazım epey zormuş bu pejonun sileceğini çıkarması valla. olmazsa birine yaptırcam en sonunda

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 15:01
Orjinalini yazan: hakankarakas hakankarakas Yazdı:

sanırım kaynamış yerine. olmadı gitti lanet olası silecek aşşağı doğru çektirdim ama inmedi sanırım kaynamışmı ne arkadaş ya. havada soğuk diye uğraşamadım dünden bu yana. kapalı bi otoparkta denemem lazım epey zormuş bu pejonun sileceğini çıkarması valla. olmazsa birine yaptırcam en sonunda

Yenisahraya yakınsan gel.Sırıtma

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 19:40
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

Yenisahraya yakınsan gel.Sırıtma
Yok istanbulda yaşıyorum ben. yenisahra neresi Gülme 
havalar gittikçe soğıuyor 2-3 güne yağmur ve karla karışık yağmurda geliyomuş biran evvel değiştirmem lazım. ilginize teşekkürler

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 19:57
Yenı Sahra da Istanbul olmuyor mu ??? Embarrassed

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 08:55
değiştirdim en sonunda. o kadarda basit bişeymiş valla Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 11:53
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Yenı Sahra da Istanbul olmuyor mu ??? Embarrassed

Abi istanbul neresiEmbarrassedEmbarrassed

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 12:09

Haydı hayırlı olsun gule gule kullan. Sılecekler yenı olunca guzel oluyor. Sessız sedasız sılıyor ne guzel degıl mı ??? Göz Kırpma Bende yenıledım oooh mıs gıbı

Mesajı Yazan: tayfundoner
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 12:30
geçen hafta partnere 55x55 silecek aldım kipadan çifti 3 tl :D yagmurlarda bu ara baya kullandım silecegi 2 haftada öldü su bırakmaya başladı camda artık gitcem orjinal veya bosch alıcam en azından bayagı bi kullanırım sinir oluyorum su bırakınca cam da:)

-------------
TYFN DNR
2000 PEUGEOT PARTNER 1.9 D
TYFN_DNR28@hotmail.com

Gurbetçi Çotanak 028

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 23:05

Haydı hayırlı olsun gule gule kullan. Sılecekler yenı olunca guzel oluyor. Sessız sedasız sılıyor ne guzel degıl mı ??? Göz Kırpma Bende yenıledım oooh mıs gıbı
Aynen çok güzel bişey.aksilik yağmurlar durdu Embarrassed 

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:45

aynen güzel sessiz fakat 2 saniyelik bir beyaz buğu olayı sizde de oluyormu acaba ?

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:06
sileceğin cama basan lastik kısmını ters çevir demir çubuğun sileceği tutan kısmında tırnak var ona bastır ve aşağıya doğru çek.unutma sileceğin ucu kanca gibi bişeydir o yüzden tersine çıkar.aslında kolay bişeydir ama benim arabam 307 olduğundan kaputu açmadan bu işlem yapılmıyor 407ler aynımı bilmiyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net