Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arabam Kendi Kendine Duruyor!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19077
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 18:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arabam Kendi Kendine Duruyor!
Mesajı Yazan: mustafa206
Konu: Arabam Kendi Kendine Duruyor!
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:43
merhaba arkadaslar bende 206 1.4 XR var.1 ay önce araba kendi kendine durmaya basladı.2.viteste giderken durmak ıcın debriyaja basınca araba durdu.ben galıba bırdaha olmaz dıye onemsemedım.son 2 gundur araba sureklı kendı kendıne hareket halındeyken durmaya başladı.sizce nedeni ne olabılır?ne yapmam lazım ne onerırsınız?cevaplarınızı beklıyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:47
lpgli mi diesel mi?

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:49
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

lpgli mi diesel mi?

benzin kardes

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:53
duruyor derken stopmu ediyor motor yoksa frenmi yapıyor kendi kendine?

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:54
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

duruyor derken stopmu ediyor motor yoksa frenmi yapıyor kendi kendine?

stop edıyor kardes

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 22:59
bendede aynı sorun vardı benim arabam dizel ama.Hava filtre kutusunu komple söktüm başka bir şey için akışmetre vs sonra yeniden taktım  düzeldi o zamandan beri hiç yapmadı.
aklıma gelenler;
1Yakıt ışığı yandıktan sonra hiç kullandınmı aracı birde son zamanlar?deponun dibinde biriken pisliği çekince yaparmış böyle 
2rölanti motorunda sorun olabilir
3filtrelerde tıkanma olabilir hava yada benzin filtresinde
4bi yerlerde bir kablo temazsızlık yapıyo olabilir kış geldi malum havalar soğudu metal kısalır 

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:03

bendede aynı sorun vardı benim arabam dizel ama.Hava filtre kutusunu komple söktüm başka bir şey için akışmetre vs sonra yeniden taktım  düzeldi o zamandan beri hiç yapmadı.
aklıma gelenler;
1Yakıt ışığı yandıktan sonra hiç kullandınmı aracı birde son zamanlar?deponun dibinde biriken pisliği çekince yaparmış böyle 
2rölanti motorunda sorun olabilir
3filtrelerde tıkanma olabilir hava yada benzin filtresinde
4bi yerlerde bir kablo temazsızlık yapıyo olabilir kış geldi malum havalar soğudu metal kısalır 

kardes bu sorun yazında basıma geldı.ben bunu servisine gotursem yapabılırlermı sence?

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:06
yapabilceklermi bilmem ama yetkili serviste istanbulda şöyle bir uygulama var.Aracı alıyolar şikayetinle bakıyolar tespit edip gelip böyle böyle yapıcaz tutarı şu diyolar onaylarsan başlıyolar yapmaya onaylamazsan aracını alıp çıkıyosun.Diyelim onayladın yaptılar sorun geçmedi garantisi var ücretini geri bile alabiliyosun.Yetkili servis içn geçerli bu söylediklerim tabi.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:08

yapabilceklermi bilmem ama yetkili serviste istanbulda şöyle bir uygulama var.Aracı alıyolar şikayetinle bakıyolar tespit edip gelip böyle böyle yapıcaz tutarı şu diyolar onaylarsan başlıyolar yapmaya onaylamazsan aracını alıp çıkıyosun.Diyelim onayladın yaptılar sorun geçmedi garantisi var ücretini geri bile alabiliyosun.Yetkili servis içn geçerli bu söylediklerim tabi.

kardes usaktayım ben bıldıgın yakın bı yer var mı :)

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:10
:) bildiklerim içinde sana en yakını istanbulda peugeotun sitesinden öğrenebilirsin en yakın yetkili servisin nerde olduğunu.Fiyatlar tuzludur ama söliim y.servislerde ama işin garanti olur

Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:12
Benim başıma şöyle bir olay geldi daha öncede paylaşmıştım bunu bizim araçlar elektronik beyin olduğu için deviri algılamadığı zaman stop edebilyor diyeceksin ki nasıl şöyle oluyor, benim araçta (407) sağ tekerin iç tarafında motora yakın yerde bir soket var.Bu soket devir soketi.Eğer bu sokete bağlı kablolarda kopma veya temasszlık söz konusu olur ise bahsettiğin olayı yaşaman muhtemel. Bahsettiğim soket 206 da aynı yerdemi bilemiyorum ama böyle bir durum söz konusu faydası olabilir.

-------------
407 Executive Black CD 2007

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:15

:) bildiklerim içinde sana en yakını istanbulda peugeotun sitesinden öğrenebilirsin en yakın yetkili servisin nerde olduğunu.Fiyatlar tuzludur ama söliim y.servislerde ama işin garanti olur

:) tamam tesekkur ederım

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:16
Orjinalini yazan: muzaffer muzaffer Yazdı:

Benim başıma şöyle bir olay geldi daha öncede paylaşmıştım bunu bizim araçlar elektronik beyin olduğu için deviri algılamadığı zaman stop edebilyor diyeceksin ki nasıl şöyle oluyor, benim araçta (407) sağ tekerin iç tarafında motora yakın yerde bir soket var.Bu soket devir soketi.Eğer bu sokete bağlı kablolarda kopma veya temasszlık söz konusu olur ise bahsettiğin olayı yaşaman muhtemel. Bahsettiğim soket 206 da aynı yerdemi bilemiyorum ama böyle bir durum söz konusu faydası olabilir.

tamam kardes tesekkur ederım :) ben bı sanayıye ugrayayım :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 11:04
geçmiş olsun hocam, bence sanayide bildiğin bi usta yoksa hiç sanayiye girme, tanımadıkları adam olduğu zaman şöyle böyle diye sallamaya başlayıp adamın moralini yapmaktan başka bişey yapmıyorlar, üzücü ama sanayide esnafın geneli böyle. tabi hakkını veren ustalar yok mu var tabi ki ama onlarda malesef bize denk gelmiyor:)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 11:10
Orjinalini yazan: mustafa206 mustafa206 Yazdı:

merhaba arkadaslar bende 206 1.4 XR var.1 ay önce araba kendi kendine durmaya basladı.2.viteste giderken durmak ıcın debriyaja basınca araba durdu.ben galıba bırdaha olmaz dıye onemsemedım.son 2 gundur araba sureklı kendı kendıne hareket halındeyken durmaya başladı.sizce nedeni ne olabılır?ne yapmam lazım ne onerırsınız?cevaplarınızı beklıyorum.

Hareket halinde duruyor derken viteste mi stop ediyor yoksa hareket halinde vites degistirmek icin debriyaja basinca mi stop ediyor?

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 11:48

az beklersen kütahyaya peugeot servisi acılacak :) ama ne kadar surer bılemem

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 16:42
Uşakta bir servis yok bildiğim kadarıyla  geçtiğimiz yaz oradaydım bende ama saniye de (otogarın) orada bir ford cu var ben arabamın yağını falan oraya değiştirmiştim raşit ve nusret usta onların yardımcı olabileceğini düşünüyorum.Bilgisayara bağlayıp arızanın nerefde olduğunu görebilirler galiba. yeride otogarın orada ki ana yoldan sanayi içerisine girince sol dan 3 üncü sokak ta olması lazım ford servisi tabelalarıda öyle ama peugeot ta da bakıyorlar işçilikleri iyidir.

-------------
407 Executive Black CD 2007

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 16:53
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

geçmiş olsun hocam, bence sanayide bildiğin bi usta yoksa hiç sanayiye girme, tanımadıkları adam olduğu zaman şöyle böyle diye sallamaya başlayıp adamın moralini yapmaktan başka bişey yapmıyorlar, üzücü ama sanayide esnafın geneli böyle. tabi hakkını veren ustalar yok mu var tabi ki ama onlarda malesef bize denk gelmiyor:)

evet cok haklısın ama elımızden baska bısı gelmıyor :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 16:55
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

az beklersen kütahyaya peugeot servisi acılacak :) ama ne kadar surer bılemem

ben beklerım ama arabam beklermı bılmıyorum :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 16:57
Orjinalini yazan: muzaffer muzaffer Yazdı:

Uşakta bir servis yok bildiğim kadarıyla  geçtiğimiz yaz oradaydım bende ama saniye de (otogarın) orada bir ford cu var ben arabamın yağını falan oraya değiştirmiştim raşit ve nusret usta onların yardımcı olabileceğini düşünüyorum.Bilgisayara bağlayıp arızanın nerefde olduğunu görebilirler galiba. yeride otogarın orada ki ana yoldan sanayi içerisine girince sol dan 3 üncü sokak ta olması lazım ford servisi tabelalarıda öyle ama peugeot ta da bakıyorlar işçilikleri iyidir.

tamam kardes cook tesekkur ederım.oraya ugramam lazım :)

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 16:58
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: mustafa206 mustafa206 Yazdı:

Hareket halinde duruyor derken viteste mi stop ediyor yoksa hareket halinde vites degistirmek icin debriyaja basinca mi stop ediyor?

2.viteste giderken durmak ıcın debriyaja basınca araba stop etti

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net