Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rölanti sapıttı :( (çözüldü gibi.)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19067
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 06:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Rölanti sapıttı :( (çözüldü gibi.)
Mesajı Yazan: AliÖzagan
Konu: Rölanti sapıttı :( (çözüldü gibi.)
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 18:16
merhaba arkadaşlar başımıza ne geldi cumartesi günü :( araç çarşı merkezine gelince rölanti yükseltmeye başladı kafasına göre gaz verince sekiyor araba gazdan çekinde sekiyor filan derken trafiğin yoğun olduğu yere düştük gaz vermeden kendi gücüyle ilerliyor frene sonuna kadar basınca bile az az gidiyordu öndekine vurmamak için boşa alınca devir direk 2000 de kimseye vurmadan eve vardık ailemi bıraktım çalıştırdım 4000 devirde çalışıp 2000 e kadar düştü doğru sanayiye Allahtan sanayi 2 3 km mesafede ustam baktı etti hava alan bir yeri var gibi dedi rölanti moturuna filan bakılcağını söyledi elindeki araçta çoktu mecbur pazartesiye kaldı araçıda bıraktık orda pazartesi gitcez bakalım inşallah fazla bir yük bindirmeyecek sırtımıza :(((

-------------
Peugeot 206 1.4 XR 2001 model Otomatik Benzin(Şeytan Kırmızı) B Rh(-)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 19:46
konu hakkında düşüncesi fikri olan varsa yazarlarsa sevinirim

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 19:55
Oncelıkle gecmıs olsun. Muhtemelen rolantı motorun hastalanmıstır... Egerkı degısmek gerekırse orjınalı bıraz pahalı olabılır.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 20:55
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Oncelıkle gecmıs olsun. Muhtemelen rolantı motorun hastalanmıstır... Egerkı degısmek gerekırse orjınalı bıraz pahalı olabılır.
inş değiştirmeye gerek kalmaz orjınali ne civardadır tahminen

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: AliÖzagan AliÖzagan Yazdı:

inş değiştirmeye gerek kalmaz orjınali ne civardadır tahminen

Sahın Peugeot Murat abımıze sorabılırsın...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 21:40
rölanti valfi 70 lira civarı.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 21:45
Yan sanayilerı o cıvarda... 70 tl orjınalı olmaz. kanımca 150 tl den asagı degıldır...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 21:50
geçmiş olsun arkadaşım.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 23:29
sagolun arkadaşlar pazartesinin durumuna göre hareket etcez artık değiştirmek gerekirsede yapacak bişey yok artık

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 10:40
Tekrar merhaba arkadaşlar bugün aracı aldım boğaz kelebeği ve rölanti ayarlayıcısı temizlendi würth ile sorun çözüldü gibi yürüyende bir sıkıntı yok gibi fakat ustam rölanti ayarlayıcısının değişmesi gerektiğini söyledi bu şekilde ne kadar gider bilemem dedi orjinal fiyatı olarakta 270lira fiyat verdiler bende aracı aldım bu şekilde kullancaz bir müddet inşallah tekrar aynı sorunu yaratmaz.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 10:47

Tekrar merhaba arkadaşlar bugün aracı aldım boğaz kelebeği ve rölanti ayarlayıcısı temizlendi würth ile sorun çözüldü gibi yürüyende bir sıkıntı yok gibi fakat ustam rölanti ayarlayıcısının değişmesi gerektiğini söyledi bu şekilde ne kadar gider bilemem dedi orjinal fiyatı olarakta 270lira fiyat verdiler bende aracı aldım bu şekilde kullancaz bir müddet inşallah tekrar aynı sorunu yaratmaz.

Neyse sımdılık gecmıs olsun. Ama egerkı rolantı motoru hasta ıse daha da duzelmez. ıdare ettıgın yere kadar ıdare edersın. Artık cok sorun cıkarmaya basladıgında degıstırme yoluna gıdebılırsın. Ama ucuz bırsey olmadıgını sana soylemıstım Göz Kırpma

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:00
murat abiden rolenti motoru ile ilgili fiyat aldın mı

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:00

Neyse sımdılık gecmıs olsun. Ama egerkı rolantı motoru hasta ıse daha da duzelmez. ıdare ettıgın yere kadar ıdare edersın. Artık cok sorun cıkarmaya basladıgında degıstırme yoluna gıdebılırsın. Ama ucuz bırsey olmadıgını sana soylemıstım Göz Kırpma
rölanti motorunda sıkıntı yok dedi sadece onu ayarlayan rölanti ayarlayıcısı değişmesi lazım dedi tekrar çıkarabilir belli olmaz ama değiştirelim dedi bilmiyorum belki baştan savma iş yaptık ama kurban sonuna kadar sıkıntı çıkarmaz inşallah tekrar bu sorunu yaratırsa bi zarar verirmi herhangi bir yere onuda bilmiyorum ilgin için teşekkür ederim :)

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:05

Rolantı motoru ve rolantı ayarlayıcısı aynı seydır bılgın olsun. Bır tane ufak bır motor. Ucunda sıvrı bır kısım vardır. Ilerı gerı hareket eder. Zamanla gorevını dogru yapamamaya baslıyor ve rolantı duzenı bozulmaya baslıyor. Sen sımdılık devam et bakalım... Insallah yakın zamanda problem cıkarmaz. Ama cıkarırsada egerkı "kesın olarak sıkıntı rolantı motorunda" ıse degısmesı gerekır

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:08

Rolantı motoru ve rolantı ayarlayıcısı aynı seydır bılgın olsun. Bır tane ufak bır motor. Ucunda sıvrı bır kısım vardır. Ilerı gerı hareket eder. Zamanla gorevını dogru yapamamaya baslıyor ve rolantı duzenı bozulmaya baslıyor. Sen sımdılık devam et bakalım... Insallah yakın zamanda problem cıkarmaz. Ama cıkarırsada egerkı "kesın olarak sıkıntı rolantı motorunda" ıse degısmesı gerekır

Rolantı motoru ve rolantı ayarlayıcısının aynı şey olduğunu bilmiyordum bunuda öğrenmiş olduk sıkıntı yaratana kadar bu şekilde kullanmanın bir zararı olurmu peki

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:10

Rolantı motoru ve rolantı ayarlayıcısının aynı şey olduğunu bilmiyordum bunuda öğrenmiş olduk sıkıntı yaratana kadar bu şekilde kullanmanın bir zararı olurmu peki

Hayır hıcbırseye zararı olmaz. Sadece rolantı dengesı bozulursa yakıtın artabılır ve sen rahatsız olursun baska bırseye zararı olmaz

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:14

Hayır hıcbırseye zararı olmaz. Sadece rolantı dengesı bozulursa yakıtın artabılır ve sen rahatsız olursun baska bırseye zararı olmaz
önceden ilk çalıştırmada stop etme sorunu vardı gaz kelebeği temizlenince düzelmişti.Bu da temizlenince düzelmiştir inşallah.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2011 Saat 11:38
Onuda zamanla deneyerek anlarsın. Rolantı motoru ve gaz kelebegı motorun calısmasında rolantısınde cok etken parcalar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net