Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Su birikintisine girdim araba yolda stop ediyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19027
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 15:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Su birikintisine girdim araba yolda stop ediyor
Mesajı Yazan: Burak07
Konu: Su birikintisine girdim araba yolda stop ediyor
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 09:25
Staj için otele gidiyordum (çarşamba günü) o günde antalyada yağmur vardı ve otele son 2-3 km kala yolda büyük bir su birikintisi vardı vitesi 2 ye çektim stop etmesin diye devirli devirli sudan geçtim ve hiç bir sorun yoktu otele geldim akşam aracı çalıştırdığımda 2-3 km gittim stop etti sonra marşa basmadan geri çalıştı :S perşembe günü akşam yine aynı sorun araba tuhaf gidiyor stop ediyor göstergeler yukarı aşağı oynuyor teyp ilginç çalışıyor ileri sarıyor falan acaba nolmuş olabilir abilerim :( zorlu hava koşullarında beni yalnız bırakmayın çözümlerinizi bekliyorum

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:08
senin araç karbüratörlümü? ateşleme sistemine falan baktın mı? bujiler yada bobin su almış olabilir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:17
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

senin araç karbüratörlümü? ateşleme sistemine falan baktın mı? bujiler yada bobin su almış olabilir.

sanırım karbüratörlü abi tam emin değilim + bobin ve bujilerin oraya su nasıl gelir ki alttan ??  Confused

-------------
1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:31
Geçmiş olsun,umarım büyük bir problem yoktur...

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:36
kardeşim  büyük ihtimal bujiler ateşleme sistemi su almış  geçmiş olsun beyine felan kaçmamıştır inş

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:41
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

kardeşim  büyük ihtimal bujiler ateşleme sistemi su almış  geçmiş olsun beyine felan kaçmamıştır inş

inşallah beyne gitmemiştir benimde korkum o şimdi bujileri sökmem mi lazım ne yapacağım ??

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:53
biraz ilkel olabilir ben sadece örnek veriyorum,

10-12 yaşlarımda teyzemin eski rus malı bir ladası vardı. sabahları zor çalışıyordu (: bir keresinde yine böyle bişey yapınca akıllı teyzem motorun üzerine sıcak su dökmüştü ısınır belki mantığı ile. o andan sonra saatlerce vurdurmamıza rağmen çalışmamıştı. bir usta geldi. bobini vs söktü. Daha sonra bir gazeteyi tutuşturarak uzaktan bobinin ısınmasını içindeki suyun kurumasını sağladı ve araç çalıştı.

eğer su almışsa nasıl kurutursun bilmiyorum ama benim başımdan böyle bir olay geçmişti.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:56

10-12 yaşlarımda teyzemin eski rus malı bir ladası vardı. sabahları zor çalışıyordu (: bir keresinde yine böyle bişey yapınca akıllı teyzem motorun üzerine sıcak su dökmüştü ısınır belki mantığı ile. o andan sonra saatlerce vurdurmamıza rağmen çalışmamıştı. bir usta geldi. bobini vs söktü. Daha sonra bir gazeteyi tutuşturarak uzaktan bobinin ısınmasını içindeki suyun kurumasını sağladı ve araç çalıştı.

eğer su almışsa nasıl kurutursun bilmiyorum ama benim başımdan böyle bir olay geçmişti.

bende biraz daha modernini yapıp bobini söker evde saç kurutma makinası ile kuruturum EmbarrassedEmbarrassed

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 10:59
geçmiş olsun burak inşallah büyük bişey değildir.benim arabada sol alt tarafdan su alıyor yarın götürüp lifte kaldırtcam bakalım ne çıkıcak.

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:03
Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

geçmiş olsun burak inşallah büyük bişey değildir.benim arabada sol alt tarafdan su alıyor yarın götürüp lifte kaldırtcam bakalım ne çıkıcak.

teşekkür ederim okan abicim umarım seninde sıkıntın çok değildir çabuk ve temiz düzelir :)

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:05
Orjinalini yazan: Burak07 Burak07 Yazdı:

bende biraz daha modernini yapıp bobini söker evde saç kurutma makinası ile kuruturum EmbarrassedEmbarrassed

valla bişey kaybetmezsin ama düşünüyorum da böyle bir sıkıntı olsa araç ya hiç çalışmaz yada hep düzensiz çalışır. ara sıra yapıyorsa başka bir sorun olabilir mi. belkide su birikintisinden de değildir çünkü öyle olsa o anda stop ederdi.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:08

valla bişey kaybetmezsin ama düşünüyorum da böyle bir sıkıntı olsa araç ya hiç çalışmaz yada hep düzensiz çalışır. ara sıra yapıyorsa başka bir sorun olabilir mi. belkide su birikintisinden de değildir çünkü öyle olsa o anda stop ederdi.

vallaha metin abi bilmiyorum fakat suya girdikden sonra böyle oldu :(

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:18
ozman şöyle olmuştur metin belkı bellı bı tarafı su almıstır ornek olarak bujılerın 2 sı ıslanmıstır 2 sı saglamdır yarım atesleme yapıyo gazı bırakıncada stop edıyodur belkı  buda olabılır 

-------------

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:18
bobin ıslanınca araç anında stop ediyo bizzat şahidim :) bobin skökülüp kurulanması lazım, kendi kendinede kuruyabilir aracın üstünde, ayrıyetten açık hava filtresi varsa su birikintisinden hızlı geçince araç yine stop ediyo ve bi süre çalışmıyo buda deneyimlerle sabittir :))
geçmiş olsun kardeşim, beyine gideceğini sanmıyorum çünkü çok yukarda, beyin akünün yanında plastik bir muhafazanın içinde olması lazım en azından benimki öyle. 106 larda farklı biyerdemi ? göle falan girmediysen beyine su gelmemiştir :))

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:22
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

bobin ıslanınca araç anında stop ediyo bizzat şahidim :) bobin skökülüp kurulanması lazım, kendi kendinede kuruyabilir aracın üstünde, ayrıyetten açık hava filtresi varsa su birikintisinden hızlı geçince araç yine stop ediyo ve bi süre çalışmıyo buda deneyimlerle sabittir :))
geçmiş olsun kardeşim, beyine gideceğini sanmıyorum çünkü çok yukarda, beyin akünün yanında plastik bir muhafazanın içinde olması lazım en azından benimki öyle. 106 larda farklı biyerdemi ? göle falan girmediysen beyine su gelmemiştir :))

yarın eve gittiğimde aracın havafiltresine ve bobinine bakıcam + beyni dediğiniz gibi biraz yukarda ve metal bir korumanın içinde baya sağlam ama işte kader bu ne olur ne olmaz :) umarım çok ciddi bişeyi yoktur zaten iyice soğudum araçtan :(

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:29
inş yoktur bizim arkadaşta 307le girdi böle su birikintisine beyni yaktı  dikkat etmek lazım o olaydan sonra ben  görünce yavaslıyorum 10 la geçiyorum sonuçta puglar hassaslar biraz iyi bakmak lazım aslanıma aşığım en iyi hatuna değişmem :D 

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:36
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

inş yoktur bizim arkadaşta 307le girdi böle su birikintisine beyni yaktı  dikkat etmek lazım o olaydan sonra ben  görünce yavaslıyorum 10 la geçiyorum sonuçta puglar hassaslar biraz iyi bakmak lazım aslanıma aşığım en iyi hatuna değişmem :D 

bir yerde okuduğum olayı gerçekleştirdim ve o yüzden devirli geçtim hani tam suyun ortasında kalmamayım diye okumamış olsam bende yavaş geçerdim ama o suyun mesafesi ve derinliği biraz büyüktü :( kalmayayım diye devirli geçtim

-------------
1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:43
Geçmiş olsun kardeşim önemli bişey değildir inşallah, boşver sıkma canını ;)

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:46
Arabanız canavar gibi bir arabadır, aracınız 1.6 ve 1.4 olarak iki farklı motor seçeneğine sahip olmakla birlikte her ikisi de enjektörlü dür. 
Muhtemelen, hava filitresinin kazanı yada kazanla emmeye giden yol arasındaki borularda bir temassızlık olabilir. 
Ek olarak, aracınızda bobin direk bujilerin üzerine eklidir ve arada kablo yoktur, hatta örnek olarak birde link vereyim, incelersiniz. 
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5900&title=resimli-bilgi-var-m" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5900&title=resimli-bilgi-var-m

-------------
ph2 stock 306 gti

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 11:46
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

Geçmiş olsun kardeşim önemli bişey değildir inşallah, boşver sıkma canını ;)

abi ister istemez insanın canını sıkıyor otele git gel yapıyorum 30 km çarşambadan cumaya ya yolda kalırsam telaşı var zaten :) tamam arabam güzel ama elektronik olunca tırsıyorum açıkcası :) umarım fazla ciddi bir sorun yoktur :)

-------------
1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 14:35
geçmiş olsun kardeş beyne gitmemiştir  büyük ihtimal hava filtresini ara hortumuyla beraber sök filtreyi değiştir içinide iyice kurutmayı bir dene olmadı bobine gitmiş olabilir onuda açıp kurutmak gerekebilir  ( kurutmayı en güzel oto yıkama merkezlerinden veya lastikçiden hava tabancası ödünç alarak yapabilirsin )

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 15:14
99 model 106 da karburatorlu olmaması lazım... 206 larda da bulunan bılındık 1.4i makıne var o aracta. Atesleme ve elektronık sıstemlerın kontrol edılmesı gerekır. Mecbur kalmadıgınız surece hıcbır zaman aracın tabanına gelecek kadar bıle derın suya gırmeyın...

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:05
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

99 model 106 da karburatorlu olmaması lazım... 206 larda da bulunan bılındık 1.4i makıne var o aracta. Atesleme ve elektronık sıstemlerın kontrol edılmesı gerekır. Mecbur kalmadıgınız surece hıcbır zaman aracın tabanına gelecek kadar bıle derın suya gırmeyın...

mecburdum cem abi yoksa kaldırıma çıkartmam gerekiyordu arabayı Sırıtma + olarakdan alarm kendi kendine ötüyor teyp kafasına göre çalışıyor ShockedWall

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:08
Aracın ıcıne de su gırmıs sanıyorum...

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:09
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Aracın ıcıne de su gırmıs sanıyorum...

arabada spor helezon var biraz yere yakın ama o kadar etkileyecek kadar neresine su girer bu arabanın cem abim ? Shocked

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:10
burakçım geçmiş olsun ..üzüldüm şimdi.. nazar değdi resmen sana.. çok çok geçmiş olsun .. durduk yere iş çıktı şimdi ..

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:12
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

burakçım geçmiş olsun ..üzüldüm şimdi.. nazar değdi resmen sana.. çok çok geçmiş olsun .. durduk yere iş çıktı şimdi ..

teşekkürler üstadım sorma bu kış aylarında durduk yere başıma dert oldu 106 alacağıma pişman oldum yaAğlama

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:21

teşekkürler üstadım sorma bu kış aylarında durduk yere başıma dert oldu 106 alacağıma pişman oldum yaAğlama

öyle deme...allah beterinden saklasın .. herşeyde bir hayır vardır..

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 16:37

öyle deme...allah beterinden saklasın .. herşeyde bir hayır vardır..

hayırlısı olsun o zaman üstadım buda gelir buda geçer inşallah Gülme

-------------
1.4 Benzinli

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net