Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 306 Kalorifer sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19014
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 09:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 306 Kalorifer sorunu
Mesajı Yazan: zavur
Konu: Peugeot 306 Kalorifer sorunu
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 00:31
Arkadaşlar  aracımın benden önceki sahibi kaloriferi klima tuşuna bağlatmış ,klima açmadan kalorifer açılmıo . Bu sorun için oto elektirikçisine gittim , elektirikçi işin baya uzun olduğunu vs belki torpidoyu sökeceğini falan söyledi basit bi tuş ayrımı için gerçekten bu kadar işe gerek var mı ? Yoksa elektirikçi bana ayakmı yapıyor ?

İşin kötüsü klimada bu ara tutukluk yapıo bi çalışıyor bi çalımıyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 00:35

Oncelıkle aracın sıstemını orjınalıne cevırmek gerektıgı kanaatındeyım. Cunku neden sıcak hava alabılmek ıcın klima acasınız kı ??? Sıcaklık zaten motorun sogutma sıstemındekı sıvıdan elde edıldıgıne gore bu durumda klımayı calıstırıp ek yakıt tuketmenın ne anlamı var ???

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2011 Saat 00:45
Bende böyle düşündüğüm için saten elektirikçiye gittim ama adam bi tuşu ayırmaya bence gereksiz iş  çıkardı.Ayrıca normalde klimayı çok nadir kullanan bi insanım öğrenciyim neticede .

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 00:03
Kalorifer sorunu çözdüm ama bunu orjinal sisteme çevirerek deil TÜRK usulü yaptım Sırıtma Orjinal anahtarı çalışmıyordu ve devre eletrironik ti elektirikçinin dediğine göre bir parçaya ulaşmak içinde göğüs sökülecekmiş ve parçada tuzlu . Bende benden önceki hıyarının düşünmeden klimaya bağlattığı kabloyu aldım rezitans denen arka camın buğusunu çözen butona bağlattım orjinalinden iyi oldu valla. Çünkü ben  sabah hep unuturdum arka camın buğusunu çözmek için rezitans kullanmayı Kahkaha

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 00:10

Oldukca degısık bır cozum olmus. Arka camın rezıstansını acmayı unuttuguna gore anlasılan sen ıc dıkız aynasından hıc bakmıyorsun. Fazlalık yapıyorsa sokebılırsın yanı Kahkaha

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 00:16
Bakmaya bakıyorumda bilinç altı olarak " gördüm bana yetiyor sati gideceğim 4  km boşa basmaya gerek yok"  olunca bende basmıyordum bir süre sonra hiç basmama başladı KahkahaKahkahaSırıtma

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 00:18
Kış günü Samsuna gittim halen o tuşa basmadım mesala Sırıtma ben basana kadar o kendi çözülüyorKahkaha

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 09:36
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Kış günü Samsuna gittim halen o tuşa basmadım mesala Sırıtma ben basana kadar o kendi çözülüyorKahkaha

306 larda genel olarak buhar problemı olmuyor. Aracın ıcındekı hava sırkulasyonu sayesınde arka camdakı buhar bıle kendılıgınden yok oluyor. Benımde arka cam rezıstansını actıgım cok nadır olur.

Fakat buhar olayı bazı araclarda cok buyuk bır problem olusturabılıyor. Ne yaparsanız yapın buhar gıtmeyebılıyor...

Mesajı Yazan: redline
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 09:45
306 bu konuda benide hiç uğraştırmadı kendi aracımda hiç sıkıntı yok arka cam buğusundan dolayı ama dün şirket arabasıyla Balıkesire gittim ne yan camlar nede arka camın buharı bi türlü bitmek bilmediSırıtma

Mesajı Yazan: malazgirt18
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2011 Saat 10:21
Orjinalini yazan: zavur zavur Yazdı:

Kalorifer sorunu çözdüm ama bunu orjinal sisteme çevirerek deil TÜRK usulü yaptım Sırıtma Orjinal anahtarı çalışmıyordu ve devre eletrironik ti elektirikçinin dediğine göre bir parçaya ulaşmak içinde göğüs sökülecekmiş ve parçada tuzlu . Bende benden önceki hıyarının düşünmeden klimaya bağlattığı kabloyu aldım rezitans denen arka camın buğusunu çözen butona bağlattım orjinalinden iyi oldu valla. Çünkü ben  sabah hep unuturdum arka camın buğusunu çözmek için rezitans kullanmayı Kahkaha

Bende de sana yakın bir sorun vardı kardeşim fan kontağı çevirdiğimde tek ayarda ve sürekli çalışıyordu

Kazalı bir araçdan orta konsol ''Hava kontrol paneli'' temin ettim kendim değiştirdim
Şu anda saatime kadar hepsi çalışıyor

-------------
Pegeout 306 xr platinium 2001 Açık Hava filitre Kit 100Bg
05414395418

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net