Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araç devir yükseldiğinde aniden stop ediyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18947
Tarih: 22 Ekim 2025 Saat 08:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araç devir yükseldiğinde aniden stop ediyor
Mesajı Yazan: hasanhas
Konu: araç devir yükseldiğinde aniden stop ediyor
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:41
206 hdi arabam 5 ay kadar önce, yolda aniden stop edip yine 1 saniyede vurdurma yapmış gibi çalışıyordu. tekrar etmeye başlayınca servise götürdüm, egr borusu mu yoksa kapağı mı tam hatırlayamıyorum onun yerinden çıktığını, egzoz gazı atamayan motorun boğulduğunu, aracın bu yüzden stop ettiğini söylediler. parça değiştirmeyip ücret dahi almadan tamir ettiler ve sorun çözülmüştü.                  
fakat 1 ay önce aniden yolda yine başıma geldi ve ard arda tekrar etmeye başladı. stop etmeden birkaç saniye önce motorun sesi değişir gibi oluyor, eğer farkedersem hemen ayağımı gazdan çekersem stop etmiyor. 20bin devir altında kullanırsam da pek stop etmiyordu. böyle yolda sıkıntı çeke çeke dikkatli bi şekilde izmirin tanınmış bi yetkili servisine götürdüm aracı.                                                                                           
önce normal km. bakımı yapıp yağ-filtre vs. değiştirip bir de enjektör temizliği yaptılar. fakat bundan sonra servis herşeyi incelediğini ama stop etme sorunu görmediğini söyledi. gerçekten araba saat gibi çalışmaya başladı. ben de rutin bakımın sorunu çözdüğünü düşündüm.                                                                                                                                                                                                                    Ki yanılmışım. 2 gün sonra virajda aniden stop edip çalışarak araba  kıvanç tatlıtuğun önceki dizisindeki bi sahnedeki gibi beni sinirden ağlatıyordu nerdeyse direksiyon başında. fakat halen bir gün hiç sorun olmazken bir gün bunu yaşatabiliyor. sabah saati olup olmaması da pek de etki etmiyor. Bir de vites boştayken 3000 devir civarına geldiğimde gaza aynı seviyede bastığım halde  devir göstergesi 200 devir kadar ileri geri oynuyor. (ama bu da bazen hiç olmuyorConfused) aracı ilk aldığımda yaptırdığım expertizde hava debimetresi arızalı görünüyordu, bunu servise hatırlattım fakat bi sorun bulunmadığını söylediler.               gerçekten direksiyon başında tedirginlikten yorulup arabadan soğudum. biraz uzun yazdık ama bir fikriniz varsa çözüm için denemek isterim. teşekkürler                                            

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 04:06
bulundugunuz yere yakin bir serviste, bilgisayara baglayip arizayi bulabilirler.
20 bin imkansiz sanirim 2.000 d/dak. demek istediniz.
Ilk arizanin AGR ventilinden oldugunu yazmissiniz, tekrar oraya bakmalarini söylerseniz iyi olur, ariza da öyle görünüyor.

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 09:42
Bırde egr valfıyle alakalı ufak bır parca var. sanıyorumkı elektronık bır aksam. Borular gelıyor gıdıyor. Oralarında kontrol edılmesı gereklı dıye dusunuyorum. Belkı sorun oradadır...

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 12:16
serviste bilgisayara bağladıklarında sorun görünmüyor, diğer egr valfi gibi parçaları da kontrol ettiler fakat sorunu bulamamışlardı. Sanıyorum öyle bir arıza ki bir kendini gösterip bir kayboluyor, bir parça kararsız çalışıyor. olmadı dört-beş gün servise bırakmayı düşünüyorum artık iyice araştırmaları için

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 12:27
Egr valf kapağı takılı kalıyordur.Tekrar baktır bence arızalıysa iptal ettir kurtul.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 21:29
bilgisayara yeniden bağlattık, bu sefer daha önce çıkmayan krank mili sensörü arızası göründü. sensör değişti ama artık 100-200 km yapmadan arıza kesin çözüldü diyemeyeceğim. Bir de anlamadığım şu var: karank mili sensörü kritik bi parça değil mi, bozulduğunda arabanın sadece yüksek devirde tekleme yapması değil hiç çalışmıyor olması gerekmez mi? neyse, teşhis olumlu sonuçlanırsa burdan paylaşırım yine, birinin işine yarar belki 

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 21:35
Alakasız olabilir ama bizim motorlarda akışmetrenin fişleri var orda temazsızlık olmuş olabilirmi?

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 21:46
bilmiyorum, bilgisayardan akışmetreyle ilgili arıza görünmedi ama. krank sensörü değişimi işi çözmez ise artık onu da değiştiririz hocam.

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 21:49
Arkadaşım EGR valfini iptal etmek için EGR ye gelen boruyu sök ve içine bilye tıkayıp boruyu yeniden tak böylece EGR iptal olur sende bi deneme yaparsın sorun ondamı anlaşılır, fakat biraz çekişi düşer aracın :)

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:28
Değiştire değiştire bulma yerine eğer varsa, arabanızın aynısı olan bir arkadaşınız onun parçalarını takıp arızayı bulmayı deneyin biz burda öyle yapıyok Sırıtma

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:30
500 km. yaptık, sorun tekrarlamadı. arızanın krank mili sensöründen kaynaklandığı tasdik oldu böylece.

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:36
Geçmiş olsun halletmenize sevindim :) sensörün fiyatını merak ettim kaça hallettiniz sorunu ?

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:42
teşekkürler, 80 tl sensör+ 30 tl işçilik tuttu.

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 21:37
çok geçmiş olsun çözümünü paylaştığınız i çin teşekkürler

Mesajı Yazan: chakra
Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2016 Saat 00:44
bu bilgileri burada paylastigin icin tesekkurler ayni sorun bende de var uzun zaman once bir kere oldu onemsemedim yakittandir diye gecenlerde enjekyorleri temizlettim uzun yola ciktim birkac defa stop edip calisti bugun sanatiye gittin 4 hata cikti biti krank mili biri hava akismetre birisi de yuksek voltaj. hatalari sildiler tekrar yapinca gel demislerdi en iyisi yarin birdaha gideyim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net