306 Çeşitli Bakım Uygulamalar (Resim eklendi)
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18929
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 09:35 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 306 Çeşitli Bakım Uygulamalar (Resim eklendi)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 306 Çeşitli Bakım Uygulamalar (Resim eklendi)
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 16:51
Merhabalar...
Ahmet Semiz kardesımle beraber bır gunumuzu Whıte TaZz a ayırdık. Arkasından Burak kardesımde geldı. Devamında Albayımda aramıza katıldı vs çeşitli uygulamalar yaptık...
Ahmetım kankım sagolsun emegını esırgemedı. Oncekı haftada taban aydınlatmamızı yapmıstık...
Sızlerle paylasmak ıstedım
Yaptıgımız uygulamalar
4 dısk ve balata degısımı temızlık bakım vs
Tampona megane lıp montajı
On tampon sarkıklıgının gıderılmesı
On panelde kucuk bır duzeltme
Bobın boyama
Cekı demırı boyama
Albayın aracınada on logo boyama ve TAXI yazı montajını yaptık
Aracın son hali...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 16:55
valla bravo baya ugrasılmıs ..
bır dahakı balata dısk degısımıne gelıyorum hazır olun :)
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 16:56
Yalnız Ahmet le ben pert olduk harbıden. Yerlerde yuvarlanmaktan heryerıme agrı gırdı
|
Mesajı Yazan: EmRe26
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 16:56
megane lipte hoş olmuş , ama forumdan diğer abilerimiz farklı yeni bir lip alıp deniyeceklerdi ondan haber çıkmadı??
------------- 2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı 26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 16:57
Ahmet ustaa Bizim kapalı mekanlarımız yok tabi elimizin altında :) Cem abim 1.Ön tampona taktığın lastiği nerden ne kadara aldın benim aracada uyarmı o şekil birşey? 2.Arabanın altı üstü içi dışı heryeri çok temiz abi Allah kaza bela vermesin 41000 kere Maşallah.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:02
çok güzel iş ve işçilik çıkmış elinize sağlık.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:02
Cem aslanı negüzel boyamışsınız monte edilmiş halinide fotoya koysanızya... Bu arada emeğinize sağlık çok güzel olmuş montaj.Kapalı garaj şart biyerde.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:06
Abi ellerinize sağlık,kapalı garajda olunca insanın uğraşası geliyor valla :D
|
Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:21
abi lipe bayıldım nerden kaça aldın ?? Bide niye tam bitmiş halini kaputu kapatıp koymadın resimlerini merak ettim bitmiş halini büyük emek var ortada ellerine sağlık...
------------- 3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+) 507 207 00 27 MuraT GÜLEN
|
Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:25
abi bende geliyim benimde Fren Disk balata deişmesi lazım :)
------------- Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:26
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/
cem abi bunlar nasıl :))
------------- Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:36
HeRo1727 Yazdı:
Cem aslanı negüzel boyamışsınız monte edilmiş halinide fotoya koysanızya...Bu arada emeğinize sağlık çok güzel olmuş montaj.Kapalı garaj şart biyerde. |
aslan cem abının degıl albayın
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:39
sende saol abı senınde ellerıne emegıne saglık elımızden geldınce allaha sukurler olsun ıstedın zaman ıstedın yerde hazırım abı albayımında aslanı boyadık oda cıktı aradan taxı yazısını tesısatını cektık parklara bagladık cok hos oldu bana kalırsa sızlerınde ellerıne saglık abı saygılar
|
Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:39
maşallah.... açalım bir tamirhane ahmetsemiz özel peugeot servisi ama tabelaya pejo yazacaz ...
------------- 307 14XR16V(Sİyah)2005 5427327273 http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:54
CeCoLi Yazdı:
Yalnız Ahmet le ben pert olduk harbıden. Yerlerde yuvarlanmaktan heryerıme agrı gırdı |
baya yerlerde yuvarlanmışsınız açıkca gözüküyor. durum odur ki ahmetin ankara seyahatimizdeki amacına geçde olsa ulaşmış bulunmaktadır
elleriniz kollarınıza sağlık çok güzel olmuş sizi tebrik ediyorum. motor kapağını bende boyamayı çok düşündüm ama yemedi işte (: araç kırmızı olduğu için logoyuda kırmızı yapamıyorum. nikelaj olarak sırıtıyor.
yanlız anlamadığım bişey var, okadar aracın altına girip lip takmaya uğraşmışsınız, madem tamponu sökecektiniz neden bukadar uğraştınız
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:56
muratgulen07 Yazdı:
abi lipe bayıldım nerden kaça aldın ?? Bide niye tam bitmiş halini kaputu kapatıp koymadın resimlerini merak ettim bitmiş halini büyük emek var ortada ellerine sağlık... |
aynen ya, dizi izlerken tam heycanlı yerinde biter 1 hafta sonrasını beklersin aynı hesap tam toparlanmaya başlarken ressimler bitmiş sonunu göremedik
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 17:56
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Yalnız Ahmet le ben pert olduk harbıden. Yerlerde yuvarlanmaktan heryerıme agrı gırdı |
baya yerlerde yuvarlanmışsınız açıkca gözüküyor. durum odur ki ahmetin ankara seyahatimizdeki amacına geçde olsa ulaşmış bulunmaktadır
elleriniz kollarınıza sağlık çok güzel olmuş sizi tebrik ediyorum. motor kapağını bende boyamayı çok düşündüm ama yemedi işte (: araç kırmızı olduğu için logoyuda kırmızı yapamıyorum. nikelaj olarak sırıtıyor.
yanlız anlamadığım bişey var, okadar aracın altına girip lip takmaya uğraşmışsınız, madem tamponu sökecektiniz neden bukadar uğraştınız |
muhtemelen olaylara takiben plan değişmiştir...
------------- 307 14XR16V(Sİyah)2005 5427327273 http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 18:21
Fren pistonlarini nasil geriye ittiniz? Dondurerek mi yoksa bu is icin ozel aletiniz var miydi?
|
Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 18:47
foto. lardan gördügüm kadariyla balata degistirirken seramik veya bakir pasta kullanilmamis. Yakin zamanda frenler ses yapmaya baslar.
------------- 1- Ucuza alan iki kere alir 2- Calisiyorsa kurcalama 3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez. 4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 19:01
birde cem abi on lipi nerden ne kadara aldınız :)))
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 19:06
süper, maşallah, logo boyandıktan sonra gazetedeki manşette iyi gitmiş. Başı boş bırakılmadı :))
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 19:32
cem üstat elinize kollarınıza sağlık dışarıda bu işi parayla yaptırmaya kalksan bu titizlikte yaptıramazsın disklerinizde enine boyuna çekmiş desem yeridir sonuçlarını ve son halini ekleyeceksin sanırım
------------- 306 1.6 XR şeytan kırmızı Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa
|
Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 21:28
Lip baya bi sağlam montajlanmış , çalmak isteyenin tamponu sökmesi lazım herhalde
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 21:39
çok güzel..emeği geçen herkesin eline sağlık .... ersini aramak akıllara gelmesede...güle güle kullanmak dileklerimle sayın cecoli yazdım bunu bir köşeye....
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 21:45
abi gerçekten ahmet abim ve sen güzel işçilik çıkarmışsınız ama bize uygun bir yerde kapalı garaj şart bu gibi uygulamalar için.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:16
DRIVER34 Yazdı:
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
yanlız anlamadığım bişey var, okadar aracın altına girip lip takmaya uğraşmışsınız, madem tamponu sökecektiniz neden bukadar uğraştınız |
muhtemelen olaylara takiben plan değişmiştir... |
Aynen oyle Metınımın sorusuna dogru bır cevap olmus... Ilk basta tamponu sokme fıkrımız yoktu. Sonradan baska bır ısede el atmıs olmak amaclı soktuk. Ama yınede ustunde takmamıs cok daha ıyı oldu. Sonucta lıp orjınal bırsey olmadıgından kalıbı farklı. Kastırarak keserek montaj ettık. Tamponu sokmeden ustunde yapınca oturdugunu daha guzel gorerek taktık yerde olmus olsaydı belkı boyle olmayabılırdı...
Resım olayında da cok yerde resım cekmeyı unuttuk desem yerıdır baska resım yok. Ahmetler gıttıkten sonrakı en son halınıde yarın eklerım...
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:19
koliva Yazdı:
Fren pistonlarini nasil geriye ittiniz? Dondurerek mi yoksa bu is icin ozel aletiniz var miydi? |
On pıstonları her ustanın yaptıgı gıbı kanırtarak gerı ıttım. Ama arkaları duz tornavıda ıle dondurerek ve elımle ustunden bastırarak ıttırdım... Gayet kolay oldu yanı
Daha oncede yaptıgım ıcın herhangı bır noktada takılmadım. Hersey tıkır tıkır ılerledı. Tek zorluk cıkaran sey on dısklerın poryadan ayrılmaları oldu. Onda da WD-40 ın faydasını cok gordum... En az darbeyle dıskler cıktı...
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:21
Long Beach Yazdı:
foto. lardan gördügüm kadariyla balata degistirirken seramik veya bakir pasta kullanilmamis. Yakin zamanda frenler ses yapmaya baslar.
|
Bu pastayı nerede kullanmamız gerektıgını acıklarsan ogrenmıs olalım. Bahsettıgın sey tahmın ettıgım sey ıse balatanın oturdugu kanala ve balatanın tırnaklarına kalıtelı gres surdum oyle taktım
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:25
Yemin ederim ilk gördüğümde Cem abi böyle orjinal dışı hareketlerden kaçınır diye şaşırmıştım ama insanın yanında Ahmet gibi insanlar olduğu sürece herşeyi yapabilir demiştim kendi kendime yanılmamışın Cem abimi çizgisinden çıkaramamışsın Ahmettt :)
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:34
60de106 Yazdı:
birde cem abi on lipi nerden ne kadara aldınız :))) |
Normaldekı fıyatı ınan bılemıyorum. Cunku benımkı bıraz sıradısı bır durum oldu. Cok cazıp bır fıyata aldım bır daha aynı fıyata alabılecegımı dusunmuyorum. Depoda kıyıda kosede atıl kalmıs bır urundu.
Adama dedım kı "su ek kac para" adamda ne demesın "50 lıra ver al gıt" dedı. Bende yangından mal kacırır gıbı 50 lırayı fırlatmam ıle beraber arabaya atladım kactım
O acıdan esas fıyatını bılemıyorum ama laguna lıpı 300 e yakın bır fıyatı var ıken bu lıpınde 150-200 den asagı olacagını sanmam sahsen. Orjınal Renault urunu. Kestıgımız bas kısımlarında baskıları vardı. Posetınde Megane Scenıc yazıyordu..
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:38
Erbin Yazdı:
süper, maşallah, logo boyandıktan sonra gazetedeki manşette iyi gitmiş. Başı boş bırakılmadı :)) |
Kardesım Allah ıyılıgını versın sende neye dıkkat etmıssın
Takdır ettım dıkkat gerektıren bır durum
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:39
insomnia Yazdı:
cem üstat elinize kollarınıza sağlık dışarıda bu işi parayla yaptırmaya kalksan bu titizlikte yaptıramazsın disklerinizde enine boyuna çekmiş desem yeridir sonuçlarını ve son halini ekleyeceksin sanırım |
Abıcım ınan ugrasırken bazı noktalarda resım cekmeyı unuttuk... Ama son halını cekerım yıne dıstan
|
Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:52
Emeğinize sağlık güzel bir çalışma olduğu kesin
------------- 306 platinium 1.6 2000 Benzin
|
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 23:54
HuseyinTurk Yazdı:
Yemin ederim ilk gördüğümde Cem abi böyle orjinal dışı hareketlerden kaçınır diye şaşırmıştım ama insanın yanında Ahmet gibi insanlar olduğu sürece herşeyi yapabilir demiştim kendi kendime yanılmamışın Cem abimi çizgisinden çıkaramamışsın Ahmettt :) |
Aynen benı dogru tanımıssın kardesım Her ne kadar Ahmet faktoru yanımda olsada ben yıne cızgımı bozmuyorum. Oyle armayla falan ugrasmıyorum ben
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:02
Kardeşlerim Gurur Kaynaklarım... Garajda Yeterince Yanınızda Olamadım Ama... Aklım Hep Sizdeydi... Cecoli mede Bize Sunduğu Garaj Olanağı İçin Ayrıca Teşekkür Ediyorum. Ahmet Kardeşimin TAXI Levhasındak Göstermiş Olduğu Yoğun Çabadan Dolayı Özellikle Teşekkürlerimi Sunuyorum...
Burak Kardeşim Benim... Orada Bulunman Bişeylere Yardımcı Olabilmendeki Gayretinde Gözümden Kaçmadı... Herşey İçin Eyvallah...
Daha Öncede Dediğim Gibi Sizler Gibi Kardeşim Olduktan Sonra Benim Sırtım Yere Gelmez Evel Allah... Hepinizi Çok Seviyorum....
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:07
Albayım Allah ın selamı uzerıne olsun. Hepbırlıkte daha ıyıye ve guzele...
Albayım kankamsın Severım senı kerato
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:07
AlbaYDemircaN Yazdı:
Kardeşlerim Gurur Kaynaklarım... Garajda Yeterince Yanınızda Olamadım Ama... Aklım Hep Sizdeydi... Cecoli mede Bize Sunduğu Garaj Olanağı İçin Ayrıca Teşekkür Ediyorum. Ahmet Kardeşimin TAXI Levhasındak Göstermiş Olduğu Yoğun Çabadan Dolayı Özellikle Teşekkürlerimi Sunuyorum...
Burak Kardeşim Benim... Orada Bulunman Bişeylere Yardımcı Olabilmendeki Gayretinde Gözümden Kaçmadı... Herşey İçin Eyvallah...
Daha Öncede Dediğim Gibi Sizler Gibi Kardeşim Olduktan Sonra Benim Sırtım Yere Gelmez Evel Allah... Hepinizi Çok Seviyorum....
|
aynı duygu ve düşünceler içerisindeyim abi.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:15
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:22
Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:23
Yine döktürmüşsünüz cem abi bide logoyu taktıktan sonra foto koysaydınızda bizde görseydik
------------- Peugeot 1998 106 1.4 XR Gökay ÜNAN Küçükyalı / İSTANBUL 0536 298 53 70 Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN [o.o] /)__) -"--"-
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:25
gokayy Yazdı:
Yine döktürmüşsünüz cem abi bide logoyu taktıktan sonra foto koysaydınızda bizde görseydik | Logo Boyama İşiniz Bendeniz Sayın Pek Çok Kıymetli AlbaYDemircaN Abinize Ait Gökayım Halka Tatlım
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:25
gokayy Yazdı:
Yine döktürmüşsünüz cem abi bide logoyu taktıktan sonra foto koysaydınızda bizde görseydik |
Iyıce kuruması adına taktırmadım ben. sonra yanı
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:27
Alın Buda Size TAXI - V -ve TAXI Levhası + Logo İptali
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:31
Necmettin Amca Neredesin... Sizi Gidiler Sizi... Hade Oradan Hade Oradan
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:33
albayım logo iptali folyodan güzel oldu bide gerçeğini düşünsene...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:33
AlbaYDemircaN Yazdı:
Necmettin Amca Neredesin... Sizi Gidiler Sizi... Hade Oradan Hade Oradan
|
Evet """bızı gıdıler bızı""" ne olmus
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 00:35
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 02:41
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
Bu pastayı nerede kullanmamız gerektıgını acıklarsan ogrenmıs olalım. Bahsettıgın sey tahmın ettıgım sey ıse balatanın oturdugu kanala ve balatanın tırnaklarına kalıtelı gres surdum oyle taktım |
baska markalarin da var, mesela wurth balatalarin arkalarina fren merkezine gelen kisimlarina ve tirnaklara " KESINLIKLE BALATA YÜZEYINE VE DISKLERE DEGIL " seramik veya bakir pasta kullanimi, balata degisiminden sonra ses yapmasini engeller. Fren yapinca, balata ve diskler isinacagi icin gres erir/incelir akmayla beraber ve balata disk yüzeyinin yaglanmasina sebep olur.
------------- 1- Ucuza alan iki kere alir 2- Calisiyorsa kurcalama 3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez. 4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 08:45
Long Beach Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
Bu pastayı nerede kullanmamız gerektıgını acıklarsan ogrenmıs olalım. Bahsettıgın sey tahmın ettıgım sey ıse balatanın oturdugu kanala ve balatanın tırnaklarına kalıtelı gres surdum oyle taktım |
baska markalarin da var, mesela wurth balatalarin arkalarina fren merkezine gelen kisimlarina ve tirnaklara " KESINLIKLE BALATA YÜZEYINE VE DISKLERE DEGIL " seramik veya bakir pasta kullanimi, balata degisiminden sonra ses yapmasini engeller. Fren yapinca, balata ve diskler isinacagi icin gres erir/incelir akmayla beraber ve balata disk yüzeyinin yaglanmasina sebep olur.
|
Aynen tam dusundugum gıbı pıstonun agzına ve balata tırnaklarına vs surmekten bahsedıyorsunuz.
Iyı ustalar bu kısımlar ıncecık gres surer takar ıs bılmeyen ustalar hıcbırsey surmeden temızler takar. Ben ıncecık bır sekılde gres surdum. Akacagını sanmıyorum. Yalnız sızın bu gostermıs oldugunu urunu uygulayan bır usta hıc gormedı acıkcası
Cok hassas bır dusunce meselesı bu. Ama o kadar onemlı bır durum oldugu kanaatınde degılım. Cunku hıcbır usta boyle bır urun kullanmıyorken balatalardan ses cıkmıyor. Bakalım bızde ne olacak...
Ama yıllardır arac kullanırım balata degıstırırım ses olduguna rastlamadım. Fakat her zaman bılımın teknolojının getırmıs oldugu ıncelıklerı ınce nuansları sever takıp ederım. Bunuda ogrendıgım cok ıyı oldu. Cok tesekkur ederım. Sımdı sıradan bır fren ustasına gıdıp bakır pasta dıye soylemıs olsan "O neymıs oyle" dıye bır cevap verecegıne adım gıbı emınım
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 09:44
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
bende bunu öğrenmek istiyorum detaylı anlatırmısın, ön balataları değiştim yer yer ses yaptığı oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 09:53
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
bende bunu öğrenmek istiyorum detaylı anlatırmısın, ön balataları değiştim yer yer ses yaptığı oluyor. |
Heeeeh Metın tamam sen sımdı ses olayını duydun ya takılır gıdersın bunun pesıne sımdı
Buradakı ses olabılmesı olayı bence senınkınden farklı bır konu. Sendekı ses frene basıldıgında yada basılmadıgında devamlı olusan bır surtme sesıydı. Bu balata ve dısk yuzeylerıyle veya balatanın cınsıyle alakalı bır durum oldugunu dusundugumude daha once soylemıstım.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 09:57
CeCoLi Yazdı:
Aynen tam dusundugum gıbı pıstonun agzına ve balata tırnaklarına vs surmekten bahsedıyorsunuz.
Iyı ustalar bu kısımlar ıncecık gres surer takar ıs bılmeyen ustalar hıcbırsey surmeden temızler takar. Ben ıncecık bır sekılde gres surdum. Akacagını sanmıyorum. Yalnız sızın bu gostermıs oldugunu urunu uygulayan bır usta hıc gormedı acıkcası
Cok hassas bır dusunce meselesı bu. Ama o kadar onemlı bır durum oldugu kanaatınde degılım. Cunku hıcbır usta boyle bır urun kullanmıyorken balatalardan ses cıkmıyor. Bakalım bızde ne olacak...
Ama yıllardır arac kullanırım balata degıstırırım ses olduguna rastlamadım. Fakat her zaman bılımın teknolojının getırmıs oldugu ıncelıklerı ınce nuansları sever takıp ederım. Bunuda ogrendıgım cok ıyı oldu. Cok tesekkur ederım. Sımdı sıradan bır fren ustasına gıdıp bakır pasta dıye soylemıs olsan "O neymıs oyle" dıye bır cevap verecegıne adım gıbı emınım |
Bu gresi ben de biliyorum ve burada da cokca uyguluyorlar. Bakir gresinin kullanilmasindaki esas neden bakirin isiyi cok daha cabuk iletebilmesidir. Eger siz normal siradan gres yagi kullanmissaniz fren balatasinda olusacak isidan dolayi hemen yanacaktir. Zaten bakir gresi, yuksek isinin oldugu her yerde kullanilir, ornegin egzos borusu. Bir diger yani ise gres yaginin genel bir ozelliginden kaynaklanan frene basildiginda olusan yuksek frekansli titresimi engellemektir. Bir nevi filtre gorevi.
Diger taraftan, pek cok yeni nesil araclarin fren balatalarinin arkalarinda fabrikasyon olarak titresimi engelleyici bir tabaka yerlestiriliyor. Bu tabaka ilk kullanimlarda olusan isi ile birlikte eriyor ve normalde uygulanan bakir gresi gibi bir gorev goruyor. Yani bu balatalara hic bir gres yagi surulmeye gerek kalmiyor.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 10:00
CeCoLi Yazdı:
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
bende bunu öğrenmek istiyorum detaylı anlatırmısın, ön balataları değiştim yer yer ses yaptığı oluyor. |
Heeeeh Metın tamam sen sımdı ses olayını duydun ya takılır gıdersın bunun pesıne sımdı
Buradakı ses olabılmesı olayı bence senınkınden farklı bır konu. Sendekı ses frene basıldıgında yada basılmadıgında devamlı olusan bır surtme sesıydı. Bu balata ve dısk yuzeylerıyle veya balatanın cınsıyle alakalı bır durum oldugunu dusundugumude daha once soylemıstım. |
o ayrı abi onu balata değişmii ile hallettim. benim dediğim bazen durmaya yakın hız 20-30 km hıza düşünce hafif frende kamyon gibi ötüyor onun içindi
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 12:29
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
Buradakı ses olabılmesı olayı bence senınkınden farklı bır konu. Sendekı ses frene basıldıgında yada basılmadıgında devamlı olusan bır surtme sesıydı. Bu balata ve dısk yuzeylerıyle veya balatanın cınsıyle alakalı bır durum oldugunu dusundugumude daha once soylemıstım. |
o ayrı abi onu balata değişmii ile hallettim. benim dediğim bazen durmaya yakın hız 20-30 km hıza düşünce hafif frende kamyon gibi ötüyor onun içindi |
Pekı dısk yuzeylerın nasıl acaba ???
|
Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 13:33
cecoli usta sen ahmet ile birlikte en iyisi bir pug servisi aç hepimiz araçlarımıza sana getirelim
------------- 307 1.6 110 hp comfort dizel
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 14:13
m.peker Yazdı:
cecoli usta sen ahmet ile birlikte en iyisi bir pug servisi aç hepimiz araçlarımıza sana getirelim
|
Dusuncen ıcın tesekkur ederım sagolasın. Daha usta olmak ıcın cok fırın ekmek yememız lazım bızım
Hayırdır sen nerelerdesın yasıyor musun ???
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:17
Buluşmadan Beri Haber Alamıyoruz Senden Kayıplardasın...
Biz Cecolimle Feyse Bile Kayıt Olduk Yinede Yoksun
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:19
AlbaYDemircaN Yazdı:
Buluşmadan Beri Haber Alamıyoruz Senden Kayıplardasın...
Biz Cecolimle Feyse Bile Kayıt Olduk Yinede Yoksun
|
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:24
abi bunlardan kullansak + olur - mi biraz paglı ama :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:28
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:29
Yok İptal Yapmadım Gökayım... Bir Süre Öyle Kalacak
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:35
OkaN Yazdı:
abi bunlardan kullansak + olur - mi biraz paglı ama :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-brembo-on-fren-disk-ayna-peugeot-106gti-206-306-citroen-xsara-60864174/detay/
|
Bu dısklerı bılıyorum. Eksısı olacagını tahmın etmıyorum ama fıyatına degecek kadar bır artı saglayacagınıda dusunmuyorum. Belkı dıskın kalıtesı ve omru noktasında fark olabılır...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:35
sorucam ben size biri taxi biri disk misk lip felan ya insan bi haber verir dimi 1 taşta 2 değil 3 kuş vururduk ..görürsünüz siz
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:36
iptal etmediysen bişey diyemem taxı yazısıda cok guzel olmus bu arada
------------- Peugeot 1998 106 1.4 XR Gökay ÜNAN Küçükyalı / İSTANBUL 0536 298 53 70 Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN [o.o] /)__) -"--"-
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:43
gokay sana 1 tel veriyim görüş adam muane işlerini kovalıyo belki senin aracı geçirirler
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:47
by_ersin Yazdı:
sorucam ben size biri taxi biri disk misk lip felan ya insan bi haber verir dimi 1 taşta 2 değil 3 kuş vururduk ..görürsünüz siz |
Tamam senınde dısklerı Cecolı Servıste degıstırırız
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:54
CeCoLi Yazdı:
by_ersin Yazdı:
sorucam ben size biri taxi biri disk misk lip felan ya insan bi haber verir dimi 1 taşta 2 değil 3 kuş vururduk ..görürsünüz siz |
Tamam senınde dısklerı Cecolı Servıste degıstırırız |
CecoPug Tamir Bakım Servisi
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 15:57
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
by_ersin Yazdı:
CecoPug Tamir Bakım Servisi |
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 16:59
CeCoLi Yazdı:
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
by_ersin Yazdı:
CecoPug Tamir Bakım Servisi |
|
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:25
gokayy Yazdı:
iptal etmediysen bişey diyemem taxı yazısıda cok guzel olmus bu arada | Eyvallah Kardeşim...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:43
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Long Beach Yazdı:
|
|
Ama yıllardır arac kullanırım balata degıstırırım ses olduguna rastlamadım. Fakat her zaman bılımın teknolojının getırmıs oldugu ıncelıklerı ınce nuansları sever takıp ederım. Bunuda ogrendıgım cok ıyı oldu. Cok tesekkur ederım. Sımdı sıradan bır fren ustasına gıdıp bakır pasta dıye soylemıs olsan "O neymıs oyle" dıye bır cevap verecegıne adım gıbı emınım |
ne cevap vereceklerini bilemem, ustasindan ne gördüyse, dogru-yanlis ayni isi terkar edenden alinacak cevap ne olabilir ? "Mesela, yaylarin kesilmesi, isitilmasina bisey olmaz abi" ne mantigidir? Bakir veya seramik pastasi/spreyi kullanilmadan balata degisimi sonrasi %90 balatalar ses yapar. Gres ile olmaz, daha önce de yazmistim, gres balata ve disklerin isinmasi neticesinde erir gider. Bakir veya seramik pasta kalicidir. 3 kurusluk pasta kullanilmamasindan dolayi da balatalar ses yapinca arac sahipleri, balata kalitesiz vs. diye tamirciye-servise bi ton para ödeyerek yeni balatalari tekrar degistirmeye gider. Bu bakir/seramik pasta da yeni icat degil, ben 25 senedir araba sahibi-kullanicisi olarak biliyorum. Marka olarak yaygin olan, wurth veya liqui moli ürünleri satilan yerlerde vardir.
|
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:47
abi şu serviste bide bizim diskleri değişelim zaten epi topu 2 tane :)
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:53
yağ+su+balata+disk+yağ filtresi+hava filtresi :)))) bende bendeeeeeeeeeeeee
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 17:56
paşam girişden numara alıcan :) sırayla :)
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:04
34sea45 Yazdı:
paşam girişden numara alıcan :) sırayla :)
|
vay arkadaş...hani sizin anadolu team vardı öncelik avrupada kanka
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:06
hahahah knk anadolu team de sadece mod var bu tarz işleri yapmıyo :)
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:24
Cem Abi araban zaten çok güzeldi lip de çok yakışmış. Keşke bir 306 GTI jantın olsa bomba olurdu şahsi fikrim Albayın aracın bitmiş hali yok mu bu arada?
|
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:34
ellerinize sağlık çok güzel olmuş, bizim yanımızda böyle arkadaşlarımız yokki bizde uğraşalım didinelim :)))
blacktazz da boyayacaktı aslanı ondan once siz boyamışınız bile tamda benim dediğim şekilde olmuş çokta güzel olmuş hayırlı olsun albayım :))
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:45
Eyvallah Arkadaşlar Bitmiş Halini Bütün İşlemler Bittikten Sonra TAXI V Konusunda Güncelleyeceğim ...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 18:49
bende senı sevıyorum cem abı albayım logo ıptalımız cok guzel olmus ,
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 21:02
ayrica ;
bir arkadasimizin fren disklerini sökerken zorlandigini ve WD40 kullandigini yazmis, eger fren disklerini degistiriken, yeni diski takmadan önce poryo'yu kursun/cinko kaplama spreyi ile boyarsaniz-kaplarsaniz paslanma ve dolayisiyla diskin ve/veya arka fren degisiminde de kampananin janta yapismamasi ve kampananin paslanmamasi icin de kursun/cinko spreyi kullanmanizi tavsiye ederim.
örnek resim ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9465&title=pug-106-arka-fren-balatasi-merkezi-degisimi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9465&title=pug-106-arka-fren-balatasi-merkezi-degisimi
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2011 Saat 22:00
En Yeni Resimleri Bekliyoruz Hayırlı Olsun Lip Güzel Olmuş Ne Kadar Onun Fiyatı....
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 08:46
34sea45 Yazdı:
abi şu serviste bide bizim diskleri değişelim zaten epi topu 2 tane :) |
Tamam abı gel halledelım
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 08:48
by_ersin Yazdı:
yağ+su+balata+disk+yağ filtresi+hava filtresi :)))) bende bendeeeeeeeeeeeee |
Abı sen soyledıkte bız yapmadık mı ??? Hallederız
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 08:51
Long Beach Yazdı:
ne cevap vereceklerini bilemem, ustasindan ne gördüyse, dogru-yanlis ayni isi terkar edenden alinacak cevap ne olabilir ? "Mesela, yaylarin kesilmesi, isitilmasina bisey olmaz abi" ne mantigidir? Bakir veya seramik pastasi/spreyi kullanilmadan balata degisimi sonrasi %90 balatalar ses yapar. Gres ile olmaz, daha önce de yazmistim, gres balata ve disklerin isinmasi neticesinde erir gider. Bakir veya seramik pasta kalicidir. 3 kurusluk pasta kullanilmamasindan dolayi da balatalar ses yapinca arac sahipleri, balata kalitesiz vs. diye tamirciye-servise bi ton para ödeyerek yeni balatalari tekrar degistirmeye gider. Bu bakir/seramik pasta da yeni icat degil, ben 25 senedir araba sahibi-kullanicisi olarak biliyorum. Marka olarak yaygin olan, wurth veya liqui moli ürünleri satilan yerlerde vardir.
|
Bu noktada cok haklısındır kabul ederım. Ayrıca ılgın ıcın tesekkur ederım... Senın gıbı teknıgı teknolojıyı takıp edenlerı severım. Aynı yonde ılerlıyoruz Buyugumuzden bırseyler ogrenelım. Senın 106 duruyor mu ?
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 08:52
Bu arada arkadaslar yorumlar ıcın tesekkur ederım. Nacızane bırseyler yapmaya calısıyoruz ıste gordugunuz uzere
Son resımlerı ekleyecegım...
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 09:20
Cem çok hoş olmuş ellerinize sağlık detaylı diğer fotolarını da bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 09:46
ümitarmatli Yazdı:
Cem çok hoş olmuş ellerinize sağlık detaylı diğer fotolarını da bekliyoruz. |
Fotolar İlk Sayfada
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 09:58
ümitarmatli Yazdı:
Cem çok hoş olmuş ellerinize sağlık detaylı diğer fotolarını da bekliyoruz. |
Detaylı baska resım yok. Sadece son halını ekleyecegım...
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 10:05
ne bilim ben logoların kırmızı halini göremedim de sadece boyanmış resimleri var takılmış var mı bende o resim açılmıyor o zaman :(
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 11:27
ellerinize kollarınıza sağlık arkadaşlar süper bir çalışma ve görüntüleme olmuş.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 12:10
ümitarmatli Yazdı:
ne bilim ben logoların kırmızı halini göremedim de sadece boyanmış resimleri var takılmış var mı bende o resim açılmıyor o zaman :( |
Benım logoyu boyamadık yaa. Albayın kını boyadık Onunkıde daha takılmadı
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 12:12
Long Beach Yazdı:
ayrica ;
bir arkadasimizin fren disklerini sökerken zorlandigini ve WD40 kullandigini yazmis, eger fren disklerini degistiriken, yeni diski takmadan önce poryo'yu kursun/cinko kaplama spreyi ile boyarsaniz-kaplarsaniz paslanma ve dolayisiyla diskin ve/veya arka fren degisiminde de kampananin janta yapismamasi ve kampananin paslanmamasi icin de kursun/cinko spreyi kullanmanizi tavsiye ederim.
örnek resim ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9465&title=pug-106-arka-fren-balatasi-merkezi-degisimi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9465&title=pug-106-arka-fren-balatasi-merkezi-degisimi
|
Evet abıcım sana katılıyorum cok dogru bır uygulama... Ne hıkmetse arkalar cok kolay cıktı ama onler bır mıktar zorladı ama yınede cıktı sorunsuz... Dedıgın sprey kullanılacak olursa yapısacagını sanmam...
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 12:18
ibrahim Aslan Yazdı:
En Yeni Resimleri Bekliyoruz Hayırlı Olsun Lip Güzel Olmuş Ne Kadar Onun Fiyatı.... |
Bendekı tek parca megane scenıc lıpının normal fıyatı 230 TL...
Resımler gelıyor
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 12:40
Ilk sayfanın en altına aracın son halıne daır resımler eklenmıstır...
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 12:58
Albayım bu arada bende senın gıbı farlara kırmızı led taktım senınkınden cok daha guzel oldu
Kıskanmayasın dıye sanada 2 led ayırdım haberın olsun
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 14:24
CeCoLi Yazdı:
Albayım bu arada bende senın gıbı farlara kırmızı led taktım senınkınden cok daha guzel oldu Kıskanmayasın dıye sanada 2 led ayırdım haberın olsun |
Abi Sen Bitanesin Yahu... Şerrefsizim Benim Aklıma Gelmişti...
Şimdi Bizim Arabalar Tam Keko İşimi Oldu Demek İstiyorsun Yani Yani
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 14:28
AlbaYDemircaN Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Albayım bu arada bende senın gıbı farlara kırmızı led taktım senınkınden cok daha guzel oldu Kıskanmayasın dıye sanada 2 led ayırdım haberın olsun |
Abi Sen Bitanesin Yahu... Şerrefsizim Benim Aklıma Gelmişti...
Şimdi Bizim Arabalar Tam Keko İşimi Oldu Demek İstiyorsun Yani Yani
|
arabanın rengı aynı
cekıdemırlerı aynı
farlar aynı
xenonlar aynı
jantlar
lıpler
bılmem daha neler aynı
"Kankı kekolar"
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 16:25
Abi Ben Arabanın Arkasına Yazarım Valla ... Kanki Kekolar
Evveliyatından Beri 3O6 Sedana Ekstra İlgim Var... Biraz Daha Gaza Gelirsem Beyaz Bir Sedan Alıp Bu Sefer Onunla Uğrasırım Yeminle... 3O6 için Kafamdaki Evo 9 Projesini Gerçekleştirmek İstiyorum.. Sem Tuning deki Spoyleri Hatırladınmı
|
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2011 Saat 16:31
AlbaYDemircaN Yazdı:
Abi Ben Arabanın Arkasına Yazarım Valla ... Kanki Kekolar
Evveliyatından Beri 3O6 Sedana Ekstra İlgim Var... Biraz Daha Gaza Gelirsem Beyaz Bir Sedan Alıp Bu Sefer Onunla Uğrasırım Yeminle... 3O6 için Kafamdaki Evo 9 Projesini Gerçekleştirmek İstiyorum.. Sem Tuning deki Spoyleri Hatırladınmı
|
Araclar farklı olsada projeler denk yolda ılerlıyor. Benzerlıkler cok "Kankim Kekom"
Esasında o spoılerı ıstıyorum ama buyuk geldı yaaa bıraz daha kucuk olsaydı tam olacaktı
|
|