Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

far sensörü arızası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18899
Tarih: 17 Eylül 2025 Saat 19:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: far sensörü arızası
Mesajı Yazan: fordtaunus
Konu: far sensörü arızası
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 20:49
Arkadaşlar  normal çalışırken bir anda  far sensörleri çalışmamaya başladı. Konrol etmem  gereken bir yer var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum

-------------
307 Sw - 2005 1.6/110 hp

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 22:08
kontak açıkken soldaki kolun üzerindeki butona uzun süre ile basın akdif deaktif oluyormuş ordan sanırım kapanmış olabilir otomatik kısmı. ordan bi kontrol edin derim ben

Mesajı Yazan: droprain72
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 13:17
merhaba
eğer akü kutup başı sökülmüşse far sensörü iptal olur.htasay arkadaşımın da dediği gibi kontağı aç soldaki far kolunun ucuna bas.bi ikaz sesi duyacaksın.göstergede aktive yazısını göreceksin.

-------------
2005 307 sw hdi

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 13:25
Orjinalini yazan: droprain72 droprain72 Yazdı:

merhaba
eğer akü kutup başı sökülmüşse far sensörü iptal olur.htasay arkadaşımın da dediği gibi kontağı aç soldaki far kolunun ucuna bas.bi ikaz sesi duyacaksın.göstergede aktive yazısını göreceksin.

düzeltmek istiyorum;

sizin söylediğiniz akü olayı kesin değil. bende defalarca aküyü söktüm ama far sensörlerim iptal olmadı.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: ___KxL___
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 14:10

Kendin devre dışı bırakmadıysan hiç çalışmaması ilginç yani.Kablosunda falan sorun vardır diyesim geliyo.Hani gündüz bile açıyo desen jelden falandır diyecem ama hiç çalışmıyosa ya bağlantı kablolarında bi sorun wardır ya da warsa eğer sigortası falan atmıştır.

-------------
2004 Peugeot 206 1.4 XT

Mesajı Yazan: swat_407
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 19:53
a

-------------
Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel
ATA'M İZİNDEYİZ.

Mesajı Yazan: swat_407
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 19:55
merhabalar,

aynı sorunu bende yaşadım.

akü zayıftı 4 lüleri açık bıraktım geldiğimde ittirerek çalıştırmak zorunda kaldım. akşam tekrar çalıştırdığımda far sensörü çalışmadı manuel olrak kullandım. Aküyü yeniledim ama düzelir diye bekledim hala düzelmedi. Yukarıdaki önerileri yaptım ama hiç bir değişiklik olmadı.

Yardım ve yorumlarınız için,

-------------
Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel
ATA'M İZİNDEYİZ.

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 10:21
406 bva far sensörüm kafasına göre bir açılıp bir kapanıyor. yani çalışmıyor. nedendir bilen var mı?

ve ışık uyarı düğmesi yanıp sönüyor. auto modda kafasına göre çalışıyor anlayacağınız.

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2012 Saat 23:18
gündüz de açıyor. arada kapatıyor. acaba şu jel dediğiniz şeyden olabilir mi? aracı yeni aldım. memnunum ama sensörlü dikiz aynası da kırılmış. acaba o kısım bir işlem mi gördü. ayna bölümü sökülüp takılırken zarar mı gördü. ne dersiniz.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 06:21
Orjinalini yazan: toga406 toga406 Yazdı:

gündüz de açıyor. arada kapatıyor. acaba şu jel dediğiniz şeyden olabilir mi? aracı yeni aldım. memnunum ama sensörlü dikiz aynası da kırılmış. acaba o kısım bir işlem mi gördü. ayna bölümü sökülüp takılırken zarar mı gördü. ne dersiniz.

Muhtemeldir. Zaten sorun cikaracak baska pek bir ihtimal yok. Bir sensor var ve o sensorden gelen verilere gore BSI farlari yakiyor ya da yakmiyor. Genellikle on camin degistirilmesinden sonra o bolgede kullanilan jelimsi maddenin uygunsuzlugundan ya da yanlis tatbik edilmesinden kaynaklaniyor. Gecmis olsun.

Mesajı Yazan: Cmoss06
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 13:00
Sensör algılayıcısında arıza olabilir,sensörün önü kapalı olsa far sürekli yanar açıksada söner.

-------------
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 19:46
teşekkürler yorumlar için. neyse yağmur sensörü çalışsın da öteki sürekli yanıyor komuta duyarsız yani :)Ermm

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2012 Saat 21:06
şu jeli nereden buluruz. birde aynayı sökmeni inceliği nedir.
malum cama yapısık asılsak kırılır mı cam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net