Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz Kelebeği(Lpg Arızası)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18758
Tarih: 27 Ağustos 2025 Saat 10:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Boğaz Kelebeği(Lpg Arızası)
Mesajı Yazan: yegane
Konu: Boğaz Kelebeği(Lpg Arızası)
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 22:46
Merhaba Arkadaşlar,

307 aracıma Atiker taktırdım fakat ilk günden beri araba rölantideyken sürekli motor devrinde çoğalma ve azalma oluyor. Araç bazen stop bile ediyor. Lpg montajını yaptırdığım usta kelebek boğazının pis olabileceğini ve temizlenmesi gerektiğini söyledi. Neden kaynaklanabileceği hakkında bilgisi olan var mı? Bu arıza bana pahalıya patlar mı? Yardımcı olurmusunuz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 22:50
Gaz kelebeğini 20-30TL'ye temizlerler.

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 22:55
kelebek temizliği sorunu çözebilir,ama temizlikten sonra rolanti dalgalanmaları düzelmez ise rolanti motorunun değişmesi gerekebilir,bosch car servislerde motor, değişim ücreti ile birlikte 150 160 tl gibi bir rakam dı.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesajı Yazan: yegane
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 23:00
Tavsiye edebileceğiniz usta var mı?

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 23:17
profil bilgilerini güncellersen,nerede olduğunu bilir ve ona göre bu konuda sana yardımcı olmaya çalışırız.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesajı Yazan: psychoabi
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 23:35
bendede uzun zaman öncesinden beri vardı lpg yi takan ustayla görüştüğümde boğaz kelebeğinden yaptığını soyledi temizlettim pismiş gercekten bu sefer temizlendikten sonra araç benzindeyken yapmıyor fakat lpg ye aldığımda eskisi kadar olmasada az dalgalanma yapıyordu başka bi lpg ustasına götürdüğümde lpg nin filtresinin dolduğunu değiştirince yapmıyacağını soyledi filtre değiştikten sonra düzeldi bilgisayara bağlayıp ayarlarını değiştirdi fakat şimdide araç bazen soğukken stop ediyo

-------------
106 XS Balıkesir

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 10:17
Orjinalini yazan: yegane yegane Yazdı:

yegane;
profil bilgilerin eksik usta tavsiyesi istiyorsun. şimdi ben senin nerede olduğunu bilmiyorum ne aracın var bilmiyorum nasıl sana usta tavsiyesi vereyim yada yol göstereyim öyle değilmi.

boşuna bas bas bağarmıyoruz profil bilgilerinizi eksiksiz yazın, imza kısmına aracınızın bilgilerini girin diye.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 10:43
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: yegane yegane Yazdı:

yegane;
profil bilgilerin eksik usta tavsiyesi istiyorsun. şimdi ben senin nerede olduğunu bilmiyorum ne aracın var bilmiyorum nasıl sana usta tavsiyesi vereyim yada yol göstereyim öyle değilmi.

boşuna bas bas bağarmıyoruz profil bilgilerinizi eksiksiz yazın, imza kısmına aracınızın bilgilerini girin diye.

Şiddetle katılıyorum  +1Thumbs Up

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 10:58

dün boğaz kelebeğini söküp temizledim canavar oldu araba :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:06
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

sıra bende, cumartesi bende yapacağım inşallah.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:07
vallaha ben temzletmekden sıkıldım motoru değiştim kökden halloldu sorun montaj dahil 170 tl verdim 2 ay önce

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 11:11

Metınım unutmakı senın kı manuel kelebek degıl... Motorlu kelebek oldugu ıcın dıkkat etmenı ve mumkunsede ugrasmamanı tavsıye edebılırım Göz Kırpma

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 12:44
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Metınım unutmakı senın kı manuel kelebek degıl... Motorlu kelebek oldugu ıcın dıkkat etmenı ve mumkunsede ugrasmamanı tavsıye edebılırım Göz Kırpma
benımkıde motorlu abı soketini sökmeden temizlersen sıkıntı olmuyor tekrar adaptasyona gerek kalmıyor benım arabada sökersen adaptasyon gerekli ama dedıgım gıbı yaparsa sorun cıkmazGöz Kırpma

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: tuncercoban
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2012 Saat 14:26

Merhaba Arkadaşlar,

Boğaz kelebeğinin temizliğini, adaptasyonunu, elektronik kısmının tamirini, çıkmasını yada sıfırını bulabileceğiniz K.Çekmece de Karbüratörcü Mehmet Usta var. Ve bu işi çok ucuza ve garantili olarak yapıyor. Eğer ihtiyacınız olursa arayabilir (05357191078) yada E-Mail ( mailto:tuncercbn@gmail.com" rel="nofollow - tuncercbn@gmail.com ) ile sorunlarınızı iletip teknik bilgi alabilirsiniz ;)

-------------
Elektrik Elektronik Mühendisi
Otomotiv Elektroniği Uzmanı

Mesajı Yazan: muhammed.ceyhan
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2016 Saat 21:25
rolanti dalgalanmasinin yani sira devrin 2000 veya 3000 veya 4000 de takili kaldigi oluyor muydu?

bende boyle bir sıkıntı var. cozemedim. kelebek degistirmek istediler. bakalim once rolanti motoru degisecek. olmazsa kelebek bogazi.

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2016 Saat 21:26
konuyu da hortlattik.

Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2016 Saat 20:53
bende hep lpg ye geçiş yapsammı yapmasammı arasında kalıyorum böyle sorunları duyunca durduruyorum kendımı yokmu hiç sıkıntısız periodik bakım harici sadece gazı koy git durumunda olan korkuyorum gerçekten :)

Mesajı Yazan: badtemperad
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2016 Saat 22:20
Hocam bugunlerde benimde o sorunum var gaz ayarindan falan degil bogaz kelebeginde bunu duzenli olarak temizlemek gerekiyor. Benzinde sorun yok tupte yapiyor bunu ve bir cok usta temizlemek lazim dedi bende persembe gunu verecegim arabayi. Parasida bisey degil temizletmenin ama temizlenince gaz ayari felan gerekiyor mu bilmiyorum. Bilgi edinirsem paylasirim

Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2016 Saat 22:55
kelebek 2 defa temizlendi. rolanti motorunu degistirdim. buyuk oranda cozuldu. iki gundur kullaniyorum. bu aksam bir iki dalgalanma yapti o kadar. buna da sukur.

Mesajı Yazan: selim38
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2016 Saat 00:09
oksijen sensörüne baktırmadıysanız ona baktırın.

Mesajı Yazan: Suleyman
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2016 Saat 23:18
Aynen bende 50 tl ye bogaz kelebegi temiziligi yaptırdım  yani arabanın performansı  arttı bide motor sesi daha güzelleşti .

-------------
Suleyman

Mesajı Yazan: JunioR56
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2016 Saat 12:58
motora hava girişi çok önemli bende de bunlara benzer sorun vardı. filitrenin kutusunun altına açık hava filtresi takmışlar.filitrenin kapağı düşünce fazla havadan araba düzensiz çalışıyordu. biraz açık kalacak şekilde kapattım açık hava filitresinin üstünü işlem tamam düzeldi araba. banada yok kelebekmiş yok tüpmüş dediler. 1 lira harcamadan arabayı elletmeden ben yaptım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net