Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çok iyi oldu çokda iyi oldu :)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18661
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Çok iyi oldu çokda iyi oldu :)
Mesajı Yazan: deamod
Konu: Çok iyi oldu çokda iyi oldu :)
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 15:56
Arkadaşlar bilindiği üzere geçenlerde aracıma lpg sistemini taktırdım;

Önceden 220 liraya yani bir depo benzine 380 km e yapan aracım şimdi 60 lira yani 27 litre lpg'yle 350 km yol yaptı. Lpg ne kadar güzel bi nimetmiş yav yanlız bi kaç tekleme oluyo onuda büyük ihtimalle bobin ve bujilerin değişimiyle son bulacağı kanaatindeyim.(Arkadaşın aracınada yeni bağlattığımızda aynı sorun yaşanmıştı söylediklerimi değiştirince düzeldi umarım bendede aynı sorun vardır)
Yani önceden 58 kuruş yakan araç şimdi 17 kuruş yakıyor tabi bunun uzun yolda 80-90 ı geçmememinde etkisi çok ama olsun iyi oldu iyi :)))

Cem abi yardımlarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim

-------------
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 16:03
Hadi gözün aydın :) Güle güle kullanın.

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 16:06
Hayırlısı Olsun...
Gözün Aydın Diyelim...Cool

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 16:33
220 lıra 380 km hocam sen nedıyorsun o nasıl yakma bıcımdır.range rover okadar yakıyor nerdeyse.200 lıraya 500-550km yol gıdıyorum.sehır dısıda 650 cıvarında.aracında baska bır sorun olmasın. gaz hayırlı ugurlu olsun cok mantıklı.bende dusunuyorum taktırmayı.

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 16:43
Hayırlı olsun.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 17:04
pug'lara tüp takmak cesaret işidir. bu cesur arkadaşımızı tüm arkadaşların içerisinde kutluyor we şöwalye ilan ediyorum :)

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:26
Herkese teşekkür ederim dostlar.

Toprak kardeşim neden o şekilde düşünüyorsun anlamadım yahu

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: Muhammet
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:34
benim araç 2.0 otomatik (tam emin olmasamda tahmini) 50-60 kuruş yakıyor 1.5 ton birde devirli kullanıyorum bence aracında bir problem var anormal çünkü Confused valla bende düşünüyorum taktırmayı. hayırlı olsun bu arada Gülme

-------------
307cc 2.0 otomatik 34 ARM 55
2008 BMW 320d

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:43
teşekkür ederim yav valla büyük rahatladım ya hani daha önceden bi 10 liralık benzin alıyoduk biyere gidersin biter oluyodu şimdi 10 liralık gaz alıyorum dolaşıyorum ya güzel valla sevdim bu lpg yi ben :)

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:44
Orjinalini yazan: Muhammet Muhammet Yazdı:

benim araç 2.0 otomatik (tam emin olmasamda tahmini) 50-60 kuruş yakıyor 1.5 ton birde devirli kullanıyorum bence aracında bir problem var anormal çünkü Confused valla bende düşünüyorum taktırmayı. hayırlı olsun bu arada Gülme

Kaç hp ?

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: Muhammet
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:54
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

Orjinalini yazan: Muhammet Muhammet Yazdı:

Kaç hp ?

138 yada 142 olması gerek abi emin değilim 

-------------
307cc 2.0 otomatik 34 ARM 55
2008 BMW 320d

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:56
iyi günlerde kullanman dileğiyle

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 01:21
Orjinalini yazan: toprak toprak Yazdı:

pug'lara tüp takmak cesaret işidir. bu cesur arkadaşımızı tüm arkadaşların içerisinde kutluyor we şöwalye ilan ediyorum :)

Peugeotlara tüp taktırmak konusunda size katılmıyorum.
2000 model 206 XT aracımda Atiker LPG mevcut ve çok memnunum.

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 01:22
Orjinalini yazan: deamod deamod Yazdı:

Arkadaşlar bilindiği üzere geçenlerde aracıma lpg sistemini taktırdım;

Önceden 220 liraya yani bir depo benzine 380 km e yapan aracım şimdi 60 lira yani 27 litre lpg'yle 350 km yol yaptı. Lpg ne kadar güzel bi nimetmiş yav yanlız bi kaç tekleme oluyo onuda büyük ihtimalle bobin ve bujilerin değişimiyle son bulacağı kanaatindeyim.(Arkadaşın aracınada yeni bağlattığımızda aynı sorun yaşanmıştı söylediklerimi değiştirince düzeldi umarım bendede aynı sorun vardır)
Yani önceden 58 kuruş yakan araç şimdi 17 kuruş yakıyor tabi bunun uzun yolda 80-90 ı geçmememinde etkisi çok ama olsun iyi oldu iyi :)))

Cem abi yardımlarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim

Hayırlı olsun.
Güle güle kullan.
Aracın ve LPG sistemin hakkında detaylı bilgi verir misin lütfen?

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 01:36
Atikerin safe fast ürünü çok kullanışlı olduğunu adamlar garantilediler ve uygulamalı olarak görüyorumki aynen ole ufak tefek sıkıntılar var yok deyil mesela ani gaza bastığımda sanırsam ileri atlamadan dolayı samandıra problem çıkartıyo ve benzine geçiyor tabi bu güzelliklerin içinde Ankara göral shell benzinlik içerisindeki lpg montaj/servis istasyonundaki haydar ve coşkun ustalarında hakkı büyük.

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 01:43
Hayırlı ugurlu olsun kardesım. Senle bayagı telefon trafıgı yasadık ama anlasılan degmıs gıbı. Sende sonunda dogru yolu bulmussun. Burada busuna konusmadıgımızı bırcok kısının gordugu gıbı sende gormus oluyorsun...

Her zaman soyledıgım gıbı dogru ellerce yapılırsa lpg sıstemı cok memnun bırakır. Dızellere cok yakın bır yakıt degerı elde edılıyor.

Ama cok az km yapanlar ıcın pek cazıp olmayabılıyor tabıkı orası ayrı bır konu...

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 01:45

Atikerin safe fast ürünü çok kullanışlı olduğunu adamlar garantilediler ve uygulamalı olarak görüyorumki aynen ole ufak tefek sıkıntılar var yok deyil mesela ani gaza bastığımda sanırsam ileri atlamadan dolayı samandıra problem çıkartıyo ve benzine geçiyor tabi bu güzelliklerin içinde Ankara göral shell benzinlik içerisindeki lpg montaj/servis istasyonundaki haydar ve coşkun ustalarında hakkı büyük.

Bır dakıka hersey guzel hos ama benzıne atlamaması lazım. O noktayı bır kontrol ettırmenı tavsıye ederım. Ufak bır ayar hatası olabılır... Göz Kırpma

Asla benzıne gecmemesı lazım

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 10:57
Hayırlı uğurlu olsun şu zamanda en mantıklısı bu ama genede benzin gibi yok LPG biraz sıkıntılı mekanlarada rahat giremiyosun...Nese dert etmeye gerek yok sonuçta az maliyetle çok yol  ;) ;)

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 14:43
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Bır dakıka hersey guzel hos ama benzıne atlamaması lazım. O noktayı bır kontrol ettırmenı tavsıye ederım. Ufak bır ayar hatası olabılır... Göz Kırpma

Abi ozaman Antalya manavgat side yakınlarında şöyle işinin ehli bi atiker lpg ustası aramaya başlıyalım :)
Gerçi neden böyle bişi yapıyor ki ?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 14:50

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Abi ozaman Antalya manavgat side yakınlarında şöyle işinin ehli bi atiker lpg ustası aramaya başlıyalım :)
Gerçi neden böyle bişi yapıyor ki ?

Iyı bır lpg sıstemı benzın sıstemının yaptıgının olabıldıgınce aynısını yapabılmelıdır. Yok sılkelıyor yok stop edıyor efendıme soyleyeyım anı bastınmı benzıne atlıyor yuksek surate ulasmıyor vs vs...

Bunların hepsı montaj veya ayar problemıdır yada son care parcaların bırınde arıza vardır... Bazen regulatorlerde sorun olabılıyor...

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 15:01
Nasıl öğrenicez nasıl bir problem olduğunu?

-------------
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 15:09

Nasıl öğrenicez nasıl bir problem olduğunu?

Usta bulup gostereceksın yanı baska care varmı ??? Yada taktırdıgın yerı arayacaksın. Bız buradan bırsey bılemeyız kı Göz Kırpma

Mesajı Yazan: hcbank
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 15:14
kendi aracımda yaşadım aynı şeyden bahsediyorsak eğer birden araca yüklenirsen benzine geçiyor ama sorun değil bu olay lpg programında bu olayla ilgili bir ayarı yükseltiyorlar atıyorum 5000 devirde değilde 6500 devirden sonra benzine geçiyor 

-------------
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 15:18
Orjinalini yazan: hcbank hcbank Yazdı:

kendi aracımda yaşadım aynı şeyden bahsediyorsak eğer birden araca yüklenirsen benzine geçiyor ama sorun değil bu olay lpg programında bu olayla ilgili bir ayarı yükseltiyorlar atıyorum 5000 devirde değilde 6500 devirden sonra benzine geçiyor 

Genelde bu soyledıgın kadar kolay olmuyor...

Cogunlugu lpg basıncı yetersız kalıpta herhangı bır devırde bıle benzıne atlayabılıyor. Buda ya basınc dengesızlıgı ya meme capı vs ayarsızlıklardan kaynaklanabılıyor...

Mesajı Yazan: hcbank
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 15:26
lpg takan yere gittim aracı bilgisayara bağladı bir ayarı yükselltiğini söyledi 
ani yüklenmelerimde araç benzine geçmiyor sadece vites spor konumda 5000 5500 rpm arası biyerde sanki gaz yetmiyormuş gibi benzine alıyor kendini
benim yukarda yazdğım gibi tabi  cecoli kardeşimin dedikleri de olabilir 

-------------
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net