Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arkadan gelen ses:)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18650
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 23:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: arkadan gelen ses:)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: arkadan gelen ses:)
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 22:56
arkadaşlar arabanın arka kısmında ses geliyor çukura girdiğim zaman çok şiddetli şekilde. usta dingil takozlarının değişmesi lazım dedi. bi arkadaşda 307 var oda boşver değiştirtme bi işe yaramıyor değiştirmeleri dedi ne yapayım kararsız kaldım. yardımcı olabilir misiniz_

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:00
bi işe yaramıyor ne demek onu çözemedim ?

ömrü biten parça değişir bu kadar basit bence ama sorunun ondan oldugu kesinmi ?

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:00
benim da arkadan ses geliyordu ustaya sorsan büssürü şey der ama bi baktım davlunbaz çıkmış oyapıo sesi sizinde böyle demek istemiom ama  bi ustaya daha sorun ve ucuz halletme yolu varmı bakın derim 

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:03
yok  bu ses hocam küt diye bi ses belli bişey eksik orda aracın expertizini yaptırıkende bu dingil takozu yazıyordu expertizde. arkadaşın bi işe yaramıyo demesi o takozu değişssende arkadan sert ses geliyo 307lerin süspansiyonları sert dedi bilmiyorum artık durum nedir bende arabayı alalı daha 2 hafta oldu. eksiklikleri yaptırıyorum yavaş yavaş

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:27
arkadaşım öncelikle aracın hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin. Anadolu tabiri ile Allah tekerine taş değdirmesin:)

gelelim yaşadığın probleme; Bu problem maalesef benimde muzdarip olduğum velakin 3-4 farklı servise gitmeme rağmen "bunun çözümü yok" denen can sıkıcı bir durum. hele ki arkaya 2-3 kişi oturdumu tamam, resmen amortisör yokmuş gibi küt küt diye en kücük bir dalgalanmada vuruyor. ben çözümünü bulamadım kardeş, kimi amortisör takozu dedi, kimi torsiyon burçlarından dedi, (en saçma olanı ise amortisörün körüğü var genelde duser yuvasından, 250 gr lık plastik ne kadar vuruntu yaparsa artık anlamadan sallayan cok oluyor), ondan kaynaklandığını söyledi.

eğer ki çözümünü bulursan bana da bildir....

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:33
arkadaşlar çözüm burada, benimde aynı sıkıntım vardı yaptığım günden beri arkadan ses gelmiyor

maliyeti 2,5 tl

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14770&title=307-n%DDn-arka-amort%DDsrnden-gelen-ses" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14770&title=307-n%DDn-arka-amort%DDsrnden-gelen-ses

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:59
yarın arabaya vakit ayıramayı düşünüyordum bende bunu duyduğum iyi oldu yarın silikon tabancasıyla bi gideyim arabanın yanına bakalım ne olacak. peki şunu sorayım expertizde hatalı çıkan arka travers burcu ustanın deyimiyle dingil takozu değiştirilmezse sıkıntı yaratır mı?

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 02:17
ben aynı durumla karşılaştım amortisörleri gecen gün değiştirdim ama yine ses yapıyor. torsiyondan süpheliyim

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 09:09
torsiyon nedir hocam nerededir?

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 09:47
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

torsiyon nedir hocam nerededir?

sende yok merak etme :)

307 de önlerdeki gibi arkada da amortisör ve yay var, niyo arkadaşın 206 olduğu için onun arkalarda yay yerine torsiyon var, yay yok.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 19:12
bu parçaların ismini öğrenemeyecem bir türlü:)

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:52
ve 307nin arkadan gelen sesi kesilir:) metin arkadaşımızın verdiği tavsiye ile yaptığımız uygulama sonucu arkadan gelen ses tarihe karıştı:) teşekkürler arkadaşım :)

Mesajı Yazan: musictime
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 15:30
değiştirmeni tavsiye ederim 250 tl kadar bir masraf çıkıyor benim bilyalarım da dağılmıştı lastik kopar gider aman dikkat şakaya gelmez vallaha

-------------
2006 MODEL PEUGEOT 206 X-DESİGN 1,4 MOTOR 75 HP CASTROL YAĞ MİCHELİN ENERGİ SAVE LASTİKLER FULL SES SİSTEMİ KİCKER + PİONEER TEAM

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 15:33
hocam bendeki arıza bilya arızası değildi çukura düştüğümde arkadan küt diye ses geliyordu. dingil takozlarından yapar dediler. sonrada metin hocam amortisör körüklerini yukarıya yapıştırmamı tavsiye etti. dün uyguladım bugun sıkıntı bitti:)

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 15:53
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

ve 307nin arkadan gelen sesi kesilir:) metin arkadaşımızın verdiği tavsiye ile yaptığımız uygulama sonucu arkadan gelen ses tarihe karıştı:) teşekkürler arkadaşım :)

rica ederim, çok mutlu oldum (:

güle güle keyifle kullanın. Gülme

-------------

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 16:48

kardeşim sorununun çözülmesine sevindim iyi büyük bişe değilmiş

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 21:06
teşekkr ederim hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net