Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

407 ye chip yaptım en sonunda!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18635
Tarih: 25 Haziran 2025 Saat 23:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 407 ye chip yaptım en sonunda!!
Mesajı Yazan: hakankarakas
Konu: 407 ye chip yaptım en sonunda!!
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 00:39
3 GÜN ÖNCE CHİPİ TAKTIRDIM EN SONUNDA ARABAM UÇUYO ARLKADAŞLAR. HERKESE TAVSİYE EDERİM. DİZEL ARABASI OLUPTA TAKTIRMAYAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM MUTLAKA BİR CHİP BOX TAKTIRIN ARACINIZA ARACINIZ ASLAN KESİLİYO BEN ÇOK MEMNUN KALDIM. SİTEDE 407 Sİ OLAN DİĞER ÜYEMİZ DE MUTLAKA BENLE AYNI ŞEYLERİ PAYLAŞIR. BEN ŞUAN ARABAMIN GAZINA BASARKEN VE SOLLAMA YAPARKEN ÇOK RAHATIM. AYRICA KLİMA AÇIKKEN 5. VİTESTE BİLE ARACIN GAZ PEDALINA DOKUNUNCA ARABADA HİSSEDİLİR DERECEDE PERFORMANS ALIYORUM. HERKESE TAVSİYE EDERİM

-------------
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH

Cevaplar:
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 00:41
yakıtda fark ne düzeyde ?

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 00:51
Memnun kaldıysanız ne mutlu size en önemlisi bu Gülme

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 00:55
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14394&title=byk-yaz-fontlarna-dikkat" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14394&title=byk-yaz-fontlarna-dikkat

Mesajı Yazan: xenin
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 10:10
yakıtı bende merak ettim açıkçası ne kadar artış oldu ?

-------------
www.melihdelal.com

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 10:22
Hayırlım olsun kazasız belasız.Eger aracı zorlamazsa yakıtı artmaz ama gaza gelip dip gaz yaparsa yüzde 20 30 artar.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 10:35
hayırlısı olsun abi ama büyük harf kullanmasak daha hoş olur ;)

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 12:11
Öncelikle hayırlı olsun,ama aracınızı artık daha dikkatli kullanmanız gerektiğini de hatırlatmak isterim chip yapılan araçlarda en çok görülen arızanın turbo arızaları olduğunu,araçlarımızın performanstan çok ekonomik kullanıma dönük olarak üretildiğini de aklımızda çıkarmamalıyız,sakin kullanımlarda yakıt tasarrufu olarak size olumlu yönde katkısı olacaktır.artık gaza basmak daha eğlencelidir ama zorda kalmadıkça çok basmamak en güzeli :) tekrar hayırlı olsun.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:14
hayırlı olsun. Ne kadara mal oldu bu chipbox ve ne yaptılar ilave bir chip mi yoksa aracın mevcut yazılımını güncelleyip modladılarmı? Biraz açıklama yapabilecekmisin. Asıl sorum girmeden önce aracın beygirini ölçüp chip taktırdıktan sonra tekrar güç ölçümü yaptılarmı orjinali ile arada ne kadar fark ediyor. Çok soru sordum dimi affına sığınıyorum. :)

-------------
407 Executive Black CD 2007

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:15
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

Öncelikle hayırlı olsun,ama aracınızı artık daha dikkatli kullanmanız gerektiğini de hatırlatmak isterim chip yapılan araçlarda en çok görülen arızanın turbo arızaları olduğunu,araçlarımızın performanstan çok ekonomik kullanıma dönük olarak üretildiğini de aklımızda çıkarmamalıyız,sakin kullanımlarda yakıt tasarrufu olarak size olumlu yönde katkısı olacaktır.artık gaza basmak daha eğlencelidir ama zorda kalmadıkça çok basmamak en güzeli :) tekrar hayırlı olsun.

Mimitt kardeşimm bileğin nasıl oldu ya?

-------------

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 23:41
Orjinalini yazan: muzaffer muzaffer Yazdı:

saol dostum bilek şimdilik iyi arada bir hatırlatıyor kendini,hatırlattığı zamanlarda da bileklik + krem + ağrı kesici ile idare ediyoruz,geçince tekrar kendini hatırlatana kadar sorun yok :) 110 luk araçlar 136 140 hp arası çıkıyor genelde :)

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 02:37
arkadaşlar yakıta ayar yapıyolar normalden daha aza bile düşüyor yakıt tüketimi ama bununla birlikte arabanın motor ömrüde daralıyor. yinede taktıran arkadaşıma sorunsuz ve iyi günlerde kullanmasını diliyorum
saygılar

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 02:39
Hayırlı olsun toplam maliyet ve yakıt konusundaki değişimi paylaşırsan seviniriz

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 10:27

[QUOTE=mimitt]Öncelikle hayırlı olsun,ama aracınızı artık daha dikkatli kullanmanız gerektiğini de hatırlatmak isterim chip yapılan araçlarda en çok görülen arızanın turbo arızaları olduğunu,araçlarımızın performanstan çok ekonomik kullanıma dönük olarak üretildiğini de aklımızda çıkarmamalıyız,sakin kullanımlarda yakıt tasarrufu olarak size olumlu yönde katkısı olacaktır.artık gaza basmak daha eğlencelidir ama zorda kalmadıkça çok basmamak en güzeli :) tekrar hayırlı olsun.

saol dostum bilek şimdilik iyi arada bir hatırlatıyor kendini,hatırlattığı zamanlarda da bileklik + krem + ağrı kesici ile idare ediyoruz,geçince tekrar kendini hatırlatana kadar sorun yok :) 110 luk araçlar 136 140 hp arası çıkıyor genelde :)

Doğrdur fark edilebilir bir fark var  o halde maliyette uyugunsa yapsak mı acaba yakıttan epey tasarruf sağlaya bilrim şehir içerisinde yüksek devire gerek kalmayacak muhtemelen malum ankara rapma düz yolu yok :)

-------------

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 12:03
güle güle kullan bende 206 ımda 9 aydır kullanıyorum motor ısınmadan pek yüklenmeni ve düşük devirlerde birden gaza abanmanı tavsiye etmiyorum.Doğru kullanımda birşey çıkacağını sanmıyorum bende söylediğim şekilde kullanıyorum. hayırlı olsun

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2011 Saat 23:43
Chip box speedbuster markasi 280 liraya aldim.taktirmasinida kocasinan sanayide yaptirdim 30liraya toplamda 310 liraya mal oldu.yorumlara katiliyorum cok zorlama konusunda bende bilincli davraniyorum zaten turbo surekli devrede oldugunu bende hissettim.surekli gaza basinca araba ivme kazaniyor.yakit konusunda normal kullaniminda degisme olmadi ama ilk taktirdigimda biraz artti gaza gelip bastim cunku :) ama simdi gerektigi zaman sollarken ve hiz istedigim zaman basinca cok degismiyo yakiti.ilk taktirdigimda cevreyoluna ciktim cok farketti herkese tavsiye ederim maliyeti dusuk bisey bence.chipbox yaptirdim biri sormus yazilim mi diye yazilim degil kutu seklindeki chip yaptirdim tak cikat yani

-------------

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 00:57
Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 12:26
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan
eyvallah saolasın

-------------

Mesajı Yazan: Ako06
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 14:37
Hayırlı olsun :)

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 19:05
Orjinalini yazan: hakankarakas hakankarakas Yazdı:

Chip box speedbuster markasi 280 liraya aldim.taktirmasinida kocasinan sanayide yaptirdim 30liraya toplamda 310 liraya mal oldu.yorumlara katiliyorum cok zorlama konusunda bende bilincli davraniyorum zaten turbo surekli devrede oldugunu bende hissettim.surekli gaza basinca araba ivme kazaniyor.yakit konusunda normal kullaniminda degisme olmadi ama ilk taktirdigimda biraz artti gaza gelip bastim cunku :) ama simdi gerektigi zaman sollarken ve hiz istedigim zaman basinca cok degismiyo yakiti.ilk taktirdigimda cevreyoluna ciktim cok farketti herkese tavsiye ederim maliyeti dusuk bisey bence.chipbox yaptirdim biri sormus yazilim mi diye yazilim degil kutu seklindeki chip yaptirdim tak cikat yani

Ben sormuştum yazılım mı diye :) Hocam fiyat çok makul da arabanın önceki ve sonraki gücleri arasında ne kadar fark oldu onu bilebiliyormusun peki.

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 08:38

Ben sormuştum yazılım mı diye :) Hocam fiyat çok makul da arabanın önceki ve sonraki gücleri arasında ne kadar fark oldu onu bilebiliyormusun peki.
Aracı dyno testine sokmadım fakat şöyle bir deneyim oldu turbo 2500 ile 3500 devir arasındayken devredeyken şimdi her gaza yüklendiğimde yani 4000 5000 devirlere kadar gücü hissedebiliyorum. fakat ne kadar beygir artışı diye sorarsanız onu dyno testine sokmak lazım tabiki. önceden 3500 devirden sonra araba yığılıp kalıyodu vites istiyodu artık o vitesi istemeden 3500 devirden sonrada arabadan güç elde edebiliyo arabam. ben memnunum. epey araştırdım sitede de zaten konularda mevcut araştırmalarım. internetten aldım kutuyu kendim taktırdım gidip pahalıya malolmasın diye.tavsiye ederim herkese

-------------

Mesajı Yazan: sulo
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 00:53
bende  407sw var 170 den sonra gitmiyo ama benimde aklimda bu var
Chiptuning Box Peugeot 407 1.6 HDI 110 80 kW 109 PS DPF
Serie Optimiert (ca.) Differenz
80 kW / 109 PS 100 kW / 136 PS +20 kW / +27 PS
245 Nm 282 Nm +37 Nm
ama fiyati EURO 599,00

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 08:51
Orjinalini yazan: sulo sulo Yazdı:

bende  407sw var 170 den sonra gitmiyo ama benimde aklimda bu var
Chiptuning Box Peugeot 407 1.6 HDI 110 80 kW 109 PS DPF
Serie Optimiert (ca.) Differenz
80 kW / 109 PS 100 kW / 136 PS +20 kW / +27 PS
245 Nm 282 Nm +37 Nm
ama fiyati EURO 599,00
benim araçta düz yolda 170 den sonra gitmiyodu taktırdım ve memnun kaldım. bu hangi chipbox markası acaba. benim taktırdığım marka speed buster onun fiyatı kendi sitesinde 599 € doğrudur. ama biraz araştırdım ve sahibinden.comda denk geldi artık nasıl olduysa sıfır biri satıyodu 280 liraya aldım sanırım adama hediye geldi o da kullanamadı ve sattı bana. :) biraz şanslıydım. aslında racechip diye bir marka var onu taktırıcaktım ama speed buster daha iyi diye duydum o yüzden araştırdım ve denk geldi sahibinden.com da biri satıyodu bende aldım taktırdım. racechip alabilirsiniz siz isterseniz. düz yolda benimkide 170 den sonra gitmiyodu şimdi 180-190 yapıyo.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 09:04
106 quicksilver için orjinal box lar var mı biliyormusunuz?

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 21:21
benzinli ve turbosuz arabalarda çok verim alınmıyo diye biliyorum ben

-------------

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 23:54
307 de nasıl bi uygulama yapabiliriz..bilgisi olan arkadaş ???

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 23:58
180-200km/h ile giderken fren lazim olursa, cok ararsin nerde bu fren diyeGöz Kırpma

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 00:41
buda speed buster marka ama ayni derecede uygun fiyatini geziyom artik olmadi mecburen bunu alacam :D

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 18:48
sanırım uygun fiyatını bulman zor. banada denk geldi valla sahibinden.comda gezerken buldum. şanşıma valla 'sulo'
ama memnun kalıcaksın emin ol alırsan.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 18:50
Orjinalini yazan: Long Beach Long Beach Yazdı:

180-200km/h ile giderken fren lazim olursa, cok ararsin nerde bu fren diyeGöz Kırpma
benim arabayla yokuş aşşağı 205 km hızıda gördüm ve o hızda fren lazım olunca da fren görevini yaptı. ama senin demek istedğin ani ve durmak içinse zaten o hız deil 150 de de fren yapıp durman çok zordur. sadece yapılan kazanın şiddetleri farkeder. yani fren konusunda 205 km hız yaptım yokuş aşşağı sorun olmadı allaha şükürler olsunki. fren konusunda 150 ile 200 arasında bi fark görmüyorum boş yolda.zaten trafik olan yerdede 200 yapılmıcağına göre frenleri sağlam 407 nin bence

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 01:08

benim arabayla yokuş aşşağı 205 km hızıda gördüm ve o hızda fren lazım olunca da fren görevini yaptı. ama senin demek istedğin ani ve durmak içinse zaten o hız deil 150 de de fren yapıp durman çok zordur. sadece yapılan kazanın şiddetleri farkeder. yani fren konusunda 205 km hız yaptım yokuş aşşağı sorun olmadı allaha şükürler olsunki. fren konusunda 150 ile 200 arasında bi fark görmüyorum boş yolda.zaten trafik olan yerdede 200 yapılmıcağına göre frenleri sağlam 407 nin bence

evt haklisin frenler iyi ;) babamda tamam derse gidip alirim :D

Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2011 Saat 11:24

"sulo" racechip diye bir marka var istersen ondan al türkiyede uygun fiyata yapanlar var 179 € falan fiyatı yaklaşık olarak 450 liraya geliyo. ama yinede karar senin. speed buster markasından çoık memnun kaldım kendi aracımda ama racechip markasıda çok kullanılıyo bildiğim kadarıyla türkiyede

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2011 Saat 14:40

"sulo" racechip diye bir marka var istersen ondan al türkiyede uygun fiyata yapanlar var 179 € falan fiyatı yaklaşık olarak 450 liraya geliyo. ama yinede karar senin. speed buster markasından çoık memnun kaldım kendi aracımda ama racechip markasıda çok kullanılıyo bildiğim kadarıyla türkiyede

racechip pro 105 kW 143 PS 322 Nm  + 31% hem daha iyi hemde ucuz 229 euro yaziyor bakalim turkiyede kaca 

-------------
407sw 1.6 hdi 2009

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 23:43
yaptır gör farkı diyorum.

-------------

Mesajı Yazan: Long Beach
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 00:46

adamlar da zaten renkli-havali olsun diye firma-fabrika kurmuslar Sırıtma
http://www.brembo.com/en/Auto/Auto-OE/Pages/default.aspx
150 ile 200km/h arasindaki fren mesafesini de bilmiyorlar, kirmiziya boyayip milleti kekliyorlar Star

-------------
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
4- Özür dilemeyi bilmiyorsan kimseyle kavga/tartismaya girme.

Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2011 Saat 02:23

yaptır gör farkı diyorum.

burda yaptirsam toplamda bana 500euro ya patlar turkiyede kaca satildini ogrensem ahatliyacam ;) parayi ona gore ayarlarim ;)

-------------
407sw 1.6 hdi 2009

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 04:46
bugün izmite gittim geldim yol bilgisayarında 6.2 lt yazıyodu 1/100 km ekranında. yani 22 kuruş yakmış oldu. o da dönüşte 170 km hız yaptım arada sırada. chipin faydasını gördüm arkadaşlar sölüyim. araba hem çekiş konusunda hemde yakıt konusunda uzun yolda epey bi fark yaptı. normalde uzun yolda 100 kmde 7 lt cıvarındayken sımdı 6.2 lt cıvarında bi yakıta düştü. race chip yaptır sülo kardeş 500 liraya. benim gibi uygun düşürmen belki mümkün olmayabilir ama yinede memnun kalırsın sölüyim.

-------------

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 05:00
Bugun sorduk 800 tl ye yaparz dedıler antalya.
mx 35 bg alabılıyruz dedı
90+35+10+1=136 bg olucak partner:D

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 05:12
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

bunlar nedir ya :) 90+35+10+1  kardeş
ben toplamda 310 liraya mal ettim chip'i speedbuster markasıyla.
siz belik türkiyede racehip taktırabilirsiniz belki 500 liraya falan.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 10:35
SırıtmaKahkaha
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Kahkaha ilkokul matematik sorusuna dönmüş vallaha Kahkaha

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2011 Saat 11:10
Ankara da artı tuning diye bir yer var oranın sorumlusu arkadaş ile görüştüm. Orjinal yazılımını okuyup kişinin isteği doğrultusunda modlama yapıyorlar tabiki sınırlar var. Turbonun durumu gibi (turbo sağlıklı ise uygulatıyorlar). Adamlar bir servis işletmesinin araçlarına yapmışlar bu uygulamayı işletme sahibinin hesaplamalarına göre günde 4 sefer yapan bir midibüs 6 sefer yapmaya başlamış. Bursada bir nakliye firmasına ait mercedes axor 1840 tır da uygulamışlar şoförün anlattığına göre her zaman çıktıkları rampada bu adam geride kalırken şimdi öndeki araca yaklaştığı için ayağını gazdan çekmek zorunda kalıyormuş.Aynı zamanda yaptığı işe garanti veriyor.Uygulamaı 550tl ye yapıyorlar. Sanırım önümüzdeki hafta sonu ben yaptırmış olurum deneyimleri paylaşacağım sizlerle.

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 10:49

eskiden düz yolda 170 den fazla gitmeyen araba şuan 180-190 rahat yapıyo düz yolda. düz yolda 190 yaparken yokuş aşşağı rahat 210 görücektir ama arabada aile olduğu için yokuş aşşağı basmadım bilerek. bilginize.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:59
chip uygulayacak arkadaşlara yardımcı olur mu bilmem ama bu chip olayını bende çok araştırmıştım büyükçekmede bir yer o zman için 1,6 araçlar için 300tl fiyat söklemişti epey konuşmuştuk kendisi ile ben performans için değil yakıt tasarrufu için yaptırmayı düşünüyordum.
(zaten peugeot nun performansından şüphe etmek mümkün değil...)
araçım benzinli olduğun için sadece max %10 luk performans ve tork artışı alabilir demişti yakıt konusunda ise artış veya düşme söz konusu olmaz demişti.
dizel ve turbo benzinli araçlarda %10 ile%20 arası tork ve hp artışı sağlar dedi.bunlara ek olarak ta yakıt tasarrufu konusunda %10 ile%15 arası azalma söz konusu demişti.
yazılımın konusunda her araça özel yazılım yazdıklarını 2 haftalık deneme süresi olduğunu memnun kalınmadığı taktirde ise paranın iade edileceğini  söylemişti.. 

Mesajı Yazan: DS002
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2012 Saat 13:31
nerden aldın acaba chipi bende 307 me taktırmayı düşünüyorum ?

Mesajı Yazan: dreamcast87
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 18:35

+1Smile

-------------

- AIRBUS A307
- Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 22:48
hayırlı olsun.

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2013 Saat 11:47
yazılım yapıldıktan sonra normal kullanımda egzostan siyah duman atma filan oluyormu

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net