Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yağmurda otomobil kullanırken neler yapılmalı?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18548
Tarih: 23 Ekim 2025 Saat 03:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yağmurda otomobil kullanırken neler yapılmalı?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Yağmurda otomobil kullanırken neler yapılmalı?
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:17
yagmur-araba

Yağmur ve ıslak yol yüzeyleri tehlike demektir. Islak bir yolda, asfalt üzerinde lastiklerin yol tutuşu önemli ölçüde azaldığı için her türlü manevra daha zordur. Bu sebeple fren mesafesi daha fazla olup, yol tutuşu daha azdır.

Otomobilin yağmurda kullanılması ile ilgili bazı tavsiyeler:

• Hızınızı azaltıp, önünüzdeki otomobil ile aranızdaki güvenlik mesafesini daha fazla tutunuz.
  • Yağmurun çok yağması durumunda görüş mesafesi azalır. Bu durumda, gündüz bile olsa, daha kolay görebilmek için kısa farlarınızı yakınız.
  • Su birikintilerinden hızlı geçmeyiniz ve geçerken direksiyonu sıkı tutunuz. Su birikintisinden hızlı geçmeniz, direksiyon hakimiyetini kaybetmenize sebep olabilir (su yastığı oluşması).
  • Görüş problemlerinden kaçınmak için, hava yönlendiricilerin (hava nozullarının) pozisyonlarını camların buğusunu alacak şekilde ayarlayınız.
  • Periyodik olarak silecek lastiklerinin durumunu kontrol ediniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:19
evet albayım önümüz kış. kendimizi ve karşımızdakini tehlikeye atmamak için faydalı bilgiler.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:22

Faydasız bukadar paylaşımlar varken,bukadar gerekli ve yardımcı bilgileri paylaştığın için Albayım teşekkür ediyorum.Herkeze örnek olur umarım...Alkış

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:24
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

evet albayım önümüz kış. kendimizi ve karşımızdakini tehlikeye atmamak için faydalı bilgiler.
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Faydasız bukadar paylaşımlar varken,bukadar gerekli ve yardımcı bilgileri paylaştığın için Albayım teşekkür ediyorum.Herkeze örnek olur umarım...Alkış

Elimizden Geldiğince Yararlı Bilgiler Sunmaya Çalışıyoruz...
Umuyorum Geyik Konularına Ağırlık Vereceğimize Böyle Bilgileri Paylaşırsak Sıkıntılarımızı En aza İndirgemiş Olacağız...

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 12:33
+1
ilave ediyorum silecek suyunuzu kontrol edin.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 16:16
Konuyu Geyiğe Çevirmeyin Gençler Gülme

Mesajı Yazan: Ako06
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 17:36
Teşekkürler . Faydalı Bilgiler.

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 17:39
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

Konuyu Geyiğe Çevirmeyin Gençler Gülme

Katılıyorum... +1 Göz Kırpma

Bu denlı bılgı ıceren konularda geyık yaparak ısın cıddıyetını perdelemek caiz degıldır Sırıtma

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 21:15
Ben genelde yağmurlu havalarda kullanmamayı tercih ediyorum çünkü duramıyorum :)

Paylaşım için teşekkürler Albayım

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 21:22
Heleki yağmurun ilk yağmaya başladığı zamanlara dikkat yollar resmen yağ dökmüş gibi oluyo
Faydalı bilgiler için teşekkürler

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 21:30
kuru havalarda da yol kenarındaki fiskeyelere dikkat etmek lazım şimdi otelden  çıkıp halkalı taşocakları caddesindeki opetten  soda almaya gittim  clıo marka araç altımdan kayıveriyordu allahtan süratim azdı ilerde baktımki belediyenin sulama aracı çiçekleri suluyor suyun yarısı çiçeğe yarısı yola akıyordu  aynı şey okmeydanı çevre yolu bağlantı yollarında çok mevcut ama arkadaşlar ne olur dikkat...  

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2011 Saat 01:00
Aman Dikkat Diyelim Arkadaşlar... Bundan Sonra Yağmurlu Günler Bizleri Bekliyor...
Lastiklerimizi ve Aracımızın Tüm Kontrollerini Yapalım Yaptıralım...Sleepy

Mesajı Yazan: tayfundoner
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2011 Saat 21:43
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

yagmur-araba

Yağmur ve ıslak yol yüzeyleri tehlike demektir. Islak bir yolda, asfalt üzerinde lastiklerin yol tutuşu önemli ölçüde azaldığı için her türlü manevra daha zordur. Bu sebeple fren mesafesi daha fazla olup, yol tutuşu daha azdır.

Otomobilin yağmurda kullanılması ile ilgili bazı tavsiyeler:

• Hızınızı azaltıp, önünüzdeki otomobil ile aranızdaki güvenlik mesafesini daha fazla tutunuz.
  • Yağmurun çok yağması durumunda görüş mesafesi azalır. Bu durumda, gündüz bile olsa, daha kolay görebilmek için kısa farlarınızı yakınız.
  • Su birikintilerinden hızlı geçmeyiniz ve geçerken direksiyonu sıkı tutunuz. Su birikintisinden hızlı geçmeniz, direksiyon hakimiyetini kaybetmenize sebep olabilir (su yastığı oluşması).
  • Görüş problemlerinden kaçınmak için, hava yönlendiricilerin (hava nozullarının) pozisyonlarını camların buğusunu alacak şekilde ayarlayınız.
  • Periyodik olarak silecek lastiklerinin durumunu kontrol ediniz.

+1 bilgilendirme için teşekkürler...

-------------
TYFN DNR
2000 PEUGEOT PARTNER 1.9 D
TYFN_DNR28@hotmail.com

Gurbetçi Çotanak 028

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net