Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yetkili servislerde xenon kit

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18523
Tarih: 04 Kasım 2025 Saat 14:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yetkili servislerde xenon kit
Mesajı Yazan: frtkck
Konu: Yetkili servislerde xenon kit
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 19:58

Öncelikle merhabalar ,ucuz etin yağnisi gerçekten yenmez imiş aracıma markasını hatırlamadığım bir zenon kiti taktırdım ve bugün itibari ile söküp çıkarttım.Araca hiç olmadık yerde abs vb. arıza lambaları yaktı balansların manyetik alanıdır dedim balanslara yer değiştirdim oda kar etmedi sonuç itibari ile söktüm.Şimsi asıl konuya geleyim peugeot yetkili servislerinde H7 xenon kit varmıdır bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bu arada yakın zamanda çift mercekli angel farlarımda elimde olacak .İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler.Araç 2004 model triptonik 206 far tipi uzun ve kısa H7 .

-------------
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:11
Abs eger ışığı yanıyorsa arızalı olabılır servıste baktırmanızı onerırım,bızım aractada arıza gosterıyordu yapılmıstı.Xenonla ılıgılı cevap vereceklerdır.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:16
Ucuz xeonların bazıları arıza lambası yakıyor.Geçmiş olsun.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:18
Mehmet farları ( Zenon) ları yaktığımda yakıyordu abs arıza lambasını bu akşam tamamen söktürdüm.Yarın sabah Ordu'ya yetkili servisten randevu aldım direksiyon kaplatmıştım sanırım montaj sırasında sargılı kablolar sıkışmış korna da zorlanma ve parkları açtığımda sağa direksiyonu çevirdiğimde kendiliğinden korna çalıyor .Diyorum servise gitmişken xenon varsa orda halledeyim en azından yaptıkları işi garantisi ile yapıyorlar .Yorumun için de teşekkürler.

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:19
servis takmaz çünkü bu yasal değil. yani halojen fara mercek takılmaz, zaten 2008 yılından sonra yasaklandı. Eğer farın mercekli ise ozaman olur ama normal far var ise hiç boşuna uğraşma hem sana yazık hemde karşından gelen insanlara yazık

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:19
Bence serviste vardır bu model için olmasa bile xenon kullanan pejo modeli vardır diye düşünüyorum ama kazıktır.Bence garantili ve kaliteli bir marka xeonon işini görecektir.Bu arada giresunun neresindensin.Geçen hafta giresundaydım.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:20
geçmiş olsun hocam yarın sonucu yazarsın bende merak ettım.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:25
Tabikide merceksiz farlara xenon taktırmam bu konuda çok hassasım daha önceki konularımda belirtmiş idim ıbm marka çift mercekli angel siparişi verdim ona uygulayacağım.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:26
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

Bence serviste vardır bu model için olmasa bile xenon kullanan pejo modeli vardır diye düşünüyorum ama kazıktır.Bence garantili ve kaliteli bir marka xeonon işini görecektir.Bu arada giresunun neresindensin.Geçen hafta giresundaydım.

Merkezde ikamet ediyorum .

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:30
çocukluğum seyid hoca mahallesinde geçti.yeni vilayet binasında taksi duragının olduğu sokak bianın altında oto yıkama var şimdi aynı yerde halamlar oturuyor.

-------------
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:40
Orjinalini yazan: frtkck frtkck Yazdı:

Tabikide merceksiz farlara xenon taktırmam bu konuda çok hassasım daha önceki konularımda belirtmiş idim ıbm marka çift mercekli angel siparişi verdim ona uygulayacağım.

ozaman çıkma zenonlar var ondan al. anyetik alan oluşturmuyor elektronik parçalarda arızaya geçmediği için arıza ışığı yanmıyor. iş balastlarda bitiyor kaliteli alırsan sıkıntı olmaz.

mercekli fara yapmana bu konuda duyarlı olmana sevindim. öyle insanlar varki aracı güzel hözüksün diye hem kendinehemde başkalarına zarar veriyor görüntü uğruna.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:46
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

ozaman çıkma zenonlar var ondan al. anyetik alan oluşturmuyor elektronik parçalarda arızaya geçmediği için arıza ışığı yanmıyor. iş balastlarda bitiyor kaliteli alırsan sıkıntı olmaz.

mercekli fara yapmana bu konuda duyarlı olmana sevindim. öyle insanlar varki aracı güzel hözüksün diye hem kendinehemde başkalarına zarar veriyor görüntü uğruna.
Benim amacım aracın güzel görünmesinden ziyade görüş üstünlüğü , gözlük kullandığım ve astımmat olduğum için düşünüyorum . Kelvin olarak da kimseyi rahatsız etmemesi için 4300 .

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:49
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

çocukluğum seyid hoca mahallesinde geçti.yeni vilayet binasında taksi duragının olduğu sokak bianın altında oto yıkama var şimdi aynı yerde halamlar oturuyor.
Benim büyük halamlar da aynı mahalle ve sanırım aynı apartmanda oturuyor .Toptancının üzerinde baro lokalinin arka sokağında.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 20:55

Benim amacım aracın güzel görünmesinden ziyade görüş üstünlüğü , gözlük kullandığım ve astımmat olduğum için düşünüyorum . Kelvin olarak da kimseyi rahatsız etmemesi için 4300 .

çok iyi tebrik ederim. en iyi aydınlatmayı  (yağur kar vs) 4150 ile 4300k arası yapar.

çok geçmiş olsun

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 21:03
Yorunmların için teşekkürler Metin yolumuzda açık olsun 4300 mercekli xenonumuz da .Olsun ki kimseyi rahatsız etmiyelim.

-------------

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 21:33
Can-bus yad dijital beyinli  araçlarda bu tip sıkıtılar xenon uygulamları sonrası sıkca görülüyor,bu durumlarla karşılaşmamak için yetkili servisede 400 500 lira ödemeye gerek yok bence,iyi bir aksesuarcı bulup djital balastlı xenon kitlerden almanız ve montajını yaptırmanız yeterli olacaktır. 406 aracımda bende farları açtığım zaman abs ve airbag arıza alıyordum,hatta silecek motorlarım yanmıştı,daha sonra space marka dijital balastlı can-bus destekli bir zenon kit aldım sorunsuz kullandım,şuan 308 de de aynı kit ten mevcut sorunsuz.fiyatıda 150 ile 200 tl arasında montaj esnasına kesme biçme işlemi de olmuyor.

-------------
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 21:50
Servis işine hiç girme derim al kalitelisinden bi kit sıkıntı olmaz bende ucuz bi kit almıştım yanıp yanıp sönüyodu söktüm monza taktım sıkıntı yok daha iyileride var tabi.

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 21:54
Yarın serviste bi fiyat alacağım duruma göre ,peki 4300 kelvın değerinde canbus sistemli önerisi veya tecrübe edenmiş olan arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 22:15
monzalar hepsiburada da 115 tl idi.

-------------

Mesajı Yazan: Platinium
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 22:17

monzalar hepsiburada da 115 tl idi.

Aynen metin bende ordan almıştım 123 civarı falandı  ben aldığımda şimdi 117 olmuş.

-------------
306 platinium 1.6 2000 Benzin

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 22:25
O zaman tam üstüne bastınız çünkü internet alışverişlerinde sadece ve sadece Hepsiburada kullanıyorum.Şu anda araştırıyorum fakat dediğim gibi bi kere sütden ağzım yandı bu sefer ince eleyip sık dokumam lazım Gülme

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 18:42

Mehmet farları ( Zenon) ları yaktığımda yakıyordu abs arıza lambasını bu akşam tamamen söktürdüm.Yarın sabah Ordu'ya yetkili servisten randevu aldım direksiyon kaplatmıştım sanırım montaj sırasında sargılı kablolar sıkışmış korna da zorlanma ve parkları açtığımda sağa direksiyonu çevirdiğimde kendiliğinden korna çalıyor .Diyorum servise gitmişken xenon varsa orda halledeyim en azından yaptıkları işi garantisi ile yapıyorlar .Yorumun için de teşekkürler.
Evet bugün yetkili servise gittim bilgilendirme için servislerde HD maarka 6000 kelvin xenon bulunmakta imiş ve fiyatı da 200 tl.Ben xenon taktırmadım fakat sinyal kolunun içersindeki sargıların arızalandığını öğrendim ve uzun kısa yaptığımda yanan arıza lambası,parkları yaktığımda çalan korna sorunumu çözdüm.Biraz cüzdan acıdı fakat araçda elektronik olayında çıkma kullanmak istemediğimden kaynaklandı.Yorumlayan herkese teşekkürler.Gitti biriktirdiğim angel ve xenon parası Confused

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net