Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çözülemeyen Gaz Kesme Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18272
Tarih: 01 Aralık 2024 Saat 09:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Çözülemeyen Gaz Kesme Sorunu
Mesajı Yazan: mehmetk85
Konu: Çözülemeyen Gaz Kesme Sorunu
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 03:23
Arkadaşlar merhaba, 1 ay önce aldığım aracımı (306XR Platinum  2001)bayram öncesindeki hafta bakım için tanıdık bir ustaya götürdüm , götürmez olaydım.
Araçta bayramda sorun yaşamayayım diye  (yürüründe hiçbir problem yokken) bayram öncesi bakım ve birkaç ihtiyaci parçaları değiştirdim;
- sağ üst motor kulağı , alt salıncaklar sağ sol , triger seti , şarj dinamo kayışları vs. ,üst motor kapağı contası , yağ - benzin - hava filtreleri , şanzıman yağı , motor yağı , debriyaj seti , balatalar ,  bujiler değişti. Ortalama 1250 işçilikle beraber masraf ettim.
Gelin görün ki aracı arefe günü teslim aldım kapının önüne bıraktım ve bayram günü öğle vaktinde Fatih Sultan Mehmet köprüsünde motor arıza lambası yandı , birden gaz kesmeye , gaza bastıkça boğulmaya başladı.
Araçta sıralı atiker lpg var. Gazdan olabilir diye benzine aldım fayda etmedi , ilk benzinlikçi de enjektör temizleyicisi attım , benzinde kullandım biraz ; yok hala devam ediyor.
Neyse bayramı böyle bitirdik , rölanti sapıtık , arada bir stop ediyor , 3000 devirden sonra hem gazda hem benzinde ara ara boğuluyor , gazdana ayağımı çekip tekrar yavaş yavaş basıyorum ve malum istanbul trafiğinde çok zorluyor.
Bayram ertesi yaptırdğım ustaya gittim , bilgisayar bağladılar "YAKIT SİSTEMİ ÇOK ZENGİN" diye bir hata veriyor , adam ;"Abi ya gazdan ya da enjektörden dedi" , gittik Atiker servisine bu kez;
Atiker Servisi gazı ayarlardan kıstı da kıstı , bu sefer araç daha az boğuluyor ama çekişi öldü , Benzin de hala aynı ve aynı gün arıza lambası tekrar yandı.
Bu hafta yetkili servise gideyim dedim ,telefon ile aradım; "LPG li araçlara bakmayız ,hiçbir servis de bakmaz" cevabını alınca , Kartal Sanayi de Peugeot servislerini dolaştım ve bulduğum 1-2 tanesi de enjektör OLABİLİR diye cevap verince hiçbirine baktırmadan , bu işleri başıma açan ilk ustaya gittim, tekrar bir arıza lambası testi fakat bu kez farklı  bir cihaz ile yaptırdı ,
bu sefer "YAKIT SİSTEMİ ÇOK FAKİR" diye bi hata verdi.
Bizim usta çözemedi , tanıdığı bir peugeut özel servisine götürdü ben oradaki ustaya derdimi anlatmadan arıza lambasına baktı cevabı ; "Boğaz kelebeği tıkalı, temizlenecek , oksijen sensörü tuz ruhuna yatırılacak" dedi. (Arkadaşlarımın söylediği de hep boğaz kelebeği konusunda idi). Bugün yetişmedi ama haftaya tekrar gideceğim ; gerçi oraya gitmek mi yoksa forumda gördüğüm gibi Bosh Car Servise gitmek mi hala karar veremedim. Bu arada en son arıza lambası testinden sonra eve geldiğimde fakettim ki LPG devredışı kalmış, araç içindeki LPG göstergesindeki ledlerin hiçbirisi yanmıyor.

Bu konu hakkında fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 09:24
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun umarım sorunun bir an önce çözülür.arabayı alır almaz bu kadar ağır bir bakım ve masraf yaptığına göre aracı oldukça uygun almış olmalısın.motor kapak contasınıda herhangi bir yağ kaçağı sebebi ile mi değiştirdin? burada montaj esnasında bir sıkıntı olmuş olabilirmi ?

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2011 Saat 09:04
Yo aksine , piyasa fiyatını üstüne aldım , araç çok temiz vce kazasız ,10 yaşındaki bir araç için 60000 bir km ye sahipti , motor kapak contası ustanın ısrarı ile değiştirdik , kenarlardan çok az sızdırmış ondan dolayı , yürüründe sorun yoktu aldığımda ,  asıl problem şimdi var :) 

-------------
306 XR Platinum
34 BE 6091

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2011 Saat 10:02
Taktiginiz parcalar orjinal miydi? Kutularinin uzerlerinde peugeot amblemi var miydi?

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2011 Saat 14:42
Gecikme için özür dilerim , parçaların hepsi orjinal ,bu arada bugün boğaz kelebeği temizleniyor akşama belli olacak durum. 

-------------
306 XR Platinum
34 BE 6091

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2011 Saat 17:45
Arkadasım genellıkle kullandıgın tup ve gaz ıle alakalı motor arıza lambası fazla endıselenme.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2011 Saat 18:35
çok geçmiş olsun abicim inşallah çözülür sorunun ;)

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 09:01
Arkadaşlar tekrar merhabalar
sorun çözülmüştür; boğaz Kelebeği ve oksijen sensörü temizlenmiş ve çekiş kaybı için atiker tarafından gaz ayarı artırılmıştır. Şimdilik sorun yok inşallah da olmaz.

-------------
306 XR Platinum
34 BE 6091

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 09:04
Haydı gecmıs olsun. Isı ucuza cozmussun. Masallah dıyelım nazar degmesın...

Yalnız plakan bana yabancı gelmıyor. Nerelerde gezınıyorsun??? Göz Kırpma,
Bırde Istanbul un neresınde ıkamettesın. Profılıne ekle!!!

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 09:43
geçmiş olsun çok sevindim halletmene. bundan sonraq o bakımı yapan ustaya gitmezsin umarım. Bu arada kartal sanayiye gittiğine göre anadolu yakasındamı oturuyorsun

ben pendikteyim, profilinde içle bilginide paylaşırmısın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2011 Saat 16:19
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Haydı gecmıs olsun. Isı ucuza cozmussun. Masallah dıyelım nazar degmesın...

Yalnız plakan bana yabancı gelmıyor. Nerelerde gezınıyorsun??? Göz Kırpma,
Bırde Istanbul un neresınde ıkamettesın. Profılıne ekle!!!

Tuzla dayım , Anadolu yakasında Kartal - Maltepe civarında sık görüyor olabilirsiniz.

-------------
306 XR Platinum
34 BE 6091

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net