Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sag onden gelen metal gicirtisi sesi (cozuldu )

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18266
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 07:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sag onden gelen metal gicirtisi sesi (cozuldu )
Mesajı Yazan: kokturk
Konu: sag onden gelen metal gicirtisi sesi (cozuldu )
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 23:11
bu gun Erdogan ustaya aracin triger kayis setini degistirdim uzun zamandan beri sag onden gelen metal gicirtisi sesinden de bagsettim, bu arada resimdeki kaucuk takozun iyice yiprandigini farkettik
Su anda ses yok gibi . 

-------------
206 HDİ 2004 X-LINE

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dirt
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 12:23
Merhaba , o ses amortisör kulelerinin boşlugunda da cıkabiliyor. Başıma geldi ordan biliyorum. Sorununuz devam ederse bi göz atın derim 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 13:17
Benim aracımda da önlerden metal sürtme sesi geliyor.Sanki iki metal birbirine sürtüyor servise 2 kez göstermeme rağmen birşey bulamadılar.Ancak ses halen var.

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 16:23
su anda ses yok, daha cok stabilize yolda  veya cukura girince oluyor 

-------------
206 HDİ 2004 X-LINE

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 01:10
ön amarsitör bilyalarına baktır sesler ordan geliyor olabilir gıcırtı gibi

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 09:46
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

Herhalde sadece basligi okuyarak cevap yaziyorsunuz, degil mi?

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 13:49
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

Herhalde sadece basligi okuyarak cevap yaziyorsunuz, degil mi?
benim aracımda aynı sorun vardı başlıkla alakası yok bugün şahin peugot tu aradım ve sipariş vermek parça hakkında bilgi aldım ezber değil tecrübeye dayalı yorum yaptım bilmediğim konu hakkında neden yorum yapma ihtiyacı duyayım ?

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 13:52
beyler 1 hafta gecti hala herhangibi ses yok , basligi takip edip cevap yazan arkadaslara tesekkurler 

-------------
206 HDİ 2004 X-LINE

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 14:11
Orjinalini yazan: kokturk kokturk Yazdı:

beyler 1 hafta gecti hala herhangibi ses yok , basligi takip edip cevap yazan arkadaslara tesekkurler 

bende de aynı ses var. ve söylediğin takoz aracımda sağ değil, sol tarafta bulunuyor. O da yeni değiştirilmiş. Bunun sol tarafta da muadili mi var acaba? aracınızın modeli nedir? ve yılı? bir de bu parçanın orjinal adı nedir ve kaç para tuttu değişimi?

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 14:47
Önden ses demişken,
Arkadaşlar arac altdecirlerde iken degilde 2500 ve üzerine çıktıgınızda yada asıldııgnızda gaz a ön sag altlardan vurma sesi geliyor motor kulakçıklarından şüpeleniyorum ama,
Ve yagın yeni degimesine karşın motor sesi sanki yagsız calışıyormuşda her an saracak mış gibi bi ses  var. buda 1 haftaya kdar yoktu.
extra olark arkada ki lastikler yönlü lastik bunun ne gibi sıkıntılarnı yaşarım.

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2011 Saat 16:39
Sn. Kuantum , değişen takoz motora önden bakınca solda kalıyor , kauçuk bir takoz ustam faturaya 'motor kulağı' diye yazmış 15 tl civarı.aracın motorunu gönyede tutan ve titreşimi emen bir parça , resimlerde görüldüğü gibi değişimden önce motor takozların altına düşmüş belliki bağlantı yapılan metal parça kauçuk yerine gövdeye temas etmekte.Aracım imzada yazar 1.4 hdi 2004 206 .

Sn Engin ,yönlü lastikler imalatçı tarafından amacına göre değişk amaçlar için diyazn edildiği için özellikle lastiğin içindeki desenler viraj , ani manevralara daha iyi tepki vermesi ve ıslak yollarda suyu daha iyi tahliye etmesi için dizayn edilir. yön simgesine göre takılması daha uygundur.(daha önce lastik fabrikasında çalıştığım içn bukadar ayrınılı yazdım.)

-------------
206 HDİ 2004 X-LINE

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net