Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Araç İçi Tavan-Bagaj Led Uygulaması. Led resi.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Nasıl Yapılır ?
Forum Tanımlaması: Araçlarınızda uygulayabileceğiniz pratik çözümler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18222
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 17:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Araç İçi Tavan-Bagaj Led Uygulaması. Led resi.
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 307 Araç İçi Tavan-Bagaj Led Uygulaması. Led resi.
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:26
Arkadaşlar bir arkadaşın ricası üzerine ledlerin resimlerini çektim. 38 tane foto var. Arabayla uğraşmak gerçekten zevkli.Xenon için pançla kapakları deliyordum. Pedere süpriz yapcaktım. Xenon aldım diye o da çevreden duyduğu yok arıza lambası yanar karşı şerittekinin gözünü alıyor filan gibi saçmalıklardan dolayı xenon lar askıya alındı Sırıtma Zaten atıştık biraz. Ön farlardaki ledleri araç için tavan ön aydınlatmaya taktım güzel oldu gerçekten tavsiye ederim.Sonra ön farlara geri taktım . zor bir uygulama değil. Tornavidaya eli yatkın kişiler rahatlıkla yapabilir ki yapmalı zaten Göz Kırpma

Önceki resimleri incelemeyenler 307 led uygulaması konusundan başlayabilirler Göz Kırpma

Berke Karayel Keyifli Seyirler Diler ...

kapağı açıyorsunuz

kahverengi siyah kablo parkların kablosudur

takma çabaları

arabam gerçekten çok temiz 42 000 olmuş

arka koltuklar :S

plaka aydınlatma küçük ampul hepsi 5w lık

bu daha düşük kalite

aşağı yatıp takmak zorunda kaldım Göz Kırpma

bagajda deneyeceğim öndeki ledleri

tırnağa tornavida sokup çıkarabilirsiniz

soketi çıkartıp ampülü söndürün ampul sıcaktır

durumumuz

ledi taktık

ve sonuç flaşı kapadım öyle çektim

akü bitmesin diye arabayı çalıştırdım epey müzik filan dinledim çalışırken Sırıtma

sinyal ampülü bunlarıda değiştircem cem abimin dedikleriyle

tavan ön aydınlatma ampül sıcaktır

taktık kağı kapamadık

ve sonuç çok zarif duruyor

bu sarı ampül

French Kiss and Vtec

vtec tede led var

otopark
alman fransız japon
french 4everSırıtma

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:26
resimlere açıklama yazacağım 

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:31

Masallah ugras bakalım Gülme

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:33
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Masallah ugras bakalım Gülme

abi açıklamaları ekledimSırıtma

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:34

Cıvıctekı kare tıp 5 ledlı ama. Bence senın taktıklarından daha guzel Gülme Sennın taktıkların yana bakıyor. Ilerı bakmıyor.

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:38
bana bunlarda yeter cem abi yana baksın boşver trafiktekilerin gözünü almasın Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 14:42
cem abi benim her led 4lü yani bi ampül 4 ledden oluşuyor Göz Kırpma arka tarafını çekmemişim bide üstünde patlamasın diye dirençler var 

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 16:13

Bayağı bir emek harcamışın. Güle güle kullan.

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 16:15
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

cem abi benim her led 4lü yani bi ampül 4 ledden oluşuyor Göz Kırpma arka tarafını çekmemişim bide üstünde patlamasın diye dirençler var 

Bılgı ıcın tesekkur ederım Embarrassed

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 16:51
emeğine sağlık.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: mehmet eren
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:03
elıne saglık berkekk ıyı ıs olmus seneye okul bıtınce bende alacagım led bu resımler benım ıcın cok ıyı oldu.

-------------
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 17:59
evet berke eline koluna emeğine sağlık güzel çalışma ....

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 18:00
berkek maşallah güzel uğraşıyorsun, bunları led yapınca ısınma derdinde kalmaz parçalar ısınıp erime riski olmaz,

bişey merak ettim. tavandaki lamba normalde yavaş yavaş söner ya ledleri takınca da aynımı oldu yoksa birden mi sönüyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 18:03

Arkadaşlar bir arkadaşın ricası üzerine ledlerin resimlerini çektim. 38 tane foto var. Arabayla uğraşmak gerçekten zevkli.Xenon için pançla kapakları deliyordum. Pedere süpriz yapcaktım. Xenon aldım diye o da çevreden duyduğu yok arıza lambası yanar karşı şerittekinin gözünü alıyor filan gibi saçmalıklardan dolayı xenon lar askıya alındı Sırıtma Zaten atıştık biraz. Ön farlardaki ledleri araç için tavan ön aydınlatmaya taktım güzel oldu gerçekten tavsiye ederim.Sonra ön farlara geri taktım . zor bir uygulama değil. Tornavidaya eli yatkın kişiler rahatlıkla yapabilir ki yapmalı zaten Göz Kırpma

Önceki resimleri incelemeyenler 307 led uygulaması konusundan başlayabilirler Göz Kırpma

berke bu konuda sana katılmıyorum baban haklı.  xenon sana daha önce bahsettiğim gibi dağalır o yüzden karşıdan gelenin gözünü alır. boşuna delip zenon takma hiç bir işe yaramayacaktır. eğer xenon istersen mercekli far alman gerekli ozaman ışık merceğin içinde toplanır ve dağılmadığı için sadece yolunu aydınlatır karşı tarafıda rahatsız etmez. kaliteli xenon kullanırsan da elektromanyedik dalga yaymaz o yüzden diğer parçalara zarar vermez.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 18:51
Berk saolasın bildiğim ledler bunlar. smd olanlar. bunlar çok ısınıyor dikkat et. Ben de teyp için adaptör getirtim bugün geldi montajını videoladaım buluşma var malum ondan sonra paylaşacam

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 19:15
emeğine sağlık 

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 19:34
maşallah ellerine sağlık kendi işini kendin yapmak kadar zevkli bişey yok herşeyde sanayiye gitmemek lazım elin yatkınsa uğraşmalısın benimkiler bıktı artık rahat bırak arabayı diye :) bende geçen gün plaka ledlerini (mavi) parklara taktım parklarıda (beyaz led) plakaya taktım güzel oldu enazından değişiklik oldu :) bugün stop lambasının yanmayan yerinede gittim şerit led'in + - ucuna kablo lehimledim ve ampul yerine sıkıştırdım fıstık gibi oldu vallaha çok canlı yanyor ve tamamen belli oluyor bagajımdada kendi orjinal bagaj lambasını söktüm şerit beyaz led bağladım kablo ekleyerek tam dibe florasan gibi aydınlarıyor her yeri tavsiye ederim

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 20:14
arkadaşlar kusura bakmayın aktif değildim. hakkaten insanın kendi işini kendi yapması kadar güzel birşey yok. eğer ben oto elektrik çiye gidip taksaydım arabamdan bi zevk almıcaktım.

Metin abi sana gelince tavan lambası reostalı gibi akımı azaltarak sönüyor yavaş yavaş yani. Metin abi farlara yere baktırsak karşıdakinin gözünü almaz.

Ersin abi çok teşekkür ederim

Menderes abi sanada teşekkür ederim

Arkadaşlar hepinize teşkkür ederim bu uygulamayı tavsiye ederim hepinize ama ledler ve ampuller sıcak oluyor Göz Kırpma

Aracınıza haftanın belli bir kısmını ayırın aracınızdan keyif alın

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 23:06

arkadaşlar kusura bakmayın aktif değildim. hakkaten insanın kendi işini kendi yapması kadar güzel birşey yok. eğer ben oto elektrik çiye gidip taksaydım arabamdan bi zevk almıcaktım.

Metin abi sana gelince tavan lambası reostalı gibi akımı azaltarak sönüyor yavaş yavaş yani. Metin abi farlara yere baktırsak karşıdakinin gözünü almaz.

Ersin abi çok teşekkür ederim

Menderes abi sanada teşekkür ederim

Arkadaşlar hepinize teşkkür ederim bu uygulamayı tavsiye ederim hepinize ama ledler ve ampuller sıcak oluyor Göz Kırpma

Aracınıza haftanın belli bir kısmını ayırın aracınızdan keyif alın

en aşağı bile alsan göz alır çünkü ışık farın içinde dağalır, en aşağı bile alsan 4. kattaki adamın gözünü alır çünkü farın üstü açık, merceğin dışında hiç bişey olmaz anca farın üst yarısını bişeyle kapamalısın Gülme kısaca olmaz

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2011 Saat 23:35

Berke, kardeş inan ki baban da metin kardeşimiz de haklı, merceksiz zenon kullanan bir araba karşıdan gelirken yolu göremiyorum. Ciddi anlamda tehlike oluşturuyor. Keşke, şahsi fikrimdir, kimse kusura bakmasın ama bu tip farları olan arabaları direkt olarak trafikten uzaklaştırmak lazım. Bir cam filmi için trafikten uzaklaştırmayı düşünen sayın böyüklerimiz! bu farları kullananlar için neden önlem almaz bilmiyorum.

Led çalışman güzel olmuş bana fikir verdi bazen bagajın ışığı az geliyor yeterli aydınlatmıyor buraya şerit led yapsam diye düşündüm bir an. Sadece bağlantıları yapsak normal ışığın dibinden hat çeksek karşı tarafa acaba sigortada falan bir sıkıntı yapar mı?

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 11:58
abi ben angel alcam heralde yaa xenon larda kapalı kutu odada duruyor .  yeni bi fikir geldi aklıma torpido nun alt kısmına ve direksiyon nun altına yani pedalların olduğu tarafa led döşücem  30 cm kadar kapı eşiklerine kapıyı  açtığımda yancakta onu nasıl ayarlıyacam çakmaklıktan  elektrik alsam acaba 

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:18

abi ben angel alcam heralde yaa xenon larda kapalı kutu odada duruyor .  yeni bi fikir geldi aklıma torpido nun alt kısmına ve direksiyon nun altına yani pedalların olduğu tarafa led döşücem  30 cm kadar kapı eşiklerine kapıyı  açtığımda yancakta onu nasıl ayarlıyacam çakmaklıktan  elektrik alsam acaba 

evet berke bende kaç gündür angel far araştırıyorum, evet xenon daha kaliteli yol aydınlatır ama merceğin içinde olması şart. eğer istersen angel far almak yerine orjinal farlarına mercek uygulaması da yaptırabilirsin,

sitemizde individual nickli ergin abimiz bu şekilde farların içini açarağ bmw merceği motajı yaptırmıştı.

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:23
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Berke, kardeş inan ki baban da metin kardeşimiz de haklı, merceksiz zenon kullanan bir araba karşıdan gelirken yolu göremiyorum. Ciddi anlamda tehlike oluşturuyor. Keşke, şahsi fikrimdir, kimse kusura bakmasın ama bu tip farları olan arabaları direkt olarak trafikten uzaklaştırmak lazım. Bir cam filmi için trafikten uzaklaştırmayı düşünen sayın böyüklerimiz! bu farları kullananlar için neden önlem almaz bilmiyorum.

Led çalışman güzel olmuş bana fikir verdi bazen bagajın ışığı az geliyor yeterli aydınlatmıyor buraya şerit led yapsam diye düşündüm bir an. Sadece bağlantıları yapsak normal ışığın dibinden hat çeksek karşı tarafa acaba sigortada falan bir sıkıntı yapar mı?

abicim hiiç sıkıntı olmaz ben öyle yaptım kullanıyorum hiç bir sıkıntın olmaz ev lambası gibi oluyor maşallah görmediğin köşe kalmaz :)

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:29
berke ayak aydınlatması çok güzel olur, ledden ziyade plakanın aydınlatmasındaki ampul koyduğun parçaları temin edip torpidonun içine yerleştirip, aynı şekilde plakaya yaptığın ledleride içine takarak orjinal yapabilirsin,

kapı aydınlatma işini bende çok istiyorum uygun bir şey bulamadım (:

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:37
 30 cm lik 2 tane şerit led alcam silikonlu başlayacaz yavaş yavaş bitanede otoparkta fotoğrafcı bulcam çeksin beni

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:42

30 cm lik 2 tane şerit led alcam silikonlu başlayacaz yavaş yavaş bitanede otoparkta fotoğrafcı bulcam çeksin beni

beni çek beniiiiii Dil Çıkarma

-------------

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:44
hahahaha Kahkaha abi gerçekten çalışırken fotoğraf çekmek çok zor ben elektriği nerden alcam . acaba pandizotun ordaki çakmaktan kablo çeksem, ya da direk aküden nasıl yapcam kapıyı açtığında yancak böyle sonra söncek aslında tavan lambasına bağlıcam tabi yaaa ama tavan lambasının elektriği nerden 

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 13:23

hahahaha Kahkaha abi gerçekten çalışırken fotoğraf çekmek çok zor ben elektriği nerden alcam . acaba pandizotun ordaki çakmaktan kablo çeksem, ya da direk aküden nasıl yapcam kapıyı açtığında yancak böyle sonra söncek aslında tavan lambasına bağlıcam tabi yaaa ama tavan lambasının elektriği nerden 

bende merakla bekliyorum bunun cevabını bende yapacağım :)

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 19:36
merak etmeyin tavan lambasından elektrik alıp yapıcam arkadaşlar bide ledlere ayrı hat çekçem 2 taraftan ayrı ayrı aççam Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 19:37
abi ergin abi sağlam bi paraya yaptırdı ama o farları biliyodum yaptırdığınıda bayağı tuzluydu hatta

Mesajı Yazan: individual
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 21:37

Selam berk,

Konuyu okuyunca yazayım dedim.

Benim antenimde sorun vardı , yapılması lazımdı çünkü yağmurlu havalarda su alıyordu. (araç yıkanınca almıyor )

Sonuçta tavanı açıp normalde silikonlayıp sabitlediğim anteni , orjinal somunuyla sıkıştırmam lazımdı.

Tavan açılmışken , Sürücü ve ön yolcu için ayak aydınlatma , arka yolcular için sağ ve sol harita lambası ve submarine light (daha önce ön tarafa yapılmıştı submarine light ) , birde mikrofon için olmak üzere baya bir kablo çektim.

Birde yağmur yağınca pıtır pıtır sesler geliyordu tavandan. Bunun için tavana izolasyon yaptık.

Daha sonra kapı içleri ve bagaj bölmesi de aynı malzemeden kaplanacak.

Aslında asıl bomba ise tavan ve direkler alcantara kaplandı.

Kablo çekimi ve tavan izolasyonu için eve geldik , tavanı ve direkleri kendimiz monte ettik.

yarım saat önce işimiz bitti ve kablo bağlantıları yarına kaldı.

Uzun lafın kısası , ayak aydınlatma için tavan lambasından kablo çekmen gerekli.

yani kapılar açılınca yansın dersen böyle yapman lazım.

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 22:57
ergin abi şöyle yapsam olmazmı sonuçta kablolar aşağıdan gidiyor ordan tavan lambasının ilgili + - kablosunu bulsam ledleride ona seri bağlıcamda önemli olan kabloyu bulmak sigorta kutusundan bulabilirmiyiz :S

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 23:27
Hadi bakalım Berke sorularının cevaplarını bekliyoruz. Cevaplar gelince planı yapıp uygulamak lazım. 

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:07
yok abi yarın sökcem  şöför ayak yolundaki döşemeyi ordan kablo çıkar sigorta kutusunu filan kurcalıcam. paralel bağlarsam parlaklık düşer seri bağlarsak aynı şiddette yanar

bana tek bişey elektrik şeması lazım

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:24

Sigorta kutusundan bulabilir miyiz bilmiyorum açıkçası. şemasına bakmak lazım.

ben direk tavan lambasından aldım.ama tavanı komple söktüğümüz için kablo çekmek kolaydı.

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:28
o tavanı dağıtıp toplamak ne kadar zamanını aldı ergin abi ? helal olsun babam olsun cesaret edemez onu sökmeye :D :D abi kablo renkleri filan neydi hatırlıyonmu? ölçü aletiyle filan soketleri deneye deneye bulabilirmiyiz Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:45

o tavan böyle oldu

tavanın içine de 6 tabaka izolasyon malzemesi koyduk. tavan taş gibi oldu şimdi. teneke sesi gelmiyor.

akşam 20:00 gibi bitti sanırım. 

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 00:47
vaoowww çok iyi olmuş bayıldım döşemeye Alkış

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 01:45
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

berke bu konuda sana katılmıyorum baban haklı.  xenon sana daha önce bahsettiğim gibi dağalır o yüzden karşıdan gelenin gözünü alır. boşuna delip zenon takma hiç bir işe yaramayacaktır. eğer xenon istersen mercekli far alman gerekli ozaman ışık merceğin içinde toplanır ve dağılmadığı için sadece yolunu aydınlatır karşı tarafıda rahatsız etmez. kaliteli xenon kullanırsan da elektromanyedik dalga yaymaz o yüzden diğer parçalara zarar vermez.

ya metin ben aylardır kullanıyorum xenon. mercekli değil. ama tam ayarladım, metallerin tam ortasında kaldı ampüller, far yüksek ayarını da hanzo gibi yukarı kaldırmıyorum da normal tutuyorum. sonuç: bugüne kadar sellektör yapan şikayet eden olmadı

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 18 Eylül 2011 Saat 10:53
:D ama angelların içinde olduğunda daha güzel olduğu kesin bu bi gerçek

geçen bi 307 xsi gördüm havalimanı kavşağında fena makaslara giriyolardı xsi de 10000 kelvin filan xenon + junyan angel vardı ama çok iyiydi be

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 12:58
güncellllll :))

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 14:20
valla emeğinize sağlık, güzel çalışmalar olmuş ben şimdilik öyle arabayı sökme takma işlerine giremiyorum :) ama kısa zamanda mercekli junlardan bende almak istiyorum ama bakalım hayırlısı . 

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 15:43

arka tarafı bağladım bende

normalde araç çalışırken bu şekilde gözüküyor. geceleri arka koltuk üzerinde hafif loş ışık oluyor

sağ ve sol harita lambaları ise bu şekilde yanıyor (arka yolcular için)

kapılar açıldığında ise ortadaki de yanıyor.

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 22:10
abi bu lambayı nereden aldın standarttan farklı değilmi bu 

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 22:12

bu tavan lambası 308 premium pack'lerde standarttı bir aralar

servisten aldım. tane 35-40 tl + kdv civarı birşey.

Mesaj Tarihi: 25 Eylül 2011 Saat 22:20
bedavaymış soketleri aynımı 307 ile bi faydası var mı daha çok tuşu daha güzel duruyor

Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2011 Saat 21:32
güncell 

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2011 Saat 19:42
guncell

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net