Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Vites geçiş sorunu?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18166
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 12:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Vites geçiş sorunu?
Mesajı Yazan: altantezcan
Konu: 307 Vites geçiş sorunu?
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 22:02
Öncelikle Selamün Aleyküm
Geçenlerde uzun yolda giderken aracı 5. vitesten boşa attım yokuşta salmak için sonra tekrar 5. vitese takmak istediğimde vites geçmedi çok zorladım debriyaja sonuna kadar bastım ileri geri yaptım ama olmadı sonra 4. vitese atıp tekrar 5e atabildim
Yani işin özü vitesi 5.ten çıkarıp tekrar 5e atamıyorum mutlaka başka vitese geçirip sonra 5e atabiliyorum diğer viteslerde böyle bir sorun yok
bu normal bir durummudur yoksa arıza mı var?

-------------
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003

! Kara Kedi !

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 22:20
Kimsenin fikri yok mu abilerim ya ?

-------------

! Kara Kedi !

Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 22:46

Normal bi durum olmadığını söyleyebilirim geçmesi lazım; ama sebebi konusunda bilgim yok.

-------------
Kem âlât ile kemâlât olmaz...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 22:57
Aynımı bilmiyorum ama bende 1.4 hdi si var.Kronik sorunuymuş 307lerin vites halatlarını bir noktadan sabitleyen bi yer var.halat oraya geçiyo bizimkisi yalama olmuştu kendiliğinden çıkıyodu o kasılıyo olabilir aracın altına yatarsan kendinde bakabilirsin aynı yerdeyse ben bi kere yolda kaldım onun yüzünden telefonla tarif ettiler taktım yeride devam ettim o çıktı ben taktım 3 kere alrına girdim arabanın eve gelene kadar :)

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 00:04
valla abi bıktım bu arabanın kronik sorunlarından :) en sonunda sattırcak kendini bana pejodan soğuyorum ya bu nedir allah aşkına :S Peki abi bunun kalıcı bi çözümü varmıdır?

-------------

! Kara Kedi !

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 10:01
Orjinalini yazan: altantezcan altantezcan Yazdı:

valla abi bıktım bu arabanın kronik sorunlarından :) en sonunda sattırcak kendini bana pejodan soğuyorum ya bu nedir allah aşkına :S Peki abi bunun kalıcı bi çözümü varmıdır?

kronik olsa hem aracı aldığınız günden beri yapardı yeni olmazdı hemde diğer araçlarda da olurdu o yüzden buna kronik diyemezsiniz bu normal bir arızadır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 10:09
Metine katılıyorum kronik olması aynı anlama gelmiyor,baskı balatasında belki bir sıkıntı vardır,baktırmak lazım bence umarım başka yardımcı olacak arkadaşlarımız çıkar...

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 01:24
her arızada kronik deniyor :S ne kadar kronik hastaymış bu araç benim aracım 1 senedir bende yağ castrol 70 tl yağ filtresi bujiler rotil dik saplamalar vs bakıma yaptırdım 1 senede bu aracın bana maliyeti 350 tl pazartesi komple ağır bakıma sokacağım daha önce aracın heryeri incelende bana açtığı masraf 750 tl debriyaj balatası tiriger vs parçalar ben peugeotumdan memnunum

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2011 Saat 09:11
Orjinalini yazan: djchaos djchaos Yazdı:

her arızada kronik deniyor :S ne kadar kronik hastaymış bu araç benim aracım 1 senedir bende yağ castrol 70 tl yağ filtresi bujiler rotil dik saplamalar vs bakıma yaptırdım 1 senede bu aracın bana maliyeti 350 tl pazartesi komple ağır bakıma sokacağım daha önce aracın heryeri incelende bana açtığı masraf 750 tl debriyaj balatası tiriger vs parçalar ben peugeotumdan memnunum

Allah kaza bela vermesin bende çok memnunum Maşallah.

Profilinizde imza kısmında aracınızın model, donanım, motor hacmi yakıt türü vs paylaşırmısınız.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net