Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 RC 2.0 180HP

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18091
Tarih: 18 Haziran 2025 Saat 17:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 RC 2.0 180HP
Mesajı Yazan: cell-cuq
Konu: 206 RC 2.0 180HP
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 02:56

Arkadaşlar;

(1) 206 RC 2.0 Lpg takarsam KM de kaç para yakar ortalama sakin kullanışta ?

(2) Yada 20 liraklık gazla ne kadar gider??

Not: Lütfen bu arabaya lpg takılırmı felan yorumlarda bulunanlar yorumlarınız sizde kalsın.

Saygılar..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: alfa
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 03:05
arkadaşım 206 rc  alıcaksan lpg  taktırma inanki yazık hafta sonları binsen gene yeter ben 206 rc sahibiyim yanlış anlama kızdırmak istemem seni al birtane rc siyah 3 haftada birde  at ellerinle cilasını izle dur doyamassın tabi takıcaksan takılır  yakıtta  fark eder  tabiki  yakıta gelince 50 kr yakıyo ama normal tabiki 2000 cc 180 hp lik bir makine lpg takarsan bu oran baya düşücektir  

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 03:18

Orjinalini yazan: alfa alfa Yazdı:

arkadaşım 206 rc  alıcaksan lpg  taktırma inanki yazık hafta sonları binsen gene yeter ben 206 rc sahibiyim yanlış anlama kızdırmak istemem seni al birtane rc siyah 3 haftada birde  at ellerinle cilasını izle dur doyamassın tabi takıcaksan takılır  yakıtta  fark eder  tabiki  yakıta gelince 50 kr yakıyo ama normal tabiki 2000 cc 180 hp lik bir makine lpg takarsan bu oran baya düşücektir  

Peki nasıl memnunmusun araçtan buldum bitane siyah çok harika ama tek sıkıntım yakıt çok zengin insanlar değiliz dolayısıyla lpg olucak ama dediiğim gibi kaç para yakar lpgde bilmiyorum

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 03:32
aracımdan çok memnunum 206 rc lerin iç döşemeleri çok sağlam 206 gti deki gibi tıkırtı yapmaz özellikle titizlikle yaptılar çünki 206 gti sürücüleri araçtan memnun kalmayınca 206 rc yi ürettiler 206 gti  motorunu alıp üzerinde oynayıp ortaya 180 hp lik bir güç çıktı sakin kullanımda 35 kr yüklenirsen 50 kr  yakıyo aslında  okadar yakmıyo fakat şehir içinde sürüldüğü için böyle  yakıyo şehir dışına çık yakmıyo dahi arkadaşım 206 rc i ile trabzona  bir buçuk depoyla gittiğini söylüyo ama tabiki sakin kullanımda tüp takarsan 35 kr olan yakıt tüketimi oldukça alltına inicektir vergisinide söyliyim vergisi 438 tl 6 aylık ama kasmıycaksa  al çok karizma bi okadarda  dikkat çeçkiici bi araba pişman olmassın emin ol koltuklarına oturduğunda anlıycaksın beni rc koltuklar sonuçta .

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 03:34

aracımdan çok memnunum 206 rc lerin iç döşemeleri çok sağlam 206 gti deki gibi tıkırtı yapmaz özellikle titizlikle yaptılar çünki 206 gti sürücüleri araçtan memnun kalmayınca 206 rc yi ürettiler 206 gti  motorunu alıp üzerinde oynayıp ortaya 180 hp lik bir güç çıktı sakin kullanımda 35 kr yüklenirsen 50 kr  yakıyo aslında  okadar yakmıyo fakat şehir içinde sürüldüğü için böyle  yakıyo şehir dışına çık yakmıyo dahi arkadaşım 206 rc i ile trabzona  bir buçuk depoyla gittiğini söylüyo ama tabiki sakin kullanımda tüp takarsan 35 kr olan yakıt tüketimi oldukça alltına inicektir vergisinide söyliyim vergisi 438 tl 6 aylık ama kasmıycaksa  al çok karizma bi okadarda  dikkat çeçkiici bi araba pişman olmassın emin ol koltuklarına oturduğunda anlıycaksın beni rc koltuklar sonuçta .

Nasıl iç döşemeleri ses yapmaz mı RCler ?

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 03:44
206 gti deki gibi plastik aksamı abartılmış araba değildir rc arkadaşım 207 rc sahibi ben 206 rc ondan aldım bana 207 rc nin tıkırtı verdini söylüyo 206 rc  sayılı yapıldığı için özenerek yaptılar  kendi rc mden söylüyorum hiçbir ses ve sorun yok  aracım 2005 model ve 62 km de 

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 09:21

206 gti deki gibi plastik aksamı abartılmış araba değildir rc arkadaşım 207 rc sahibi ben 206 rc ondan aldım bana 207 rc nin tıkırtı verdini söylüyo 206 rc  sayılı yapıldığı için özenerek yaptılar  kendi rc mden söylüyorum hiçbir ses ve sorun yok  aracım 2005 model ve 62 km de 
Hımm bende kafaya koydum şimdi sen böyle konuşunca iyice taktım ben bu arabaya kesinlikle almalıyım sence bu nasıl ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyle-fiyata-boyle-arac-yok-56928241/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyle-fiyata-boyle-arac-yok-56928241/detay/

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 09:38

iyi işçilik ve iyi ayar yapılırsa şuanki benzinine göre %35-45 civarı düşer

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 10:33
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Yani ne kadar düşer ? kmlerede kaç kuruş yakarım ?

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 10:47
Orjinalini yazan: cell-cuq cell-cuq Yazdı:

Arkadasım rc su kadar yakar demek senı yanıltmaktan baska bır yere varmaz. Sonucta spor arac ve guclu bır makıne. Kullanıma ve bakıma gore yakıtı cok degısebılecek bır arac. Lpg takılırsada montaj ve ayar kalıtesıne gore Metın kardesımın verdıgı oranlar dahılınde dusus elde edebılırsın...

Bır arkadasım rc nın 60-70 kr yaktıgından bahsedıyordu mesela... Ama genelde pek sakın gıtmez Göz Kırpma

Mesajı Yazan: murtycan
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 11:03
bu aracın duruşu pek güven vermedi bana açıkçası 3 parça boya diyor onların ne olduğunu iyice bir anlamak lazım.. bana kalırsa ekonomi düşünüyorsan hiç rc olayına girme derim ağız tadıyla gezemezsin..

-------------
206 feline 1.4hdi

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:03
Orjinalini yazan: murtycan murtycan Yazdı:

bu aracın duruşu pek güven vermedi bana açıkçası 3 parça boya diyor onların ne olduğunu iyice bir anlamak lazım.. bana kalırsa ekonomi düşünüyorsan hiç rc olayına girme derim ağız tadıyla gezemezsin..
Hmm anladımda boya o kadar önemli değilde yine göstericem bu aracı

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:11
Gösterdiğin aracım km'si yüksek Aslında yüksek değil ama RC için yüksek. Sıfır alındığından beri redline kullanıldıysa o motorun vay haline..

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:17
Şu araca bakmanı öneririm:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-190-hp-hatasiz-52414881/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-190-hp-hatasiz-52414881/detay/

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2011 Saat 13:25
Bitane temiz RC bulucam arkadaşlar yakında fotoları görürsünüz

Mesajı Yazan: ysn_erl
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 02:09
Öncelikle merhaba daha 2 dkk önce bu konuya cvp yazablmek için üye oldum :)
bende yılbaşı gibi RC alıcam inş. Aynı yakıt düşüncesi bende de var. Ztn gecenin bu vaktinde forum forum gezmez derdi olmayan adam :)
Yaşadığım yer küçük şehir çok fazla km yapmıcam zaten ama yine de benzinin 4.5 tl olması insnı düşündürüyor tabi.
Benim anlamadığım bu rc motoruna tüp oluyor mu? Oluyor diyen kadar olmuyor diyen de var. Oluyorsa zaten sorun yok :) Ki yukarıda bir üye
35 krş yaktığından bahsetmiş. Bu makul bi fiyat. Ama 60-70 kuruş da denmiş. Olur mu o kdr?

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 08:50
Orjinalini yazan: ysn_erl ysn_erl Yazdı:

bende yılbaşı gibi RC alıcam inş. Aynı yakıt düşüncesi bende de var. Ztn gecenin bu vaktinde forum forum gezmez derdi olmayan adam :)
Yaşadığım yer küçük şehir çok fazla km yapmıcam zaten ama yine de benzinin 4.5 tl olması insnı düşündürüyor tabi.
Benim anlamadığım bu rc motoruna tüp oluyor mu? Oluyor diyen kadar olmuyor diyen de var. Oluyorsa zaten sorun yok :) Ki yukarıda bir üye
35 krş yaktığından bahsetmiş. Bu makul bi fiyat. Ama 60-70 kuruş da denmiş. Olur mu o kdr?

Rc ye lpg montajı yapılıyor olması muhtemel. Teknık manada bır engelı yok gıbı. Ama bunu oralarda yapabılecek adam bulunur mu orası muamma ısteSırıtma

Mesajı Yazan: Alparslan
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 09:00
Ooof off işinize karışmak gibi olmasın arkadaşlar sakın benide yanlış anlamayın ama zevkin fiyatı olmaz yaa bu Rc ye zevk aldığınız için binmek istiyorsunuz ama çok yakmasından dert yanıyorsunuz biraz tezatlık yokmu sizce ?

-------------
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :)

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 09:43
Orjinalini yazan: Alparslan Alparslan Yazdı:

Ooof off işinize karışmak gibi olmasın arkadaşlar sakın benide yanlış anlamayın ama zevkin fiyatı olmaz yaa bu Rc ye zevk aldığınız için binmek istiyorsunuz ama çok yakmasından dert yanıyorsunuz biraz tezatlık yokmu sizce ?

Oyle deme be abı bır yerden sonra acıtmaya baslıyor yanı. Tabı bırazda dusunce ve ımkan meselesı. Fakat performansıda ucuza kullanmak daha bır keyıf oluyor Göz Kırpma Mesela ben bu keyıfe alısmısım...

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 10:19
arkadaşta satıyodu en son ilanı ,resimlerinide ben çekmiştim. araç temiz ve yürürü çok egzoz zaten anlatılmaz duymanız gerek sesini SUPERSPRİNT
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-royal-flush-44968125/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-royal-flush-44968125/detay/

http://imageshack.us/photo/my-images/717/dscf0890y.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us
http://imageshack.us/photo/my-images/17/dscf0880w.jpg/" rel="nofollow">
Uploaded with http://imageshack.us" rel="nofollow - ImageShack.us

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 10:26
Arkadaşlarım bende Alparslan abiye katılıyorum kusura bakmayın,nedense bu tip araçlarda lpg olayı banada ters geliyor,daha uç örnekler de var mesela ferrariye bile lpg takmaya kalktılar ,hee birde dikkatimi çeken ayrı bir konu arkadaşlar adamlar mercedese,bmw,jaguar,cadillac escalade lpg takıyor,lpg istasyonuna gece 12 den sonra giriyor neden,böyle bişey yapıyorlar buna akılsır erdiremiyorum ...

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 12:27

Hımm bende kafaya koydum şimdi sen böyle konuşunca iyice taktım ben bu arabaya kesinlikle almalıyım sence bu nasıl ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyle-fiyata-boyle-arac-yok-56928241/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyle-fiyata-boyle-arac-yok-56928241/detay/

bu arabanın pertten toplandıgını bılıyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 12:45
Orjinalini yazan: HeRo1727 HeRo1727 Yazdı:

Arkadaşlarım bende Alparslan abiye katılıyorum kusura bakmayın,nedense bu tip araçlarda lpg olayı banada ters geliyor,daha uç örnekler de var mesela ferrariye bile lpg takmaya kalktılar ,hee birde dikkatimi çeken ayrı bir konu arkadaşlar adamlar mercedese,bmw,jaguar,cadillac escalade lpg takıyor,lpg istasyonuna gece 12 den sonra giriyor neden,böyle bişey yapıyorlar buna akılsır erdiremiyorum ...

Bu durum dusunce meselesı... Luks arac var dıye ılla benzın kullanılması zorunlumudur??? Bence degıldır... Benzın kullanınca odul mu verıyorlar???

Sımdı sızler bu olayın tadını bılmedıgınız ıcın anlayamıyorsunuz bence. Bırde pıyasadakı bazı araclarda sıkıntılar performans dusmelerı vs oluyor sızlerede hak verıyorum. Ustadan ustaya ıs degısıyor...

Performanslı bır aracı ucuza kullanmıs gaz pedalına rahat basabılmıs olsanız anlardınız Sırıtma 
En sonunda kafayı bozacagım RC alıp lpg taktıracaksınız bana Sırıtma bır tanıdıkta lpg lı 306 GTI vardı. Arabadan ınmıyordu Sırıtma Sızler gıtmedıgını zannedersınız ama adam kadran kapatıyorduGöz Kırpma
Mesela benım benzınle ulastıgım son surate lpg ılede ulasabıldıgım gıbı Sırıtma

Daha dun Audı A6 ya Atıker montajlattım Sırıtma Tereyagı gıbıde oldu. 1.8 T motoru ucuza kullanmak cok keyıflı oluyor...

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 12:50
cem abi taktırtacan banada lpg bu gidişle

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 13:11
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-190-hp-hatasiz-52414881/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-190-hp-hatasiz-52414881/detay/

ben berkayın verdigi ilandaki arabayı biliyorum ozaman bostancıda 1 abideydi bu araba chip orjinal fabrikada takılmış bu araç karsad pejoda  test araçıydı :)  sol veya sag arka camurluktan çöp kamyonu tıklamış ufaktan araba ozamanlar çok güzeldi hatta google görsellere yazdıgında çıkan mavi araç o 206rc :)

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 13:23
Orjinalini yazan: 34sea45 34sea45 Yazdı:

Taktırmadıgın zamana yazık zaten Sırıtma

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 13:49
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: 34sea45 34sea45 Yazdı:

Taktırmadıgın zamana yazık zaten Sırıtma

valla ben çok memnum. aracı aldıkdan 10 gün sonra taktırdım keşke aldığım gün taktırsaymışım yanarım yanarım benzinle gezdiğim günlere yanarım (:

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 14:20

Araba çok güzel yalnız.

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 14:24
Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

Araba çok güzel yalnız.

Evet gercekten guzel gorunuyor. Stoplar yakısmıs Gülme

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 14:40
Cem abi bizim jetta FSI ye de taksak ya Tüp :D 

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 14:59
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Cem abi bizim jetta FSI ye de taksak ya Tüp :D 

Onlar dırekt enjeksıyonlu oldugundan bılındık kıtlerı takamıyoruz. Sadece prıns taktıgını ıddıa edıyor ama ben hıc gormedım. Yalnız en son katıldıgım fuarda yenı tıp lpg sıstemlerı vardı. passat a leon a montaj etmısler. O kıtler gelınce butun tsı lara takılabılecek...

Kıt yakıt hattı uzerınde benzını keserek aynı hatta sıvı lpg gonderıyor ve aracın kendı enjektorlerınden benzın yerıne sıvı gaz puskurtuluyor... Bızdekıler gıbı lpg ısıtma vs dıye bırsey yok. Gayet guzel bır sıstem. Fakat fıyat olarak 2000-2500 lıra gıbı fıyatlarda olacagını soylemıslerdı.

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 15:06
brc fsi lara montaj yapabiliyor 2a nın sitesine girerseniz direkt enjeksiyon kiti var hatta 1.6 thp motorada brc takmıştı lpg

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 15:18
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

brc fsi lara montaj yapabiliyor 2a nın sitesine girerseniz direkt enjeksiyon kiti var hatta 1.6 thp motorada brc takmıştı lpg

O araclara taktıkları sıstemler bılındık bızım araclardakı kıtlerden. Dırekt puskurtme aracı dolaylı puskurtme olarak calıstırıyorlar. Bu ne kadar dogrudur tartısılır. Ama benım dedıgım kıtler bıre bır benzınle aynı enjektorden calısıyor...

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 15:58
2008 de sorduk 5.500 tl ddıler ıtalyadan gelıyormuş ozel siparişle,
2009 da sorduk fatıh de bır yerde yapıyorlr dedıler 4500 tl
2010 da sorduk bayrampaşada bır yer 2 3 araca taktık memenunlar deı 2800 tl
2001 de vazgectık sormadık :d benzın 5 tl :D 

-------------
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 16:39
Neyse arkadasın konusunuda fazla saptırmayalım. Rc ye lpg takılır mı ? Bence takılır Sırıtma 
Bır RC ım olsa zevkle lpg montajı yapar saatlerce ugrasırım...

Gucu ucuza kullanmaktan daha keyıflı bırsey olabılır mı ??? Göz Kırpma

Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 17:19
olabilir cem abi benzin 1 tl olsun daha keyifli olur :))

-------------
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 18:59
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Neyse arkadasın konusunuda fazla saptırmayalım. Rc ye lpg takılır mı ? Bence takılır Sırıtma 
Bır RC ım olsa zevkle lpg montajı yapar saatlerce ugrasırım...

Gucu ucuza kullanmaktan daha keyıflı bırsey olabılır mı ??? Göz Kırpma

Madem takabiliyoruz sorun yok. Gerekirse istanbula kdr gelrm lpg montajı için. Hem gezmiş de olrz Gülme

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 19:02
Giderken benı alın :D Bereber gezek

-------------
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: samett53
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 20:21
km 700 krş yakıyo kardeşim bni bıktırdı yatalak bıraktım

-------------
2001 PEUGEOT 206 xs RC stile ( SİYAH )
       _TR 34 ZF 3733_
       -0542 553 02 53-
        O rh (+)

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 20:50
kusura bakma gösterdiğin linke biraz geç cevap yazdım gösterdiğin rc nin modeli iyi 2005 km si de okadar çok sayılmaz fakat arkadaşım resime bakarak yorum yapmak doğru olmaz bu rc yi alıcam diyorsan çok iyi bildiğin bir yere göster çünki 206 rc nin ölüsü 18.000 tl ediyo .airbag lar sağlammı yada patlamış fakat takrarmı işlem görmüş hep araştır ciddi bir vuruğu varmı yokmu hafif vuruk olur mühim değil işlem görür parçası değişmeye gerek kalmaz fakat ağır vuruk olmuştur parça değişmiştir .Lokal boya olabilir sonuçta istanbulda  yaşıyoruz çocuklar çizmiştir yada biri kasıtlı çizmiştir sürtmüştür bunlar  malum kabul edilebilir fakat ağır kazalı  vuruk varsa sıkıntı çıkabilir

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 23:02

RC lere lpg oluyor arkadaşım aklında soru işareti kalmasın temiz bitane bulursan bana haber ver :)

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 23:21
yok arkadaşım 206 rc öle çok abartıldığı gibi yakmıyo, yakıyo fakat öle çok fena değil istanbulda kullanılan 206 rc ler oldukça yakıyo çünki şehir içinde dur  kalklar yüzünden motor güçlü olduğu için trafikte durduktan sonra tekrar kalkıldığı için motor benzine biraz  fazla yükleniyo sonuçta 2000 cc 180 hp lik bir makine fakat uzun yolda devirli kullanıldığında  öle  ahım şahım fena dencek gibi bir yakıt tüketimi yok .

Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 23:28
ben 206 rc sahibiyim aracım evet  yakıyo  ama öle yok ben ne yapıcam fena yakıyo bu dencek tarzdan yakınmam olmuyo tabi genelde haftanın bikaç günü sürüyorum sonra hemen cilasını  atıp kapatıyorum aracımı birde  arkadaşlar  buradan iki kişi heralde rc  takip ediyo  allah nasip ederr  inş ama aldığınızda  sakın başkalarının gazına gelmeyin aman diyim allah korusun çok tehlikeli araç  206 rc ler, tahrik edenler  olucaktır  sakın diyim hiçbirşey sizden önemli  değil.

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2011 Saat 23:33
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

2008 de sorduk 5.500 tl ddıler ıtalyadan gelıyormuş ozel siparişle,
2009 da sorduk fatıh de bır yerde yapıyorlr dedıler 4500 tl
2010 da sorduk bayrampaşada bır yer 2 3 araca taktık memenunlar deı 2800 tl
2001 de vazgectık sormadık :d benzın 5 tl :D 

Embarrassed
Embarrassed

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 01:34
35le 70 krş arası dağlar var. Kullanıştan dolayı bu kdr fark eder mi?
Ztn tüplü binicem ama diyelim ki taktırmadık, böyle bi uçurum...

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 01:49
206 Rc performance car. bence tüp değil chip atmalı 206 RC zaten sayılı türkiyede boşverin tüpü ASLAN BESLEYEN YEMİNİ ESİRGEMEZ diyorum. zatende öyle :D

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 02:23
sakin kullanım 35 krş civarı yüklenildiğinde 50 krş dayanıyo 70 krş olması için aşırı devirsiz kullanılması lazım yada filtre tıkanmış olması gerekir yada motor oynanmıştır başka birşey diyemiycem kendi 206 rc mden yola çıkarak diyorum .

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 09:24
70 Krş çok fazla evet, sürekli reddline gitmek lazım

-------------

Mesajı Yazan: samett53
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 09:29
benzinin litre fiyatı 4.60 larda 2.0 180 hp motor hesaplayın şehir içi yakıtını 1.6 110 hp xs 450 lira yakıyo gti 600 lira test etti hesapladık bunu izmit sanayide yatan RC de var bnde biliyosunuz 700 liradan aşa yakmıyo kardeşim  

-------------
2001 PEUGEOT 206 xs RC stile ( SİYAH )
       _TR 34 ZF 3733_
       -0542 553 02 53-
        O rh (+)

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 10:46
erbin abi doğru söylemiş aslan besleyen yemini esirgemez. o araba benzinin her damlasını hakediyor ve hakkını veriyor

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 11:13
Orjinalini yazan: samett53 samett53 Yazdı:

benzinin litre fiyatı 4.60 larda 2.0 180 hp motor hesaplayın şehir içi yakıtını 1.6 110 hp xs 450 lira yakıyo gti 600 lira test etti hesapladık bunu izmit sanayide yatan RC de var bnde biliyosunuz 700 liradan aşa yakmıyo kardeşim  

bizde kasa hafifse motor büyükse az yakar diyoruz yani yani normal kullanıyorsan 70 krş yakması normal değil motorla alakalı sıkıntı olabilir.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 11:16

Hepımız aslan beslıyoruz ama yemleme oranlarımız ve yem cınslerımız farklı...

Neymıs efendım "Aslan besleyen yemini esirgemez" miş. Bu cumle tamamen klişe. Zaman tasarruf zamanı... Eger oyle olmus olsaydı aslanı dızel motorlu uretmezlerdı. Genel olarak dızel ekonomı motorudur. Gercı bu ayrı tartısılabılecek bır konudur. Acaba benzın ucuz olsa bakın bakalım kım dızel motor alır sorarım sızlere ???

Denıldıgı gıbı "yemı esırgenmeyecek" markalar bellıdır. Ferrarıdır lamborghınıdır maseratıdır vs 3-5 marka daha cıkar. Porsche bıle Chayenne lerde dızel motor kullanıyor. Cunku benzınlısını kımse almıyor. Neden acaba merdes bmw lerın hepsı dızel neredeyse??? Benzınlısını getırmıyorlar bıle. Burdan cıakcagımız anlam nedır ??? Parası olanda olmayanda artık ekonomısını dusunuyor. 
Tum dunya ekonomıyı hesap ederken bızler gıbı dar butcelı kısılerın ınadına benzın demesının kımseye bır faydası veya ıspatı olamaz...

Tekrar soyluyorum zaman tasarruf zamanı... Bosverın Allah askına

Araca az bınıyor az km yapıyorsunuzdur vs tabıkı sızın tercıhınızdır
Ben arabaya hergun bınıyorum ve aslanımı degısık yemle beslıyorum Göz Kırpma Asla benzın kullanmam... Lpg takamayacagım arabayıda asla almam. Arac alırken ılk sart lpg de takılabılmesıdır Sırıtma

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 11:40
Lpg takılabilen bi araca lpg'siz binmek saçma geliyor bana. sonuçta hergün her an bakkala pazara giderken gazlamıyoruz Gülme
normal kullanım için lpg bence çok ideal. Hele ki 2.0 motorlu bi araç içn. Ki RC için lpg'de sorun çıkmıyormuş. benzinli binmek saçma geliyor

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 12:06

Lpg takılabilen bi araca lpg'siz binmek saçma geliyor bana. sonuçta hergün her an bakkala pazara giderken gazlamıyoruz Gülme
normal kullanım için lpg bence çok ideal. Hele ki 2.0 motorlu bi araç içn. Ki RC için lpg'de sorun çıkmıyormuş. benzinli binmek saçma geliyor

Sacma demeyelım. Gorus ve ımkan meselesı bu ıs... Hergun sehır ıcınde RC ye bınecek adam ona benzın yetıstıremez orası kesın Sırıtma

Ayrıca gazlamıs olsanda lpg ıle gazlarsın. Tabı dogru ayarlanmıs arac ıle bu mumkun. Mesela kendı aracımla lpg de catır catır redlıne cevırıyorum. Benzındekı son suratıme ulasıyorum. Belkı hızlanmalarda cok az bır fark olabılır. Pıyasadakı montajların bır kısmında verım kaybı oldugu ıcın lpgde ust devırlerde sıkıntı olabılıyor. Bu yuzden gazlayacakları zaman benzıne alıyorlar. Gecen bır 3.16i kullandım 5000 devır gıbı kesılmeye baslıyordu. Benzıne alınca redlıne yapıyordu. Bununda tek sebebı kotu montaj...

Ben normalde asla benzıne almam. Gecenlerde bır kez denemek ıcın benzınde gazladım. Bır fark alamadım...

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 12:23
evet bu lpg'de montaj işi çok önemli hakkaten. Peder beyin astrayı kullanıyorum şu an. Lpg'de 4. ve 5. viteste redline'a yaklaşamıyor bile :) ama benzinde gidiyor baya.

Haftasonu sanayiye gidip bulabilirsem eğer bir lpg ''ustası''yla  konuşmayı düşünüyorum. Fakat aracı tanımıyor olabilirler. Bu konuda özellikle motoru tarif ederken söylemem gereke birşeyler var mı?

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 13:03

evet bu lpg'de montaj işi çok önemli hakkaten. Peder beyin astrayı kullanıyorum şu an. Lpg'de 4. ve 5. viteste redline'a yaklaşamıyor bile :) ama benzinde gidiyor baya.

Haftasonu sanayiye gidip bulabilirsem eğer bir lpg ''ustası''yla  konuşmayı düşünüyorum. Fakat aracı tanımıyor olabilirler. Bu konuda özellikle motoru tarif ederken söylemem gereke birşeyler var mı?

Bana kalırsa soyleyebılecegın pek bırsey yok gıbı... Tamamen onun ustalıgına kalmısGülme

Zaten Turkıye de kac tane rc var kı bunların kac tanesı lpglı olur. Bu lpg lı olanlarada kım takmıstır bılemezsın. Yanı Burdurda bunun montajı yapılmıs olması bence sans ısı. Turkıyede kac lpg ustası RC motoru gormustur Sırıtma

Senın gıdecegın usta buyuk ıhtımal bırak montaj yapmayı rc motorunu gormemıstır bıle Sırıtma Burdurda 5 tane RC varmıdır ???Embarrassed

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:05
şaka değil burdurda RC yok :D Küçük yer olduğu içn piyasadaki araçlar belli ztn. O grupta sadece 206 gti var bikaç tane.

Bizim burada araç bulunmayacağı içn istanbula gitmeyi düşünüyorum. Orası içn tavsiye edebileceğiniz bir usta ya da yer var mı?

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:19

şaka değil burdurda RC yok :D Küçük yer olduğu içn piyasadaki araçlar belli ztn. O grupta sadece 206 gti var bikaç tane.

Bizim burada araç bulunmayacağı içn istanbula gitmeyi düşünüyorum. Orası içn tavsiye edebileceğiniz bir usta ya da yer var mı?

Istanbula gelecek olursan yardımcı olurum... Yeterkı motor kurcalanmamıs olsun Göz Kırpma Rolantısı gaz yemesı genel calısması duzgun, bakımı eksıksız olsun

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:30
örneğin şu aracın motoru sıkıntı yaratır mı? adam yaptıklarını yazmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kirmizi-rc-200-hp-45318696/detay/

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 16:38

örneğin şu aracın motoru sıkıntı yaratır mı? adam yaptıklarını yazmış

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kirmizi-rc-200-hp-45318696/detay/

Chıp tunıng yapmıs, performans fıltre yapmıs, emme manıfoldu ve kelebekte yuzey ıyılestırme yapmıs. conta degısmıs vs bunlar herhangı bır engel yaratmaz.

Ne yapıldıgından zıyade duzgun calısıyor olması onemlı. Gerısı sorun degıl...

Ama ben olsam kurcalanmıs arabayı pek almak ıstemem. Komple boyanmıs vs ıster ıstemez bırcok yerı sokulmus olacak...

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2011 Saat 17:02
yok ztn bunu motordaki oynamalar içn örnek olrk verdim. Benim de önceliğim çok kurcalanmamış bir araç olur.  Bulamazsak Allah kerim Gülme

Mesajı Yazan: oğuzhan86
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 11:21
arkadaşlar zaten bu rc motoru gti de de yokmu sonucta bircok gti de de lpg war. ama bircok arkadaşta söylemiş zaten lpg yi takan usta önemli işçilik + düzgün bir marka seçimi örneğin brc nin her yerde servisi war prins iyi fakat her yerde yok birde teleflex iyi olan lpg markasıdır... bu markaları iyi bir usta iyi bir işçilikle yaparsa performansta sıkıntı olmaz diye düşünüyorum...

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 15:43
arkdaşlar 206 rc ye neden lpg takılmasın 206 gti de de aynı motor yok mu acın bakın bi sürü lpg li gti war lpg sadece 207 gti ve rc ye takılmıo o da henüz onların motorlarına uygun bir sistem cıkartamadıkları için fakat 2012 yılında turbo thp motor içinde sistem kesin cıkıcakmış..ayrıca performans anlamında benzinle neyse lpg de de aynı performasa yaklasırsınız ama arada cok az bir fark olur belkide olmaz cayenne de escalade de mercedes bmw gibi markalarda bile bi ton lpg li araçlar war onlar heralde performansı düşşe taktırmazlar bu lpg kitleri
hatta ve hatta yarış sürat teknelerinde bile lpg war..araştırın görün ayrıca mercedes firması bi ara fabrika çıkışlı lpg de üretti ama sanırım pek tutulmadı sonucta adı cıkmıs bir kere lpg tüp patlar vs diye..Bana kalırsa Prins Telefrex ve Brc de yapın bu işleri cünkü bunlar en iyileri ayrıca arayın sorun en en iyi ustaya yaptırın bu markadan alıcağınız kitleri...

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 17:33
Selçuk kardeşim 45 - 50 yakması bana imkansız gibi geliyo rc nin :))) benim aracım gazı okşarsam 650 kuruş yakıyo basarsak 1 mılyon rahat yakıyo, benzın sıkıntın varsa rc den gtı dan uzak dur ben baska bısey demıyorum sana :)) ha illa rc diyosan benzini düşünmeyeceksin yada dediğin gibi lpg taktır ama 3-4 sene sonra rc motorun 1,6 motor ayarına gelır :))
rc nin yol tutuşu güzel bildiğim kadarıyla, ağırlığıda en kötü yine 1 tonun üstündedir dolayısıyla pekte hafif bir araç değil yani kasa kıyaslaması yapılması bence saçma olur. RC' nin ağırlığını bilmiyorum fakat benim aracımla hemen hemen aynı 2.0 motor 180 hp, 306 GTI da 2.0 motor 170 hp ağırlığı 1.213 kg

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 21:41
206 rc nin ağırlığı 1050 kg ama arkdasım senin aracı eğer gazı okşadağında 65 kuruş yakıyosa altındaki motoru ac bi baktır altında ferrari olsa o dediğin veriler olur ayrıca 2.0 motor neden 1.6 oluyor onuda bir acıklarsan sevinirim

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 21:50

motor değilde egzos sisteminden dolayı biraz fazla yakıyo ama en son hesapladığımızda 625kr yaktı. ferrariyle kıyaslanmaz bu iş herşeyden farkeder yakıt. Performans motora sahip aracın varsa filtre egzos gibi faktörler varsa yakıt artar arkadaşım, ki gaza basmadan da olmuyo her türlü yakar yani. Ben ibrenin düşüşünü seyrediyorum, 306 GTI sahiplerinede sorabilirsin yakıt verilerini :) Ferrariden bile fazla yakıyorum belki :D

LPG dönüşümü yakın vadede herhangi bir sorun çıkartmasada uzun vadede ve tabiki kullanımada bağlı olarak motorun performansını ve verimini düşüroyor bu yüzden kardeşim. 

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:01
burda bir kaç arkadaş vardı gti kullanacısı sonucta onların motoruda aynı lpg takmışlar aynı performansı alıyoruz diyolardı.. Bence önemli olan Bu işi çok kaliteli yapan marka ve ustaya yaptırmak cünkü cayenne dediğimiz arac motor performansı olarak değer kaybetse sanırıyorum bi ton para vermiş insanlarda o kit i araçlarına taktırmaz..haksız sayılmam kabul et yarışlara katılan sürat tekleri war heralde öyle bişey olsa ilk bunlar taktırmaz direk performans aracı :) senin dediğin şeylere de katılıyorum cünkü 10 tane markanın montajını yapan yere bu işi yaptırırsan altında yaris bile olsa performansı düşür bu iş işin ehli insanlarda yapılırsa bence motor ilerleyen zmanlarda da performans kaybetmez ama bu iş öyle 3 günde karar verilip yapılacak iş değil cok cok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:02

Aynen öyle kardeşim fakat biri sıvı diğeri kuru yakıt ne olursa olsun illaki zamanla verim düşecek. Dediklerine katılıyorum, uzun vadede diyorum zaten fakat işinin ehlide yapsa bu işi sonuç olarak lpg dönüşümü sonradan motora iliştirilen bir kit :) en iyi verimi benzinle alabilirsin :) şahsen ben fazla yakmasından çokta şikayetçi değilim çünkü bile bile aldım bu aracı, performans için hız için. Aksi durumlarda şehir içinde 1-2 tur deşarj olmama yetiyoda artıyo bile :))

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:07
tamam da adamlar sürat teknelerine taktırıyor... porsche bmw mercedes bu araçların 100 bin liranın altında 0 aracı nerseyse yok hatta porsche 200 diyelim bana mantıklı gelmiyo eğer aracın değerinden ve performasndan düşüyorsa motor zmanla kendi hacminin altında performans veriyosa peki bu adamlar neden lpg taktırıyor ???

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:14
Bahsettiğin gibi /guncel.konular/otomotiv/269/index.html" rel="nofollow - BMW , /guncel.konular/porsche/432/index.html" rel="nofollow - Porsche gibi yüksek performanslı araçlarda kullanılan LPG sistemi
Direct Liqui Max LPG olarak adlandırılıyor.
Üst ve orta sınıf araçlara uygulanan bu sistem, diğer LPG üreticilerinin üretim araçlarına göre avantajlar içeriyor. Sistem, mevcut /guncel.konular/benzin/268/index.html" rel="nofollow - benzin enjektörlerini kullanarak LPG enjeksiyonunu yapıyor ve bu özelliği kullanırken motora ayrı bir müdahale gerektirmiyor. Bu /guncel.konular/teknolojik.gelismeler/109/index.html" rel="nofollow - teknoloji gazda sıvı bazda enjeksiyon yaparak benzinle aynı performansı sağlıyor. Otogaz sisteminde, iki çeşit sistem vardır. Direkt enjeksiyonlu motorlar ve sabit enjeksiyonlu motorlar, bu /guncel.konular/teknolojik.gelismeler/109/index.html" rel="nofollow - teknoloji her ikisinde de kullanılabilir. LPG, pompa aracılığıyla motora gönderilir ve motor açısından hiçbir zorlanma yaşanmaz. Güvenlik açısından da dünyadaki LPG sistemleri belli standartlar dahilinde üretilmektedir.

Bu bahsettiğimiz teknoloji normal LPG den farklı kardeşim, sıvı olarak enjektörleri kullanıyor çünkü.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:18
benm dediğim olayda bu işte ....peki maliyetleri nedir bu kitlerin bi bilgin warmıdır hocam 3 aşağı 5 yukarı?

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:30
http://forum.donanimhaber.com/m_49685854/tm.htm#" rel="nofollow - #" rel="nofollow - 0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:34
verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim :) Ama bu iş kolay bi iş değil çok ayrıntılı araştırışıp yapılması gereken bir durum

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 22:41
Rica ederim ne demek, öyle araştırmak lazım tabiki :)
Ben Prins ve Vielle derim :)

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:06
vialle ye cok güvenemedim cünkü fazla bayisi de yok :) ama araştırıcam cünkü usta coook önemli

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:10
Tabiki önemli ama daha öncede söylediğim gibi ayrı bir kit halinde geldiğinden ustanın eskisi kadar önemi kalmıyo, fakat yinede işçilik önemli :)

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:16
vialli sanırım üzetime başlamış hocam yarın bi arıcam altunizade deymiş merkez ofisi bilgi alalım bakalım sitesini beğendim ama :) peki hocam bu lpg kiti suanda yüksek performans araçlar için en iyisi mi yoksa daha iyiler de warmı?

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:20
Şuan için en yeni ve en iyisi bu bildiğim kadarıyla, markadan markaya illaki kalite bazında farklar vardır diye düşünüyorum. Kullanılan malzeme bakımından falan :)

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:22
yalnız hocam vialle nin bu LPi sistemi suanda satışa başlanmış sanırım...

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:24
Vialle LPi
Sıvı Püskürtmeli LPG Dönüşüm Kiti

Vialle LPi sistemi Türkiye'deki tek sıvı püskürtmeli LPG sistemidir ve aynı zamanda piyasadaki en modern ve en teknolojik lpg tesisatıdır. Multipoint sıvı enjeksiyon (dünya çapında patentli) sayesinde motorun orijinal gücü değişmemekte ve sürüş benzinli araç gibi olmaktadır.

Vialle LPi sıvı püskürtmeli LPG dönüşüm kiti taktırarak, LPG'nin Benzin karşısındaki fiyat ve vergi avantajından yararlanarak yüksek oranda tasarruf, aynı zamanda düşük karbondioksit salınımı sayesinde çevreyi koruyarak daha sağlıklı bir gelecek, diğer LPG dönüşüm kitlerine göre bakım gerektirmemesi, ayar gerektirmemesi gibi avantajları sayesinde maliyetsiz kullanım sağlarsınız.

Hemen size en yakın bayimizle iletişime geçerek Vialle Lpi sıvı püskürtmeli LPG dönüşüm kiti taktırabilirsiniz:

» Bayilerimiz

Neden Vialle LPi?
Vialle LPi sistemi Türkiye'deki tek sıvı püskürtmeli LPG sistemidir.
Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Dönüşüm Kitiyle, aracınız benzinli motor gücünden bir şey kaybetmemekte, en yüksek seviyede verim ve tasarrufla çalışmaktadır. Ayrıca sürücü için çok önemli olan sürüş ve hızlanma gibi önemli özelliklerde de herhangi bir değişiklik olmamaktadır.

İtalyan LPG'sinde bulunan yabancı maddeler ile ilgili olarak herhangi bir bakım yapılmamaktadır. Herhangi bir filtre değiştirilmemekte ve tesisata herhangi bir zararlı artık bırakmaksızın bütün gaz yanmaya sıvı halde taşınmaktadır.

Vialle LPi sisteminin yüksek kalite ve güvenilirliği 2 yıl/100.000 km garanti vermemize imkan sağlamaktadır.

Bagaj taşıma kapasiteniz değişmez ve araç içi yerlerin daha iyi bir şekilde kullanılmasına imkan sağlar.

Emisyonları kontrol edilmiş ve onaylanmıştır.

Vialle LPi'nin, Sıralı Sistem LPG Dönüşüm Kitlerine Göre Avantajları:

» Performans Kaybı Yok!

Sıvı püskürtmeli Vialle LPG sistemi, "sıvı" haldeki LPG'i emme valfinin hemen önünden gönderdiği için, silindirde bir soğuma meydana getirerek daha fazla yakıtın silindire dolmasına ve motorun daha güçlü çalışmasına imkan sağlar. Bu sayede benzinli sistemden performans olarak hiçbir farkı yoktur.

» Periyodik Bakım Yok!

Sıralı sistem LPG sistemlerinde, düzenli olarak servise gidilerek LPG sistemininin filtre, hava ve coğrafik koşullara göre ayarlama gibi işlemler yapılır. Oysa ki sıvı püskürtmeli LPG sistemi olan Vialle LPi herhangi bir periyodik bakıma ihtiyaç duymaz.

» "Backfire" Riski Yok!

Backfire; gaz halinde LPG kullanan sıralı sistem LPG kitlerinde, gazın bir bölümünün yanma odası dışında da yanmaya devam etmesine denir. Aracınız için zararlı olan bu durum, sıvı püskürtmeli LPG sistemi Vialle LPi takılmış araçlarda yaşanmaz.

» Motor Ömrü Kısalmaz!

Vialle LPi, dünyanin en yeni ve lider teknolojisi sayesinde, aracınızın benzinli sistemine çok benzer bir yapıda çalışır. Sıvı püskürtmesi sayesinde, sıralı sistem LPG kitleri nedeniyle motor donanımınızda oluşan yıpranmalar olmaz.

» Yakıt Tasarrufu

Vialle LPi, üstün teknolojili sıvı LPG püskürtmesi sayesinde en yüksek verimle çalışarak benzinli sistemlere ve gaz LPG kullanan sıralı sistem LPG kiti uygulanmış araçlara oranla yakıt tasarrufu sağlar.

» Sıcak, soğuk, nem, rakım ayarına gerek yok!

Sıralı sistem buharlı LPG sistemlerinde, hava veya coğrafik koşullara göre ayar yapılmaktadır. Oysa ki sıvı püskürtmeli LPG sistemi olan Vialle LPi, LPG'i sıvı olarak sisteme gönderdiği için dış etkenlerden etkilenmez.

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:27
Aslında dünya çapında bu çok önce tanıtıldı fakat nedense Türkiye' ye çok çok sonra oldu girişi. Şuan uygulanıyormu tam bi bilgim yok açıkcası, forumdan CeCoLi nickli Cem abi lpg dönüşümü yapıyo bildiğim kadarıyla ona ulaşırsan o sana daha detaylı bilgi verir eminim :) 

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:28
teşekkür ettim hocam cok saol:)

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:30
Rica ederim kardeşim :) taş attımda kolummu yoruldu sanki Kahkaha

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 23:30
aklıma gelmişken mesela 207 gti ve rc serisinde normal sıralı sistem kit olmuyo motorundan dolayı bu sistemde de böyle bir durum warmı yoksa her araca sorunsuz uygulanabiliyormu?

Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 08:36
Bildiğim kadarıyla şuan sadece Vialle çok noktadan enjeksiyonlu her orta ve üst düzey araca uyguluyo, Prins ve Teleflex sadece direk enjeksiyonlu TSİ, FSİ, vb. gibi araçlara uyguluyodu fakat tam bilgim yok kardeşim yinede bi Vialle' yi aradığında detaylı bilgi alırsın :)  

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 13:16
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

<SPAN id=contextual>
Bildiğim kadarıyla şuan sadece Vialle çok noktadan enjeksiyonlu her orta ve üst düzey araca uyguluyo, Prins ve Teleflex sadece <SPAN id=contextual>direk enjeksiyonlu TSİ, FSİ, vb. gibi araçlara uyguluyodu fakat tam bilgim yok kardeşim yinede bi Vialle' yi aradığında detaylı bilgi alırsın :)  
</SPAN>

<SPAN> 
</SPAN>
</SPAN>

Babacım vialle nin sisteminde lpg enjektörü prinsin yeni çıkacak olan direct lique max olanda ise benzin enjektörünü kullanıyor arada fark warmış...Ayrıca Mustafa Kemal sözünü cok beğendim :)

Mesajı Yazan: zemi
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:31
slm arkadaslar bende rc almak istiyorum ama lpg takiliyorsa burda bayaa bi yorum var
  sonucta rc nin motoru yeni nesil tsi komp turbo karisimi motorlara göre daha basit acaba takilmasi cok mu ustalik gerektiriyor düzen tutmazmi

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 22:56
207 rc ve 207 gti ye baya araştırdım suanda sanırım takılmıyor henüz ve ne zaman takılacağı belli değil ilk önce bunu söylim ama 206 rc ye telefrex takıyor ve suanda sıvı enjeksiyon yapan avrupada hiçbir marka yokmus vialle de dahil telefrex performans anlamında değer kaybettirmiyomus motoru öldürmüyomus bakımları aksatılmadığı zman bunu garanti ediyor...

Mesajı Yazan: zemi
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:53
saol kardesim 206 rc var bitane temiz fiyatida uygun ama mecburen lpg taktirmam gerekiyor benzin ucmus belki biraz beygiri düser ama yinede tatmin edici olur die düsünüyorum ben ozaman teleflexi bi arastiriiim ona göre alalim arabayi sonra olmazsa ortada kalmayalim

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2011 Saat 23:58
kardeş ilk önce üyelermizi tanıyalım kısmında kendini tanıt sonra ben sana yardm edicem elden geldiğince

Mesajı Yazan: caglargungor
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2012 Saat 23:38

bu benzinde ne kadar yaktığınıza aracınızın ne kadar bakımlı olduğuna bağlı 10 tane rc getirin hiçbiri aynı
yakmaz buda aracınızın ateşleme sistemi debriyaj balataları gibi biçok bakımının iyi olmasıyla alakalı
benzine göre %40 gibi bir tasarruf garanti

-------------
205 RC SWAPPED

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net