Direksiyon Kumandam
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17977
Tarih: 16 Temmuz 2025 Saat 06:13 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Direksiyon Kumandam
Mesajı Yazan: frtkck
Konu: Direksiyon Kumandam
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:03
Öncelikle merhabalar peugeot 206 triptonik aracıma geçtiğimiz hafta deri direksiyon kaplaması yaptırdıktan sonra ,ilk iş aracda takılı olan direksiyon kumandasını pıoneer teybime uygun hala getirmek oldu .Bugün itibari ile o da İzmirde bulunan değerli ve işini bilen elektronikçi arkadaşın hazırladığı resimde de görüldüğü üzere teybin arkadasına soket ile takılacak olan aparat sayesinde tamamdır.Farklı alışveriş sitelerinde bu aparat için 170 tl fiyat verenler bile oldu fakat Colega arkadaşımız 30 tl ye bu aparatı hazırlıyor .Eski üyelerimizden colega 35 nickli arkadaşıma teşekkürler.
------------- Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: OkaN
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:07
abi bende 306 var tyep sony onuda yapabilirmi acaba :S
------------- Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:08
Arkdaşla bende konuştum hatta pdf paylaştım forumda ama olay biraz zahmetli. Ben yeni bir kol alıp bunu yapmayı deneyecektim ama kol+bu fiyat baya artıyor. O yüzden 100tlye köprü bağlantı aldım kesme biçme yok. Direk tak çalıştır.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:11
Teybin arkasında mavi renkde benim aparatın ucundaki soket girişi var ise yapabilir ,ve kumandan benimkinden değil mi .
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:13
abi bilmiyorum bakim 306 kolu şuan boşta zaten tyep de bakimde nasıl ulaşcagız o arkadaş nerde
------------- Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:14
Kardeş elinizde fazladan varsa ben talibim :) Toprağım ;)
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:16
sırf bu yüzden arabaya teyp almıyorum yahu (: olacaksa süper olur vallahi,
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:16
306nın kumanda kolu farklı diye biliyorum. Biraz joyistik tadında :D Çünkü 2002 öncesi ve 306ların kumanda sistemi varklı biraz. 2002 sonrası 206larda rd3lerde kullanılan direksiyon arkası sabit ve düğmeli kol var.Arkadaşın resmindeki gibi. İnternette 306 için sony ye çevirici var ama dediğim gibi fiyat 100tl fln tutuyor. Teybinde tabiki arkasında w-r(wire-reomte) girişi olması lazım.
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:23
arkadaşlar orjinal teyibimi inanın bu yüzden kullanıyorum yapan arkadaş yardımcı olursa seviniriz.
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:24
tamam abi arkadaşla görüştüm yardımcı olcak :) 206 kolu aliyim 1 tane daha fonksiyonel olur :D
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:25
Benim aldığım parça bu şekilde. Birde siyah devre kutusundan teybe gidecek kablo var. Patch dedikleri

Bunlarda diğer pejo medlleri için olan. Teyp markası için Patch denilen teyp ara kablosu farklı oluyor.

Eğer kendi kumanda kolunuz ile arkadaşın gösterdiği sistemi yapacaksanız maliyet çok düşük ama işlem biraz uğraştırıcı. Aracım yeni olduğu için bunu göze alamadım.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:30
Bu parçaların linki. var mı?
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 12:32
http://www.ebay.com/itm/PIONEER-Peugeot-206-Steering-Wheel-Stalk-Adaptor-/400239484961?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item5d3021e021
|
Mesajı Yazan: speedark
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 13:00
benden önceki kullanıcı teybi değiştirdiğinde kumanda egale olmuş ben pıoneer set aldığımda pioneerin direksiyon kumandasını almıştım fiyatı 50 tl ve çok memnunum hem aynı para hem zahmetsiz hemde güzel duruyor
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/ gibi mesela
------------- emniyet kemersiz hayat değersiz 2001 model 206 1,6 xs 110 hp benzinli manuel kırmızı şeytan
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 13:11
speedark Yazdı:
benden önceki kullanıcı teybi değiştirdiğinde kumanda egale olmuş ben pıoneer set aldığımda pioneerin direksiyon kumandasını almıştım fiyatı 50 tl ve çok memnunum hem aynı para hem zahmetsiz hemde güzel duruyor
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/ gibi mesela |
Orjinal kolu söktünüz mü?
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 14:36
gozem Yazdı:
Kardeş elinizde fazladan varsa ben talibim :) Toprağım ;) |
Şu anda kendi aracım için yaptırtdım vaktin var ise araca monte ettirmeden aparatı yakından görebilirsin.İrtibat numaramı Ö.M. ile mesaj attım .
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 14:52
woswosa 206 kumandası alıp pioneere baglasammı ki bende :)) kumandam bıle yok daha :D
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 15:09
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
woswosa 206 kumandası alıp pioneere baglasammı ki bende :)) kumandam bıle yok daha :D |
Yada çok fonksiyonlu tv.uzaktan kumandası daha mı ilgi çekici durur direksiyona paket lastiği ile tutdurulsa . 
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 15:14
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 15:25
Büyük ihtimalle bu akşam taktıracağım sorun değil takıldıktan sonra görürsün ( Solamaya ) gelirsin 
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 15:26
Hiç sevmem solamayı
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 15:29
arkadaşlar buyrun ben bundan sipariş ettim araca pioneer 4350 double aldım şart oldu
http://forum.donanimhaber.com/m_40757844/tm.htm" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_40757844/tm.htm
|
Mesajı Yazan: speedark
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 16:07
Alicilik Yazdı:
speedark Yazdı:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-elektronik-urunler-pioneer-direksiyon-kumandasi-tertemiz-44160414/detay/ gibi mesela |
Orjinal kolu söktünüz mü?
|
yok orjinal kol duruyor belki ilerde farklı şekilde kullanırım diye sökmedim duruyor ayarlı egzos yaptırırsam onun için kullanacam dedim ama vanalı egzos yaptırdım dursun bi zararı yok :)
------------- emniyet kemersiz hayat değersiz 2001 model 206 1,6 xs 110 hp benzinli manuel kırmızı şeytan
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 17:02
berkekk Yazdı:
arkadaşlar buyrun ben bundan sipariş ettim araca pioneer 4350 double aldım şart oldu
http://forum.donanimhaber.com/m_40757844/tm.htm" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_40757844/tm.htm
|
Kardeş 4350 nin arkasındaw/r çıkış olduğuna eminmisin..?
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 20:51
Evet yukarıdaki link deki arkadaş benim aparatı hazırlayan ,ben aparatı taktım çalışıyor fakat direksiyon kumandasını takarken aparatdaki lehimlerin birini kopardım ses yükseltme şimdilik çalışmıyor tabi tamamen benim hatam .Yarın gündüz gözüyle aparatın kopardığım lehimini yenileyeceğim ve sorun çözülecek .
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 20:55
fena fıkır degılmıs daha olmadı koli bandıyla tuttururum ben onu :D
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2011 Saat 21:13
O değilde Muhammet senle dalga geçerkene tv kumandası falan ,aparatı takarkene lehimlerin birini kopardım .Şimdi işin yoksa yarın bi daha direksiyon kutusunu sök aparatı çıkar lehimle yerine tak birde sorum olcak bu direksiyon kutusunu sökmeye söküyorum da takarkene bir türlü tırnakları denk getiremiyorum .Yokmudur bunun pratikeri .
|
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 01:04
Arkadaşlar, Adaptör geldi. Gelir gelmez denedim. Sorunsuz çalışıyor hatta ani ses kısma bile aktif. Tek sorun var oda biraz benle ilgili. Normal teybi bilirsiniz kontak kapanınca kapanıyor siz açabiliyorsunuz sonra ekonomi modu ile açılmayacak şekilde kapanıyor. Ben teybi değiştirdiğim için bu olay biraz karıştı. Teybi değiştirdikten sonra taybi hiç kapatmıyordum Arabadan inip arabay kitledikten 40 sn sonra kendisi kapanıyordu ve geri uzaktan kumanda ile açtığımda 10sn sonra teyp kaldığı yerden devam ediyordu. Bu olay cidden çok iyiidi. Şimdi diyeceksiniz Ekonomi moddan bağımsız akü bitecek. Değil. Çok defa denedim aracın içinde 2-3 saat oturduğum old bunu denemek için. Ben kontak var yok teybi açıyorum ve ekonomi modu olsun olmasın 15 ila 20 dk arası teybi dinleyebiliyorum. Ekonomi moduna geçmeden bile teybin kapanıp açılmadığı oluyor. Bu olayın nasıl olduğunu çözemedim. Şİmdi ise bu adaptörü takınca kontak çıktığı an teyp kapanıyor ve hiç bi şekilde açılmıyor. Kontağı takınca olduğu yerden devam ediyor. Buda benim istemediğim olay. Kendime göre bir şema çıkardım ve olay çözer gibi oldum yarın bi deneme yapacağım bakalım nasıl olacak.
Resimler aşağıda videolar yakında

|
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 01:55
Videolar (izlemek için resime tıklayın) Uygulama öncesi; ***İlk video da birazda yol bilgisayarın gösterdim . 206+ sahiplerine fikir olsun diye. Ekran envyden çıkma tuşları uzun olan
http://s147.photobucket.com/albums/r287/Alicilik/video/?action=view¤t=MVI_0483.mp4" rel="nofollow">
Uygulama ve sonrası.
http://s147.photobucket.com/albums/r287/Alicilik/video/?action=view¤t=MVI_0484.mp4" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: KrsTNcK
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 02:25
Her tybe olyomu bu işlem..bende 7' navigasyonlu dubledin..Onu taktırsam onada olurmu ?Olursa yardımcı olacak biri varsa sevinirim..
------------- Peugeot 307(2006) Makyajlı 1.6Lt 110 ps HDI.. AB(rh+)
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 09:19
nede olsa kumanda çalışmayacak diye yeni teyp almayacaktım bende paramı başka şeye değerlendirdim, yapılır mı bu bana 
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 11:25
KrsTNcK Yazdı:
Her tybe olyomu bu işlem..bende 7' navigasyonlu dubledin..Onu taktırsam onada olurmu ?Olursa yardımcı olacak biri varsa sevinirim.. |
Bu parça wired-remote gişi olan pioneer-sony-clarion-kenwood cihazlarda oluyor. İki kısımdan oluşuyor gördüğünüz gibi. Iso bağlantısına köprü yapıyor. O köprüden ara modüle çıkış yapıyor. Ve modül var o kısım sizin aracınıza bağlı değişiyor. 2002 öncesi teypler ve 2002 sonrası teypler olarak(peugeot için). Modülden teybe de 3.5luk erkek jack gidiyor buda sizin aldığnız teybe göre değişiyor. Sizin double din ne marka ve w-r girişi var mı bu öenmli. Erhan abinin 307 de pioneer var onda çalışıyor kumanda tıkır tıkır.
metin Yazdı:
nede olsa kumanda çalışmayacak diye yeni teyp almayacaktım
bende paramı başka şeye değerlendirdim, yapılır mı bu bana  |
Abi araba konusunda ne kadar aceleci davrandıysam hem yanıldım. O yüzden herşeyi ince ayrıntısına kadar araştırarak yapıyorum. Keşke biraz daha araştırma yapsaymıştınız. Çünkü bu işle ciddi ciddi uğraşan insanlar var. İlk yazıdaki gibi izmirden bir arkadaş çoğu araç için bu olayı çözmüş. Dediğim gibi istedikten sonra çözülemeyecek dert yok.
Gece çıkarığım şemayı çözdüm biraz kes biç yaptım parçada ve denedim harika oldu. Hem kumanda çalışıyor hemde öncekki gibi kapılar kitlenince teyp kapanıyor. Şimdi lehimliyorum
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:30
Bildigim kadari ile teyp kismina iki farkli besleme geliyor. Biri kontaktan digeri ise akuden direk. Siz sadece kontak kismini baglamis olabilir misiniz? Teybin markasi, modeli nedir?
|
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 12:51
Aküden gelen hafıza için. Radyo kanalları, saat, tarih ve en son kalan yerde kalmak için. Diğeri ise Kontaktan gelen o da akünün boşalmasını önlemek için. Deh2300UB var. İlk taktığımda bunları tesr takmışım o yüzden teyp kapanmıyordu ve kapattığımda da hafıza gidiyordu. Bunları değiştirdim aparatı takana kadar tam istediğim gibi çalışıyordu araç çalışırken ben kapatana kadar çalışıyor. Stop ettiğimde 15-20dk çalışıyor kontağı çıkardığımda yine 15-ila 20dk çalışıyor. Arabayı kitlediğimde ise 40sn sonra kapanıyordu. Ekonomi modla ilişkisi kalmamıştı. Ekonomi moda girdiği zaman bile çalıştığı oldu 1-2 dk sonra kapandı teyp. Bu aparatı takınca işler değişti. Hafıza fln silinmiyordu ama kontak gidince teypte gidiyordu. Önceki olay benim hoşuma gittiği için akşam eve gelince parçayı baya inceledim. Direk aküden gelende sorun yoktu. Yeri bile aynıydı. Ama kontaktan gelen ilk önce kutuya uğruyor sonra teybe . Bunu ben direk teybe götürdüm. Böyle olunca kolun çalışması biraz etkilendi 2-3 basışta fln anca algılıyordu. Sonra kontaktan geleni kutuya da bağladım sadece kutudan teybe gelen hat kesildi onu da zaten direk bağladım. Şimdi herşey istediğim gibi oldu lehimledim silikonladım bide bantladım. Güzelcede yerleştirdim kabloları artık amfi fln takana kadar gider :D
|
Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 13:05
RB3 kol benımkıde.pioneer deh9350sd teyb taktım arkasında wired remote input varmıs uyar herhalde.Bu aparatı tedarik etmek ıstesek nerden bulabılırım.
------------- 2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2011 Saat 13:54
werty Yazdı:
RB3 kol benımkıde.pioneer deh9350sd teyb taktım arkasında wired remote input varmıs uyar herhalde.Bu aparatı tedarik etmek ıstesek nerden bulabılırım.
|
http://www.ebay.com/itm/PIONEER-Peugeot-206-307-Steering-Wheel-Stalk-Adaptor-/200647354224?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2eb783a770
Pazarlıkla zamanında 32 sterline aldım. RD3ler için 2002 sonrası 206 307 pioneer ucu olan.
|
Mesajı Yazan: ALİ SARIKAYA
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2013 Saat 23:04
merhaba kardeş bende de 2004 model dizel 206 var bu direksiyon kumandası aparatından istiyorum ama bu sitede kim yardımcı oluyor kime yaptırıcaz bunu bulamadım bi zahmet bi yardımcı olurmusun
------------- SARIKAYA
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2013 Saat 23:09
cherno nickli arkadaş ama numarasını ben d ekaybettim yaptıranlar vardı yazarlar muhakkak
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesajı Yazan: ALİ SARIKAYA
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2013 Saat 23:22
teşekkürler dostum:))
------------- SARIKAYA
|
Mesajı Yazan: Aliço28282828
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2018 Saat 21:22
Konu biraz eski ama yardım lazım
|
Mesajı Yazan: Aliço28282828
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2018 Saat 21:24